Manžel zabudol na moje narodeniny

30. nov 2023

Ahojte ako by ste sa zachovali na mojom mieste ?? Ide totiž o to že som mala narodeniny a čakáte na manžela z práce a ,,tešíte sa’’ že buď vás niečím prekvapí hoci s kvietkou alebo dezertom alebo aspoň vám zablahožela a on nič zabudol ? Prišiel z práve nervózny ja som mala mamu aj svokor bol na návšteve chystala som jedlo ešte sa opýtal načo to chystám ja že nanič len tak ale už videl že môj svokor mi blahoželal ostal ticho išiel za ekonómov prišiel bol vytočený aj kamarát ho nasral ja som bola ticho proste čakala som že kedy k tomu príde a on nič večer keď som davala malého spať som mu veľmi pekne poďakovala za krásny narodeninový deň a ešte mi povedal že nemám začo …mame 3 deti najmladšie 5m momentálne spolu nekomunikujeme ešte on sa cíti urazený ja to proste nedávam

dzulli1980
30. nov 2023

Neviem, mne osobne to príde z Tvojej strany kus detinské, malicherné ... Ty si doma na materskej, on zrejme rieši reálne problémy, tak proste zabudol ... tiež som zabudla, aj môj muž zabudol ... ale takúto drámu ani jeden z nás kvôli tomu nerobil.

galganka
30. nov 2023

@dzulli1980 lebo na materskej sú to len glitre, trblietky, dúha a rozprávka. 🫣
On mohol povedať, že deň blbec, zabudol, zajtra vynahradí, ty si mohla povedat, že ťa to mrzí, že zabudol, mohli ste si dať pusu a tešiť sa na zajtra. Namiesto toho ste sa povadili, obaja ofučali a fučať sa budete aj zajtra.

hanaxxx
30. nov 2023

@dzulli1980 ona je doma na materskej a on riesi realne problemy? Deti a domacnost nie su realne?
Mila autorka, aj mna by to zranilo, uz to, ze zabudol, ale este viac to, ako zareagoval, "nemas zaco".
Nerozpravala by som sa s nim, pokial by sa poriadne neospravedlnil (v prvom rade za svoju sprostu reakciu, v druhom za zabudnute narodeniny) a cakala by som kyticu, pripadne aj darcek (to uz ty vies, ci sa darcekujete alebo nie) a ak vari, tak aj veceru. Co su toto za muzi, preboha.

minenkak
30. nov 2023

Ach tie očakávania

qwert87
30. nov 2023

@dzulli1980 určite máš aj ty 3 deti, najmladšie 5 mesačne keď takto hovoríš. Koľkokrát je to väčšia fuška ako si odsedieť pracovnú dobu v práci.

autor
30. nov 2023

@hanaxxx ďakujem no mňa to najviac mrzí do práce nastúpil ešte len v októbri ja som denno dene s deťmi maly drobec nie je veľmi zlate dieťa a vyžaduje sa pozornosti čiže na všetko som sama on príde z práce a nerobí nič..som sklamaná lebo vidím že na kamarátov ma čas stále

autor
30. nov 2023

@minenkak očakávania áno keď ich je niekoľkokrát v roku a ani jedno nie je tak ako chceš stačí slovne

galganka
30. nov 2023

Žiaľ, tvoje odignorované sviatky nebudú zjavne váš jediný problém.

minenkak
30. nov 2023

Ocakavania by nemali byť ani raz v roku, však treba rozprávať,on asi nevie čítať myšlienky

oli18
30. nov 2023

Zvykaj si, to su chlapi. Taketo spravanie je u nich normalne, stane sa. Neberu to tak tragicky, ako zeny.

vanilkovazmrzka
30. nov 2023

Mal zly den, ja ho chapem. Tieto sviatky sa aj tak precenuju.

autor
30. nov 2023

@dzulli1980 ja nezabúdam a hlavne ako je výročie a narodenie jediného syna a narodeniny stačí ďakujem láska za všetko ..ale zjavne máš asi super muža

dzulli1980
30. nov 2023

AUTOR: Nemám dokonalého muža ... no ani ja nie som dokonalá ... no pre mňa toto, čo riešiš, skutočne problém nie je ... podľa Tvojich reakcií si skôr myslím, že u vás je iný problém ako zabudnutý sviatok.

