Manželove priority

11. apr 2024

Už som sem raz písala, keď mal manžel ísť na víkend hrať futbal v čase keď malý (2 roky) horuckoval skoro 3 týždne
Nepustila som ho na víkend na opačný koniec republiky pretože som chcela a potrebovala ho mať pri sebe ako morálnu a psychickú oporu nakoľko som z toho už bola vyčerpaná a zničená. Nechápal o čom mu hovorím že priorita by mala byť pre neho rodina a nie zápas. ( Nie je futbalista hralo sa iba za firmu rekreačné)
Nechápem ako mohol uprednostniť futbal ale ok.
Potom boli veľkonočné sviatky= zelený štvrtok v práci, veľký piatok v práci, sobota v práci a po práci išiel na florbal, večer do mesta s kamarátmi, kde si vypil trochu viac a tým pádom mu bolo v nedeľu celý deň zle. Spal ešte aj počas návštevy sestry skoro do 17 tej. Príprava veľkonočneho jedla, upratovanie, chystanie pre návštevu bola na mne, kým on dospaval opicu.
V pondelok som ho už poslala k rodičom s malým samého.
Od utorka zase v práci až do soboty.
Dnes sa už chcel zdekovat do mesta o pol 7. Čiže s malým bol sotva 1,5 hodiny. Tak som mu už povedala že malý s ním nebude mať žiadne spomienky
Proste z celého mesiaca je s nami málo a ešte aj do mesta chce zdrhnúť skôr než vôbec malý pôjde spinkať.
Ja neviem ale ja tomu nerozumiem lebo ja by som si to dohodla až potom čo by išiel malý spať bez toho aby mi toto musel niekto hovoriť a vysvetľovať. Ako keby kamaráti nepočkali, ale my áno. Už si mesiac chodí takmer každý večer von s kamarátmi lebo raz prišiel kamarát z anglicka , potom ďalší prišiel na Slovensko z anglicka... 2x do týždňa večer o 18 tej futbal...
Povedal že preháňam 🤷🏻‍♀️

colsami
11. apr 2024

Prehanas ze po kazdom konflikte co mate doma, vypisujes na forum.
Zjavne neviete komunikovat spolu. Aj predosly konflikt s futbalom bol obojstranne nezvladnuty. Uz nebud drama queen, ale normalne a v klude si doma vsetko vyrozpravajte, aby do buducna bolo lepsie.

autor
11. apr 2024

@colsami áno potrebujem sa aj vyrozprávať a sice aom snímky o Tom teraz hovorila samozrejme nepomohlo to lebo ja som z toho vyšla zlá. Ked chcem aby bol so synom a az tak šiel do mesta.

autor
11. apr 2024

@colsami mimochodom nevidím rozdiel v tom či ja sem píšem hneď na fórum alebo ina žena ktorá ma doma problém s mužom

doriiis
11. apr 2024

A možno uteká pred tebou.

autor
11. apr 2024

@doriiis aj to je možné 🤷🏻‍♀️ ale nemusel by aspoň pred synom

syslik81
11. apr 2024

muz nepremysla ako zena a darmo to od neho ocakavas .. pises ze je stale v praci ask asi toho ma odst tak ako ty si stale s malym ... spravte si rozvrh kde bude jasne dane kedy budete spolu s malym ci on sam s malym a ty cas pre seba ...

mikitilik29
11. apr 2024

Nezávidím ti, ja by som toto netolerovala určite

autor
11. apr 2024

@syslik81 veľmi rada byt som taký rozvrh ale reálne to nie je keďže on je živnostník a tašky ľudia majú stále niečo :/ dnes treba ísť na obhliadku, alebo pre materiál, alebo toto tento tamto. Taký ľudia majú stále niečo na práci či je nedela či sviatok. Nikdy nevie presne kedy skončí. Povie že o 16 ale reálne je to 17,18,19,20

colsami
11. apr 2024

@autorka rozdiel je iba v tom, ze uz Ti xy zien radilo, ze si to hlavne treba doma vykomunikovat. A to i tak neurobis, tak sa zas len postazujes na fore. Za mesiac bude dalsia vec. Ved tak sa cely zivot neda fungovat, ze stale sa nieco doma nezhodnete a uz sloh na fore 🙂 mne to je jedno, ale Ty aby si to pochopila. V dobrom.

