Ahojte. Neviem ako zacat,ako a kde sa vyrozpravat.
S manzelom sme svoji 8rokov,z toho mame 2deti- 3r a 6mes.
Casto byva pracovne prec,na to som si uz zvykla,starat sa o cely chod domacnosti,o deti. Nema mi s nimi kto pomoct,cele dni som na ne sama.
Ked muz pride po mesiaci domov,je doma par dni a opat ide prec. Ked je doma,riesime vsetko hlavne ohladom deti. Malokedy chodime niekam na vylet a sami si vyrazit uz vobec nie.Obe spia so mnou v izbe,kedze su tak naucene a manzel je v druhej. Ja väčšinou zaspavam od unavy s nimi.
Tu nastava prvy problem,ziaden intim.zivot tym padom nemame,uz vlastne 9mesiacov.
Mne to popravde vobec nechyba. Muzovi urcite ale netlaci na mna kedze chape,ze som vycerpana.
Dalsi problem je,ze ked na neho pozeram alebo mu dam pusu,nic to so mnou nerobi.
Akoby uz v tej puse neboli ziadne city,vasen,nic.
Nedavno ,mala som moznost dat deti cez den kamaratke na par hodin,som sa bozkala s inym muzom. Nic viac v tom nebolo ale zarazilo ma,ze nemam z toho bozku ziadne vycitky svedomia.
Myslela som si,ze ma to bude hnevat,budem sa k muzovi spravat lepsie,uctivejsie ale nic,ako vzdy,hram chapajucu manzelku.
S tym druhym muzom,občas ho stretnem,sa nejaky cas poznam,je to nedavno sa pristahujuci sused.
Ani neviem co od tohto tu ocakavam,mozno som sa potrebovala len vykecat.
Moja otazka teda je,myslite si,ze toho svojho este lubim alebo je to uz len take spoluzitie na kope kvoli detom?
To musíš len ty vedieť, či ho ešte ľúbiš alebo je to už len o zvyku. Je chyba, že nespíte spolu v jednej posteli. Nevravím, že deti vysáčkovať zo spálne a vziať tam chlapa, ale rodina má byť spolu a nie takto. Je mi jasné, že ti to aj vyhovuje, lebo si po celom dni unavená, ale tak to sa s tými deťmi stáva. My máme jedno, bude mať 2 roky a tiež sa nie raz stane, že ak aj zaspí, tak my len čumíme do blba alebo kecáme, žiadne skákanie na seba tam veru nie je. Ono aj ten život sa často ustáli, ten vzťah tak isto, ja na tom nevidím nič zlé. Viem však, že ho ľúbim, aj keď mávame aj ťažké obdobia. Že si pobozkala iného muža, nooo čo na to povedať, aj to sa stáva, keď žiješ s "cudzincom". Asi si treba len sadnúť a porozprávať sa a nie sa len vyhovárať, že to nejde, že sa nedá. Veľa zdaru. 😉
podľa mňa, kameňom úrazu je to, že manžel je tak dlho preč... to sa ľudia viac menej, chtiac nechtiac odcudzia... mali by ste sa porozprávať a dohodnúť sa na nejakom postupe...
parada, namiesto toho, aby ste riesili s muzom vztah, uz len kvoli tym malickym detom, tak sa bozkavate so susedom 🙄
mozno by bolo fajn, ak nabuduce ked budes mat moznost dat deti na strazenie kamaratke, nepojdes bozkavat suseda, ale vyjdes si so svojim muzom 😉
mozno, ked sa zacnete venovat viac sebe navzajom, tak ti bude jasne, ci ho lubis, alebo nie..
