Manželka si eroticky vypisuje s kolegom a býva z toho dosť nazvime to vybudená. Na moju reakciu, že sa mi to nepáči, povedala, že to ukončí. Samozrejme pokračuje to ďalej. Zdá sa mi, že je na tom svojim spôsobom závislá. Naozaj neviem čo obaja od toho očakávajú. Jeho manželstvo vyzerá byť harmonické až šťastné. Medzi nami je to skôr viac zlé ako dobré. Považujem to za neveru.
Myslíte si, žeby som to mohol/mal riešiť, cez neho, prípadne jeho manželku?
Mám však pocit, že keď nebude on aj tak bude niekto iný, takže u nás to porieši asi len rozvod. Na oboch stranách sú však deti, tak nechcem zbytočne spúšťať lavínu. Ľúbim ju, a vzťah, i keď zatiaľ asi len „písací”, s iným mužom mi vadí. Ja som jej už dávnejšie navrhoval takéto písanie, avšak odmietla ma. Manželka síce tvrdí, že chce byť so mnou, ale jej vyhláseniam, po viacerých skúsenostiach, je ťažko veriť. Dôvera je naštrbená.
Na súčasnej situácii mám samozrejme veľký podiel svojim správaním aj ja, nič si nenahováram, bývávam naozaj neznesiteľný. Na druhej strane mávame aj svetlé chvíľky, vtedy sa cítim štastne, ale dlho to nevydrží.
Keď si to po sebe takto čítam, plus zvážim veci, ktoré som kvôli stručnosti neuviedol, najrozumnejšie asi bude ísť od seba. Stalo sa medzi nami veľa zlého, pravdepodobne už nie je cesty späť. Stále sa však neviem ubrániť pocitu, žeby sa to možno ešte dalo...
Viem, že to tu nevyriešim, ale aspoň som si písaním ako tak utriedil myšlienky. Dusím to v sebe už dlho a odčerpáva mi to energiu.
No i tak by ma zaujímal váš názor. Aspoň takýto „pokus” o možnú záchranu. Ľúbim ju, ale asi sme výrazne nekompatibilný. Škoda, že sme na to prišli až po dvoch deťoch a takmer 10 rokoch manželstva.
Ďakujem za prípadné reakcie.
@conspi Žiaľ myslím si, že to ukončiť nedokáže. Je v tom ako sa hovorí až po uši. Nedokázala dodržať jednoduchšie veci, tak pochybujem, že sa len tak vzdá „šteklenia v podbrušku.” Každopádne ďakujem za názor.
@blue_horse ak vo vztahu chyba laska alebo ucta, tak to nikdy nebude fungovat. Ucta znamena, ze nebudem robit partnerovi to, co mu vadi.
Je naozaj smutne, ze vela parov zisti, ze sa k sebe nehodia pomerne neskoro. Ale ja som zastancom toho, ze clovek ma len jeden zivot a ten ma prezit stastny. Deti potrebuju lasku. Ci ju dostanu od rozvedeneho rodica, je im uplne jedno.
Vravis, ze ju lubis, ale laska sama dlhodobo nestaci. Tu nejde o vypisovanie, ale jednak o nedostatku respektu a jednak o to, ze si zasadnu partnersku potrebu naplna niekde inde. Ja by som takto zit nedokazala.
A nie, s cudzou manzelkou by som to neriesila. Ty si ries svoj vztah.
Drzim palce.
Skús jej dať ako manžel to, čo hľadá inde. Možno viac pozornosti, náklonnosti, prejavov lásky, intimity... Ste spolu 10 rokov, nenechajte tieto roky len tak nepovšimnuté, vzdať to je vždy tá najjednoduchšia cesta. Už to, že tu píšeš, je prejav toho, že ti to nie je ľahostajné, stavaj na tom, a hlavne konaj s pokojom a premyslením, lebo inak sa všetko môže len zhoršiť.
@belasy_motylik suhlasim s tebou.
@blue_horse Skus zapracovat na tom, co ti najcastejsie vytyka. A ak vies, ze mas komplikovanu povahu, tak zacni od seba.
Ďakujem za názory. Som naklonený to skúsiť, len jedna vec ma v tom zneisťuje. Viete mám s ňou naozaj viaceré skúsenosti, že som jej často slepo až naivne veril, a po čase sa ukázalo, že klamala. Tohoto sa bojím najviac, že sa časom ukáže, že ma.opäť len namotávala. Ja už nemám tú silu jej len tak veriť. Istota ale nebude nikdy, viem. Asi tomu musím dať čas, i keď mi na pokoji nepridajú myšlienky, že si práve píšu ktovie čo.