autor
11. apr 2024

@colsami ja rozumiem aj by som sa s ním porozprávala ale u nas sú komunikácie také že ja rozprávam a on je pasívne ticho. Sem tam niečo povie, a je ticho. On je taký v komunikácii pasívny. Jemu nič nevadí on je so všetkým ok, podla neho je to u nas asi tip top. Je toho u nas viac na riešenie a tym pádom tieto situácie ako von s kamarátmi je uz len posledná kvapka v pohári než sa preleje. Je unavne sa s ním rozprávať lebo vidím ze to vôbec nepadá na úrodnú pôdu. A už aj akoby som nemala chuť a energiu viest debaty kde sa nič nevyrieši. Zvažujem už aj manželskú poradňu možno skôr sa týmto niečo vyrieši

syslik81
11. apr 2024

tak keby robili 8micky zarobil ako bezny muz bola by si voac happy? hold bud vam zabezpeci komfort ale chce mat aj cas resetovat alebo sa udkromnite

autor
11. apr 2024

@syslik81 on skôr nechce mat resp nedokaze mat nikoho nad sebou lebo sa vzdy s nadriadenými pohada 😃 a takto si je pan sam sebou a ano aj zarobí viac

autor
11. apr 2024

@syslik81 je v poriadku ze chce resetovat ale neda sa to az keď pôjde malý spať? Posunúť odchod z domu na neskôr? Ved aj tak pride až okolo 3-5 ráno domov tak hádam kamaráti to prežijú bez neho 1-2 hodky kým príde. Príde mi od neho sebecke ze chce ujst od nás skôr ze mu stačilo byt s nami 1,5 hodiny, a už treba ísť za kamaratmi ako keby oni bez neho nevydrzali alebo plakali za ním.

lonely66
11. apr 2024

autorka, asi jediná budem na tvojej strane. rada by som videla všetky ostatné hrdinky, ktoré mu doprajú, či by boli s takým partnerom spokojné. ktorý buď pracuje alebo sa zdekuje.
ja mám tak dosť pocit, že on vás (nielen teba, ale i dieťa) má totálne v trubkách. prednejší mu je šport, koníčky, kamaráti. ak nie ste svoji, ani si ho neber. naopak, byť na tvojom mieste (ale ja som už "stará raketa"), tak idem čím skôr od neho, kým ešte dieťa nebude na otca totálne namotané. taký partner ti je na dve veci. vieš, na ktoré...
osobne si myslím, že si tak tolerantná, že on to považuje za normálne, že sa vytratí z domu. a nie, kamaráti nepočkajú. nebodaj by sa mu smiali, že mešká... toto nie je partner do života. mne stačila tá príhoda s chorým dieťaťom a jeho futbalom. amen-tma.

katka700
11. apr 2024

Autorka verím, že ti to ide na nervy. Podľa všetkého ani komunikácia nepomáha, ty začneš rozprávať on vypne príjem.
Takže máš 2 možnosti:
1. tohoto sa zbavis a nájdeš chlapa čo rešpektuje aj tvoje priority
2. zmieris sa s tým aký je a začneš uprednostňovat svoje priority pred tými jeho. Ľuďovo povedané ak ti urobí napriek dáš mu to vyzrat. Napríklad operies len tvoje a synove veci. Keď si nebude mať čo obliecť s úsmevom na tvári povieš prepáč drahý keď som na syna sama nič nestíham.

lossless
11. apr 2024

Suhlasim s lonely66. Moj ma tiez vela kamaratov, no nechodi na kazde pivo a stretko, velakrat ostane a povie sam od seba, ze radsej chce byt s nami a malokedy odide kym su deti este hore (3r,1r). A robi to takto sam od seba, tiez berie deti von aby som ja mohla ist na jogu a pod.

Maju jeho kamosi deti? Mam dojem ze nie, muzovi kamosi vacsinou uz maju rodiny a skorsie stretka ani velmi neplanuju. Tazko ti radit, ked doteraz nepochopil, Mozno sa s vami nudi, skus vymysliet taky program ktory by mu sedel, teraz mozno vytiahnut biky a ist spolu niekam. Pripadne ma so synom njekae aktivity ktore su len ich? Nejako ho viac namotat nech si s nim buduje vztah a berie ho do svojho zivota a aktivit ako normalnu sucast.

majlo1234
11. apr 2024

@lonely66 nebudes jedina, ja by som ho zabila

Autorka, moj je tiez zivnostnik, ale je casto doma napriklad od rana do 11tej, potom ide robit, dnes napriklad dosiel az teraz domov, ale realne odchadzal do roboty pred 16tou a dovtedy sa venoval synovi, berie ho so sebou pre tovar, ked jento nevyhnutne, uz aj za zakaznikmi ho vzal. Ale nebolo to vzdy tak, tiez som mu ho musela napchat a doslova vycistit záudok, ci si mysli, ze mna bavi 24/7 mat na krku aj jeho syna.
Chlapi to casto nevnimaju ako prioritu, mne sa zda, ze my zeny to mame prirodzenejsie, a muzi sa to musia naucit, ze zena tiez potrebuje svoj cas a svoj program, nie len od rana do vecera byt doma a kazdy den to iste s vyplazenym jazykom

autor
11. apr 2024

@katka700 žiaľ naprieky nepomôžu, jemu nevadi nič. Ani to ked neoperiem, nenavarim, neupracem, nenatankujem, nič.perie si pracovné veci sám, ked nenavarim urobí si sám niečo iné
Proste je total flegma. Ale ked sa treba hádať s niekým na ceste lebo nedal smerovku to mu dá vyzrat 🙃

autor
11. apr 2024

@lossless áno majú práveže. Jeden 2 deti a druhý jedno, treti jedno ale v opatere matky. No oni majú home office čiže tam je situácia iná. Pretože viac menej deti aj zeny ich doma majú vidia, obeduju spolu atď. Čiže ked im povedia muži že idú von tak s tým budú isto viac ok ako ja ktorá ho nevidí 6 dní v týždni.

