Manželova rodina sa pozýva bez opýtania

26. feb 2023

Ahojte, nemám rada, keď manželova rodina sa k nám pozve sama od seba.
Oni to majú vo zvyku, ze si povedia (a nie o pýtajú!), ze napr. švagor príde na raňajky a dá si vajíčka a zazvorovy čaj (ešte si aj vyberá).
Mňa toto vytáča,lebo on nie je jediný, ktorý to robí. Robí to aj švagriná, jej deti... A dokonca ja môj manžel 😁 (ale jemu som to už povedala)
My sme takto neboli vychovani, ze sme sa pozvali k niekomu, keď už tak sme sa opýtali, ci budu vtedy doma, ci môžme prísť na kávičku a pod.
Manželovi som povedala ze toto sa mi nepáči, tlon s tým nič nespraví.

tanyag
26. feb 2023

Tak šup do obchodu....dokúpiť vajcia a zázvorový čaj, aby si mala pre návštevu a mohla ich pohostiť 😁

onedaynick
26. feb 2023

Takze to musis povedat svagrovi atd . My s tym nic nespravime.

jaond19
26. feb 2023

No ked s tym on nic nerobí a prídu nevhod, tak sa ospravedln, povedz ze mas zrovna nieco na robote a odkaz ich nech si idu pohostenie vypytat od manzela... vsak jeho by to hned preslo obskakovat druhych zrovna ked sa mu nechce. Ked to spravis vzdy ty, tak jasne ze s tym nemas problem. Az ked on pocíti diskomfort na vlastnej koži, tak potom...

dskjhfdlkdjhl
26. feb 2023

Zbehni k svagrovi, ze si na ranajky das kolacik s kavickou.

divokykonik
26. feb 2023

Je to zvláštne podľa mňa takýto prístup, že sa človek nahrnie bez pozvania niekam. Ja by som to hneď švagrovi povedala, že čo u nás robí, že nemám nič pripravené a tak, nabudúce nech sa ohlási. To by mohol pochopiť a ak nie, tak by som bola priamejšia, nech sa aj zduje. 😅

milanemila
26. feb 2023

Ja tomuto neohlasenemu navstevovaniu naozaj nerozumiem 🙈 ja sa ohlasujem este aj k vlastnej mame ked sa chceme zastavit. Ved jednak clovek moze hocikde byt, nemusi mat doma nachystane pre navstevu, moze byt v strede upratovania alebo sa iba neciti dobre a nema naladu na navstevu 🤷🏼‍♀️ Ja by som si k nikomu nedovolila prist neohlasene a este si nadiktovat, co mi ma dotycny nachystat.

h2
26. feb 2023

Chýba mi informácia, ako bývate. Ale z toho, že príde napríklad švagor sám a ešte k tomu na raňajky, mi vychádza, že ste s nimi "na jednej kope", buď na jednom dvore, alebo v susedstve. Treba dať najavo, že sa ti to nepáči a že ti to nie je vhod.

panelacikova
26. feb 2023

vari bývate v jednom dome, len na rôznych podlažiach?

som_realistka
26. feb 2023

Príde a povie - dal by som si praženicu? Zavolaj muža nech mu urobí, rýchlo by s nimi hodil reč. 😀

misinka0611
26. feb 2023

Začni to robiť aj ty, povedz, prídem na obed, dám si silný kurací vývar, za tým pravú sviečkovú na smotane s domácou knedľou a ako dezert keď mi vytrávi karamelový cheesecake s capuccinom. Keď budem smädná prosím si perlivu minerálku ale len jemne.

Manžel keď je s tým OK nech si toto rieši potom sám, uvidíme kolko ho to bude baviť zháňať zázvorový cajik.

som_realistka
26. feb 2023

@milanemila k nám takto prišla niekoľkokrát mužov a krstná, aj s kolegyňami, vraj boli sme na školení tak ideme k vám. Skoro som odpadla, tak som urobila kávu a vytiahla venčeky od sedity, iné sme nemali😀ešte sa potom zdula a mužovi volala ze som ich nepohostila a ona sa za mňa hanbí.

katica06
26. feb 2023

@milanemila nemám vo zvyku ohlasovať mame kedy prídem, okrem nejakých sviatkov keď sa pripravuje väčšie pohostenie, ani ona to neohlásil. Ja mám klúče od nej ona má klúče od nás, lebo bývajú neďaleko nás. Ale keď prídem nepýtam si slávnostný obed z niekoľkých chodov, keď má navarené pokúkne ma a zvyšok zabalí na doma.

