Manžel zrazu nechce nič jesť

3. apr 2024

Sme manželia 4 roky a zrazu mi manžel nechce pomaly nič jesť, ani jedlá, ktoré mal predtým rád. Kuracie, čokoľvek okrem pŕs na to povie, že to je mastné. Prsia ak nie sú úplne čerstvé (sú zohriate) ohŕňa nosom, že mu to nechutí. Tofu, čo predtým jedával na kilá, že sa toho prejedol. Už neviem, čo s tým mám robiť. Keď mu mama doniesla polotovar parížsky šalát to zjedol hneď, párky, to zjedol hneď ale akonáhle je to nejaké varené jedlo mnou tak nie. Furt si chce objednávať jedlo. Neviem, čo si mám o tom myslieť.

januska12323
3. apr 2024

Pán je rozmaznaný a asi aj bohatý keď chce stále objednávať. Var si pre seba a on nech sa pridá alebo si to rieši ako chce.

viestta
3. apr 2024

Jednoduche riesenie. Pan nech sa stravuje kde chce. Doma ma navarene, ked nechce, nech ostane hladny. Alebo nech si vari sam.

tanyan
3. apr 2024

Možno sa mu len zmenili chute. Tak sa dohodnite, že nebudeš variť, ale budete objednávať, prípadne chodiť sa najesť spolu von. Ty si ušetríš čas a energiu a môžeš sa venovať niečomu inému...

minesasubu
3. apr 2024

Čize nejedáva jedlo čo navariš ty správne ?
a neboji sa tak nahodou že mu tam niečo ,,pridáš ,,

mareka49
3. apr 2024

Môže to byť aj psychické.
Odmieta tvoje jedlo, odmieta nejakú časť teba.
Takže nemáte vo vzťahu dáku zmenu?
Teda okrem tohto

autor
3. apr 2024

@tanyan Áno to je síce pravda ale nie sme zas tak bohatí aby sme si mohli dovoliť každý deň jesť vonku. Hlavne nerozumiem, že zo dňa na deň nechce NIČ z toho o čom mesiac predtým povedal, že to má rád.

@minesasubu ? Akože čo? Sol a korenie?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibatanecnica
3. apr 2024

tak možno sa toho prejedol. Tiež mávam také obdobia že jedávam ,,zdravo,, mäso, zeleninu a ptoom zrazu príde obdobie že si kupujem tresky, dobre že nie polotovary a pod. Veď nevar a kúp párky, šaláty, keď to zje.
v robote nemá varenú stravu a doma mu už potom nechutí?

anna_maria1
3. apr 2024

Samozrejme, panko zostal fajnovy, uz mu nechutia jedla, ktore jedaval stale, asi sa toho uz chudacik prejedol 😀 Ale neboj sa, nie si jedina, tiez mam toto doma momentalne. Akurat s tym rozdielom, ze ja to uz neriesim. Ten moj takisto prestal jest to, co ja navarim, takze bud si objedna daco alebo sa zastavi v mekaci alebo si proste navari sam. Ja uz som na toto stratila nervy. 😉

lindous
3. apr 2024

Ako dlho to trvá? Tiež som mala také obdobie, že zrazu všetkého prejedená, nič mi nechutilo, iba blbosti by som jedla, bolo to stresom, psychikou… plánujte spolu jedálniček, ak mu nebude chutiť, nech sa zariadi sám

deti95060810
3. apr 2024

tak mu kúp šaláty ako jeho mama...

autor
3. apr 2024

Tak ja zas nechcem aby išiel na polotovaroch už len zo zdravotného hladiska.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adulka07
3. apr 2024

A keď sa ho opýtaš čo mu máš navariť? Tak čo povie...?

ibatanecnica
3. apr 2024

autorka zopár polotovarom mu neuškodí, načo niekoho nútiť jesť na čo nemá chuť? To má aký zmysel?

svokrinjazykmonika
3. apr 2024

Veď je dospelý, nech si je čo chce 🤷 tiež mi viac chutí kupované a z reštiky ako len moje furt dookola. Keby mám prachy nevaríme vôbec a len objednávam. Ale prachy nemáme 😅

negymama
3. apr 2024

vsak nechaj ho cvhilu jest tie majoneyove salaty a parky. Ked sa mu ozve zlcnik ci pankreas a skrutia ho bolesti, tak zase presedla na tofu 😀
co mas ty byt v strese pre jeho zdravie. Je dospely a svojpravny

ibatanecnica
3. apr 2024

@negymama no tak tofu by som zase za veľmi zdravé nepovažovala. Ale to je jedno. j A zase nevidím dôvod, prečo by si nemohol dať párky a šalát keď má chuť. Predpokladám, že to nejedáva a prejedol sa tých úžasných zdravých jedál a telo si pýta iné. Po pár dňoch bude mať párkov a šalátov dosť a azase začne jesť to, čo pred tým.

autor
3. apr 2024

Ja nehovorím, že si nemôže dať šalát alebo párky. Ale nie každý jeden deň mesiac v kuse.

