Manželské problémy 3 mesiace po svadbe

sandrusa2803
26. nov 2013

Ahojte.Veľmi to tu nepoznàm ani som sem neplánovala písať,ale dokopi sa nemám ským poradiť.S mužom sme zosobášený už vyše 3 mesiacov po vyše pol ročnej známosti.Ja viem,poviete mi,že je to veľmi rýchlo a teraz sa tie tienisté stránky objavujú.Spoznali sme sa cez jeho kamaràta,ja som sa prisţahovala do dediny kde aj on býval,zoznámili sme sa,vyžalovali jeden druhému,ale hneď od začiatku sme si super rozumeli,prekecalu celú noc...kedže ja mám z predchádzajúceho vzťahu 3 ročnû dcérku,ktorú si oblúbil a bol prvý z mužov ktorý brali aj moju dcéru nielen mňa..zalúbený sme boli až po uši,a on ma nečakane požiadal o ruku.Kvázi som to aj tušila a aj vtú sekundu sa ma to spýtal.Súhlasila som.Dokonca sme obidvaja chceli bábo aj on a aj ja,lebo pred 2 rokmi som musela ísť na potrat.Už keď sme spolu tú krátku dobu spolu chodili,už sme si museli čo-to preskákať,jeho kamaráti ho odomňa odhovàrali,potom zas mňa od neho atď...keď som otehotnela,tešili sme sa.Asi po 3 mesiacoch sa zorganizovala naša svadba.Samozrejme,nechýbali predtým ani tie stresy ako-či robím správne a keď som si min.10 krát nepovedala že svadbu zruším tak ani raz...aj otàzky z okolia boli,či sa neberieme len kvôli tomu,že som tehotná...môj už manžel,ma za tú chvílu upokojoval,že on si ma chce vziať,že bude dobre a že ma miluje...verímmu..svadba bola pekná aj keď stresujúca.Lenže po nej ako keby utťalo.Presťahovala som sa aj s dcérkou k jeho rodičom.My sme sa začali každodenne hádať,vãčšinou len kvôli peniazom,potom mi nejak začalo vadiť,že jeho najlepší kamarát je u nàs denno denne,každý vìkend sú spolu,niekedy aj cez týždeň.Mám pocit,že sním sa lepšie cíti ako somnou.Má nick na pokeci,a objavila som v jeho PC náhodne intímne fotky jednej baby z pokecu,on nato povedal,že o tom nevie ako sa to tam dostalo...nick si akože vymazal,ževraj sa to po 30dní odstráni...a minule som zistila že tam bol pred týždňom...niekedy màm pocit,že mi stale niečo zatajuje,aj sme sa už velakrat udobrili,meni aj robotu tak je nervozny...Viem že ma lúbi a teší sa na bábo...ale odkedy sme zosobášený,tak akoby sme sa brali ako samozrejmosť.Vuacmenej onmňa.Aj mne si pri tých hádkach veľa škaredých vecí vykričali,ale zas udobrili.. aj žiarlim,aj som si už povedala,že som sa nemala ani vydávať..ale milujem ho.Ale kríza po 3 mesiacoch?Čo budeme robiť po 3 rokoch?? ☹

mimka11111
26. nov 2013

@sandrusa2803 do vzťahu ti nikto nevidí, takže objektívnu radu nečakaj od nikoho....za seba ti môžem povedať, že polročná známosť PRE MŇA nie je dostatočne dlhá na to, aby som dokázala povedať, že s tým dotyčným chcem prežiť celý život....tiež je podla mňa fajn, ked si ešte pred svadbou vyskúšaš s partnerom spoločné bývanie a tiež som toho názoru, že pred svadbou by sa trebalo "spoznať" v každej situácii, nielen v tej " milujem ťa".....samozrejme u teba to všetko mohlo byť úplne ináč a naozaj si si po polroku randenia mohla s pokojným svedomím povedať, že ON je ten pravý.......možno by stačilo s mužíčkom prehodiť pár slov na túto tému a povedať mu, čo ti vadí

dari226
26. nov 2013

podla mna staci aj pol roka aby si vedela kto je ten pravy pre tvoj zivot...my sme sa po 11 mesiacoch brali a sme manzelmi uz 9 rokou
samozrejme su tazke chvile a u teba si viem predstavit ,ze to je toho priliz vela naraz,zrazu mat manzela,on manzelku, dceru a ocakavate dieta a byvate spolu,tvoje tehotenstvo kde sa hormony splasia...no viac uz by to ani nemohlo byt ,treba na to pevne nervy,vela casu a vela sa rozpravat,hladat riesenia a robit kompromisy,hned to lahsie nebude ja si myslim,ze este aj tazsie ked sa babätko narodi lebo pre neho uplne nova situacia take male dietatko,ale ked sa lubite a mate volu bojovat tak to zvladnete

marianqa
26. nov 2013

Ja by som sa odsťahovala niekde od okolia a musel by byť zodpovedný,a nie vysedávať s kamarátom raz za čas nepoviem ale stále?

