Manželov brat nemôže mať deti. Nám sa narodilo bábo a svokrovci sa obrátili chrbtom

lucy4321
19. máj 2020

Dobrý deň, mám manžela s ktorým mame 10 mesačnú dcérku. Manžel má brata, je taktiež ženatý ale s manželkou nemôžu mat deti. Od svokrovcov sme celé roky počúvali ako by už strašne chceli vnucatko a ako sa veľmi tešia keď budú starí rodičia, ale keď som ostala tehotná ich postoj sa razantne zmenil... ich reakcia na to, keď sme im povedali že budeme mat bábätko bola taká že preboha čo budú ti naši druhí mladi robiť ( manželov brat) veď oni budú z toho strašne nešťastní ... to bol prvý krok. Pokračovalo to tým že keď mi vybehlo brusko vraj nemám na internet dávať žiadne take obrázky aby to náhodou švagor a švagriná nevideli lebo budú z toho zlomení, keďže oni nemôžu mat dieťa a tak isto by bolo lepšie vyhýbať sa návštevám nech má nemajú na očiach. Keď sa mala narodila tak nám švagor a švagriná ani nezagratulovali - áno chápem a rešpektujem, dokonca odstrihli všetky kontakty, lenže keď aj svokrovci volali tak miesto toho aby sa opýtali ako mala tak len nariekali nad druhým synom a jeho ženou že aké to neni fér že oni dieťa nemajú, adopcia trvá dlho a my mame a ako by chcela druhé vnucatko ( pritom ani o to jedno sa Nezaujíma, neopyta sa ani ako sa má nechce ju vidieť nekúpi darček ... ). Keď som povedala manželovi že mi neni moc prijemne počúvať takéto reči, či by to nemohol mame vysvetlit, že ja sebou milé rada pokecám vždy keď zavolá ale táto téma a štýl akým mi to doslova vyčíta, že my to dieťa mame a ti druhí nie, ako ona veľmi chcela aby ho mal druhý syn a nonstop nad tým lamentujú a akí sú oni z toho neštátni nie je práve príjemná pre mna ako matku jej jediného vnúčatá počúvať. Keď jej to manžel slušne povedal A vysvetlil neskutočne sa urazila, vraj sa so mnou nedá rozprávať a teraz sa neozva malej vôbec a zavolá max raz za 5-6 týždňov a malú nechce ani vidieť (Podotýkam zijeme na druhej strane Slovenska ako oni takze sa nestretávame až tak veľmi často ) len sa opýta čo robí a to je všetko .... neviem čo urobiť nechcem žiť v takejto dusnej atmosfére, chcem aby mala mala pekný vzťah so starymi rodičmi aby jej dávali lásku a taktiež s ňou chcem vychádzať aj ja koli dobrým rodinným vzťahom ale toto mi vážne neni prijemne

sasa1310
19. máj 2020

@lucy4321 kašlať na nich. Nech je ako chcú. Oni prichádzajú o to najkrajšie, nie ty.

gabrielapatrik
19. máj 2020

@lucy4321 veľa krát chceme, čo nemôžme mať. Neviem, možno raz sa to zmení a oni sa začnú k vnúčatku chovať inak, ale to musí začať od nich.
Je to smutné, áno, že švagor nemôžu mať to neznamená, že Ty teraz prestaneš žiť a byť šťastná, lebo oni nie sú. Ak by som js nemohla mať, neviem možno sa mi to ľahko hovorí, a moja sestra, švagor, švagriná by mali. Užívala by som si moju neter, synovca, akoby bol môj zshrnula by som ich láskou, časom, program, víkendy spoločne.... Veď je to jeho brat preboha

janickacrazy
19. máj 2020

@lucy4321 Ten druhý brat so ženou bývajú s nimi, ked sa svokra stále do nich stará? No ty s tým asi nič neurobíš, proste sa na nich vykašli a ak sú tvoji rodičia v pohode, tak malá bude mať aspon jednu babku a dedka. Ty ich nijako neprinútiš, aby sa zaujímali o svoje vnúča. U nás v rodine sme mali podobnú situáciu, sesternica nemohla dlhé roky otehotnieť, my so sestrou máme deti, tak sa nám vyhýbala, ani s nami nechcela skoro vobec komunikovať, ako keby my sme za to mohli alebo čo. Ked sa im konečne podarilo a bola tehu, tak náramne za mnou došla v obchode a začala ma zdržovať a rozprávať sa veselo so mnou, ked som sa ponáhľala do práce, tak bolo to trochu od veci. Ked ťa niekto 15 rokov ignoruje, tak ja sa teraz od záujmu asi nepretrhnem.