majlo1234
11. apr 2024

Ale to su nespravne naprieky v jeho pripade. Ja by som si pockala na den, ked ma dohodnute stretko. A pri jeho navrate by som ho len pozdravila medzi dverami, ze odes s kamoskami na dohodnute steetko a syna mu strcila do ruk a dovidenia, vratila by som sa najskor o desiatej vecer. Hoc by som v mekaci mal s knizkou sediet. A opakovala, kym sa nespamata

lakebabe
11. apr 2024

Ja som na tvojej strane, netolerovala by som to byť v práci a zarobiť je pekne aj to ze sa chce zresetovat ale nie aby ignoroval rodinu. Keď s niekym žijem chcem s nim tráviť čas, nie sa obchádzať vo dverách. Taky vzťah nie je pre mňa.
Na toto sa musia stretnúť dve rovnaké povahy. Mam kamošky co takto fungujú každý večer ide do mesta jeden potom druhy deti si len predávajú vo dverách. Ale to ti musí vyhovovať.
Môj muž je veľmi spoločenský viac ako ja ma veľa kamarátov ale vie kde su zdrave hranice v našom vzťahu. Nemám záujem byť s niekym kto sa stará len sám o seba.
A tiež si myslím, že tam bude problém ze ma takých kamarátov co deti nemajú alebo ich majú na háku. Lebo muž napríklad ide s kamarátmi cez deň na kávu na obed na raňajky, ale večer málokto ide von, lebo chcú byť s deťmi a ženami. A víkendové akcie sa snažia všetci skombinovať aj s rodinami alebo ženami. Urobí sa veľká akcia vždy u niekoho iného prip chata a môžu sa zabaviť chlapi spolu ženy spolu

majlo1234
11. apr 2024

A vobec to nie je o stranach, tvoj zivot vobec nie je fer. Ano, treba dopriat partnerovi aj oddych, ale hadam navzajom. Ja zas chapem aj to, ze sa casto partneri striedaju pri detoch do urciteho veku, ked sa niektore veci s detmi robit nedaju a maju malo spolocneho casu, ale vzdy to ma byt aspon trochu vyvazene

vilma7
11. apr 2024

Tak žiaľ si si vybrala partnera, ktorému je všetko možné presnejšie ako vlastná rodina. Už sa s tým len naučiť nejako žiť.

autor
11. apr 2024

@lossless práveže majú to svoje, čo len oni robia. Aj dnes sa vlastne s malým hral s plastelínou keď povedal že by rád išiel skôr do mesta. Presne počas toho čo sas malým hral možno tak pol hodinu. Preto má to vytočilo že mu venuje krátko a už chce utekať do mesta. Predtým sme boli vonku na prechádzke cca 20 minút.

alickapusinka
11. apr 2024

TY sa k nemu nechováš ako k dospelému rovno cennemu partnerovi ale ako k 15 ročnému decku. Nepustila som ho s kamarátmi na futbal ja som si myslela že hovoríš o nesvojprávnom sopľakovi a TY o mužovi tak. Nehnevaj sa.

autor
11. apr 2024

@vilma7 ver mi snažím sas tým žiť pracujem na sebe aby som bola viac tolerantnejsia, bola lepšia žena, ale ja som v takých situáciach ako je táto emotivna. Toto ma dokáže veľmi nahnevať pretože ja by som konala inak. Ani by mi nenapadlo ísť von s kamoškami skôr ako pojde malý spať. Nech soms ním čo najviac. Tie deti strašne rýchlo rastú a príde doba kedy už bude chcieť tráviť viac času s kamošmi ako s rodičmi. Podľa mňa by mal využívať každú chvíľku čo sa dá na to aby budoval puto, vzťah, minulosť a spomienky s dieťaťom pretože toto bude asi len naše jedine a posledné

autor
11. apr 2024

@alickapusinka a čo by si urobila ty?

autor
11. apr 2024

@majlo1234 pri jeho návrate ? On chodí z mesta domov väčšinou medzi 3-5 ráno 🙈

lonely66
11. apr 2024

autorka - ten návrat - to vážne? kopla by som ho do riti. fakt. on necíti žiadnu zodpovednosť, on sa vlastne k vám ani neteší prísť. jeho teší byť s kamarátmi a užívať si život.

autor
11. apr 2024

@lonely66 áno lebo oni chodia sadnúť potom do kasína, ale toto mi až tak nevadí v tom čase už aj tak spim. Mne ide o čas keď je malý aj ja ešte hore keď nespí.