Vas vztah mozno prechadza akousi skuskou.. Bud vydrzi alebo mu zazvoni umieracik.. To ci k muzovi nieco citis vies len ty,, u suseda to zacina bozkami zachvilu to bude pokracovat telo na telo... 😗
Poznám ženu, ktorej muž tiež chodieva na dlhý čas preč a keďže v takomto stave už žijú nejaký ten rôčik, jeho príchody domov sa stali pre ňu doslova obťažujúcou situáciou. Lebo samota, zvyk, atď atď. Ak si chceš udržať rodinu, asi by sa patrilo hodiť reč s pánom manželom. Tak sa najjednoduchšie dostaneš k odpovediam na svoje otázky. A čo ty vieš? Možno ťa sám niečím prekvapí.
Ja som tiez radsej ked doma nieje,vzdy mi pokazi moje ritualy s detmi,chodia spat neskor ako ich ja davam.
Uz po par dnoch si hovorim,ze by mohol ist opat prec.
Uz ani neviem o com inom ako o detoch sa s nim bavit. Na sex s nim sa veru netesim.
On je dobry chlap,pozorny,citlivy,dopraje mne i detom len ja to uz akosi asi tak nevnímam alebo neviem.
Prečo ta pusa so susedom vo mne nevzbudila ziadne vycitky?
Ale myslim si,ze aj toto ,tych par viet co ste mi napisali mi dopomohli k mojej otázke a riešeniu.
Mna to naozaj uz nehaku dobu zoziera a chcela som to dat von ,tak neviem preco si tu zo mna robite posmesky,nepoznate ma,ani ja vas. Chcela som len trochu rady. Ale aj toto je postoj,ďakujem.
A ďakujem aj za tie normalne rady.
@dibarbora ja nviem,ale ma male deti,nie si este ani dlho po druhom porode...unava,starosti a hormony robia svoje
mas podla opisu muza,co sice je doma malo,ale nie je zly.....takze ty riesenie vidis v druhom muzovi????
nechapem....
lebo my sme s muzom tiez na vsteko sami a teda,zdaleka neriesime iba deti....unaveni sme tiez,uz aj vycerpani niekedy...ale nikdy by mi nenapadlo riesit toto....v zivote su rozne fazy lasky...nemozes vsetko brat ako ked ste boli dvaja,romantika...pohodicka...atd
uz ci mas muza rada ci nie...to uz musis vediet ty...
ale nerozumiem...das deti kamoske a ty sa bozkavas s druhym????
to asi nebolo len tak....asi nejake minimalne pokukovanie tam bolo aj pred tym bozkom,vsak?
hmmm....fakt nerozumiem mnohym pribehom....a niekedy sa necudujem ani muzom,nasim manzelom....lebo vzdy sa tu lutujeme iba zeny medzi sebou,ale casto mozno na vine nie su ti nasi partneri...
mas rodinu,rozprvavajte sa s manzelom a pracujte na vztahu,mate uz deti...uz ste dospeli
@terezka1947 po prvom pôrode som mala tiez krizu,trvalo kym som sa opat s muzom intimne dala dokopy ale teraz je to ine,asi.
To s tym susedom-musela som si ist nieco vybavit,tak deti si vzala kamoska a ja som ho stretla.na schodoch,lebo vytahom nechodim,zakecali sme sa.
Jasne,uz dlhsie tam boli pohlady,ale ktorej zene sa nezapaci aspon raz v manzelstve,ze je atraktivna este stale aj pre inych muzov.
No,teda,zakecali sme sa a akosi to uz tak vypalilo,ze mi dal pusu a potom dalsiu.
Ja nevravim,ze sa.mu idem vrhnúť do narucia,ze skoncim tento vztah a vhupnem do dalsieho. Len on,ten sused,akosi popostrcil to,co ja som uz davno vo svojom vnutri,tam niekde hlboko cítila,ze nieje to uz take ruzove.