Nepíšeš, ako sa k vášmu vzťahu a jeho budúcnosti stavia ona. Či povie ti že ho chce udržať a o 5 minút si s niekým píše?
@montemotherone Áno, presne.
@blue_horse ahoj,zazili sme si v manzelstve podobne veci.Co ti ja odporucim,je sadnut si a povedat a ze chces rozviest.S tym ze ako ona chce riesit situaciu kedze ta podvadza.Podla mna bola chyba uplne v zaciatku-ako si na to zareagoval.Ona si teraz mysli ze si s tym asi OK len mas z casu na cas daky skrat kedy jej to vytknes.Povedala by som jej nech sa zamysli,to nie je o vas ale aj o detoch.a dalsia vec,pokial by to bolo ok,neviedla by takyto "vztah"Ono sa to da dat urcite do poriadku,ale musela by spalit mosty.Vyzadovala by som dokazy,zmena konta cisla prace cokolvek by proste bolo treba...
@blue_horse a tym navrhom rozvodu som nemyslela to hned z kraja tak radikalne riesit ale to len na uvod aby si si ziskal jej pozornost a pochopila vaznost situacie
@blue_horse vieš, 10 rokov je dosť na to, aby ste to skúsili zlepiť. Skúste sa normálne bez negatívnych emócií porozprávať. Hovoríš že ju máš rád, ale povedal si to aj jej? Možno chce len cítiť záujem, chce mať pocit že ti ešte na nej záleží. To, že sa udialo veľa zlého, či povedalo... to je v každom manželstve. Ide o to, či si ešte viete k sebe nájsť cestu, či viete slušne komunikovať... Ja osobne neverím na také tie osudové táraniny "ľudia sa k sebe hodia" ... "našli sa"... Väčšinou je vzťah aj ľudia vždy rovnaký. Len sa možno stretnú v nesprávnom čase a priestore. Kvalitný a trvanlivý vzťah je ale o ťažkej práci. Na sebe, na komunikácii... Je to večné hľadanie dôvodu na... obyčajnú lásku 🙂
Ja som s mužom 20 rokov. Vždy som to brala tak, že ktovie dokedy 🙂 Že je to hlavne o nás a o tom čo sme ochotní pre vzťah niečo urobiť. Z jeho strany sa tá ochota často strácala. Hlavne keď robil kariéru, obťažovalo ho ešte sa zaoberať aj vzťahom. Ja, keď som ostala tehotná, som sa snažila vzťah držať kvôli malej. Za každú cenu... Je to divné, sama to nechápem, ale muž sa po rokoch zmenil. Aspoň v podstatných veciach. Mám pocit, že teraz máme lepší vzťah ako pred 20 timi rokmi. Chcelo to ale veeeeeľa komunikácie, aj hádok 🙂 veľa zmien v živote, veľa ústupkov... Ani dnes netvrdím, že spolu ostaneme na veky, a hovorím to aj jemu. Je to cesta, a nikdy nevieme čo nás na nej stretne. Ale myslím, že čím sme starší, tým viac chápeme, že je lepšie držať na tej ceste spolu "proti všem" 🙂 Rôzni ľudia do života prichádzajú, odchádzajú a je dobré pestovať si jeden pevný vzťah. Stojí to za to...
s kolegom? pokiaľ neprejde do inej práce,tak nieto o čom...takže radím rozhovor či chce mať šťastnú rodinu a ak áno,tak tú inú prácu by som dala ako podmienku...a ak na to pristúpi,tak že aj ty sa musíš snažiť ako divý hádam ani nemusím písať...
@katkati O pisani viem. To ci je to aj nieco ine, nie len pisanie, to netusim, i ked to nie je prijemny pocit a diat sa moze vselico. Tajomstiev ma veru dost.
@lucka227 Na dokazy je ona citliva, v zmysle, ze "Ty mi neveris?" Berie to ako obmedzovanie slobody a podobne. Vie byt aj velmi mila, ale co sa mozno deje na pozadi tej miloty moze byt dost desive. Nikdy sa nevzdala toho co chcela, aj napriek moznym dosledkom.
