Ajojte baby, mám pocit že som si vzala nesprávneho muža. Ja som komunikatívna, on úplne tichý. Nie som zas úplná raketa, ale rada zdieľam svoje pocity a zážitky, no môj manžel nemá potrebu mi niekedy ani odpovedať ani záujem počúvať. Neviem čo zažil v práci, aký mal deň, ako sa cíti, nepovie mi nič o jeho rodine, o kamarátoch o sebe, o svojich plánoch, ani o tom čo sa chystá práve teraz robiť. Ja už mám niekedy pocit že to nedávam. Cítim sa akoby som žila len vedľa prázdneho tela. Kamarátky veľmi nemám pretože pracujem a mám dve deti ktoré sú naviazané hlavne na mna, keďže manžel nemá veľmi záujem ani o ne. Nepouci sa s nimi, nezahrá, max si s nimi ľahne večer do postele.
Prosím ženy, ako sa s tým vyrovnať? Ste na tom niektre podobne?
To sa nebaví ani s deťmi? Predtým bol aký? Mňa by asi porazilo a zlomilo mi srdce keby bol taký k deťom ako opisujes 🙁
Vždy bol takýto, alebo prišla taká rázna zmena? A aj sa ho pýtaš, aký mal deň a čo má nové a on stále zostane ticho?
@stastna17 nie nezmenil sa. Vždy bol tichý. No keď si mladá, bezdetná, máš kopec priateľov a zaľubov, ani ti nenapadne že raz ti to môže prekážať.
možno by aj niečo povedal, prejavil sa, ale nedáš mu dostatočný priestor..skús byť ty menej akčná a možno sa rozhovorí..ale treba si počkať...sú plachí😅
čo sa hry s detmi týka, zadaj mu presné inštrukcie, napríklad: tú su nožnice, lepidlo, papier, urobte si s deťmi čelenky..prípadne iná spoločná kreatívna aktivita, primeraná veku..
@mimikarol baví sa s nimi rovnako ako somnou, len o tom nevyhnutnom, nepovie nám ani dobre ráno, ani dobrú noc. Áno mám aj ja zlomené srdce.
hm tak mne by to prekazalo teda riadne verim ti. ak taky bol , tichy tak to tazko zmenis. jedine ze ty bude stale aktivna pytat sa ho a davat mu podnety aj s detmi mu davat pokyny aby sa s nimi isiel ucit a pod.
@vsauce_ už sa ho veľmi nepytam pretože cítim že ho tým otravujem, vlástne som sa prispôsobila, pretože vynucovať rozhovor nemá význam.
@karhu práveže ja som už rovnako pasívna. Ale nestalo sa to zo dňa na deň. Dlho som sa snažila.
No mne ako prve napadlo,ci nema depresiu alebo co..ale ked vravis,ze stale bol taky,hmm..pre mna nepredstavitelne..mam par kamosiek,ktore maju podobne tichych muzov,ja by som sa s nimi unudila k smrti..
Tak to chápem, že ťa to už prestalo baviť. Zrejme bude taký zarytý introvert, ale neskúšala si zistiť, či sa mu niečo nestalo v práci, v rodine alebo niečo, že je takýto?
Asi je to tým, že je introvert. Možno sa treba naladiť na rovnaký jazyk lásky...niekto má slová, niekto objatie, iný pozornosť a darčeky.. je to pekne napísané v knihe 5 jazykov lásky..mnohým párov to zachránilo komunikáciu a vzťah. Ale je to ťažké, chápem. Aj ja mám doma muža, ktorý je iná povaha ako ja, tak občas si veci musíme vykomunikovať, povedať svoje potreby a potom je to lepšie. Musia chcieť však obaja.
Vieš ako? 😂 Vykecam sa aj s predavackou v obchode. S taxikarom (🤦🏻♀️😂). Lebo proste ak niekto nie je komunikativny tak nie je. Niekedy aj zacne ten moj nejaku tému, ale to je take, ze ma skor vytoci. Nic konkrétne ale preberat sa bude nekonecnost vesmiru... Alebo co sa kde docital. A ci viem.. Ale take veci ze kto kde bol, čo robil alebo co budeme robit vôbec nic. Este aj pred telkou sa striedame, ja s malou o kupujem obyvacku cez oteckov, sa vykecame, a tak on tam pride o 7mej prepne si svoje a my ideme prec... Cize ani ze telku s nim pozerat, alebo cokolvek... Casom sa to v podstate az takto vyhrotilo.
Inak neviem ake mas atare deti, ja som vydupala aspon to, ze teda o šport sa dcere stará, chodi s nou lyzovat a väčšinou bicyklovat, na turistiku, výlety. Keby sa jej vobec nevenuje uz sme odstahovane, pretože to je fakt ako nejakého spolubyvajuceho trpiet doma 😇
@simca06022011 znie to jednoducho a celkom pekne, aj ja sa dokážem vyrozprávať aj na ulici… ale ako to vnútorne prežívaš že takto zijete? Si s tým v pohode?
Tak nepovedať ani dobré ráno keď dôjde z postele mi nepríde tiché, ale nevychovavane.
Tak on sa nezmenil vždy bol taky...
