Manželka ma vraj nikdy neľúbila a je so mnou len z ľútosti

jancij
24. feb 2016

Už som tu raz písal, ale chcel by som počuť ešte viac názorov. Teraz to opíšem trochu inak.
Ja:
- starostlivý manžel, otec ( manželstvo 10 rokov, poznáme sa 13 rokov, 2 deti )
- snaha dávať manželke a deťom všetko čo môžem, samozrejme v rámci možností
- vyznania lásky, bozky, lichotenie manželke aká je pekná, aj keď ona tvrdí že nie je ( ale je )
- pracujem, nakupujem, hrám sa s deťmi, keď mám voľné víkendy a keď môžem cez týždeň varím, viem spraviť všetky domáce práce, dokonca aj práčku a žehličku obsluhovať 🙂
- povahovo nie som asi jednoduchý, som v znamení barana, som dosť prchký a výbušný, ale snažím sa to kontrolovať
- chcel by som, aby bolo veľa vecí pomojom
- niekedy sprostý k deťom, ale vždy ma to hneď mrzí, no nedá sa to vrátiť
- hádky s manželkou veľmi málo, väčšinou len keď ide o peniaze
- výbuchy hnevu, keď sa chcem milovať a ona odmieta ( tiež ma to vždy potom strašne mrzí a uvedomujem si, že ju tým zraňujem )
- podporujem ju, keďže má zdravotné problémy, nech sa netrápi, že všetko bude dobré ( keby som vedel, ako jej pomôcť, spravil by som preto všetko )
- žil som s pocitom, že má ma rada
Ona:
- sympatická mladá žienka, pekná aj po 2 deťoch
- starostlivá, nekonfliktná, pokojná matka a manželka s dobrým srdcom
- zdravotné problémy ( ak sa niekedy trápila, všimol som si to na nej a povedala, že je to kvôli tomu )
- takmer deväť rokov doma ( deti + to zdravie - vždy som jej hovoril, že je šikovná, že určite bude lepšie a podarí sa jej zamestnať, i keď s jej diagnózou to má ťažké )
- čo sa týka vyznania lásky z jej strany trochu chladnejšie, ale sem tam aj ona povedala, že ma ľúbi
- rozhodla sa pre zmenu, začala si robiť školu v oblasti v ktorej ju jej zdravotný problém neobmedzuje
- nový spolužiaci, zmena životného štýlu, zvýšené sebavedomie, je v podstate celý týždeň preč

Záver: minulú stredu som zase vybuchol, vo štvrtok a v piatok sme sa nevideli, v sobotu sme skoro celý deň mlčali, i keď ja som sa jej veľmi ospravedlňoval, v nedeľu mi najprv vyčítala, že to že varím je len z dôvodu, že sa chcem ukázať, tak som poobede zahral gaučového muža ( trpel som ), večer sa vysťažovala mame. V pondelok, keď prišla domov, dala mi aj pusu, potom sme sa asi 2 hodiny rozprávali. Povedala, že ma v podstate nikdy neľúbila, že bola so mnou len z ľútosti, ale že mi dá ešte šancu ukázať, že už nebudem zlý na deti a na ňu. Nebudem tlačiť, čo sa sexu týka, nebudem jej stále za zadkom a bude mať viac voľnosti ( kedykoľvek mohla ísť s kamarátkami na kávu, alebo kde, ale nešla, a ja som nechcel byť pri nej proti jej vôli ale len preto, že ju ľúbim ), že jej kamarátka s ňou nekomunikuje kvôli mne ( že jej tvrdila už keď sme spolu chodili, že nepatríme k sebe ), v nedeľu si SMS-kovala so spolužiakom, ktorý jej dával nejaké rady ( hovoril jej, že tam kde žije a pracuje je ináč, lepšie zárobky a tak, inak neviem ) a že keby nebola vydatá, hneď by si ju vzal so sebou. Včera sme sa zase videli len ráno, bol tam bozk na líčko z mojej strany, neodmietala. Objať ma vraj ešte nemôže. Že to musí prísť samo.
Niekedy, keď mi napísala napr. SMS, na konci dala PÁ, ľúbim ťa. Aj ona mi niekedy povedala, áno, aj ja ťa ľúbim, ale väčšinou ja som bol prvý.
Ja sa momentálne dosť psychicky trápim, od včera som začal rozmýšľať aj nad tým jej spolužiakom.
Môže žena po 2 týždňoch v škole a jednom mojom výbuchu za toto obdobie povedať niečo také, že ma nikdy neľúbila a uvažovať nad rozchodom, resp. dočasným odlúčením? Môže za 2 týždne tak stúpnuť človeku sebavedomie? Čo si mám o tom myslieť? Zaľubila sa či čo?
Prosím napíšte svoj názor, nemusí to byť taká slohová práca ☹