karpina
19. máj 2020

Možno by bezdetní švagrovia s vami vychádzali normálne, ale keďže ste sa ich po otehotnení stránili na želanie svokry (o čom oni zrejme ani netušili), tak to pochopili, že vy sa nechcete s nimi kontaktovať a preto vám ani nezagratulovali k narodeniu. Je to divné. A svokra je úplne vyšinutá.. S ňou by som prerušila kontakt. Tvoj manžel sa ako k tomu stavia?

podkovickaa
19. máj 2020

@lucy4321 Ja tiez nemozem mat s manzelom deti .Mam este styroch surodencov,ktori boli plodnostou pozehnani aj za mna.Boli casy,ked ma to mesiac co mesiac trapilo,ked som mame povedala,ze opat nic a ked vsetky moznosti zlyhali,tak som si povedala,ze stacilo,lebo mama sa trapila este viacej ako ja.Ja som sa s tym vyrovnala a mam plany aj bez deti.Svojim svagrinam k bruskam gratulujem a ich male milujem.Tu je problem ten,ze svagrina s tvojim bratom je nestatna a potom aj svokra.Kazdy emocie preziva inak.Ak sa jedneho dna s tym zmieria a bude sa svagor na tvoje deti tesit,tak bude aj svokra.Teraz vie,ze svagrina na tom je asi tak zle,ze by mozno zacala plakat ked Vas uvidi,ze bude mat depresie....Ked budu oni dvaja spokojni,budu vsetci.Aj svokra.

korunka1
19. máj 2020

To ako vážne? Mne toto robiť, tak už len v minulom čase o nich vravím a ani brkom by som nemihla. Toľko zloby,trápnosti a ješitnosti treba veru hľadať. Kašli na nich.

lucy4321
autor
19. máj 2020

@karpina manžel je z toho nešťastný nepovie to nahlas ale vnútorne ho to veľmi zožiera on tvrdí že babka a dedko majú vnucku radi tešia sa z nej veľmi ale podľa mna sa len snaží nejako presvedčiť samého seba aby sa cítil lepšie, niekedy má slabú chvíľku a sťažuje sa spoločným známym ale predomnou to nechce dať najavo ako keby to bolo preňho nejaké zlyhanie alebo sa mi snažil nahovoriť že je všetko v najväčšom poriadku ....viem že posiela svokre fotky malej ako rastie ako dá smeje ona ani neodpise .. napriek tomu si rodičov veľmi váži má ich rad a dal by im prvé posledné ...svagrovci nebývajú so svokrovcami taktiež, keby áno chápem jej znepokojenie že chce vnúča “v dome “

nikyball
19. máj 2020

Keď už brat bratovi nedopraje ani dieťa len preto že nemá on, tak tento svet je pekne v riti.

lucy4321
autor
19. máj 2020

@podkovickaa toto som sa snažila zo začiatku hovoriť aj svokre nech nie sú smutní, že majú našu malú môžu si ju kedykoľvek zobrať na prázdniny keď bude väčšia, síce neni ich ale je to jedna krv a to dieťa im dá tak isto veľa lásky ..a tak isto utešiť svokru, že má apson našu malú nech sa teší z nej a ona sa jej za to odvďačí . ale ona stále len svoje aké to neni fér že oni mali mat dieťa a že sú starší a že im neni dopriate a nám bolo hneď a podobne ... je to smutne

lucy4321
autor
19. máj 2020

@karpina oni o tom vedeli na začiatku sme sa ich snažili ešte kontaktovať tak ako obvykle všetko odmietali a potom svokra povedala že bude lepšie obmedziť návštevy na úplne minimum .....