@dibarbora no uz ty vies ako to medzi vami je
ano,kazdej zene lichoti,ked sa paci aj inemu muzovi ako manzelovi,partnerovi....ale mne napr.nikdy nenapadlo mat vobec chut bozkavat ineho....a teda,ci som uz pracovala,ci som teraz doma...muzi a aj pohladni okolo su...
jedna vec je priazlivost,druha vec bozkavanie....
ty si uz musis v hlave a citoch urobit poriadok
@terezka1947 ved ani ja som si nemyslela,ze este niekedy v živote budem bizkat ineho ako toho svojho. Ale tak stalo sa a bohužiaľ,ako vravim,vobec nema ani vycitky,ale to nemyslím tak,ze by som bola nejaka necitliva.
@dibarbora posmesky? Vobec nie.. Ale napr. Ja osobne uplne neznasam neveru a klamstvo (ano aj pusa je nevera, keby sa nejaky sused pokusil mi dat pusu, tak mu jednu vrazim a je jedno ci by mi to lichotilo.. Vedla nas je jeden, ktoremu sa ocividne pacim a je aj pritazlivy.. Ale je mi max nesympaticke ako moze zadany muz hadzat po zadanej zene odvazne pohlady)
Svojho muza si si raz vybrala a mas s nim deti, to nie je len tak.. V kazdom manzelstve sa vyskytne nejaka kriza, to je uplne normalne.. Ale treba sa v prvom rade snazit sa manzelstvo zachranit, urobit preto maximum, cize ako som uz napisala, nabuduce si skus znova vyrazit sama s muzom a nedovol cudzim muzom aby Ta bozkavali..
(teda samozrejme konaj ako chces, ale pises na Mk, tak je logicke ze sa Tu vyskytnu aj nazory ktore s tebou nemusia suhlasit, s tym treba ratat..)
Mate male deti, muz pracuje aby ste mohli v pohode zit.. Porozpravaj sa s nim, hladajte novu pracu aby bol viac s vami a skuste byt viac spolu.. Alebo myslis, ze by bolo lepsie AK by ste sa rozisli?
Inak predstav si situaciu, ze by na Mk pisal tvoj muz ako bozkava susedku a nema vycitky.. Nic to s tebou nerobi?
mozno ste sa s muzom odsudzili.stale je prec,ty si si na to zvykla.o vychove rozhodujes sama a zrazu,ked pride on chce vsetko inak.skus muza prehovorit,aby si nasiel pracu niekde poblizku.starsie dieta uz moze do svojej izbicky a muza si vrat do spalne....daj tomu trochu casu.uvidis mozno su to len hormony 😉
@dominika6 nemusi to byt tak, ze ma inde. Poznam chlapa, co vydrzal 2 roky, lebo ho zena odmietala, a ze prilezitosti mal, je to pohladny a mily clovek, baby ho zeru, no ostal verny...nakoniec mal parohy on...a male dieta k tomu...netlacil, obcas skusil, ale netlacil, co z toho mal, nevernu zenu, prevalilo sa to teraz, mozno prave preto, lebo robil vsetko len aby ich zabezpecil.
@dibarbora moj muz sice nechodi na turnusy prec, no je tiez velmi pracovne vytazeny. Vidame sa len par minut vecer a cez vikend, obcas pride domov skor. Bola som vo faze "nenavidim vikendy". Kazdu sobotu rano sme sa pohadali, deti mali, a stale maju, ked je doma, naruseny rezim a ja svoju dennu rutinu, ktoru priam potrebujem, inak som nervozna. No naucila som sa s tym nejak existovat. Vie, ze chvilu rano mi ma dat pokoj a nerozpravat na mna a potom sme kludni obaja. Boli chvile, ked som chcela odist, nie za inym, k druhemu chlapovi ma to netaha ani mi len nenapadne vyhladavat nove kontakty s mužmi, natoľko si ale manzela vazim, hoci mi niekedy vie liezt ma nervy. No my sa vieme o problemoch rozpravat, aj sa pohadame, pokricime, vela veci si vieme vytknut, ale tym, ze to vieme a vieme sa zhodnut na nejakom zavere, prave to nas posuva vo vztahu dalej.