lubica285
24. feb 2016

Tak mne pripadá veľmi zvláštne, že po 10rokoch Ti povie, že Ťa nikdy neľúbila. Nepovedala to len v nejakom amoku? Možno hormóny. Osobne by som nedokázala byť s niekým 10rokov v manželstve, milovať sa bez akejkoľvek lásky k tomu druhému a ešte mať aj deti. Mne to teda akosi do hlavy nejde. Skús mierniť aj tie tvoje výbuchy. A nemusí to hneď znamenať, že sa zaľúbila. Ver, že to nejako urovnáte, ale musíte sa snažiť obidvaja. Nielen ty. Ale nech tá snaha nie je zas nejaká nútená alebo prehnaná. Držím palce

timea7
24. feb 2016

@jancij ak chceš diskutovať založ diskusiu a nie ďalšiu otázku. To, čo si tu popísal, je tak či tak zbytočné, je to tvoj pohľad, jej je možno iný, vidíte do neho najlepšie vy dvaja. Jej si sa mal spýtať, ako to myslela, že je z tebou len z ľútosti a podľa mňa mierne pritvrdiť. Ona dáva šancu tebe? Povedz, že ty dávaš šancu jej, aby tvoj postoj k tebe zmenila, ty ju miluješ, ale vôbec nemusí byť s tebou z ľútosti, ty chceš ženu, ktorá je s tebou preto, že chce, som zvedavá, ako uživí seba a dve deti, ak nepracuje a má zdravotné obmedzenia. Mne to pripadá, ako keby bola vypustená z klietky, v ktorej bola 9 rokov zavretá, medzi šporákom a vysávačom, spoznala zrazu iných ľudí, možno jej niekto povedal, že dobre vyzerá a už nevie, čo zo sebou. Kľudne by som jej povedala, že nemusí byť s tebou, ak k tebe nič necíti, môžete ísť od seba. Máš ju rád ale v žiadnom prípade ju nebudeš nútiť, aby s tebou bola, ak k tebe nič necíti. Myslím, že má len silné reči, zrejme sa jej na vašom spolužití viac vecí nepáči, ale to sa rieši rozhovorom a nie konštatovaním, že je ś tebou len z ľútosti a pod, čím ťa len chcela zraniť.

timea7
24. feb 2016

@jancij sorry, som už asi fakt prepnutá, keď som si nevšimla, že toto je diskusia 😀 😀 mrkla som totiž medzitým na tvoje riadky, čo si popísal včera a tak sa mi nejako zafixovalo, že si dal otázku....

bonaqa2013
24. feb 2016

podľa mňa pri tebe dosť trpela, aj to že bola niekoľko rokov doma a teraz je zrazu voľná - chodí do školy, našla si nových kámošov a asi jej ten spolužiak dosť pomotal hlavu. bude záležať len od manželky ako ďaleko to poženie. Ak bola pri tebe ozaj veľmi nešťatsná je možné, že sa dá poriadne opantať spolužiakom.... čo spraviť? Nebolo by dobré porozprávať sa so spolužiakom? Kto vie ako to vidí on....možno ťa mm vykreslila ako poriadnu zrúdu...
Ale s tými výbuchmi zlosti niečo už konečne rob - to som ti už minule poradila.