rybka80
19. máj 2020

Hrozné. Ako tí ľudia uvažujú? Keď sa oni rozvedu, tak budú čakať, že z ľútosti k nim sa rozvediete aj vy? Keď si ruku dolamu, tak aj vy? Keď stratia prácu, tak vy máte dať výpoveď?

korunka1
19. máj 2020

@nikyball no veru...a teda v riadnej
Ináč to čo za život budú žiť ak sa im dieťa ani nikdy nepošťastí? Nasratí a mrzutí na celý svet až do konca života?

eva112014
19. máj 2020

@lucy4321 Je mi ľúto, čo prežívaš. Zíjde z očí, zíjde z mysle. Asi tak. Nestretávať sa. Toto je na psychiku, vkuse riešiť svokru, švagra, švagrinú. Rieš svoje dieťa a tvoj manžel nech rieši Vás a nech sa zaoberá so svojou rodinou. Veď ty sa nemôžeš tešiť na svoje dieťa. Máš "zakázané" sa radovať. Lebo švagor, lebo švagriná .... Prerušiť kontakt na istý čas. Dieťa ťa potrebuje. A ty takéto starosti nepotrebuješ.

mila23
19. máj 2020

Ako by sa svokre pacilo,keby si Ty pri kazdom telefonate s nou len lamentovala,ze Tvoja teta/znama/babka, atd umrela mlada, nedozila sa xx rokov (60, 65, ) a ze je to nespravodlive,lebo ona svokra este zije..a furt dokola to hovorila? pacilo by sa jej to? Asi nie
Chapem,ze ju to trapi,ale Vy zato nemozete...asi sa boji,ze jej budu svagrovci vycitat keby mala radost z Vasej malej, tak ani nema radost z vnucky. Asi by som odstrihla kontakty. Muz nehc s nou vola, ja by som sa snou bavila iba formalne a keby zacala s tym,ze je to nefer, zmenila temu alebo sa vyhovorila,ze musim koncit.

lucy4321
autor
19. máj 2020

@korunka1 asi áno nevedia sa tešiť z ničoho ... dieťa pred nimi schovávať, na návštevy ku svokre nechodiť dokonca si svokra nevystavili ani fotku maličkej kdezto krsniatka má zavesené na stene... vraj preto aby sa mladi zbytočne netrápili keď by to videli na navsteve ... chorý svet ... a peitom zhodou náhod môj nevlastný brat taktiež s partnerkou nemôžu mat detičky ale ich prístup je o 180 stupňov opačný . Stále volajú píšu pýtajú fotky malej posielajú darčeky chcú ju vidieť ... tešia sa aspoň z malej a sústreďujú sa na iné veci v živote, aby si ho užili čo najlepšie

janickacrazy
19. máj 2020

@lucy4321 možno ich to časom prejde, kašli proste na nich a teš sa zo svojej rodinky

podkovickaa
19. máj 2020

@lucy4321 lenze to treba skor svagrine dohovorit ako jej.Ona sa s ich smutkom ,len tak vezie.Ja viem,ze to nie je fer.Ja som krstna kazdemu ich najstarsiemu dietatu ,takze mne to vynahradili aspon takto.Byvaju vsetci tiez daleko,ale na skype sme casto.Ja ci by chceli ci nie,asi by som na navstevu isla,svokre zakazala o tom rozpravat a mozno sa lady prelomia.

korunka1
19. máj 2020

@lucy4321 no čo ti poviem, je to doslova trápne, to ich správanie. Ja by som sa na nich vybodla. Pokiaľ by muž chcel, nech udržiava kontakt, nebránila by som, ale zároveň sledovala, či mu do hlavy netlačia nejaké kaleráby. A na just by boli fotky mňa a dieťaťa na nete , nech ich rozdrapí od jedu.
Mimochodom, to aj nejakú chorobu by tak závideli?