Problem je odcudzenie. Zvykli ste si zit od seba, kazdy sam a tych par dni uz len pretrpite. Tam je kamen úrazu. Neviem ci mu za zachranu rodiny stoji zmenit pracu, a mozno nemoze, neviem, do toho nevidim. A co deti? Ja som asi stara skola, ale deti vo vztahoch trpiet nemaju. V manzelstve sa problemy maju riesit, nienod nich utekať, rozhovor, chce to sa vela rozpravat. Inak budete od seba stále dalej.
Tiez si myslim, ze vysačkovat manzela z izby je velka chyba. Nepoviem na par dni, ak su deti chore, ale urcite nie takto. Ako sa on moze citit?
Druha vec- 9 mesiacov bez intimity????Strasne dlha doba....
Tretia vec - okamzite skoncit so susedom, lebo skor ci neskor sa to zvrhne- neubranis sa tomu.
@dibarbora a to ze nemáš vyčitky z pozkávania ako teda tým si to odobruješ?
Na vztahu treba pracovat, ked pride muz domov tak si cielene naplanovat čas na seba, vybavit straženie a byt spolu. To nikto za vas neurobi a nepride to samo od seba ako si mnohí myslia, ze láska ,,proste bude,, a netreba nič robit.
Ono všetko zakazane chuti a je vzrušujuce. Teraz je to pusa a potom, ved muz neni doma tak skočite do postele. Priležitost robi zlodeja. V kazdom vzahu su aj horšie obdobia, ale nerieši sa to so susedom. Lebo ty si pre záchranu svojho manzelstva nurobila vobec aleže vobec nič...len bedakaš a vyhovaraš sa. Odcudzili ste sa prišli problémy - začni to riešiť, sadni si s muzom a preberte si to spoločne ako zijete a ako chcete ziť.
@dibarbora mňa zaráža len jedno - na vlastného muža čas nie je, to nemáš nikoho k deťom, ale zrazu náhodou nachvíľu ich vezme kamoška a už aj máš pletky s iným chlapom 😕 žasnem nad tou rýchlosťou... buď teda si na ulici schmatla prvého koho si zbadala a ani si sa nepýtala či chce, alebo to bola plánovaná akcia... prečo si takto nenaplánuješ večer s vlastným mužom? deti ku kamoške, hoc aj len na dve hodiny, a venovať sa jeden druhému...
vieš, vzťah je ako záhrada - musíš sa starať, polievať, plieť burinu, pestovať, aby mohla kvitnúť a dávať úrodu...
@dibarbora tak to je smutné, že necítiš vinu z toho, že si sa bozkávala so susedom. Jasné, že každá žena sa chce páčiť, ale poviem ti, keby mňa chcel iný muž pobozkať, tak sa otočím a dovidenia...je jasné, že s manželom ak ste už dlhšie spolu, nebudeš stále cítiť takú lásku ako na začiatku, veď už ste snáď na inej úrovni, nie? ste rodičia dvoch detí a okrem lásky by ste mali k sebe cítiť predovšetkým úctu a vážiť si jeden druhého za to čo robíte. Skús si odpovedať na otázku, kde a ako chceš žiť o desať rokov...s manželom? sama? čo chceš ukázať svojim deťom? Chceš byť večne zaľúbená? to sa asi nedá, vždy prídu každodenné problémy, ktoré treba riešiť, veď vieš ako je to pri deťoch 🙂 ...skús si s manželom urobiť pekný večer keď príde nabudúce domov, choďte von... na stráženie detí určite niekoho nájdeš - kámošku, susedu... 🙂
@dibarbora bozkávanie nevzbudilo výčitky...Tak to asi nebude ukazovateľ lásky k manželovi, ale skôr miera svedomia, alebo inak povedané - zmyslu pre to čo je správne a čo nie. Niektorí ľudia to majú posunuté. Neber to, prosím, ako súdenie...veci sa stávajú. Ale je fakt, že niekto si proste cez tie svoje prešľapy len tak zľahka preletí a niekto sa trápi. Ty budeš asi ten prvý prípad. Takže to asi s tým, či manžela ľúbiš, alebo nie, nemá veľa spoločného. Asi ste spadli do rutiny a teraz je dôležité neurobiť nejakú somarinu, ale riešiť problém v manželstve normálne. Máte dve deti a žiadne vážne problémy. Toto premýšľanie nad tým, či ho miluješ, či nie, je len taká fáza, kde si začínaš hľadať nejaké zámienky a dôvody k tomu, prečo prekročiť hranice, spoza ktorých sa ťažko vracia.
