Ahojte,
manžela povýšili v práci, platovo sa mu síce veľmi nepolepšilo - vraj časom....
ale stratil úplne svoj čas - stále len práca, práca, práca a ešte raz práca.......
ráno chodí skôr do práce, v práci ostáva dlhšie......
chápem má toho veľmi veľa samé školenia, veľa ľudí pod sebou - za všetko je zodpovedný, učí sa za pochodu....
no my ako rodina - mám pocit že sme stratili ja manžela, dieťa otca.......lebo je stále v práci......
často sa hádame lebo už nefungujeme tak, ako pred jeho povýšením....
chodí veľmi unavený, príde domov sadne za pc - pracuje, veľa telefonátov... ide spať a ráno zas do práce....
je mi z toho smutno - máte to niekto takto? ako to dopadlo? lebo ja mám pocit, že keď to pôjde takto ďalej...tiež to takto máte?
Nerozumiem celkom. Oni ho "povýšili ", ale nemá z toho žiadne benefity, len prácu naviac? To prečo prijal? A veta, že snáď v buducnosti tak k tomu asi toľko že "slibem nezarmoutíš"
na začiatku to tak bolo - a potom sa to utriaslo... ale na začiatku to myslím rok, dva ... dodnes má obdobia keď musí byť k dispozícii, už ma raz nechal na lyžovačke a sa vrátil domov...
Porozpravaj sa, kam muz karierne smeruje... tiez manzel pracoval roky rokuce od 7-7 prakticky presne lebo personal, lebo terminy, lebo eskalacie, lebo sluzobky... ano financne sme na tom boli a sme velmi dobre vdaka tomu a muz sa to vzdy snazil vyvazovat intenzivne cez vikendy... ale teraz ako sa narodil najmladsi (a muz nepracuje) tak vidim neskutocny rozdiel, aky ma s nim vztah, kolko sa detom stiha venovat a aky vztah maju... ked tak intenzivne pracoval, netusil, ako sa vola ich pediater, ucitelka, kamarati...teraz ma prehlad az az...
Dolezita otazka je, ci to takto bude najblizsich par mesiacov kym odovzda agendu a zauci sa v novej ak ano tak vydrzat. Ak je to permanentny stav tak nerozumiem uplne, kde su benefity okrem lepsie vyzerajuceho CV.
@mimusina u nas to tak bolo a ešte aj veľakrát je. Ale my sme tie peniaze jednoducho potrebovali.
víkendy trávime spolu. Keď je horšie obdobie, zapne PC aj vtedy.
Je to ťažké veru nebudem klamať. Ale ani človek, ktorý pracuje na tri zmeny, síce iba 8 hodín, toho času až tak veľa nemá...
Teraz si už užívame aj benefity jeho práce.
Na co je taketo povysenie? Dame ti "poziciu", nezaplatime ťa, znicime rodinu a zoderieme ťa?
@mimusina nie nemáme to tak. Muž sa na to dal v januári, pár mesiacov síce riešil školenia (bol doma iba cez víkend) potom zaúčanie ale na výplatnej páske to bolo vidno už čase prípravy na novú pracovnú pozíciu a časovo to vychádza celkom narovkako iba práca je psychicky náročnejšia.
keď ho povýšili,mali mu zvýšiť aj plat....žiadne zvýšenie v budúcnosti nečakaj.Slovo VRAJ asi nechápeš.
@mimusina
Ako manzel stiha domacnost a deti?
@mimusina Manzel je idealny zamestnanec. Roboty za dvoch, ale plat jeden.
Si myslis, ze mu daju viac penazi, ked teraz to robi za menej? A preco by to robili?
Chybu spravil uz na zaciatku, nemal na to "povysenie" pristupit bez zvysenia platu. Nezabudaj, ze svoj osobny cas vymiena za mzdu v praci. Ak nie ste spokojni, tak len on to moze ukorigovat.
Nechá sa využívať, takých ľudí potrebujú, robotu za dvoch a plat nezvyseny...tvoj chlap musí sám pochopiť, že takto nie...lebo až keď začnú jeho zdravotné problémy tak pochopí, že peniaze nie sú všetko;)
vsetko v zivote ma svoju cenu. ak ide po kariernom raste a je si isty, ze toto mu naozaj pomoze, tak este pockajte ako sa to vyvinie, skus mu byt oporou a sadnite si na to dvaja a dohodnite si, kolko casu tomu date kym sa to utrasie a on si na novu poziciu zvykne. otazka je, ci je to tak bezne alebo sa musi ucit novu a zatial staru agendu ani nema komu dat takze robi 2 pozicie naraz??? druha vec je to platove zvysenie. neviem ako to chodi inde, ale teda u nas v praci povysenie znamena aj 20-30 % platu hore. ak sa to tu nestalo a on robi vlastne narocnejsiu pracu za to iste odhodnotenie, je na zamyslenie ci to stoji za taky zivot a stres. moj muz mal projekt, ktory trval 3-4 mesiace a takto fungoval, viem ake to je, dalsie 2 mesiace sme sa z toho "spamatavali", dlhodobo by som tak nechcela fungovat
@marcellka32 keby len zdravotné problémy...... Ale aj manželstvo sa im rozpadne
@mimusina no neviem, čo je to za povýšenie, bez možnosti odmeny za prácu naviac a zodpovednejšiu. Tým nabúral celý chod domácnosti, stratil čas, ale žiadnu výhodu nemá. Čiže on nenapreduje v práci, len dostal viac roboty a nulovú odmenu. Načo mu to bolo dobré? To aj v reštike sa naje a povie, že neskôr zaplatí? Keď už kuchár svoju robotu odviedol, čašník tak isto. No rozum mi zastáva, čo je to za povýšenie. Zvažovala by som skôr odchod z takej práce, ako sa tešila z povýšenia.
@mimusina ideálny kandidát na vyhorenie.Navalat zodpovednosť, nemať čas na rodinu a na seba a peniaze možno potom...ked sa bude búriť.Nejaky čas by som počkala, ale toto je niečo čo neznášam.Sam musí zistiť, že mu to nevyhovuje.A ešte je rád nie?že si firma bez neho neporadí a on je ten vyvolený, ktorého povýšili to sú také typické zdieracky na grc
Povysenie ma byt prave o tom, mas viac prace, ale mas aj dobre zaplatene, neviem toto sa mi zda skor ako zdieranie 🤨
Takto raz povýšili môjho uja. Mal pod sebou ľudí, mrte zodpovednosti, ešte si aj musel zvýšiť kvalifikáciu. A to všetko za 70€ v hrubom. Vydržal to rok a potom dal výpoveď. Zrazu sa už dalo aj s platom pohnúť.
Ja by som toto nedávala. Okej, s vyššou pozíciou prichádza viac práce, menej voľného času, ale nie že bude mať popri tom plat ako radový zamestnanec. By som s ním dala reč, že ako to vidí do budúcnosti, čo znamená že bude mať časom vyšší plat a o koľko. A či mu to za to stojí.
Nie nemame a neviem naco by mi bolo take povysenie. Povysenie ma prinasat najma urcite plusy. Tu ziadne nevidim.