Aj ja som u nás ta tichší a, ale dobre ráno a dobru noc je pre mňa slušnosť a nema nič spoločné s tichou povahou.... Aj keď teda ja sa s dcérou aj učím aj hrám ved je to moje dieťa...
prepac ale toto nie je tichy muz toto je ignorant - ja mam doma ticheho introverta a ja som pravy opak, to ale neznamena, ze sa ma manzel nespyta aky som mala den a ako maly a ze sa s malym nezahra 🤷♀️ ano informacie z neho musim "pacit" obcas inak by mi odpovedal jednou vetou a co sa nespytam neviem ale to uz je mala dan za to, ze mam pre mna doma niekoho kto ma vyvazuje a vyborneho manzela a otca dietata
@diamond007 presne, o tomto by som si s ním pohovorila. Je to obyčajná slušnosť, pozdraviť ráno a aspoň sa opýtať čo cez deň plánujeme...
Povedz mu to narovinu, že sa ti to nepáči, my keď máme s mužom problém, tak si to vykomunikujeme....
Treba mu to vysvetliť jasne a polopate, že aspoň to nech sa vás ráno opýta, ak spolu raňajkujete....
Mi nepovedzte, že ak je človek introvert, tak sa za celý deň nikoho nič nepýta, s nikým nekomunikuje, či v práci, obchode.... Ja žasnem....
Autorka, neútočím na teba, len ma to zaujíma, nerozumiem tomu ako sa môže niekto takto chovať k svojej rodine....
@katie253 myslím že s takým človekom nepomôže rozhovor. On si vypočuje a bude ticho 🤣
U nas to iste, 20 rokov. Vecer by si pocula spadnut spendlik. Ked mam nervy, tak nasa hadka vyzera tak ze ja mu nieco rozpravam a on je ticho, uplne, aj dve hodiny. Najprv mi to strasne vadilo, kedze kym sme spolu chodili, hodiny sme sa rozpravali, teraz ho uz nexhavam tak, len obcas mu pripomeniem, ze halo, aj ja som tu.
jasne, ze nie :D aktualne uz ked na seba prehovorime tak sa len vadime, my sme spolu dlhe roky a takto sa to proste vyvinulo... ono keby som nemala vacsie starosti ako je "tutmacik", tak uz tu nie som.
A podla mna nas tu je viac takych, pretoze keby sa mam s kym vykecavat doma nie som na konovi :D
tak toho svojho pozvi na rande - na kavu, do cukrarne, chodte na veceru.., a tam sa porozpravajte...moze byt, ze ste obaja otupeni rutinou a veci sa zdaju ine ako realne su
Vieš čo, ja mám tichého introvertneho muža, ale povedať dobré ráno zvláda, aj si ma vypočuť, aj s deťmi sa hrať. Síce ho to vyčerpáva a často na ňom vidím, že po celkom dni s ľuďmi toho má už večer fakt plne trubky a často potrebuje čas osamote, ale normálne sa zapája do bežného života. Tvoj muž nie je tichý, je to somár, sorry. To som ešte nepočula, aby sa tichý človek nedokázal premôcť ani k zaželaniu pekného dňa.
Inak ak ani sa nezdravi a tak, tak fakt by som porozmyslal ci nema depresiu alebo daco...
To je psychicke tyranie tichom. 🙂
Akurat nechapem to, ze si az po 2 detoch prisla na to, ze ti jeho ticha povaha nevyhovuje.
neber to v zlom, ale je to tvoj partner, máte asi za sebou nejaký spoločný čas a tebe to začalo vadiť až teraz? ak bol silný introvert aj predtým, tak je to tvoj problém, že si s ním išla do manželstva.. ako hovoríš, on sa nezmenil, zmenil sa tvoj názor a postoj k nemu... problém je teda skôr v tebe, že ti to zrazu začalo vadiť.. ak je taký celý život, nezmeníš ho z jedného dňa na druhý...
@pininka1 to presne aj naše hádky sú také. On nič, žiadna interakcia. Niekedy by som už aj uvítala keby mi aspoň vynadal, aspoň by som vedela čo si mysli 😂
Tiež som v klube.Nie až taký extrém ako píšeš, ale nepotrebuje veľa rozprávať.Su mesiace kedy ma to vytáča, kedy nie, kedy som rada za to aký je.
Sme spolu 18 r takže som si aj zvykla, ale prvé roky vzťahu a, keď bolo dieťa malé som si to ani nevšimla🙂až rokmi a asi ponorkou.
Ale zase v práci má chaos, veľa telefonátov vybavovaciek a asi doma chce kľud.My sa porozprávame, ale to skôr hovorím ja on sem tam niečo povie.nedozvies sa či ho niečo trápi, teší stále rovnaká vlnová dĺžka....ja mám okolo seba ľudí s ktorými sa vykecam, ja som skúšala všetko je to jeho prežívanie, typ povahy... vie byť vtipný v spoločnosti, má známych, rád niekam ide myslím, že som ho viac naučila sa stretávať, chaty, grilovačky, ale chyba mi zivelnost on má rád vyjazdené koľaje a zo všetkého zmeneného je nervózny🙂možno aj preto je ešte so mnou🙂))
Ale úprimne, ak by nemal tak dobrú povahu a charakter tak s ním nezostanem.Niekedy som ako v múzeu.A dcéra je čoraz viac ako on, takže doma rozprávam iba ja.A veci ohľadne dieťaťa komunikáciu tiež viac menej riešim ja.
Bude Ti to vadiť viac a viac ver tomu.
a to sa tak zmenil po svadbe? nechodli ste spolu?