Z tohto by sa clovek aj zblaznil. Pozri pokial to neskonci ona, tak by som to na tvojom mieste ukoncila. Pretoze toto nevedie nikam. Ja osobne by som to tiez vnimala ako neveru. Ako moze toto robit jeden dospely clovek, ktory je vo vztahu a toho druheho miluje? Rozum sa mi zastavuje ;-ň
@blue_horse ved ale samozrejme ze jej nemas preco verit 🤣🤣 ja by som povedala ze samozrejm ze neverim,ved mi stal dokazujes ze sa ti verit neda.Vied no mas dve moznosti-bud to tolerovat alebo naozaj od seba.Mozno skus odlucenie,bez rozvodu ale to ako keby si jej povedal ved ho chod pretiahnut.Chut niecoho noveho dokaze riadne pomotat hlavu
@janinah Radikalne riesenie, ale mozno je to tak, bud to alebo to.
@lobic Ved presne tak sa citim, idem sa z toho zblaznit, doslova. Ona sice tvrdi, ze to pisanie uz ukoncila, je milucka, snazi sa, ale ako ju poznam za tie roky, vie sa tvarit velmi presvedcivo. Ale v konecnom dosledu sa casto ukazalo, ze to bola len pretvarka. Ja sa snazim tiez. Navonok to teraz vyzera skoro ako druhe medove tyzdne (vlastne len par dni), ale ked si vybavim, ako ma viackrat cielene a bezostysne oklamala, sice nie v takychto vaznych veciach (casto v prkotinach), ale klamstvo je pre mna vzdy klamstvo. Roky som jej vravel, naco klames, nikdy si nedala povedat a teraz nas to dobehlo. Mna v tom, ze jej uz neverim nic. Ju v tom, ze aj ked to mozno naozaj skoncila, tak to nema ako dokazat, lebo jej neverim.
@montemotherone Ano, casto jej vravievam, ze ju lubim, ze sa mi paci, lenze mam dojem, ze nech poviem cokolvek akokeby som nic nepovedal. Da sice najavo, ze ma pocuje, ale akokeby jej to bolo jedno. Dolezitejsie je, co povedia druhi ludia.
To co si napisala o vasom vztahu sa mi zda vyborne. Dakujem.
@lucka227 To mas pravdu, ale ako sa presvedcit, ze to naozaj skoncila? Nic preukazne ma nenapada. S tym pretiahnutim...ani nehovor, ide ma rozhodit od jedu, ked si to predstavim. Hlavu ma pomotanu dost, mam pocit, ze tym uplne zije a videl som ako to na nu zaposobilo, ked som povedal, ze mi to vadi a ze to ma skoncit. Akokeby som jej zakazal dychat ☹ .
@blue_horse viem o com hovoris.ale vratim sa spat-ako mozne ze si to vobec toleroval?ona je preto teraz na koni.Kazdy chlap by ju vysmaril oknom
@lucka227 Ja som to netoleroval. Ked som zistil, ze s kym si pise, tak som povedal, ze sa mi nezda vhodne, aby si zenaty muz a vydata zena takto po veceroch a nociach vypisovali. No a ked som este aj zistil o com si pisu, tak som jej povedal, ze to ma ukoncit.
@blue_horse no ja nevim ci by som.chcela s niekym takym byt
@lucka227 Ved prave to riesim. Co teraz? Na jednej strane ju lubim, 10 rokov spolocneho zivota, deticky, spomienky, vela pekneho. Na strane druhej, neuprimnost, aj vela zleho, klamanie a teraz toto s kolegom.
@blue_horse ja viem ze clovek vzdy pozera na deti a ja nie som ina....ale myslis ze je pre ne prinos zit v dusne a hadkach?Radsej stastni rodicia od seba.Ja by som sa mozno porozpravala so zenpu toho kolegu co ona na to
@lucka227 Niekedy je dusno aj hadky, ale myslim, ze sa v tomto obidvaja snazime drzat deticky co najviac mimo, i ked samozrejme nie vzdy sa to podari.
Intenzivne nad tym uvazujem porozpravat sa s jeho zenou. Zaujima ma ci jej nevadi, ze si jej muz s niekym vypisuje.
Viac menej viem o čom hovoríš... Nie je to nič príjemné... Osobná skúsenosť. Prešli sme ťažkými obdobiami, veľmi sme poubližovali. Ak to nechce skončiť ona, tak ju k tomu nijak neprinútiš. Cez jeho manželku by som to ale neriešila... V každom prípade ak chce byť s Tebou a Ty s ňou a je to úprimné, tak sa to dá zvládnuť. Jeden ale na to nestačí. Takže to musí ukončiť aby sa dalo ,,bojovať" ďalej