Manželka ma už asi nemiluje

anonymous33
28. dec 2016

Dobry den, snad sa tu najde niekto normalny a poradi mi co robit. S manzelkou sa ozname nieco viac ako 15 rokov no mazelia sme 5rokov. Mame spolu 3rocneho syna. Manzelka je ete na materskej no v dohladnej dobe nastupi do prace. Problem je u mna ten ze snazim sa svoju rodinu zabezpecit aby nam nic nechybalo nakolko este staviame dom. Cely den som v praci, po praci sa snazim venovat nasmu synovi a manzelke pomoct kolko viem.
Manzelka za posledne 3 roky voci mne uplne ochladla. Snazim sa ako viem, ked pridem z prace rad ju pobozkam, pripadne dam objatie, snazim sa byt mily, pytam sa ako sa mali so synom, co robili atd...proste sa snazim zaujimat sa o nich oboch. Zvykol som si na to ze mna sa nikto nespyta aky som mal den, manzelke ak chcem dat pusu tak max taku ako ked sa stretnu dvaja kamarati po dlhej dobe (momentalne uz aj to je problem), objatie na to nieje uz cas podla manzelky, a pokial ide o nas sexulany zivot tak ozaj vianoce su castejsie. Ja svoju manzelku milujem a velmi sa pre toto trapim. Ja som clovek ktoremu velmi zalezi na rodine a na nejakom fizyckom kontakte ktorym si ludia dokazuju lasku, no za posledne roky je to bieda. Okrem toho ze si ma manzelka ozaj uz ani nevsimne navyse je na mna zla, cokolvek sa opytam tak reaguje strasne dosova nasrato a vzdy zo vsetkeho vyjdem ja ako ten zly. Velmi mi zalezi na rodine a na nasom synovi ktoreho milujem viac nez svoj zivot, ALE taketo fungovanie ma ubija. Mozme sa pred ludmi tvarit aka sme spokojna rodina ale niesme. A ja neviem co robit.

sardinka336
28. dec 2016

@anonymous33 no neviem...milujuci muz ktory sa snazi ,,ako vie,, záleží mu na rodine a zena na neho ako pes? Bud to neni taka idylka a ta zena by nam vedela rozpravat, bud ma milenca alebo iny problém. Kazdopadne sa treba porozpravat čo jej vadi a čo sa deje... Takze ked bude mat manzelka dobru naladu tak sa treba porozravat, tu na koniku sa skutočny dovod prečo je taka aka je nedozvieš.

jeannna
28. dec 2016

@anonymous33 Uff, tazky clanok, docitala som az do konca. Je mi luto, co ti napisem, ale svojej manzelke lezies na nervy uz len tym, ze existujes. Tazko povedat, ci je to len tebou, alebo okolnostami celkovo a pomoze jej nastup do prace. Normalny clovek sa takto ale nesprava. Len ma tak napadlo. Si si isty, ze nema niekoho iného? Jej spravanie by tomu totizto nasvedcovalo.

anonymous33
autor
28. dec 2016

@jeannna myslim ze nema, 100% casu je s nasim synom a vacsinou doma.

tt247
28. dec 2016

Prestaň sa na istú dobu snažiť, naoko ochladni aj ty, aspoň na týždeň a uvidíš. Možno jej lezie tvoje správanie na nervy, berie to ako dotieravú samozrejmosť.

hettinka
28. dec 2016

@anonymous33 povedal si o svojich pocitoch svojej žene? Takto, ako si to napísal tu by si to mal povedať v prvom rade jej, lenže mam z toho dojem, že seba vidíš len v pozitívnom svetle a ona je tá, ktorá je "zlá" a nemiluje ťa. Ty všetko meriaš materiálnymi vecami a fyzickými prejavmi, ak práve nemá chuť a stískať a bozkávať, nemusí to znamenať, že ťa nemá rada. Píšeš, že sa snažíš, aby im nič nechýbalo ... ale možno chýbaš práve ty. Chyba je vždy u obidvoch, ak vzťah nefunguje.
Ja si myslím, že by si mal zobrať rodinku niekam na 2-3 noci na dovolenku a tam sa otvorene porozprávať. Mal by si asi trošku spomaliť v práci a viac byť doma. Ani neviem aký luxusuný dom manželke a dieťaťu nevynahradí prítomnosť otca.

