Manželovi vadí, že sa o seba starám

23. mar 2023

Neviem prečo, je pravda, že predtým som tak vzhľad neriešila, ale s pribúdajúcim vekom sa snažím o seba starať viac. Je iné keď máte 20 a iné 30+ atď.
Peniaze problém nie sú, pracujem aj ja, starám sa o domácnosť, venujem sa manželovi, neviem dôvod pre ktorý by som sa nemohla o seba starať.
Pre predstavu, takéto sú moje mesačné rituály:
1 x za mesiac manikúra
1x za mesiac obočie
teraz som bola na kyseline hyalurónovej, kvôli mimickým vráskam, vydrží to cca 12 mesiacov, je to individuálne.
Kupujem kozmetiku ako pleťová voda, odličovač očí, sem - tam riasenku keď treba a tak .
Rozhodne nemíňam horibilné sumy, teraz akurát tá kyselina bola drahšia.
Do toho sa snažím cvičiť, manžel poznamenal, že nie som žiadna vychrtlina, tak sa mi to nepáčilo, tak začínam cvičiť. Cvičím doma a zdravo sa stravujem. Mám dlhé vlasy a kaderníčke som nikdy nechodila, ale už mám viditeľné šediny. Tiež som spomenula, že asi by som išla kaderníčke, to mu tiež vadí. Že vraj načo, že to nepotrebujem a viem sa pekne upraviť aj sama.
No mne už lezie na nervy, keď prídem domov napríklad z manikúry a hneď otázka, že koľko to stálo. Snáď mám právo si dopriať.

meca
23. mar 2023

Manžel na Teba žiarli a možno k tomu je ešte lakomy na peniaze.

zuzzinka
23. mar 2023

Boji sa, ze si ta najde niekto lepsi ako je on. Cista ziarlivost, manipulativnost a nizke sebavedomie. Manzel sa samozrejme moze venovat svojim konickom a sebe tiez.

autor
23. mar 2023

Baby lakomec nie je, dal by mi prvé posledné.

janulka1802
23. mar 2023

Keď je prvá otázka, koľko to stálo, je to držgroš jednoznačne. Nedaj sa a v rámci Vašich finančných možností si dopraj.

melanta
23. mar 2023

A on bez toho, aby sa o seba staral, je krásny, má skvelú postavu, vždy je oholený alebo ak nosí strnisko či bradu, tak to má vždy upravené, vždy má upravené vlasy ak ich má, nemíňa peniaze na nič čo nie je nevyhnutné do domácnosti. A hlavne je sám so sebu úplne vyrovnaný. Pretože to čo popisuješ sú normálne veci, žiaden nadštandard a vadilo by to iba chlapovi, ktorý má sám so sebou nejaký problém.

zuzubb007
23. mar 2023

Zacalo mu lepit, ze sa mozu po tebe zacat chlapi pozerat, a to uz ma nebezpecie :D

babulkomale
23. mar 2023

Tak preco ofrflava prave cenu? Preco sa pyta kolko to stalo keby ti dal posledne? No, asi nedal. Suhlasim s nazorom vyssie, ziarli, boji sa ze si ta vsimne niekto iny a snazi sa to ukazat cez páku penazi, lebo si mysli ze to na teba asi zaberie.

melanta
23. mar 2023

Odporuješ sama sebe. Tvrdíš, že nie je lakomec a dal by ti prvé posledné. Ale prvé čo rieši keď prídeš domov je to, koľko stála manikúra.

stanulienkat
23. mar 2023

Ved si to plat zo svojho a nebude mat reci.

zuzubb007
23. mar 2023

@melanta presne tak, keby jej dal aj posledne otazku kolko to stoji neda

autor
23. mar 2023

@melanta Ono to tak vyzerá, že si odporujem. Ale je to tak. Vysvetlím. Viackrát mi dal peniaze na manikúru alebo obočie. Keď sme v meste nemá problém kúpiť mi oblečenie, topánky. Ale na druhej strane, keď idem sama niekam a vrátim sa tak sa už pýta koľko to stálo, myslím, že o peniaze nejde, neviem či je to len zvedavosť alebo prečo sa to vôbec pýta.

autor
23. mar 2023

@stanulienkat Ale veď my máme spoločné peniaze. Máme dve karty, jednu má on a druhú ja, sme manželia takže je všetko naše spoločné.

jonnie
23. mar 2023

Podľa opisu neminas horibilne sumu na seba.. teda neviem, akú dráhu kozmetiku kupuješ. A súhlasím...ak ta len slovami kŕmi, že by ti dal aj posledné....a prevráti oči pri sume za manikúru...neviem.