galganka
30. nov 2023

Zajtra si sadnite, komunikujte, ty pochop jeho na 💩 náladu, ale aj zopakuj, že ti záleží na tom, aby si na teba spomenul. Žiadne náznaky, žiadne blbé ofučavanie a nerozprávanie.
Ty si mu dnes šplechla, že "ďakuješ" a to bola jeho posledná kvapka, on zas mal toho všetkého plnú onú, možno si aj spomenul, ale už nemal kde a čo narýchlo splašiť a teraz na seba budete gániť.

thoughtfulweirdo
30. nov 2023

Obaja sa potrebujete zlepšiť v komunikácii. Ty sa potrebuješ naučiť vyjadriť svoje sklamanie funkčne a efektívne, čiže nie ironickou poznámkou, ale ako veľká normálnymi, jasnými slovami typu "zlato, vidím, že si dnes mal blbý deň. Ja som dnes mala narodeniny, som sklamaná, že si zabudol. Poďme teraz spať a zajtra to skúsme napraviť." On sa potrebuje naučiť vedieť si ako veľký priznať chybu a ospravedlniť sa. Všetko z toho sa dá natrénovať a zlepšiť, žiadna dráma.

simca06022011
30. nov 2023

mna toto tiez postihlo (prekvapujuco :DDD) a teda, ticha domacnost nebola, vykricala osm sa patricne a vybavene. Nasledne som zabudla ja na vianoce, na narodeniny, na meniny... a potom prislo z jeho strany papulovanie, tak som mu pripomenula tie honosne dary a gratulovacky narodeninove a dlhorocne vianocne (on riesi darceky 24 rano, nevie co, cize si viete predstavit co vzdy donesie, neriesila som nikdy.. ale aj tak to zdvihne tlak 24teho) a bol doma klud. Odvtedy tyzden vopred pripomenime ze maminka ma meniny, narodeniny.. aby pri tych realnych problemoch nezabudol. Tak ako nikdy nezabudne na suseda, kamosa, mamu, otca, babku...
A urcite nie si malicherna a deticna. Normalna reakcia, a duplom na jeho reakciu. On mozno by mal inu reakciu keby si mu vopred dala vediet, ze prisla ordina gratulovat, a su u vas.. ked pride nebude v soku a cestou sa dokaze rychlo zariadit. Ale reakcia mohla byt taka, ze prepac ja mam zly den, zabudol som, alebo to mohol na druhe rano vyzehlit... ale nie... vela ludi, aj ja som inak taka, je zduta, ale viac sa zduva na seba :DD len si to okolie sem tam odskace.

blushbone11
30. nov 2023

Vždy som sa smiala na tom, že manžel zabúda na sviatky. Tento mesiac sa mi prvý raz stalo, že som zabudla na jeho meniny. Lietam ako splašená medzi škôlkou, prácou, nákupami a zrazu tak sedím, pozerám na monitor, že aký známy dátum. Až ma pot oblial. Kúpila som cestou z práce ponožky, sushi a manželovi sa priznala. 😀 Žiadna dráma. Prvý raz v živote chápem, že človek zabudne, alebo si skôr neuvedomí, pri tých všetkých povinnostiach, čo je vlastne za deň. Nahnevaná chodím tiež často, lebo je toho na mňa naozaj veľa a viem, že aj na manžela. Bohužiaľ, inak to ani nebude, kým sú deti malé.

anavianavi
30. nov 2023

Prenes sa cez to. Tento rok som inac tiez zabudla na tie manzelove. Zamrzelo ho to, ale vynahradila som mu to a pochopil to. Nabuduce sa posnazim viac. Vsetci toho mame vela, ja som si neuvedomila, ze uz je tento datum, lubim ho a nic to neznamena. Este mam vela rokov napravit to a nerucim, ze sa mi to nestane zas. Nedrzim kalendar v hlave.

januska12323
30. nov 2023

Na to, že máte už tri deti komunikujete ako na základnej škole.

karolinkaaaa005
30. nov 2023

No ja by som bola sklamaná , pretože nie každý deň je ružový ale zabudnúť to určite nie ....ja s mojím manželom si nevyznávame denno denne lásku to nie ale vždy ak je nejaký sviatok -výročie ,mdž, narodeniny , meniny , nikdy nezabudne, stalo sa aj v deň sviatku, že sme sa pohádali ale prišiel domov i keď nervózny ale pusu my dal aj darček . To skôr mne sa stalo raz , že som zabudla na jeho meniny ,vtedy ešte u svokrovcoch sme bývali ,vtedy som ani nevedela kde mám hlavu ale strašne som si vyčítala že so m nato zabudla v jeho očiach som videla , že je smutný ale vynahradila som mu to , a som toho názoru , že doma proste robota už nech ide bokom .....