0silvia0
24. feb 2016

@jancij no tak ja som tiež znamenie baran, takže baraniu výbušnosť dobre poznám. Tvoja žena akoby otvorila tajnú komnatu, dostala sa do spoločnosti ľudí, ktorí jej sadli, z pozície matky a manželky sa presunula do pozície ženy, spolužiačky... jednoducho omladla medzi inou spoločnosťou a evidentne sa jej to páči. Ty ju ale naďalej chceš v tej pozícii (matka+manželka), v ktorej bola doteraz... hm... ťažká situácia pre oboch. Myslím, že je to také pobláznenie zabudnutými hormónmi, ale ty by si nemal rozhodne začať s nejakými žiarlivostnými scénami a výbuchmi, ale skús dávať manželke to, čo od teba očakáva. Jednoducho ozdravte svoj vzťah, ideálne úprimným rozhovorom, kde si navzájom vysvetlíte, čo očakávate od druhého partnera a čo vám vadí.
Mne sa nedávno tiež stala podobná vec, som 15 rokov vydatá, stretla som bývalého spolužiaka a mal evidentný záujem o moju spoločnosť, jednoducho ma balil, pred 3 mesiacmi som stretla ďalšieho záujemcu, ktorý sa o mňa kedysi snažil a tiež všeličo naznačoval. Poviem ti to takto: v tom kolotoči každodenného života, keď žena rieši len deti, domácnosť, jedlo, manžela, financie atď. nečakane vynorený muž so záujmom o ženu vie určite rozhýbať zabudnutými hormónmi a vie pekne zdvihnúť sebavedomie, na ktoré žena už dávno zabudla. Ale je v tomto prípade na žene, ako to ukočíruje, ako má nastavené životné hodnoty. Skús sa vžiť do jej situácie, ak by o teba prejavila záujem nejaká pekná žena, tiež by ti to lichotilo 😉 Samozrejme, od vydatej ženy a od ženatého muža sa očakáva, že bude mať oči len pre svojho zákonitého. Ale pozri sa, koľko je stroskotaných vzťahov... všetci títo to neustáli a je ich myslím dosť...

mirka17
24. feb 2016

keby mne muž povedal po 10 rokoch, že je so mnou v podstate len z ľútosti, tak ti teda poviem, že by ma to ranilo oveľa viac ako keby mi povedal že má napr. milenku. A ešte keď to zaklincuje tým, že ti dáva ešte šancu na "polepšenie", tak už by som sa asi neudržala. Ako sorry, ale čo ty si nejaký chudák, čo čaká na ranu z milosti? Po takýchto slovách by som začala asi veľmi dlho uvažovať a premýšlať nad svojim životom. A myslím že by to veľmi ovplyvnilo môj vzťah. Nezabúdaj že každý môže byť ovca, ale každý môže byť aj vlk. Tak prosím ťa, nebuď ovca.

erka2014
24. feb 2016

Tiež suhlasim s nazormi, že je to pre ňu prijemna zmena vyletieť z domu a dostať sa konečne do ineho režimu. Samozrejme, že každemu (určite aj tebe) by zalichotilo, keď mu niekto prejavi sympatie a trošku mu to nakopne ego po dlhych rokoch na materskej. Otazka je, či to dokaže udržať len na kamaratskej urovni. Musiš sa trošku vžiť do jej situacie. Viem, že ženy su stvorene pre materstvo a človek si tak povie, že je to pre ňu brnkačka zvladať domacnosť a deti, popritom manželstvo, ale poviem ti je to na palicu. Ženy sa pri deťoch nikdy normalne nevyspia, take nevyspate vstavaju s deťmi aj ked nevladzu vylizť z postele, najesť im musiš dať aj keby najradšej nevarila, neoperie sa nič samo a jedno daš prať a ďalšie sa v okamihu zasa zašpini, stale pre niečo revu a ani na zachod žena nejde sama :D No skratka toto všetko zaživa a ty si to možno až tak nevnimal lebo ked prideš z prace a si s nimi na par hodin tak to tak nepôsobi. A teraz sa konečne dostala k predchadzajucemu životu ale je to dobre aj pre vaš vzťah - upokoji si nervy. Na tie tvoje vybuchy by som povedala len tolko, že snaž sa ich vykomunikovať hned po hadke ked už to nevieš bez toho lebo dva dni sa uplne zbytočne trapite a ona ma priležitosť si v blbej nalade rozmyšlať nad vašim vzťahom a zveličovať problemy. Ja som zo začiatku svojmu mužovi chcela "tichou domacnosťou" naznačiť, že ma niečo serie, ale museli sme to aj tak nakoniec vykomunikovať, lebo jemu to skratka samemu nedošlo. Ale aspon som pochopila, že sme skratka ini a do hlav si nevidime. Trvaj na tom, aby ste sa ešte porozpravali a povedali si, čo vam jednemu na druhom vadi a skušali to zlepšovať. Na začiatku tam musela byť laska a isto tam aj kdesi je len ju treba oprašiť. Každopadne držte sa. Ale myslim, že tu je velka nadej. Ved, ktory chlap by pisal na forum plnom "ženskych" a žiadal o radu, keby na vzťahu nechcel popracovať 😉

