Na uvod chcem napisat ze svojho manzela milujem.Mame krasne manzelstvo i ked po narodeni deti prisli problemy(klasika malo penez malo radosti)Manzel sa nam snazi zabezpecit dostatok financi,ma dve prace cim ale trpi manzelstvo lebo sa malo vidime,nemoze mi pomahat s detmi a obidvaja sme vycerpani on z prace ja z deti.Ale nechcem pisat o tomto lebo viem ze po rodicaku nastupim do prace a bude zasa lepsie.Ale trapi ma to ze manzel ma uz niekolko rokov strach z cestovania,roky to predo mnou tajil lebo sa bal ze ma strati ale pred cca2 rokmi sa to zhorsilo a museli sme predcasne ukoncit dovolenku.Bol u psychiatricky,bral lieky,strach zostal ale nie taky silny.Pred mesiacom sme boli na par dni prec a bolo fajn,no ale zajtra mame ist znova prec a on uz od rana ma stresy a nechce ist.Plakal ze nas nechce stratit a lubi nas ale nedokaze ten strach prekonat.Ja som clovek ktory od malicka rad cestuje a kazdu moznu prilezitost vyuzijem na vypadnutie z domu.Zmierila som sa s tym ze nikdy nepojdeme spolu k moru ale som dufala ze aspon po Slovensku budeme chodit s detmi.Zaplatili sme si nadherny hotel a velmi som sa tesila na krasne chvile ktore v nom ako rodinka stravime a teraz pravdepodobbne pojde so mnou mama a ja som nesmierne sklamana.Radsej isiel spat so synom akoby sa mal so mnou o tom bavit.Pochadza z rodiny v ktorej sa o problemoch nerozprava a mne trvalo velmi dlho kym som ho naucila sa mi zdoverovat ale aj tak to nieje uplne na 100%.On ma predstavu ze ak ma nejako sklame tak ja ho automaticky opustim.Lubim ho a chcela by som mu pomoct len nechcem to robit tym stylom ze dobre moj nechces zostan doma ale skor aby prekonaval svoje hranice.Som mu povedala ze som ochotna sa aj na pol ceste otocit a odviezt ho domov ak bude chciet.Nemate niektora skusenosti s touto diagnozou a popripade nejake cenne rady?
@qeen a u psychoterapeuta bol? z toho, co pises, mi to pride, ze sa velmi boji zivota, zmeny, ma velmi malo sebavedomia (obava z opustenia)... treba to z toho jeho podvedomia vydolovat, kde je pricina a odstranit ju (na 99% bude pricina v detsve, vo vztahoch k rodicom alebo medzi rodicmi navzajom, mozno bol niecoho svedkom a pod). . Ved takto nezije skutocne 😒 Mal by mat na pamati, ze tento jeho postoj formuje aj vase deti, t.j. mal by urobit vsetko preto, aby odhalil pricinu a pracoval na sebe...
@qeen a este k tej kineziologii: nemuselo sa odohrat nic na fyzickej urovni (teda nejaka udalost), uplne staci na myslienkovej. To znamena, ze svokra mohla mat nejake silne negativne myslienky voci nenarodenemu dietatu napriklad... uz si na to vobec nemusi pamatat (alebo aj ano, ale hanbi sa to priznat)...
skuste si pozriet nejake seminare o tzv. limbickom odtlacku (okrem ineho pomaha odhalovat aj traumy z prenatalneho zivota)
@qeen a z coho konkretne ma strach? Z tej cesty? Z toho pobytu, prostredia? Alebo len nerad odchadza z domu?
Ja napriklad milujem byt doma, dovolenky neznasam, prekonam sa len kvoli rodine. Dcera tiez najradsej doma, nerada spi inde. Syn zas rad cestuje. Muzovi to je jedno, je rad aj doma aj rad niekam vybehne. Kazdy sme nejaki, ja neznasam zmeny, vzdy mam pocit ze som taky autista 😀 Mam rada system a opakujuce sa cinnosti, teraz sa desim dna ked zacne skolsky, tyzden vopred ma boli brucho lebo uz budem at den organizovany inak a kym privyknem tak to potrva, to iste pred prazdninami, zas sa system dna meni a mne sa az hlava toci ked veci nejdu poporiadku. Pred dovolenkou detto, v hoteli grpim ako pes ale nedam najavo, deti chcu k moru tak ideme, pritom z letania strach nemam. Muza by som do cestovania netlacila, akceptovala by som ho takeho aky je, evidentne s tym ma velky problem ked sa nevie prekonat. Mozno by mohol vyskusat dobreho psychologa.
nenuť ho do niečoho,čo on nechce,nemyslím cestovať,myslím "liečiť sa" z toho....povedz,že mu chceš pomôcť,ale vtedy,ak to on uzná za vhodné,že prišiel čas...máš veľa a chceš všetko a hneď,nie vždy je to dobré
oh, to by az taky problem nebol , nemas sestru, mamu, otca ktory bi isiel s tebou a detmi?