olivia6
26. nov 2013

mna napadlo ze je gay a potreboval sa poistit pred verejnostou, mat manzelku a dieta. Ten kamarat je mozno viac...
Inak mi nejde do hlavy naco by sa potreboval tak rychlo zenit, zvlast ked je takyto nezrely.

nativanativa
26. nov 2013

Nechcem maľovať čerta na stenu,ale dúfam že sa nedožiješ aj hádok so svorkovcami,najlepšie by bolo keby ste bývali samostatne niekde ako rodina. Takto to vidia aj svokrovci a to by nemuselo dobre dopadnúť...

aristka
26. nov 2013

treba riešiť bytovú situáciu ,žiadne bývanie u rodičov ,či tých alebo tých ,,ak bude vlastná domácnosť ,treba dať aj pravidlá hry ohľadom návštev kamarátov ,raz za čas si hádam môže ísť sadnúť tak ako aj ty ,čo sa týka peňazí ,nič viac si nepísala ...a potom nešpehuj mu nick ak ti bude chcieť niečo vyviesť ,nebude na to potrebovať ani pokec ,je to jeho súkromie a ak ho nebudeš špehovať ,nebudeš nepokojná ,zobral si teba ,nie tú babu z pokecu ...naučte sa spolu žiť ,riadiť financie a hlavne sa tolerovať a mať k sebe dôveru ,ale na tom treba pracovať a nie žiarliť a hádať sa ....

digysa
27. nov 2013

@sandrusa2803 Co budes robit po 3-och rokoch? To, co si robila s predchadzajucim partnerom...rozisli ste sa...

Slova "trepzlivost a rozvaznost" Ti asi nic nehovori....Ty mi pripadas, ako chlap- rozmyslas tym, co mas medzi nohami.... Uz mas jeden nevydareny vztah za sebou, "pamiatku" v podobe 3-rocneho dietata k tomu.........ale Ty si schopna behom POL ROKA zamilovat sa do dalsieho chlapa, zosobasit sa a este otehotniet pred svadbou............... Podla mna si Tapa a riadna......a ked sa rozijdes s tymto muzom, tak dufam, ze sa konecne poucis na vlastnej hluposti.... 😖 😖 😖 😖

Strasne, ako dnesne mlade kocky dokazu dosrat sebe a svojim detom zivot... 🤐

happyfrog80
27. nov 2013

@sandrusa2803 mne stacil rok na zistenie ze moj priatel bude velmi dobry manzel a uz to bude 10 rokov a milujeme sa stale rovnako 😉 a po pol roku uz sme planovali urcite buducnost ,nie je to tou kratkou dobou ,proste si zase spatne trafila

loknicka
27. nov 2013

je to velmi individualne - ja som s partnerom bola pred svadbou 6 rokov a po roku od svadby sme sa rozviedli... takze niekedy ten cas nieje az tak podstatny...

snehovavlocka
27. nov 2013

problemy v manzelstve su aj 3 dni po svadbe, je len otazkou, ako ich riesite.... a) treba doveru. neviem,co ta viedlo ku kontrole jeho nicku..... b) problemy sa riesia komunikaciou....ak ti vadi casta navsteva kamarata, treba muzovi povedat a najst kompromis. udobrenie tipu dobre,nehnevaj sa,nejako sa to poriesi, nie je riesenie. je to len odsunutim problemu.

nie je dolezite, ako dlho ste spolu chodili, ale ako ste sa spoznali a ako ste ochotni riesit zivotne situacie. dnesni poplaseni a sebecki ludia ludia radsej pred problemami utekaju. poznam nemalo vztahov, co sa brali aj skor, nez po polrocnej znamosti a su spolu 30 rokov.... a to si preskakali riadne problemy. za vztah sa bojuje, laska sa utuzuje prekonanymi tazkostami. skutocne milujeme,ked sme ochotni pre druheho nieco obetovat.... otazkou vsak je, ci takto rozmyslate obaja... tazko udrzi manzelstvo jeden clovek, a paci sa mi z facebooku krasny citat: vztah bez dovery je ako auto bez benzinu. mozes v nom ostat, ale daleko sa nedostanes.

