Manžel všetko kritizuje

3. jún 2024

Neviem čo sa s ním stalo, no poslednú dobu všetko kritizuje na mne všetko čo robím všetko mu vadí. Konkrétne strašne gibicuje mi do šoférovania keď ideme spolu na aute. Dávaj pozor, chod pomalšie, brzdi, narazis do niekoho, ja radšej vystúpim a pôjdem busom. Toto sú jeho slová. Pritom som dobrá šoférka mám xx rokov odsoferovane bez nehody. Ďalej vadí mu že stále niečo robím že som v pohybe. Príklad vysavam, umývam riad, varím, periem vesam prádlo. Stále mi hovorí nech si konečne sadnem na zadok. A keď už sedím tak mu vadí že som príklad v spálni a on je v obývačke. Alebo opačne, že prečo nie som pri ňom. Že prečo si čítam časopis v spálni a nesedim pri ňom, lenže on pozerá telku a mňa to nebaví. Áno vyzerá to ako keby sme mali ponorku a nežili spolu ale vedľa seba. Žeby preto všetko mu tak vadí? Ale ja nemôžem s ním byť nonstop keď som doma. Máme aj deti domácnost, záhradu stále je čo robiť. Ako to vidíte vy?

syslik81
3. jún 2024

a si s nim vobec niekedy? nemyslim ked spolu pracujete ale ci si jeden na druheho najdete aj cas.. idete spolu von ,najest sa alebo sa len tak prejst ... mozno mu chyba,ze sa mu uz nevenujes ... na vztahu treba aj popracovat - neporiadok pocka.... ale tak to je len domienka neviem ake to doma mate .. ale skus sa zamysliet,kedy ste mali naposledy chvilku jeden pre druheho

autor
3. jún 2024

@syslik81 Chvíľku jeden pre druhého máme keď večer deti zaspia ale to sme už taký unavený že ideme aj my spať. Sme spolu doma no to je také že chceme sa porozprávať a deti do toho niečo chcú tak už riešime deti stále alebo domácnosť. Spolu von vo dvojici sme neboli už roky.

syslik81
3. jún 2024

vidis a to je problem .. uz nieste spolu ako milenci a to muzi potrebuju ..vybavte strazenie a chodte niekde len vy dvaja..nerozpravajte sa vsak o domacnosti o problemoch a ulohach ... zaspomynajte si ake to bolo ked ste spolu randili .. oddychnete si ,zaspomynate ,zabudnete na okolity svet ... potrebujes to aj ty -nielen on .. deti a domacnost a starosti-to nechces nonstop riesit .. raz zacas to predsa musi ist -nie?

autor
3. jún 2024

@syslik81 Keby to bolo také jednoduché, nikto nam nechce postrážiť deti. Ale aj tak to že nemáme čas na seba nedáva mu právo aby ma kritizoval.

sissy27
3. jún 2024

Keby mi niekto pindal do soferovania, tak ho necham vystupit priamo tam, aj na dialnici, je mi jedno.
A prosim ta, hladaj si cestu k muzovi, lebo ze ty si v spalni a on v obyvacke a vecer uz nevladzete, este ziadnemu vztahu neprospelo. Ty odloz handru, muz dialkove a rozpravajte sa. Detom tiez treba vediet povedat “nie” a neskakat im okolo zadku za kazdu somarinu. A postrazi ti ich hocijaka opatrovatelka, len to treba zaplatit.

madeincssr
3. jún 2024

A nejaka velka hracia hala pre deti a vy s manzelom tam pri kavicke trosku byt spolu, porozpravat sa, dat si drink, opat sa chytit za ruky... Na domacnost a zahradu sa chvilu vybodnut? Mozno ste obaja uz frustrovani z kazdodenneho kolotoca, stereotypu. Alebo nejaka zahradna restika, co ma paradne detske ihrisko?

rozculena
3. jún 2024

".... vysavam, umývam riad, varím, periem vesam prádlo. Stále mi hovorí nech si konečne sadnem na zadok..."
A on robí čo?

sintra
3. jún 2024

Keby mi chlap toto hovoril v aute, zastavim a nech sa paci, vystup milacik a chod MHD. Zbytok co opisujes mame doma podobne, muz sa tiez stazuje, ze sa ,malo tulim', lenze ja nie som tulivy typ. Dieta nam tiez nema kto postrazit, takze o rande ako pred rokmi mozme len snivat.