ema22270
23. mar 2023

Toto je podla mna normalne - ja napr nechodim ani na manikuru, ani ku kozmeticke, ani na obočie- mam ho prirdzene huste, ale beriem to normalne, ze zeny takto pravidelne chodia, ja sa staram o plet, odlicujem, mam dobry krem, pouzivam make-up, korektor, spiralu, ocne tiene, pudrenku. Take bezne veci. Raz za cas idem ku kadernicke na melir, mam dlhe vlasy. Idem ked mi to uz naozaj vadi a mam to vyrastene.

autor
23. mar 2023

Ja s ak seba starám tak normálne, ja neviem čo by robil ak by mal napríklad moju kolegyňu, asi by sa zbláznil. Mňa vyjde manikúra na 30€, obočie 20€ a zvyšok buď nejaká kozmetika za normálnu cenu alebo oblečenie. Ale oblečenie som si kúpila naposledy v zime, takže už potrebujem niečo nové na jar/leto. Proste žiadne horibilné sumy nemíňam.

melanta
23. mar 2023

Čiže jemu nevadí, keď ideš na manikúru, ale keď ideš sama. Čistý nevyrovnaný žiarlivec.

autor
23. mar 2023

Ja mám pocit, že jemu vadí, že sa o seba starám. A peniaze možno až tak nerieši. Stále sa pýta, že prečo zrazu chodím na manikúru, na obočie, že predtým som si všetko robila doma.

stanulienkat
23. mar 2023

Ked prispievas, tak potom nerozumiem, ze mu to vadi. Jedine ze by bol ziarlivec.

pikachu999
23. mar 2023

Podľa mňa si myslí že sa chces zapáčiť inému chlapovi a pre to si sa začala o seba starať a boji sa že jeho necháš a nájdeš si lepšieho

autor
23. mar 2023

Začala som cvičiť a zdravšie jesť, poprosila som ho o podporu. A on mi stále kupuje sladkosti, sladké pečivo atď a stále ma tým láka. Alebo teda kúpi aj zeleninu a ovocie a ponúka mi. Ale napríklad zrovna nemám chuť a hneď to otočí, že načo ho prosím o podporu keď to aj tak nejem.

autor
23. mar 2023

@stanulienkat Samozrejme, pracujem, ja si neviem predstaviť nepracovať a nechať sa živiť.

stanulienkat
23. mar 2023

O to nejde, ved mate spolocne a ty prispievas, .len nechapem, preco mu to vadi.

autor
23. mar 2023

@stanulienkat Ani ja tomu nerozumiem.

barborachors
23. mar 2023

keby to bola pravda, že nie je lakomy, nevyzveda s cenami. Čo čaká, že to bude zadara? Podla mna lakomy je a je to setrilek. Nabuduce ked pôjde s autom do opravy, mu povedz, že vsak aj on si sam vie pekne auto opraviť. Toto muzi nechapu, že domace farbenie je vzdy horsie a škaredsie. A to isté aj nechty apod. A pre ženu je to aj relax, priznajme si. Vsak sa neflakas po baroch. Je lakomy a darmo to tu popieras.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svettii
23. mar 2023

Ach jaj, žiarlivosť je veľmi zlá vec. Však nech sa začne o seba trošičku starať tiež🙂 Nevidím dôvod, prečo by si nemohla robiť, čo ťa teší. Rada o seba dbáš, to je fajn. Keby si sa o seba prestala starať, tiež by bolo zle. Joj, tí chlapi, ani z voza ani na voz :D

magic08
23. mar 2023

a čo tak sa ho na to priamo spytat? jeho pohnutky a myslienkove pochody nepozname. Tak sprav kavu a komunikuj. Uprimnost a otvorenost je dolezita. Vysvetli mu svoje dovody, preco si sa zacala o seba viac starat a ubezpec ho, ze nema dovod ziarliť

saxana000
23. mar 2023

V zivote sa ma muz neopytal kolko som kde minula na aku kozmetiku alebo parfem.podla.mna si ani nevsimne ze v kupelni pribudla maska na vlasy alebo nocny kram.sam mi povie ze uz by mi bolo treba zafarbit 😅
Sediva som od 25 rokov kadernicke nechodim len ozaj vynimocne podstrihnem nafarbim sa doma..aj spolocensky uces zvladnem.nechty mam prirodzene dlhe pekneho tvaru a bavi ma lakovat peciatkovat aj foliovat je to pre mna relax. Takze ked tu usetrim tak potom zainvestujem inde..mozno sa mu to nepaci a chve ta prirodzenu alebo je ozaj lakomec

viestta
23. mar 2023

myslim si, ze ma majetnicke sklon, boji sa, ze budes privelmi atraktivna pre inych chlapov . Dopraje ti, ale kto vi ci to je dopraje alebo su ta nekupuje darcekmi, lebo si naivne mysli, ze takto si ta udrzi a nenajdes si lepsieho. Mozno ho vnutorne zoziera ziarlivost, neistoa, nedovera k tebe ale zatial to este zvlada a dobre hraje ulohu milujuceho a stedreho manzela. Skus sa na to pozriet z tejto strany, ci tam nebude pes zakopany.