Potrebujem radu teda ani nie poradiť a hlavne podporiť nemám komu sa takto vyrozprávať :( kde začať.... s manželom sme spolu dokopy 2 roky z toho skoro rok manželia. Jeho rodičia su vyslovene proti mne a nechcú aby sme boli spolu no a tu je problém že priateľ stále žije s rodičmi, mna nechal bývať u mojich rodičov a on je doma so svojimi rodičmi , za mnou príde na dve hodiny denne niekedy viac podľa toho ako ma robotu a ide domov a ja som tehotna , čakám s ním dieťa, mám problémové tehotenstvo a aj tak ma necháva bez neho cez noc, vedľa neho nespávam a vlastne ani neviem aké je to bývať s vlastným manželom.... kvôli jeho rodičom lebo sa ich boji .Furt mi tvrdí že sa už prestahujeme do svojho a neviem čo ale realita je inde, keď to ma prísť stále to len oddialuje alebo si vymýšľa príbehy, príde mi jednak ako patologicky klamár lebo furt klame, vymýšľa si a to si viacerí už všimli na nom a druha vec je že sa stále prispôsobuje rodičom a nie nemá 15 rokov, tiahne mu na 30 pomaly, rodičia ho pritom ani neživia, zarába sám.
ja neviem čo mám popravde spraviť, či podať žiadosť o rozvod a viest si svoj vlastný život bez neho, alebo čakať či sa niečo zmení, ale to čakanie ma ubíja mám z toho zlu náladu, chce sa mi plakať z takéhoto vzťahu. Keby dom vedela že to takto dopadne tak ani nie som s ním od začiatku.. a ešte povedal že dieťa by si zobral on do svojej opatery keby príde k rozvodu..
ľúbiť ho ľúbim ale toto je celé choré. :(
Snažím sa byt čo najviac v pohode kvôli bábätku keďže dieťa vycíti ale niekedy to ide poriadne na psychiku a už som sa potrebovala vyrozprávať aspoň tu.. prosím negatívne komentáre mi napíšte lebo sama mám hlavu v smútku, ďakujem...
Tak priateľ či manžel? Úprimne? Škoda, že si toto nezistila ešte v čase keď si nebola tehotna- ľahšie by sa ti odchádzalo.....ťažko je radit
Ty uz zijes sama, rozvodom to bude akurat tak oficialne. Normalne som si myslela, ze si budem niekto vymysla, alebo mas 17 rokov. Mas podla mna jedinu moznost a to bud dat mu ultimatum a zacat zit spolocny zivot, alebo pokracovat v tomto ( ani neviem ako to nazvat). Pruser je, ze si tehotna. Panko si to predstavuje aj po porode takto? Ty sa budes starat a on pride na 2 hodiny na navstevu? Prepac, ale takeho chlapa by som kopla velmi rychlo do riti a poslala ho naslat k mamicke
najviac ťa ubíja to čakanie... ja by som si zbalila tašku - aspoň zopár vecí a zazvonila u svokrovcov - že idem ku ním aspoň na týždeň. A buď - alebo...Dokedy chceš vlastne čakať?
Ktorý muž už ženatý nechá svoju manželku bývať u rodičov a on je u svojich??? No chalan by sa mal prebrať... Posaď si ho a spýtaj sa ho kedy sa budete sťahovať normálne ultimátum.Ty si pre istotu prezri byty na prenájom aby si mala niečo v rukáve keby ti chce povedať že nič nieje voľné teda ak nemáte nehnuteľnosť nejakú. Inak s ním skončíš veď to je choré ani jeho rodičom to nieje blbé že majú doma syna ktorého doma čaká manželka??? Doteraz To nedáva nejakú oporu vo vzťahu takže by si to bez neho kľudne zvládla 👍👍👍
Takto manželstvo určite nefunguje. Muž sa musí postaviť na vlastné nohy a postarať sa o budúcu rodinu. Opustiť mamahotel. Tento váš aktuálny stav nemá budúcnosť.