tak a mas o com rozmyslat. ale hlavne teraz nerob ziadne unahlene rozhodnutia pod vplyvom hormonov. a tie budu v nerovnovahe aj po porode...
(PS: nie som dokonala, toto su len dobre mienene rady 😉 )

stanislavao
27. nov 2013

@sandrusa2803 no tak sama ste si aj povedali, ze ste sa brali velmi skoro. nepoznali ste ho. darmo ste sa vela rozpravali, on vam mozno narozpraval to, co ste chceli pocut, aby sa vam zapacil. podla mna je to clovek, co len nechcel byt sam a mozno chcel dieta a tak si musel niekoho najst, aby dosiahol, co chcel. on nechcel manzelku, ale mozno sluzku, co y=by mu navarila, obriadila, upratala a porodila dieta. kamarata ma, dalsich ma na pokeci, cize ako kamaratku vas nepotrebuje. 3 mesiace po svadbe je veeelmi skoro, aby ste sa hadali. aj 3 roky je skoro. musite si vyjasnit, ako sa mate k sebe spravat. nieje myslitelne, aby vas urazal, vykrikoval vam kadejake veci. toto by som si v zivote od muza nenechala. mali ste nutkanie zrusit svadbu. mali ste pocuvat svoj vnutorny hlas a nebrat si neznameho chlapa, ktoreho ste poznali pol roka. teraz mozete jedine pockat, porozpravat sa a cakat, ci sa to upravi a ak nie, tak to cele ukoncit, lebo zivot v takom vztahu nema vyznam, ked si vas muz nevazi.

stanislavao
27. nov 2013

@olivia6 neni asi gay, ked si na pokeci pozera nahotinky

zuzkat1
27. nov 2013

@sandrusa2803 pred svadbou ti kamarat nevadil? Na pokec chodil? nechcem byt zla pokec by vadil aj mne,ale nie je to nahodou tak,ze si si myslela ze ved ty ho po svadbe zmenis? Lebo to tak nefunguje.my sme sa brali po roku a to sme spolu uz 5 mes.byvali takze za ten pol rok si ho mohla spoznat.
Inak ak sa da tak rychlo do vlastneho bytu.

janickacrazy
27. nov 2013

ja si myslím, že problém je v tom, že ste pred svadbou spolu nebývali a ešte k tomu si sa ty nasťahovala ku svokrovcom, to je vždy nejaký problém, je to iná generácia, majú iné názory, vždy sa nájde niečo, čo im vadí a tebe tiež....treba sa odsťahovať, ak sa dá, mať vlastnú domácnosť a určiť si spoločné pravidlá, viem, že to nie je jednoduché, ale určite sa to dá....že ste sa poznali krátko, to nemusí byť problém, ja som sa brala s mužom tiež po pol roku a sme spolu 5 rokov a sme šťastní, ale bývali sme spolu aj pred svadbou, takže mna po svadbe nič neprekvapilo ani sa nič nezmenilo

mima4
27. nov 2013

@janickacrazy
ale čo spoločne byvanie vyriesi? Dnes tak ludia funguju, vezmu sa a aj tak sa polovica manzelstiev rozvadza...
My sme sa brali po dvoch rokoch chodenia... byvat sme zacali az ked sme boli manzelia, a nemam pocit, ze by som nejak extra niečo ine odhalila 😀

marienka1703
30. nov 2013

Mna trocha zaraza,,mala si dcerku pred tym, ok respektujem, potom ste chceli babo- lebo ty si musela ist na potrat,,nechapem a uplne odczdujem zeny ktore idu dobrovolne na potrat!!! vsetko sa vam raz vrati,ak nie v podobe zdravotnej tak takto cim trpís teraz!a teraz chces dalsie,,,a teraz kriza??? nemyslis ze ides nato nejako velmi skoro????ako su situacie ze sa poznaju pol roka a su stastnííí ale trocha rozumu pritom treba stale!!!!

tyssa
30. nov 2013

teraz mozno budem ukamenovana, ale iba som to mozno zle pochopila-mas 3 rocnu dceru s 1 muzom, pred 2 rokmi si bola na potrate /dieta-dalsi muz asi, ci ten prvy partner?/, za chvilu rodis - novy muz, nove dieta, cize za necele 4 roky tri deti /jednemu si sancu nedala/ od 3 muzov? plne suhlasim s digysou a okrem hluposti este musim dopisat ze ta hanba nefacka,.. kamaratom tvojho muza sa nedivim ze ho odhovarali, divim sa jeho rodicom ze ta prijali ...viem ze zivot sa da velmi rychlo pokazit, nemam pravo ta sudit ale obcas treba aj rozmyslat,..ja som s mojim muzom ostala tehotna po 8 mesiacoch od zoznamenia /zalubili sme sa na prvy pohlad, boli sme spolu na dovolenke, vedeli sme, ze chceme spolu ostat/ lenze ja som bola zabezpecena a financne nezavisla od neho, napriek tomu sme mali svadbu az ked mal drobec 1,5 roka,..