jeannna
28. dec 2016

@anonymous33 A vycita ti aj nieco? Napr. ze jej malo pomahas a podobne? Mas z nej pocit, ze je frustrovana? Zvykne sa na vsetko stazovat? Tesi sa uz do prace? Ako sa sprava k ostatnym?

adula12
28. dec 2016

Myslim, ze manzelka ma toho dost. Vies, ono to nie je ruzove byt na materskej tak dlho, nechodit von, stale ten isty kolobeh - dieta, varenie, upratovanie... a zrejme jej leze na nervy aj tvoje mojkanie, niektore zeny to nemaju rady. A bola pripravena mat dieta? Chcela ho, tesila sa z neho? Lebo aj toto moze byt problem, ze kvoli dietatu sa vzdala mozno super zivota a leze jej to na nervy... skus sa s nou porozpravat normalne otvorene. Mozno ona chce tvrdasa alebo mozno pribrala a pripada si nepritazliva...
inak ja by som prijala chlapa jak ty 😅 moj je zas opak teba - neupratuje, nevari, nepomojka, nepovie nic lichotive, ALE zato je super otec, ked dojde z roboty, tak sa venuje detim.

vilma7
28. dec 2016

Určite sa o tom otvorene porozprávať s manželkou, žiaľ veľa žien sa upne len na dieťa a partnerský źivot ide dole vodou..skôr by som to brala ako prechodný stav, možno nejaká neskoršia popôr.depka, alebo ten 3.ročný denný kolobeh jej už lezie poriadne krkom a jej nespokojnosť sa samozrejme odráža aj v reakciách na teba..nebrala by som to hneď, že ťa prestala asi milovať..hormóny si s ňou robia čo chcú a možno si to ani sama neuvedomuje.

phillippa
28. dec 2016

Prosím ta kde ta tvoja manželka nasla ? ......vymenim za toho svojho hneď by videla zmenu....nikto by sa jej nic nepytal, nepomohol, neobjal ci nepobozkal .......možno je ten typ ktorému by to vyhovovalo 😉

adalea
28. dec 2016

@anonymous33 sám si si odpovedal: je 100% času s naším synom a väčšinou doma...To je strašne ubíjajúce, byť celé dni doma s malým dieťaťom, bez možnosti "úniku". Určite vaše dieťa miluje, ale aj matka na MD je len človek a musí si od domácicj povinností a dieťaťa oddýchnuť v spoločnosti dospelých. Daj jej možnosť raz za čas vypadnúť z domu bez dieťaťa a uvidíš, že sa to zlepší. A najdôležitejšia je komunikácia medzi partnermi. Držím palce

katarinapekna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deniska96
28. dec 2016

@hettinka nehnevaj sa, ale co si napisala je podla mna len sen. V dobe kedy si clovek horko-tazko najde pracu, si asi tazko moze vyberat pracovnu dobu. To ze chyba rodine, jasne ze chyba. Ale prvorade je uzivit rodinu, nez sediet doma, len preto ze chyba manzelke a to by si mala aj ona uvedomit. A ze ju obtazuje tym, ze ju vecer obime a da jej pusu, no neviem, ale podla mna to je chore. To je len moj nazor, neberte to osobne.

zuzitko74
28. dec 2016

@anonymous33 Ťažko povedať, možno jej naozaj len prepína z materskej. Možno ju niečo štve, ale nedokáže to zo seba dostať von. Toto by si mal skúsiť zistiť.
V každom prípade, podľa reakcie žienky @katarinapekná si si už určite uvedomil, že aj horšie ženy než tá tvoja existujú.😉

alaguema
28. dec 2016

@anonymous33 a okrem toho, že ju chceš objímať, ako trávite čas ako rodina - chodíte niekam? ... a ako trávite čas ako pár sami dvaja? Kedy si ju naposledy pozval na večeru, do divadla, na drink?

evca123456
28. dec 2016

😅

eliska1986
28. dec 2016

@katarinapekna mila moja niekto sa sťažuje ma vazny problem,chytá sa každej slamky,rady a ty na danu temu odpovedas takto nechutne?asi to praktizujes ty na svojom manzelovi ako si napisala ze sa ma vyhonit a neriesit sprostosti....

stardust
28. dec 2016

bud ta uz nemiluje alebo je znicena z materskej dovolenky.

kika050
28. dec 2016

Kedy ste naposledy boli na výlete ako rodina? Treba vyapdnut zo stereotipu je to tažke byt na materskej! Ale tak ono to vekom časom plynie.. Treba si nájst koniček daj jej hodinku volna ked si doma aj každy den. To treba lebo žena na materskej nevie čo je to byt len tak sama pre seba!

tenerifka
28. dec 2016

@kika050 daj jej hodinku volna ked si doma aj každy den. To treba lebo žena na materskej nevie čo je to byt len tak sama pre seba!