zuzanka.zuzu
19. máj 2020

@podkovickaa prečo švagrinej dohovoriť? ak teda, tak už brat s bratom, nie dve úplne cudzie ženy... svokra je vyšinutá. ale švagrinú by som nechala mimo, ona to ešte len spracováva, tam nie je veľmi čo vyčítať, však ona nijako neublížila, "len" sa odstrihla (čo paradoxne v iných témach ženy hodnotia ako správne, takže tu sa mi to tiež nezdá zlé)

a inak svokre by som sa spýtala, či jej nie je hanba. za všetko. a hlavne že ešte nevidela vnúča.

jajko22
19. máj 2020

Táto Slovenská krajina je uplne v riti ked sa toto moze diať, ved to je ....asi verim ze ludi ovladol nejaky koronadiabol. Toto je nenormalne chore, to ma byt život? Urcite nie. O tych ludi by som ani viac nezakopla. Ti maju riadne prazdne choré hlavy a srdcia plne zášti a zloby. Smutne ze ich je tak vela.

lucy4321
autor
19. máj 2020

@korunka1 kaleráby mu netlačia oni sa neozvu už pomaly ani jemu a ak aj áno stále rozprávajú čo druhý syn a podobne ... nuž vidíš a ja ešte ako hlúpa malú nikam nedávam aby náhodou neboli smutní ani aby ju im niekto poslal, lebo ľudia sú zakerni .... asi na nich beriem väčší ohľad ako si zaslúžia

lucy4321
autor
19. máj 2020

@zuzanka.zuzu raz mi volala svokra, potrebovala niečo vybaviť samozrejme keď som sa jej ponúkla či chce vidieť malú že zapnem kameru tak jej odpoved veď ju nechaj tak inokedy .. inokedy sa ešte doteraz nekonalo .. nuz ale čo už jej škoda, že nevidí vyrastať možno jej jedine vnúča, ktoré kedy bude mat ... aby neskôr neplakala ešte viac ako teraz keď ju vnúča nebude ani poznať

korunka1
19. máj 2020

@lucy4321 no v prvom rade si to tak nepripúšťaj. Ty si nič zlé nespravila, nevyčítaj si ich správanie. Mrzieť to bude ich, nie teba

jaskolka
19. máj 2020

A brat so švagrinou sa k tomu dáko vyjadrili? Vedia vobec o tom? Lebo skôr mi to príde, že to viac trápi tu svokru, ako samotný bezdetny pár,ze vy môžte mat deti a oni nie. Zase oni zrejme počítajú s tým, že život okolo nich sa nezastaví, že ostatní ludia budú mať a rodiť deti, teda logicky že aj vy máte potomka.. A vôbec to nemusia tak "ťažko" vnímať, ako si len svokra namysla.

pribinak
19. máj 2020

@jaskolka presne toto napadlo mna. Nie je to viac postoj svokry ako svagrovcov?

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
podkovickaa
19. máj 2020

@zuzanka.zuzu ok tak svagrovi.Asi som to nie jasne napisala.Ty si sa nikdy asi netrapila neplodnostou ze hej?

korunka1
19. máj 2020

@jaskolka
@zojanka
Tak ani im nezagratulovali k narodeniu
A keď sa im švagrovci ani neozvú, tak asi s tým nie sú celkom ok. Svokrovci len odzrkadľujú švagrov postoj podľa mňa

ivangeline
19. máj 2020

Ja by som odstrihla kontakty s nimi. Celé na hlavu..

denisa0504
19. máj 2020

Ony vás odstránili v podstate zo života a hlavne tvoje dieťa.. ty už ich nepočúvaj na slovo. Dávaj fotky, videá, teš sa a hovor o tom kľudne celému svetu. Viem, že by si chcela vaše vzťahy napraviť, no kvôli nim sa to aj tak nestane. Keď už ony na vás, na tvoje dieťa kašľú, urob to isté. Už na nich neber ohľad, vidíš že to ničomu nepomohlo a sama vieš , že chyba je na ich strane. Ako si písala, babka bude ešte plakať, keď o pár rokov pochopí akú chybu urobila a jediné vnúča nechcela ani len vidieť. Potom keď sa spamätá ale ty nenúť dieťa aby s ňou trávilo čas. Jej smola, že nemala záujem od začiatku..