natalym
24. feb 2016

@jancij Bolo koze dobre, išla na ľad tancovať. Pár razy choď na pivo a príď o štvrtej nadránom alebo ju pošli rovno do riti................

margaretkamirka
24. feb 2016
Používateľ margaretkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretkamirka.

@natalym toto si mi vzala priam z jazyka 🙂

natalym
24. feb 2016

@margaretkamirka Fakt ako niektoré ženy čo už čakajú od tých chlapov, fakt asi nepoznali ako to funguje inde. Niekedy sa nečudujem tým chlapom.
Také sprostosti rozprávať mužovi, že z ľútosti. Ako čo z ľútosti k sebe? Lebo každý iný by sa na ňu vysral, či čo?
By som jej povedala, že však asi teda seba ľutuje a nikdy by som s nikým nebola z ľútosti, tak teda on bude chlapom a zbalí si švestky. Krava jedna.

vlastulina1
24. feb 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

otras niektore :(((

margaretkamirka
24. feb 2016
Používateľ margaretkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretkamirka.

@natalym pred par rokmi by som nikdy nebola povedala, ze zeny mozu byt taketo. Necitlive, arogantne, co si nic nevazia.. Ale opak je pravdou.. Mal by sa zbalit a odist, lebo takato buducnost nema zmysel. A mlada pani sa potom este len zbada.

simca06022011
24. feb 2016

Ja ti poviem co to je: TVOJA ZIENKA SA NUDI, vsetko urobis ked treba, nepracuje.. vymysla.. ma casu tooolko ze az. Ma dokonca cas sa stazovat maminke a kamosom, vypisovat so spoluziakmi... nech sa paci.. ma zdravotny problem, ako vela inych ludi.. nech ide do prace, aspon na polovicny uvazok. Nebude mat na bludy a rozmyslania cas. Je v stereotype, mozno sniva o niecom inom, ale bohuzial je vydata.. ma deti... zdravotny problem.. je mila, starostliva ALE podla mna aj flustrovana... treba jej zmenu🙂 A hovori mi za vsetko to ze chce viac volnosti :D Ako by sa tvarila keby si jej ty povedal, ze sa o nu staras iba z lutosti??

natalym
24. feb 2016

@simca06022011 Presne. Trošku roboty by jej nezaškodilo.........

veternica
24. feb 2016

Vieš ak máš výbuchov veľa tiež by som sa necítila tak v stresujúcej situácii dobre, možno máš ťažkú povahu a to sa nedá zvládať donekonečna tie stresové situácie skús zapracovať na sebe v tejto oblasti

mirka17
24. feb 2016

ináč ešte k tomu že s tebou žije s ľútosti, nie je m to celkom jasné čo sa tým myslí. Chápem že ľudia spolu nažívajú z rôznych dôvodov, ako napr. z lásky, z vypočítavosti, z toho že nechcú byť sami a ja neviem ešte ako, ale z ľútosti? to akože ťa nikto nechcel a ona si myslela že je matka Tereza tak sa z ľutovala? alebo ako? Akože poznám ženy s týmto matkoterezovským syndromov, kde si myslia že musia ostať vo vzťahu, lebo si myslia že by muž bez nej neprežil, ale vždy tam na začiatku bola láska.

