Ahojte. Neviem či ja mám nejaký problem alebo manželova strana. Ide o to že moja strana pre malého stále niečo kupuje či už oblečenie alebo hračky. Manzelova strana od narodenia malého poslala jednu hračku aj to po sestrinej malej a na Vianoce dali obalku a to je od nich všetko. Ale ani v záujme sa nespytaju či malemu niečo netreba.
Ale veď to nie je ich povinnosť, či?
@00momo
To tiež nie je dobre stále niečo kupovať, ale to uvidis až časom
vy máte vyživovaciu povinnosť voči dieťaťu, nie starí rodičia.
Je to vase dieta, vy mu mate kupovat veci. Tazko zmenis zvyklosti inej rodiny, aby sa spravala ako ta vasa.
Ahoj, poviem Ti svoj nazor. Su to moje deti, ak nieco chcem, tak im to kupim ja,ale od nikoho nečakám, ze im musi nieco kúpiť/babky, starke, ujovia, tety.... Vztah sa podla mna nebduje od poctu veci, co dostanú.(meniny, narodeniny, sviatky, vianoce) Ak nieco dostanem, tak si to vazim a podakujem, neberm to ako samozrejmosť.
Ja som voči sebe dosť silný materialista, ale voči iným ani náhodou. Ani náhodou neriešim, kto koľko dáva resp. v minulosti kto koľko hmotného dával dieťaťu. Možno tvoja strana dáva, lebo ste materialisti a preto máš aj ty tento pohľad.
Svagrina byva v rovnakej dedine ako svokrovci. A maju viac ako moja strana sú s malym keď sme u svokrovcov. Stále sa pytaju kedy prideme a ked prideme ani raz sa nestalo že by povedali, nechajte nam maleho a vy choďte si povybavovat veci. Ked vybavujeme nejake veci uver takze do banky maleho strazi moja mama. Neviem co si o nich mam myslieť.
Ak netrpite biedou, bud rada. Aspon nekupuju umelinove nevkusne oblecenie, lacne a nebezpecne hracky alebo tony sladkosti, ktore su plne ecok a palmoveho oleja.
@00momo rodina dietata si v prvom rade Ty a muz... Nespoliehaj sa stale na druhych a neocakavaj privela.. zivot bude jednoduchsi...
@00momo Moja ex svokra dala mojim deťom pod stromček tekuté mydlo...nerieš...vyprdkaj sa na nich...
@00momo nemam problem, tak si ho vyrobim?? 🤦🤦🤦
@dievcacitajucelist tekutého mydla nikdy nie je dosť 😉
A keby davali, tak pindas ze to uz nemas kde davat ze je tohovela. Bud rada, menej je v tomto pripade viac, lepsie pre dieta, ze honerozmaznavaju
Ide ti o to, ze nedavaju dostatok darcekov, penazi alebo o to, ze sa nezaujimaju? Su to sice dve rozdielne veci, no v zasade je to v kazdom pripade ich vec. Ak ti ide o materialne veci, je to ubohe, ak o to, ze sa o vnuca nezaujimaju, tak je to smutne, no aj taki stari rodicia su, maju nazor, ze oni si svoje deti odchovali a chcu mat pokoj.
Viem, že to niekedy proste zamrzí, ale po pravde s tým nemáš čo spraviť, ak nechcú tak nechcú, veď o všetko čo malý potrebuje sa postaráte sami. Takéto veci je fakt najlepšie proste neriešiť
@cocolino234 veru, nám babka kúpila párkrát nejaké drobnosti pod stromček, ešte keď sme boli malí 2-3 roční. A potom už nie. Ale bola to najlepšia babka. Chodievala k nám keď sme boli chorí a ja k nej na prázdniny. Nezabudnuteľné zážitky. A vôbec ma netrápilo že nám nič nekupuje a nenosí lebo ani od druhej babky sme nedostávali pravidelne niečo. Sem-tam niečo poslala. A ani nás len nenapadlo že prečo nám nekupuje veci, sladkosti a pod. Bolo to úplne normálne. Teraz sa idú všetci zblázniť, lebo starí rodičia dieťaťu nič nekúpia. To neviem odkiaľ zobrali, že sú povinní to robiť.
@melanta Aspoň viem, že dbala na ich hygienu 😉😁
@kvetinka75 inak to iste aj moje babky, jedna nam.max mikulasa kupila, ale vzfy s nami pochofila na vylety a vymyslala aktivity rozne u nej ako slane cesto,vyroba roznych veci,karneval
A druha nam max na velku noc kupila sladke ked sme boli u nej a snazila sa venovat vramci svojich zdravotnych.moznosti. Ako deti sme to neriesili nikdy. A dnes je moda kupovat darceky odusu, najlepsie ak aj.dieta nema.nic, ale vsak.kupime, lebo na to mame, ale to je taka doba, predtym na take veci nebolo tolko.penazi
@zoro9836 tak áno, nie je povinnosť starých rodičov pomáhať s vnúčatami. Žijeme v dosť sebeckej dobe, keď sú často mladí rodičia ponechaní napospas, staraj sa, poraď si 😉 podľa mňa to nie je celkom správne a aj tým starým rodičom sa to môže vypomstiť osamelosťou. Ku kupovaniu vecí sa nevyjadrujem, to je druhoradé a strašne individuálne.
@00momo každí chce to čo nemá... Ak sa zaujímajú, tak až moc. Ak sa nezaujímaju, tiež problém.
Nerieš, asi nie sú zvyknutí rozhadzovať peniaze a šetria si prípadne nemajú. Oni uz deti vychovali, teraz je rad na vás.