????????

Ona je nevolnik alebo nesvojpravna?????

kika050
28. dec 2016

@tenerifika veľmi pomôže ak ma žena volno od deti. Možno maš také štastie. Ja som nonstop s detmi ,ale môj mm je v zahraniči pracovne a ked pride raz za čas tak aj hodinka sama pre seba je super..Podľa mna je unavená že je doma ak je tam všetko ok. Neviem aj ju by trebalo vypočut to sa neda ked len jeden napíše čo sa mu nepači možno ona vidí ich manželstvo super alebo nie..

tenerifka
28. dec 2016

@kika050 Ale ano, len to napis inak, nie aby ON jej dal volno od deti....ON je jej PAN?

kika050
28. dec 2016

@tenerifka a kdo jej má dať voľno od deti?? Keď nie ON?

jasminet
28. dec 2016

@anonymous33 ako presne sa venujes synovi a pomahas manzelke, ked teda sa im taj velmi venujes? to, ze po praci prides domov, to vacsina chlapov povazuje za "venovanie sa", zena bohuzial nie...

tenerifka
28. dec 2016

@kika050 Ona sama
Proste mu to oznami(pripomenie), ze deti su ich oboch, ze nie je Bohorodicka

kika050
28. dec 2016

Jaj tak ja môžem pripominat kolko chcem a ked proste moj nechce tak sa nič neda robit..

hettinka
28. dec 2016

@deniska96 sú spolu 15 rokov, dieťa majú len posledné tri, tak za tie roky predsa museli niečo aj našetriť a tiež si treba zvážiť, ked idem riešiť bytovú otázku, či idem stavať dom a žiť potom tak, ako tu bolo popísané, matka cele dni sama s deckom zavretá doma, muž v robote, hlavná vec, že bude dom.
Môj osobný názor je radšej v menšom byte, a žiť naplno, venovať sa rodine, cestovať, ako stavať dom a nemať si v ňom čo povedať...

germaniawerks
28. dec 2016

keď ženská je podráždená na chl. je to spôsob jakým sa vyrovnáva s tým, že ním pohŕda.
svojim snažením ju ešte viac naserieš

papricka33
28. dec 2016

@anonymous33 neber to osobne. Myslím že tvoja žena sa tiez svojím spôsobom trápi. Chcelo by to občas presunúť dieťa k babke, nájsť mu na pár hodín opatrovateľku a aspoň raz za týždeň ju vytiahnuť niekam preč. Do reštaurácie, na prechádzku... niekde kde k sebe zase nájdete cestu ako partneri. Prípadne jej návrhni, či si nechce ísť zacvičiť, alebo zájsť s kamoškou na kávu... Na začiatok by to bolo lepšie. Dostala sa do kolotoča, z ktorého je ťažko vystúpiť.

oldman50plus
28. dec 2016

@anonymous33 Pozri, napíšem ti svoju životnú skúsenosť. Pokiaľ moja len nemala záujem o sex ale o kontakty typu pohladkanie, pusa, pomojkanie áno, tak to bolo ešte ako tak v poriadku, problém som mal ja, manželstvo ako také nie.
Ale v momente keď takéto drobné nežnosti len netrpezlivo strpela, a nech som urobil čokoľvek tak to nebolo dobré a zdrbala ma za to tak to mala milenca. Teda spočiatku možno ešte nie, len sa do neho zamilovávala a dnes si to vysvetľujem že si ma potrebovala mimovoľne poriadne "zhnusiť" aby si sama pred sebou toho milenca ospravedlnila.
Až som na to prišiel povedala mi "ty si ma k tomu prinútil" a možno vo svojom svete tomu aj verí. Teda ak máš pocit že nech sa akokoľvek snažíš žiadna odozva, a sebakriticky to zhodnotíš že nie si taký tĺk že ti páru niet, tak podľa mňa najpravdepodobnejší dôvod je že minimálne rozmýšľa o niekom druhom.

papricka33
28. dec 2016

@oldman50plus jasné, celý deň doma s dieťaťom a rozmýšľa o niekom druhom 🙂 asi si ešte nebol 3 roky na materskej