Ahoj. Hladam manzelsku poradnu, mame uz fakt dost velky problem. Myslim, alebo dufam ze v tom nie je iny, uz dvakrat poziadala o rozvod, prva krat ho stiahla, druhy krat po roku, je to zatial odrocene. Chcem moju rodinu zachranit. Moja mamka zomrela ked som bol malicky, otec sa zo svojou druhou manzelkou rozviedol pred par rokmi po viac ako 30 rokoch. Na mamu si nespominam a ani normalny zivot v kompletnej rodine som vlastne nezazil, ale druha otcova manzelka sa znazila nahradit mamu aj nam, nevlastnym detom, nielen svojim. Nie som uz najmladsi ale s ich rozvodom sa tazko vyrovnavam este dnes. I ked to nebola ta prava rodina, bolo to aspon rodina. Teraz nie je, no my mame to stastie ze sme rodina uz 20 rokov, mame tri deti 13-19 rocne. Nechcem aby zazili nieco podobne, maju a vlastne mame vsetci stastie ze maju oboch rodicov, chcem aby sme to udrzali. Viem menime sa, tiez priority, ochladzuje sa, deti rastu a s nimi aj problemy, atd... Vsak to vsetci poznate. Na pomoc zrejme musi prist a to rychlo rada odbornika. Tusim ze mame iba jeden pokus, dalsi poradca ak toto nezaberie, urcite nebude. Preto by som rad pocul nejaky nazor ci bude lepsi muz alebo zena ako poradca. Mozno sa to zda malicherne, neviem...
@netusimako ak si zo ZA a okolia doporučujem ti Phdr.Skokana, a ak si z Trenčína a okolie tak psychoterapeutku Oravcovú .
@haslerka27 druhýkrát ho nestiahla je to iba odročené .
Skor Orava a okolie, ale ZA sa da.
@netusimako Skokan je veľmi dobrý .
@haslerka27 Myslis, ze nad tym neustale nedumam? Nevie co chce ale toto nie... Netusim...
@maminuska Skokan ma aj kontakt, nevies nahodou? No ale nazor na to ci to ma byt chlop alebo zienka ten poradca, co myslite...
@maminuska ale ten zamer....-)vies,ono nejaky dovod tam musi byt ked nad tym zena co i len zauvazuje.
@netusimako a nemoze za tym byt jej vydieranie citove voci tebe?nema dovod?
@netusimako ak to bude žena, bude vnímavejšia k tvojej manželke a ak sa tvoja žena na teba sťažuje oprávnene , tak bude podľa môjho názoru či chce alebo nechce jej naklonená .
Ja som v prvom prípade volila Skokana , lebo mi veľmi pomohol pochopiť prečo sa môj manžel chová ako hovado, a naučil ma brániť sa . Manželstvo skončilo rozvodom .
Druhé manželstvo zažilo jednu krízu a tu sme vyriešili pomocou tejto psychoterapeutky.
@netusimako má kontakt http://www.fesko.sk/
@haslerka27 no je to na dlho, dovody uvedene v ziadostiach a moje vyjadrenie k nim sudkyna precitala a okamzite sa spytala manzelky ci sa fakt chce rozviest, ci si to radsej nechce este rozmysliet ona ze dobre, takze ziadne pojednavanie, odrocenie, navsteva poradcu... Ona ziadneho poradcunehlada, neriesi, ja chcem a musim...
@netusimako ak sa manzelka chce rozviest, tak sa rozvedie a nepomoze vam uz ziadny poradca, zda sa mi, ze to riesis nie za 5 minut 12 ale skor uz 5 minut po 12tej, cize trochu neskoro, nepises preco podala o rozvod, ale tak urcite ma nejaky dovod, ja osobne nie som zastanca zostat spolu za kazdu cenu, len aby si ludia na mna neukazovali, ze som rozvedena/y, myslis ze bude ochotna ist s tebou k tomu poradcovi este?
@janickacrazy Je mi "deveť" co o mne budu rozpravat ini, neviem ako si na to prisla? Pre mna su dolezite moje deti a manzelka... Jeden z dovodov je - moje city k nemu ochladli, nemam ho rada, neda sa s nim komunikovat (boze ako by som velmi chcel, keby sa dalo a nekricala by pri tom), je podrazdeny...
@janickacrazy Nik iny to neriesi... mozno 5 minut po ci pred je viac ako nic...
Raz som tu pred rokom po prvom navrhu na rozvod diskutoval -" Len dávaj, chcieť je hriech". Nechcem to zas rozoberat , potrebujem len par nazorov na pohlavie poradcu, budem vdacny a uz sa vzdialim. Dakujem
@netusimako prepac, ak sa mi to nejako zdalo, ze ti na tom zalezi aby si nebol rozvedeny, ked sa rozviedli tvoji rodicia, asi som si to zle vysvelila, z tvojich slov vidim, ze ti na zene zalezi, len tak som o myslela, ze niekedy uz nic nepomoze, ked sa snazi len jeden a ten druh nic, drzim palce a prepac
@janickacrazy Aha🙂 moji rodicia sa nerozviedli, nemohli sa... Druhe otcovo manzelstvo skoncilo rozvodom a to nie je OK (no vuobec nie kvoli inym ludom) len kvuoli nam nalblizsim a to je nas x surodencov, vlastnych aj nevlastnych. Ale v pohode, neomluvaj sa, iba si neporozumela... 🙂
@netusimako podla mna vobec nezalezi na tom, ci je to chlap, ci zena, ale aky je to odbornik.
@netusimako podla mna muz, ktory by mozno mohol lepsie odkomunikovat to, co ty nedokazes. tebe zalezi na udrzani a zlepseni vztahu, si aktivny, zena ti zrejme dava sancu a caka, co spravis
@netusimako Neviem či by som riešila problémy manželskou poradňou a či je lepši muž-poradca,alebo žena.Obaja majú v náplni utužiť manželstvo a urobiť všetko na jeho záchranu.Snáď by bolo rozumnejšie ísť s manželkou niekde na víkend s tým,že sa budete nachádzať niekde na neutrálnej pôde,byť si obaja vedomý toho,že sa budete snažiť povyprávať o všetkom,čo spôsobuje vašu manželskú krízu-.bez hádok a akýchkoľvek negatívnych slov,prebrať to,čo sa s vami deje.Zažil ste niečo,čo nechcete,aby pocítili vaše deti a zažívali do budúcnosti.Porozmýšľajte kde ste urobil chybu vo vašom vzťahu a kde vaša žena.Možno potrebuje viac vašej pozornosti,nehy a porozumenia.Možno je toho viac,no vy sa k tomu musíte dopracovať.Dôležité vo vzťahu sú aj ústupky,a snaha riešiť veci správne.Dá sa veľa vecí odpustiť aj tolerovať no všetko musí mať svoju hranicu.Prehodnoťte v sebe čo jej dávate a čo beriete.Vo vzťahoch viazne komunikácia a preto vznikajú problémy. Zdúvanie a mlčanie vo vzťahoch nemá mať miesto.Držím palce.
Dakujem Vam vsetkym co ste si nasli cas🙂
preco tvoja manzelka tolkokrat ziada o rozvod a nakoniec cuvne?nepremyslal si nad tym?