@dibarbora akože nehnevaj sa, ale nechápem ťa, ja mám tiež 6mes. dieťa, k tomu 5ročné a 16ročného puberťáka a my s manželom si teda určite nájdeme čas na intímnosti, ved daj deti večer spať a urobte si s manželom pekný večer, ked je doma, najskor ho popros, nech ti trochu s deťmi pomože, určite nie je normálne, aby si ty spala s deťmi a on v obývačke, viem, že ti to takto vyhovuje, kedže je dlhodobo preč, ale nie je to dobré pre váš vzťah, to sama vidíš, moj muž tiež pracoval v zahraničí a tiež sa nám v tej dobe narodil syn, ale ked prišiel, tak spal pekne so mnou v posteli, chlap potrebuje sex, 9 mesiacov bez neho je strašne dlho, možno máte len krízu, ale treba to poriešiť, nech si nájde robotu bližšie k vám, aby bol častejšie doma, máte maličké deti, hádam by si nechcela byť s nimi sama či áno? druhé bábo ste plánovali? vtedy si ho ešte ľúbila? ved to nie je taká dlhá doba
Manzel si pomaha sam so svojimi potrebami.
Kamaratka tu byva malokedy,zije prevazne v zahranici. Moje 2he dieta videla iba raz a kedze bola teraz doma,ja som sla vybavovat veci,podotykam cez den,nemali problem byt spolu.
Muz vtedy doma nebol,oni sa casto minaju,jeden doma je,druhy nie.
So susedmi sa nestykam,ostatni znami su bezdetni,takze ich neziadam o strazenie lebo maju ,podla ich slov,na deti este cas.
@janickacrazy inak,druhe dieta vyslo neplanovane . Sama som s nimi tak ci tak,ten tyzden co je doma ma nijak nezachrani. A ci som ho lubila?mala som ho rada. Sex bol pre mna skor povinnosť ako zabava
zase téma kde autorka chce aby sme ju potlapkali po ramene a pomohli jej morálne ospravedlniť neveru, ktorú chce vykonať
@dibarbora hmm, myslela som si, že druhé bolo neplánované, možno si na neho za to aj naštvaná, nie? moja sestra tiež tak bola nahnevaná na muža, lebo sa už tešila do práce medzi ľudí a vtom zistila, že je tehu a ich vzťah išiel potom dosť dole vodou, nedokázala mu to nejak odpustiť, nie je to aj tvoj prípad?
@janickacrazy nie,som velmi rada,ze mam dalsie male dieta. Za to som nebola nikdy nahnevana. Male je uzasne i ked malinko spava hlavne cez noc.
@pes123456 juj,keby chcem vykonat neveru,uz to davno urobim.
No ti my nemame s kadial vediet ci svojho muza lubite.. to by ste snad mali vediet vy nie? Samozrejme uz ked prisli deti ten manzelsky zivot nie je ako predtym. Deti zmenia cely zivot .. my s muzom sme tiez tak, sme radi ked si uradneme 10min. na intimnosti. Ale viem ze ho lubim, stara sa o nas, lubi nas, nadovsetko miluje nasho syna.. ale zase je s nami neodchadza prec a myslim si ze to je vo vasom vztahu kamen urazu. Vy ste si uz vlastne aj zvykli na zivot bez neho..