lubkavargova1
24. feb 2016

Ano moze stupnut sebavedomie...a ani nevies ako. Pokial to bola domaca zienka odrazu zistila ze ma aj na viac a rozhodne si to uvedomila..tebe sa to nepaci lebo odrazu starcas pevnu podu pod nohami...a co akoze cakas? Ze tam bude izolovana od sveta a ziadny spoluziaci a spoluziacky??? To si pis, ze urcite prebera aj teba a aj to co sa jej nepaci a mozno jej padli klapky z oci....pises ze si vybusny..preco? Lebo tebe sa nepaci ze zienka odrazu vystrcuje rozky??? To este nevies co ta dalej caka...
A ze z lutosti? Ano, da sa to ale nevydrzi to dlho. Jedine ze ten dotycny ma prachy a vie zabezpecit rodinu tak vtedy sa sklapne a jednoducho fungujem tak..aj sex a zeny vedia bohovsky predstierat v sexe 😀
Podla mna vsak tu je viac toho a to co si napisal je len vrchol ladovca vasich problemov...

moonlight1210
24. feb 2016

@lubkavargova1 ak niekto zahlasi, ze zil s niekym (13 rokov!) z lutosti, tak ver tomu, ze to nebola lutost, ale vypocitavost. to sa ani inak nazvat neda. (pokial sa len nevypitvala pri hlbkovom rozoberani svojich pocitov a teraz si vsugerovala, ze to bolo takto.)
a tam niekde pre mna opis "manželka s dobrým srdcom" stratil vyznam.

podla mna len okusila med komplimentov, tak pookriala, ale vyletela trosku privysoko.

teoreticky sa vrati nohami na zem prv, ako si vsetko pohnoji. lebo rozbeh uz k tomu ma.

tie reci, ako zrazu je nazor byvalej kamosky dolezity. hm, ked si ho brala, bolo jej fuk, ci ju kamoska preto zatrati. a zrazu lutuje, ze kvôli nemu taku babu stratila. co je to za dolezita kamoska, ked sa prestane kamosit pre taku hlupost? ale ono sa to niekedy prave pasentne hodi do kramu a da sa tym podlozit zlamana noha novej zivotnej teorie.
tie reci, ako 13 rokov zila s nim z lutosti. to dala slusny vykon. to chce normalne aspon nejaku nominaciu na nejaku cenu.
tie reci ako chce zrazu viac volnosti. nuz, zrazu sa citi o dvadsat rokov mladsia, potrebuje trochu pocitu, ze je zas slobodna a bez zavazkov, nie zeby jej muz az tak chodil za zadkom. proste chce mat trochu volnosti k troche steklivej nezodpovednosti. aj chlap potrebuje zrazu viac sukromia, ked si chce spontanne klepat do mobilu flirty s kolegynou a nechce sa bat, ze mu zena nahodne ponad plece nahliadne.
tie reci o tom, co by spoluziak, keby nebola vydata. keby dokvitla s rozhodnutim sudu v ruke a detmi: som volna, tu ma mas, vezmi ma so sebou, tak by sa len rozpacito usmieval, ze si to cele zle vysvetlila.
(a tam niekde by praskla bublina jej novonadobudnutého mladistvého pocitu).

vyzera to, ze jej svet tvorila jej mladost a dospievanie, trosku pracovnej praxe a mikrosvet rodiny a domacnosti. a teraz skola, co vsetci vieme (kto studoval), ze je od reality na hony vzdialena. to je len take predlzenie mladosti.

potrebovala by dostat povedane: som hrdy, ze studujes, vazim si ta a fandim ti. ale vazil by som si este viac, keby si si na tu skolu zarobila sama. najdi si brigadu.

verim, ze az vtedy by pani domaca vybuchla.
ono sa to krasne zije, ked niektore veci nemusis riesit. naopak, v takom mikrosvete, zvonka zabezpecenom, sa zas dobre pitvaju detaily vztahu. niekedy az do mrtva.

oslo1
24. feb 2016

Posli zenu do roboty, ak ma zdravotne tazkosti, tak moze ist na part time.
Tiez si myslim, ze sa doma nudi, teraz zacala chodit do skoly, su tam nejaki zufalci, ktori maju jediny problem, ako ju dostat do postele.
Neviem, co ti mam povedat, jednemu znamemu to tiez povedala manzelka po 10 rokoch manzelstva, potom zdrhla k milencovi. Tam po tyzdni zistila, ze to nie je to prave ruzove, tak sa vratila k muzovi a zrazu ho aj lubila.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
25. feb 2016