Potrebovala si sa vyrozprávať ale asi tu nenájdeš takú podporu akú čakáš. Tu to ľudia môžu kľudne povedať pravdu aj keď je zlá.
Nechápem síce to, že spravím si dieťa s niekým ,kto so mnou nechce bývať ani po svadbe , ale asi by som už išla vlastnou cestou, život je krátky na to, aby si stále čakala kým sa rozhybe a počúvala patologickeho klamára. Asi by som mu dala čas do pôrodu, aj keď v najkrajších a zároveň najťažších chvíľach nie je pri tebe, alebo by som sa ho opýtala ako si to predstavuje keď porodis.o tom on nerozhoduje v koho opatere by bolo dieťa, jasné že v tvojej.
Sorry za úprimnosť
Ale mne to pripadá akoby si mu mala donosit dieťa(im vnúča) a to že tebe spôsobuje depresie alebo že sa rozvedies ho netrápi. Načo s ním byť?!
A zasa novodoby postup......najprv otehotniet, potom zistis, ze nemas kde byvat, za dva roky si nezistila, ze sa nevie odstrihnut od rodicov...
Co vlastne ste planovali pocas tych dvoch rokov?
Napíš si žiadosť o rozvod. Dieťa ti nevezme. Aj tak žiješ sama. Na návštevy k vlastnej manželke chodiť...rozum sa mi zastavil. 🤦
Dieťa ešte nie je na svete a on už rieši,ako by si vzal dieťa do svojej opatery??? Nuž...som z inej planéty. Nechápem. Nerozumiem.
Chce do opatery dieta a evidentne sa nevie postarat sam o seba 😂 tato vaša situacia - to je fakt sila. Ostatne uz bolo povedane
Tu už ozaj všetkým preskočilo.
toto nie je len 1 problém..ak píšeš,že si to už aj iní všimli,že je patologický klamár...ďalší bonus k celému...vedela by si si predstaviť človeka po svojom boku,ktorý by ti klamal - chorobne klamal ?Ty sama už odpoveď poznáš podľa mňa,toto bola iba takáto "spoveď nešťastnice" - bez urážky....veď každý normálny človek ti povie utekaj a čím skôr...
Aj mne sa rozum zastavil...
Dvaja ludia ktori sa lubia,chcu byt predsa stale spolu a sami!!!
A to je aj podstata svadby-byt spolu.
Cakate potomka...och.
Neboj sa,dieta ti vziat nemoze.
Prinajhorsom mozes aj povedat ze nie je jeho...bez dna ti nedokaze opak a keby aj mal dna test,to takto nefunguje.
Este vzdy ma prednost matka.
Snad by chcel i kojit?
Muzi lahko pouzivaju deti na vydieranie,ale je to len stekot psa ktory nehryzie.
Ked niekde opises vasu terajsiu situaciu,ci na sude,ci na socialke...je to psycho....taky dieta nedostane..
Je mi ta uprimne luto.ale v mnohom si sama pochybila.
Akoto ze nebyvas s nim?
Cakas kym pride on.
Ja by som si zbalila veci a povedz mu,ze pokym nieco svoje najdete,budes byvat s nim u svokrovcov.
Si predsa jeho zena!nie 2-hodinkova maserka...
A ked uz budes u nich,on sam snad zisti,ze treba riesit vlastne byvanie.
Ak nie ,tak neviem....v kazdom pripade si myslim,ze bez neho ti bude lahsie.
Len tazko je asi pre teba predstava,ze sa rozidete...
Velmi divna situacia.
Inak,tvoji rodicia mu nemozu dohovorit?
Co na to hovoria???
Zlatko, rozved sa...