milanemila
26. feb 2023

@katica06 aj ja mam jej kluce aj ona nase, ale nikdy si sama neotvorila pokila sme boli doma a ani opacne. Moja mama hlavne este pracuje a ani po vikendoch nesedi doma, takze keby sme prisli bez ohlasenia, tak ju tam pravdepodobne ani nenajdeme :D vsaka j ona ma nejake sukromie/plany a pride mi slusne ohlasit sa, ked idem kamkolvek.

h2
26. feb 2023

@katica06 Ja tiež nechodím bez ohlásenia ani k vlastnej mame. Mám kľúče od jej bytu, aj ona od nášho domu. Ale aj keď nás čaká, tak zazvoním pri dverách a čakám, kým mi otvorí, neotváram si vlastnými kľúčmi.

milanemila
26. feb 2023

@som_realistka tak to je extrem este cudzich ludi priniest 🙈

palculienka40
26. feb 2023

Treba to stopnut, tvoj dom tvoje pravidla.

marryen
26. feb 2023

Nebude to náhodou tak,že bývate u svokrovcov? A brat sa tam cíti ako doma...... To jediné mi vychádza z toho.
Nechce sa mi veriť,žeby sa niekto nahrnul na raňajky len tak do bratovej a švagrinej vlastnej domácnosti.

mickao
26. feb 2023

@som_realistka no, mam dosť. Tá nemá chrbtovú kosť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
26. feb 2023

@som_realistka tapa sprosta, už by som jej povedala, že čo k vám trepe cudzích ľudí, a tie kolegyne tiež nemajú kožu na hube že sa dajú dovliect mirnyx dirnyx k cudzím 🤯🤦

pbra40
26. feb 2023

Niekde som citala, ze ak vam zazvoni neocakavana navsteva pri dverach, treba si pred otovrenim dveri obliect bundu.
Ak tam bude niekto, koho nechcete pozvat dnu, poviete, ze ste prave na odchode. Ak tam bude niekto, koho radi vidite, poviete, ze ste prave prisli 😃
Kazdopadne, horeuvedene situacie treba riesit priamo, adresne a zial, myslim, ze bez toho, aby sa druha strana neurazila, to nepojde.

slavomira236
26. feb 2023

U nas sa nikdy neohlasivalo teda ak prusla rodina z mesta...jed z niekade dalej tak ano hasne ze sa dohodli ci budeme doma vtedy

som_realistka
26. feb 2023

@cacianka ona je veľmi zvláštna osoba, po tých návštevách bola na mňa oduta až kým sme sa s ex nerozviedli, lebo som neakceptovala jej maniere

simona92101
26. feb 2023

@som_realistka k nam takto po narodeni prvej dcerky prisla svokra bez pozvania aj s kolegynou z prace,vraj kolegyna chcela vidiet babatko.pani som v zivote nevidela,skoro ma prekotilo medzi dverami.boli sme cerstvo nastahovani,niektore izby este nezariadene a ona isla este aj na obhliadku domu🤦‍♀️ svokra este aj frflala,preco sme neupratali...

som_realistka
26. feb 2023

@cacianka potom sa odula, že vraj som povedala vtedy ešte mužovi ze nejdeme k nej na hody, ja na to - ved si nás nepozvala, a ona ved na hody sa nepozyva, kazdy ma byt doma a mat navarene😀

som_realistka
26. feb 2023

@simona92101 to bude asi zvláštna odroda zien😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0kristina0
26. feb 2023

Ked mas muza tlka co to nevie vybavit tak to urob ty. Jasne a narovinu im to povedz, ze su u vas vitani ale musia sa vopred ohlasit. Dovi dopo.

dadis
26. feb 2023

@milanemila Ja som to pochopila tak, ze sa navsteva ohlasuje, ze necaka pasivne na pozvanie, ale zdvihne telefon - ahoj, zajtra sa mozem stavit na ranajky u vas? Robime si to v ramci rodiny bezne. Ak s tym ma ta druha strana problem, tak odmietne. Ja bezne odmietam mojich rodicov - ked chcu prist cez tyzden podvecer - poviem im, ze nie, nech pridu cez vikend.