@jancij no ved ked ťa teda nemiluje, tak nech si ide za tým svojim spolužiakom, pekne jej pobaľ kufor a nezabudni pribaliť obe deti, uvidíš ako rýchlo sa vráti 😀 a ako zrazu zistí, že ona ťa vlastne vždy milovala

jancij
autor
25. feb 2016

Dakujem za vsetky komentare.Stale vsak nemozem pochopit,preco vsetko zlo hadze na mna.Vcera sme sa opat spolu rozpravali,ale mam pocit,ze fakt je momentalne so mnou uz len kvoli tomu,aby si dokoncila,co ma zacate a potom pa.Pozeral som si fotky na ktorych sa usmieva,posobia prirodzene,ale ona tvrdi,ze vsetko bolo len nejaky rutinny krc.Teraz fakt neviem,ci mam lutovat svoje chyby,alebo zacat lutovat ju.Pred tym ako nastupila do skoly,vecer varila,robila vsetko co chcela i ked som jej hovoril ze nemusi,ved ja to spravim,ona na to ze si trenuje ked zacne skola aby sa vsetko zvladalo.Teraz je skola priorita,ja ju v tom stale podporujem,neberiem jej chut,aby ukazala,ze to zvladne.Vie,ze mi nic nevadi,ze ako mozem pomozem.Ale ona je uz teraz ina.Viac chce byt v skole ako doma,nema cas na nic,ani na deti.Dnes tam ostava spat,nezaujima ju,ze ma nechala s detmi co problem nie je,pretoze sa viem o nich postarat,ale vie,ze momentalne so psychicky na tom tak,ze uvazujem nad vsetkym.Aj nad tym najhorsim.Stale ju vsak lubim.Verim jej aj v tom,ze nic s tym spoluziakom nema.Len je naivna v tom,ze niekto jej nieco nahucal do hlavy a ona sa podla toho momentalne chova.Ale vraj to je jej nazor.Dakt uz neviem.Cas ukaze.Ale co?

janickacrazy
25. feb 2016

@jancij Ona si je tebou moc istá a to nerobí dobrotu. Ja by som sa na tvojom mieste odsťahovala. Povedz jej, že nechceš žiť s niekym, kto je s tebou len z ľútosti. Som zvedavá ako si poradí. Nech pocíti, aké to je starať sa o všetko sama a bez tvojej pomoci. Plus by som stopla platby za školu. Hádam nebudeš sponzorovať niekoho, kto na teba kašle? Nebud hlúpy. Nech sa dievča preberie. Ja by som bola šťastná, keby mi manžel zaplatil školu, ale u nás to momentálne nehrozí.

bubinkaaa
25. feb 2016

@jancij naco by varila,prala,starala sa o deti?ved to vsetko zvladnes Ty sám a bez nej.Ide do skoly a ani na noc nepride domov k detom??tak toto mi pride dost smutne z jej strany...a oni ju ani nehladaju??hmmm...

dasa71
25. feb 2016
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

je to dost smutne

erka2014
25. feb 2016

No toto uz prehana dievca.byt takto nevdacny to je uz vrchol.ircite by som jej prestala platit skolu.zvladas vyt cely den bez deti a muza? Nech sa paci. Pracuj a popritom stihaj skolz ale zo svojich penazi.fakt by som premyslala nad odchodom a najlepsie aj s detmi nech sa spamata.

jancij
autor
25. feb 2016

Skolu ma zadarmo.Je to nieco ako nadsyavba,to by sa dlhsie vysvetlovalo,len nic neplatim.Akurat dan,ze sa zmenila.

falbala132
25. feb 2016

@jancij uz som sa pytala inde, ale neopovedal si, preco ta manzelka lutovala?

janickacrazy
25. feb 2016

@jancij a čo učebnice a cestovné do školy? to tiež má zadarmo?

sheila72
25. feb 2016

Ja sa čudujem že to nie je naopak a ty nie si s ňou z ľútosti.