autor
3. jún 2024

@sissy27 Manžel nechce opatrovateľku a platiť za stráženie. No a babky nechcú postrážiť. Neviem ako si nájsť k sebe cestu.

autor
3. jún 2024

@madeincssr Do restiky a pod ani nechodíme, je to finančne náročné pre nás. Ináč máš pravdu možno sme frustrovaný z každodenného kolotoča.

autor
3. jún 2024

@rozculena Domácnosť je celá moja, manžel mi nepomôže nič. On po práci buď si zahrá s deťmi povenuje sa im alebo oddychuje pri telke.

autor
3. jún 2024

@sintra On začal mať aj reči že či nemyslím naňho keď dôjdem domov, že sa neprivitame nedáme si hneď vo dverách pusu. Hneď po príchode idem si umyť ruky tvár, prezliecť sa, potom utekám do škôlky a často ani není čas na privítanie na pusu.

luccija
3. jún 2024

Tak nech upratuje aj on skôr skončíte a posedis pri ňom🙂

matullienka
3. jún 2024

Inak môj muž mi tiež kombinoval do šoférovania, kým som nezabrzdilo tak prudko, že skoro narazil hlavou do čelného skla a nevydarila ho z auta. 5 km slapal na zastávku. Teraz stačí keď pribrzdim a radšej sklapne.

katkazuz
3. jún 2024

Mne je teda z jednej strany sympatické, že ti manžel povie, čo mu chýba a hneď by som to využila na pár zmien, kým nebude neskoro.
Určite sa má podieľať viac na chode domácnosti a ostane vám aj viac času pre seba.
To so šoférovaním by hnevalo aj mňa.

veronka1996
3. jún 2024

To je jednoznačnš na rozvod, niet inej cesty. S takým grobianom by som nezostala ani minútu navyše!

sissy27
3. jún 2024

Naozaj nemas 10 sekund cas dat muzovi pusu, ked prides domov??

rozculena
3. jún 2024

@sissy27 A on prečo sa vyvaľuje pri telke? Prečo jej nepomže,možno by ho potom aj privítala s pusou,keď príde domov.

rozculena
3. jún 2024

tak to je super....on sa vyvaľuje pri telke a tebe vyčíta,že furt niečo robíš...

domkakvet
3. jún 2024

Trochu spomal a venuj sa aj muzovi.0

sisska96
3. jún 2024

Treba byť spolu aj tak ako manželia nie len ako spolubývajúci. Spoločnú aktivitu. Rozprávať sa. Takto bude manželstvo rozpadávat postupne. Netreba vkuse niečo upratovať, vešať a podobne.

0kristina0
3. jún 2024

Ved on ti jasne povedal co mu chyba, je frustrovany a preto sa tak sprava. Tebe to nechyba? Pusa, obajtie, spolocne straveny cas? Si spokojna s tym ako zijete? Predpokladam, ze aj sex zanedbavate. Bolo by treba povymetat pavuciny 😉.

rozculena
3. jún 2024

@domkakvet
@sisska96
@0kristina0
ale veď nech jej pomáha s domácnosťou,bude postarané skôr o všetko a potom sa mu môže venovať.Prečo sa on váľa pred TV?

mrkvicka060
3. jún 2024

jezis toto vecne upratovanie a spratavanie. uz len nehovor ze toho mas tolko ze si nestihnete dat pusu ked prides domov. tak chod mu dat pusu "ahoj zlatko, ja sa idem umyt, skoc prosim ta pre XY do skolky, ja zatial pripravim jedlo".
otrasne ako zijete. jednak muz ti ma pomahat, ale to musis nanho ist milo. ale popravde, aj mne by si s tym isla na nervy keby si nonstop niekde behala a spratavala a upratovala s vyrokom "vzdy je co robit". a ked uz si vezmes ten casopis tak este aj to si sadnes do inej izby. sorry ale otras.

azzflo
3. jún 2024

Dlhodoba frustracia na oboch stranach, ak ti ten vztah stoji za to a chces nieco zmenit, musis mat odvahu zacat od seba. A ano, dat mu aj pusu pri prichode domov, aj ked ta o hodinu neskor uplne neopodstatnene skritizuje. Jeden z vas jednoducho musi zacat. Snad ste takto nezili aj ked ste randili, vratte sa aspon v malickostiach naspat. A samozrejme si s nim pri vhodnej prilezitosti sadni a povedz mu, ze budes mat ovela menej stresu a viac chuti travit s nim cas, ked ti aspon s niecim pomoze a ked prestane kritizovat blbosti. Pomoc si uz ty rozmysli, co by ti vyhovovalo najviac, daj mu konkretne zadanie.