negymama
3. apr 2024

moj muz je taky mix v jedeni. V praci je tak pol na pol, raz moje varene jedlo, raz chodi na menu. Vecere si kupuje tiez tie salaty rybacie, alebo pastety, alebo si najkraja slaninu ci klobasu. Ranajky robim ja...takze to ma chlieb s pomazankou a kopou zeleniny.
cez vikendy je tiez varenu domacu stravu. On je skor pohodlny, co mu nepredlozim pred nos, to si neda, zeleninu si nenakraja, pohodlnejsie je skrabat kelimok s treskou.

lindous
3. apr 2024

Nechaj to na ňom, nie je dieťa, neviem si predstaviť, že by mi partner diktoval čo môžem a čo nemôžem jesť a v akom množstve 😅

thoughtfulweirdo
3. apr 2024

Riešila by som to jednoducho, s úsmevom. "Drahý, už sa teším, ako mi dnes navaríš to a tak, ako tebe chutí, nech sa niečo priučím!"

negymama
3. apr 2024

@ibatanecnica autorka spominala ze predtym jedol tofu vo velkom mnoystve a teraz tie salaty a parky.

alex49
3. apr 2024

Muž je svojpravny, tak nech je co chce. Jedine by som sa sním dohodla na nejakom "vreckovom" na jeho jedlá a nech si objednáva koľko a čo chce. Ak to nebude zasahovať do spoločného rozpočtu, tak by ma to nezaujímalo.

0silvia0
3. apr 2024

Ty nechces aby papal polotovary? Ty si jeho mama? Nechaj to na nom

autor
3. apr 2024

Pre boha to čo sa tu zvrtlo. Ja tu nikomu nediktujem čo má jesť. Prišla som si sem po radu, že mi manžel zrazu nechce jesť čo doteraz mal rád a čím to môźe byť a dostala som tu len hate, že mu diktujem čo má jesť, lebo nechcem aby jedol IBA polotovary? Okej pardon, nabudúce viem, že radšej nepísať.

lakebabe
3. apr 2024

Tak nech jedava co uzná za vhodné nevar a keď chce nech si uvari. Môže mat len take obdobie. Ja tiež varím každý deň lebo ohrievane sa u nás nezje nič. A tiež niekedy navarím a muž príde a otvorí si tresku alebo vlašský šalát lebo nemá chuť na varené ale na takéto delikatesy. Však nemá desať rokov nech si kazdy je co chce. Tiež mam niekedy obdobia , že jem úplne zdravo a niekedy mi stačí Mrazená pizza .

madeincssr
3. apr 2024

Aj u velmi konzervativneho a/alebo nenarocneho cloveka sa sortiment jedal (napr. kam sa chodi z prace na obed, alebo odkial dovaza) po dlhom case preje. A zacnu chodit inam. To iste moze nastat doma s varenymi jedlami. A, povedzme si uprimne, "nezdravosti" nam idu na chut mnohym a tie, kedze ich je dost siroky sortiment, sa tak rychlo neprijedia. Nechal by som tomu volny priebeh, nutenim (ci nejakym inym "motivovanim") sa to asi neporiesi k obojstrannej spokojnosti. Zober si z toho nieco pozitivne, skus najako usetrit na vareni (mnozstvo, svoj cas). Ak clovek nema varenie rad (nie je to jeho hobby), tak jedlo poriesi (odflakne) casovo usporne. Niekomu sa to na zdravi prejavit moze, ale vsetkym nie.

h2
3. apr 2024

Nečítala som diskusiu, ale máš si o tom myslieť, že si môžeš namiesto varenia sadnúť a vyložiť nohy, prípadne variť len sebe (a deťom, ak máte) a milý pán manžel nech sa stravuje, ako uzná za vhodné.

linduska86
3. apr 2024

tak mu uvar steak :D

negymama
3. apr 2024

tak ale on nie je 5 rocne decko.
Ved ked nieco "zrazu" nevie jest, tak to vie ako dospely clovek aj okomentovat, ze preco. My cudzie zeny ti predsa nevieme povedat, preco tvoj chlap zrazu odmieta bezne varene jedlo.
Napr. moja svokra bola taka prehnane starostliva. Myslela si, ze jej zivotny ciel, je obetavo predkladat rodine 3 varene jedla denne. Tanajky mali varene jedlo, minimalne nejake leco, alebo dusene maso...potom obed vareny, polievka, predjedlo, hlavne jedlo. Za tym opat vecera polievka aj druhe.
Mojmu muzovi to ozaj casom liezlo na nervy. Este mne svokra nakazovala, ako by sme zili niekde na zaciatku storocia...nech len varim muzovi teple vecere, ked aj ja si nedam, ale jemu nech varim. A moj muz...je konecne rad, ano ze si moze kludne dat aj tu tresku, aj slaninku s horcicou a chlebom a cibulou.. a ze ho nik nenahana mliecnymi polievkami a omačkami. Akoby teple varene jedla x krat denne bola jedina zdrava strava.

nikde vo svete sa takto nevyvara ako na slovensku. tu ked nedas teplu veceru kazducky vecer, tak si uz pomaly nejaka lenivica a feministicka mrcha..😅