Uzasla som.. To akoze vážne ste zobrati, čakáte bábätko, a on býva u rodičov? A ty sama? Príde na 2 hodiny na návštevu manželky? Nuž poviem len príklad v okolí, kamoška sa vydala, po pár mesiacoch sa aj rozviedla, nikdy s mužom spolu nebývali, potom dokonca anulovali jej manželstvo, lebo dokázala, že muž bol chorobne upaty na matku.. Toto nie je normálne, čo žijete. Škoda, že pred otehotnenim si to neriešila. Nerozumiem, aký ste mali vlastne pred tým vzťah, bavili ste sa o budúcnosti? Si v podstate slobodná matka už teraz, po rozvode sa ti nič nezmení.
A jeho reči, že po rozvode si vezme dieťa 🙈🙈. Väčšiu hlúposť som nepočula, absolútne toto nech ta nestresuje. Na pridelenie malinkeho dieťaťa otcovi musia byť veľké dôvody, aby súd mu ho zveril. Skôr mi to príde, akoby si bola len, prepáč, pre nich inkubátor, teda chceli vnuka a veľmi láska zo strany chlapa tam nebola.Sú také choré rodiny, kde babka chce vnuka a doslova donúti dcéru otehotnieť,a nič viac, a aj naopak, syn "oplodni" ženu a dieťa chcú len pre seba. Vtedy partner neznamená nič.
Tak asi aj sama vieš a cítiš, že vaše manželstvo nie je v poriadku a ak je ešte aj klamár, postupne bude pre teba čoraz ťažšie mu veriť a ľúbiť ho.
Keďže spolu nemáte nič, žiaden majetok, ani spoločnú domácnosť, asi by som na tvojom mieste uvažovala len o rozvode.
Ak ho ale ľúbiš ako píšeš a napriek všetkému mu chceš dať ešte šancu, porozpravaj sa s nim a navrhni na začiatok aspoň nejaký prenájom, aby ste začali bývať spolu. Držím palce, nech sa to čím skôr vyrieši, lebo toto nevplyva dobre ani na teba, ani na dieťa.
Rozveď sa s ním čím skôr. Vyzerá to tak, že jeho mamička mu tlačí kaleráby do hlavy. Chcú ti zobrať dieťa po narodení. Stará chce mať vnuka/vnučku iba pre seba. Ty pre nich nič neznamenáš, ani nikdy znamenať nebudeš.
@heidy222 nie nie je. Ja som tiež s manželom pred svadbou nebyvala.
Prečo ste si spravili dieťa? Ako ste plánovali život po narodení dieťaťa- vy dvaja osamote a manžel u mamy?
Vedia vobec jeho rodicia o tom, ze si tehotna a ze ste manzelia?
Ak mas v pohode rodicov, dohodnite sa spolu, chodte ku nim na navstevu a o vsetkom sa porozpravajte, dohodnite sa co bude ako. Nemusite sa vyhrazat, avsak ak uvidite, ze to nikam nevedie, navrhni rozvod. Ked sa babetko narodi budes riesit vyzivne. Spolieham sa, ze mas rodicov co ta podporia, sama by som k nim nesla, si tehu, musis davat na seba pozor.
Tvrdis, ze ho milujes, sadni si, zober papier a pis si plusy a minusy. Ak minusov je viac, mas odpoved co robit.
prečo nebyva u vas s tebou?
@777januska777 ona pise PO svadbe. Manzelia zvyknu byvat po svadbe spolu..
Ako mam dost z tychto chlapov, ktori vlastne ani nie su chlapmi. Aby sa zenaty chlap bal byvat s vlastnou mamzelkou? Uloha chlapa je postarat sa o rodinu. Takze si daj otazku ci sa o svoju rodinu stara, ci vam vie zabezpecit byvanie atd....
@79viktoria79 najskor preto, ze panko nema prestrihnutu pupocnu snuru
Chore, chore, chore. To si si akeho byvola uviazala na krk? Ber nohy na plecia a urcite nechod byvat niekde kde ta nemaju radi, lebo este len potom budes plakat.
Preco ste spolu hned Po svadbe nezacali byvat? Neni cely point svadby, ze ludia potom spolu ziju?