tak pisem az teraz lebo som na dovce.Dopadlo to tak ze som isla s mamou,lebo manzel nedokazal prekonat svoj strach.Nedokazal nastupit do auta.Jeho napadaju stale take myslienky ze nenajde cestu,my sa stratime a pod.No bol z toho nestastny lebo velmi chcel ist so mnou a detmi.Ale na druhy den mi hned rano pisal ze ci pre neho nepridem lebo doma nevie vydrzat a chce za nami,cim viac sme vsak o tom pisali a telefonovali tym viac sa jeho pocit istoty ze chce ist zmensoval.Tak sme to uzavreli ze bude lepsie ked zostane doma a skusime to postupne s jednodnovymi vyletmi.Ale nakoniec som sa vybrala ho zobrat(volala kamaratka ktora s nim telefonovala a povedal jej ze sme moc o tom rozpravali a ze keby som jednoducho hned prisla ze on by nastupil do auta)tak som sadla do auta a ked som bola par km od domu tak som mu zavolala nech sa zbali.Manzel sa zbalil ,nasadol do auta a soferoval.No a teraz sme na dovce a je nam super.Viem ze kazda dovolenka bude boj,ale hadam ho budeme vyhravat.Inak manzel mi vravel ze chodil k detskemu psychologovi lebo zacal utekat zo skolky a tam vraj bolo vyjadrovanie pocitov kresbou a kreslil vzdy jeden obrazok ale svokra si nepamata aky.Takze chcem ist do tej ambulancie a mozno bude v archive odlozeny spis.
@qeen pozri, muz si musi uvedomit ze koli jeho strachu nebudete trpiet ty aj deti. Musi byt nejaky kompromis. Zacnite najprv tak ,ze pojdete na chatu/ vylet cca 1 hod od domu a on bude na noc chodit domov. Mozte ist 2 rodiny alebo vezmi mamu, sestru niekoho kto by tam ostal s tebou na noc, postupne budete chodit dalej ked si zvykne. Boji sa o dom ked je prec ze sa tam nieco stane? alebo ma zly pocit ked je prec v neznamom prostredi? Co keby ste kupili kempovaci prives aby mal pocit ze tam ma svoj majetok, tam sa moze uchylit je to jeho aj v cudzom prostredi a tak aspon jazdit po sk?
Ked by ho trapilo ze vy sa trapite skusal by dalej, nelutoval casu a aj trochu tych penazi.
Dobry klasicky homeopat by snad zmohol dost, ked by sa trafil do konstitucneho lieku. Toto su presne tie roviny, kde psycholog pomoze ked tak za roky rokuce a inak s tym klasicka medicina nezmoze nic.
Alebo regresny terapeut, ono v 99perc. nejde ani o minule zivoty, ale presne ako tu uz zienky pisu o ranne detstvo alebo vnutromaternicovy vyvoj a da sa do tohto obdobia preniest, presne si spomenut na danu udalost kde lezi blok, znovu ju tym aktivovat a prezit a tym sa jej zbavit. Nakolko vtedy tam sa udial sok a strach ze sa toto vytesnilo. Mozno to niekomu znie ako rozpravka, tiez by som neverila keby som uplne rukolapne neprezila na vlastnej kozi. Uprimne odporucam. Mne takto pomohol p. Balint z Martina pred par rokmi, neviem ani ci to este robi..
Ta "alternativna" (kineziologia a pod) zalezi na koho natrafite. Je tam mnoho sarlatanov, ktori sa len robia ze vedia, rychlokvaskov roznych kurzov bez nadania atd. Ale hladat sa oplati. Lebo ti co funguju skratka funguju a dokazu tieto veci prekonat.
Vlastnym uvedomenim toto muz tazko dokaze, kedze pricina lezi najskor v podvedomi a na to nema obvykla hladina bezneho jeho "chcenia" dosah, aj keby sa rozkrajal.
No, skusajte, samo od seba to asi nezmizne.
Moc drzim palce.
Manzel ma zaujem zmenit to a prekonat sa.Nasa dovolenka dopadla tak ze sme odisli o jeden den skor z dovolenky resp.odisli sme po vecery a zaplatene sme mali este noc do ranajok 😖 Nezvladol to.
@horana manzel to chce skusat ale budem suhlasit len blizke ciele od domova,ja som mala dovcu uplne pokazenu,deti su nastastie male este nechapu.Na regresoch uz bol,sice len 3 krat ale potom to nechal tak,lebo asi viac od toho ocakaval a sedenie stalo 50 eur,
@tova ten prives ma pobavil,asi by sme odstavili pred domom a deti sa v nom hrali,manzel ma strach z cestovania a z miest kde este nebol takze asi ee aby sme cestovali krizom krazom Slovenskom 😉
Ja by som chcela nejake skusenosti od ludi ktory maju podobne problemy ako manzel ako sa s tym vysporiadali a bojovali a ci ten bol je vyhratitelny.
@qeen Ahoj
Kineziolog na 1 sedeni by urcite pomohol .Moja segra mala straz z lietania az taky ,ze bola schopna zvracat tyzden pred cestou ....bola 1 krat na odblokovanie a potom veselo letela asi 6 krat do Japonska 🙂)
Skus precitat a pripadne pohladat este nejake info na nete .
http://www.kineziolog.eu/metoda-one-brain.php