guudy
30. nov 2023

@autorka to ma mrzi, ze to takto dopadlo. Vsetko najlepsie k narodeninam!😊🥳🥂

hederamonstera
30. nov 2023

Ako sorry zeny, ale aby si najblizsi clovek nespomenul na narodky cloveka, ktoreho miluje? Ja neviem co je uz toto za doba, vsetko sa zlahcuje, na nicom uz nezalezi, este chlapa si zastavat, lebo on riesi realne problemy alebo ze chlapi su uz taki? Wtfff, cele zle, smutne. Aj ked neviem ake sracky riesim, tak na najblizsich myslim. Vsak o tom je zivot s rodinou nie?

Autorka, chapem ta, ja by som tiez bola mega smutna, ja si to ani neviem predstavit, ze by sa to u nas stalo. A tiez by som sa s nim nebavila, dokym by sa neospravedlnil.

emma2782
30. nov 2023

Muž by tiež zabudol keby mu nepripomínam dopredu, no on by zabul aj na svoje😃 Určite by som aj ja bola sklamaná ale neriešila by som to ironickou poznámkou. Možno by mu padlo dobre i napriek tomu, že si mala narodeniny a bol to 'tvoj deň' spýtať sa ho čo sa stalo, nech sa vyrozpráva ak chce, či mu vieš pomôcť a potom neskôr pripomenúť, že by sme cez víkend mohli skočiť na wellness keď už mám tie narodeniny. Ono stane sa to, nikto nie je dokonalý. Tá jeho poznámka by ma štvalo viac ale zase chápem, že to bolo z hnevu na tvoje ironické poďakovanie.

simca06022011
30. nov 2023

@hederamonstera ano mas pravdu... je chora doba, nahaname sa za neviem cim a dolezite veci unikaju.. bohuzial ale zivot teraz je taky, proste tie veci okolo, v praci, v podnikani su take, ze cloveka nie raz zvalcuju... tolko je ich. napriek pokrokom vo vsetkom, vobec sa zivot ludi neulahcuje, co je alarmujuce pre mna.

minenkak
30. nov 2023

@hederamonstera teda ja zabudnem každý rok na meniny môjho muža a to je Štefan

belaanabela
30. nov 2023

@autor nie nie je to malicherné, je to sklamanie...aby manžel a otec tvojich 3deti nevedel že máš narodeniny,.,no čo si si našla to máš,., a kľudne mi to opetuj a slávte sviatky len detí, a máš pokoj lebo ozaj žijeme chorú dobu....

amelie2017
30. nov 2023

Ja neviem, ako je to v inych rodinach, ale u nas, uz mesiac pred narodeninami hovorime, kto ich bude mat. Dcera kresli obrazky, pohladnice, ja / manzel vymyslame drobnosti. Nedavame si honosne dary, ale ak ma narodky muz 5 minut pred budikom ho budim s detmi a spievame..ak ja..robi to on s detmi. Ak deti, ideme spolu..ono aj ta pusa, rodinne objatie a zazelanie krasneho dna potesia. Netreba k tomu ziadny darcek. Sama za seba nie som za ziadne oslavy, ceremonie, ale ked ma muz a deti objimu, maminka, vsetko najlepsie...je to 100krat krajsie ako cokolvek ine. Velmi by som smutila, asi aj plakala, keby muz moje narodeniny, den matiek, Vianoce,..hocijaky sviatok odignoroval, lebo ho nasral niekto v praci, lebo mal toho vela..

letfenixa
30. nov 2023

@autorka keď sa ťa opytal, na čo jedlo chystáš, prečo si normálne neodpovedala?

janinah
30. nov 2023

Môj muž bol po uraze operacii ležiaci na nemocničnej posteli,ani otočiť sa nemohol,ale došla som k nemu v deň mojich narodenín a ruža ma tam čakala. Zariadil to.Ale aj keby hocikedy zabudol nič sa nedeje,nie sme roboti.Ovela dôležitejšie je ako sa o nás všetkých stará.

hederamonstera
30. nov 2023

@amelie2017 presne.