sissy27
3. jún 2024

@rozculena to nevieme preco nepomoze, mozno je to jedna z tych, co vsetko vie najlepsie urobit sama, tak on uz radsej len sedi na gauci 🤷‍♀️
Keby na rovinu povedala “moj muz ma nepritahuje, nechcem sa s nim bozkavat ani s nim travit cas, lebo mi vadi toto tamto” tak pochopim. Ale nemam cas na jednu pusu je bullshit.

mrkvicka060
3. jún 2024

lenze chlapovi ked povies "nieco mi pomoz" tak jemu to nic nehovori. uz to pochopte zeny. chlapi rozmyslaju inak. jemu musis povedat co od neho chces. "Laska prosim ta, mohol by si vylozit a nalozit umyvacku, kym ja vyvesim pradlo? potom by sme si mohli dat spolu kavu, co povies?"
nauc sa s nim hovorit a budete mat o problem menej.

tinka_1807
3. jún 2024

Celé toto vidím ako volanie muža po tvojej blízkosti a pritomnosti. On chce byť iba s tebou, aspoň na chvíľu. Rozprávať sa, vychutnať si ťa, objať sa, milovať sa. Znie to ako klišé, ale muži to potrebujú. Viem, že domácnosť sa ti zdá ako veľmi dôležitá, ale reálne aj tka tma bude za chvíľu bordel. Chce to rozhovor. V kľude, večer pri sviečkach. Kľudne aj doma.
Skús mu povedať, že na neho myslíš a že ti tiež chýba, ale nestíhaš a je pre teba dôležité mať aj upratané. Návrhni mu nejaké riešenie - napríklad že by si ocenila keby po príchode pomohol on aj deti a tak zostane viac času a energie na vás dvoch. Kľudne urob rozpis prác, čo treba - vyvesiť prádlo, poskladať prádlo, vyložiť umývačku riadu, povysávať, vyniesť koše. A rozdeľ. Toto urobí muž, toto dcéra, toto syn, toto ty. Zapoj celú rodinu do domácnosti. A večer urob atmosféru, deti pošlite do izby a vy si urobte atmosféru a rozprávajte sa, tulte sa. Môže tomu napomôcť nejaká rozprávačka hra - napríklad človečina pre páry a pod. A takto budovať vzťah ... Vzťah je veru drina a každodenná makacka. Nezabudni na to, že byt možno predáš, deti odídu a budú mať vlastné rodiny a to, čo zostane je tvoj partner. Nezanedbávaj ho 🙂

sisska96
3. jún 2024

@rozculena tak nech mu povie čo má robiť. Muži nevidia ani prach ani bordel. Treba im povedať nech utrie prach, povysava a pod. Ale to netreba robiť každí deň. Raz týždenne spoločne poriadne a hotovo

mrkvicka060
4. jún 2024

problem zien, co tu citam na modrom koni je, ze ony by sa stale s muzom len rozpravali o tom a i tom a sadnut si a porozpravat... lenze to nema efekt, akurat to chlapa otravi, ked sa stale chcete len rozpravat v podstate o tom, co on robi zle... ak to aj efekt ma, tak kratkodoby. pokial zena nezmeni pristup. za roky som zistila, ze ocela vacsi a dlhodobejsi efekt ma, ak zena zmeni svoj pristup k muzovi tak, ako to on potrebuje (kazda si svojho snad pozna) a muz bude rad v jej pritomnosti a aj sam zacne "pomahat" alebo bude omnoho jednoduchsie ho zapojit do chodu domacnosti. teda ak to nie je uplny bulo z lesa - takym niet pomoci. to len my zeny by sme sa stale rozpravali, chlap potrebuje vidiet usmiatu a milu zenu (niekedy je to naozaj tazke), ktora si nanho urobi cas a dava mu pocit, ze je pre nu muzom na prvom mieste. A este, deti by tiez mali vidiet taky priklad ze najprv su rodicia (jeden pre druheho najdolezitejsi ako dvojica) a potom su deti a potom poriadok a domacnost. Cize nie, ze vy sa zacnete rozpravat a potom deti nieco chcu tak uz riesite deti. Tak to fungovat nema. Ked vy sa rozpravate a chcete chvilku pre seba, deti maju palit do zadku a dat vam priestor.