Ahojte baby,potrebujem sa vyrozpravat a precitat vase nazory.S manzelom sme spolu 7 rokou ,mame tri deti 🙂 9r a 3r a teraz sa nam narodilo male ma 3 mesiace.Od porodu je moj manzel akysi iny ,dovtedy vsetko klapalo vazil si ma ako zenu a matku nasich deti,v postelu nam to fungocalo skvele.No nieco sa s nim deje a ked sa snazim s rozpravat vzdy ma odbije ze mu mam dat pokoj ked sa chcem bavit o nas.On je cely den v praci a ked sa vrati domou jedine co urobi je to ze sa naje, osprchuje ,sem tam popestuje malu a potom si lehne do postele otvori po itac a nic ine ho nezaujima.Do sprchy chodi s mobilom a tam si cita eroticke poviedky a pozera er.videa,nahodou som mu to nasla v mobile ked som v jeho mobile hladala tel.c. mal tam otvorenich viac okien,ta myslienka ze co robi v ten kupelni ked tam je vyse hodinu a pozera a cita eroticke stranky ma hrozne nastvala ale nepovedala som mu o tom vobec nic.v posteli je to tak,len ked ma chut on,a ked sa chcem milovat ja tak mi povie ze ,"pockaj ja sa zobudim a potom ",tak ze nic.S jeho strany je to raz za tyzden no ja by som chcela viac,ale on asi nechce ked sa ukaja v kupelni ☹ .To je len jedna stranka v ktorej sa od porodu zmenil,pred tym mi pomahal aj s detmi aj s domacnostou a teraz nic .ked ho poprosim o nueco tak dostanem odpoved ze on je unaveny z roboty ,ze ved nech to urobim ja ved aj tak cely den nic nerobim.viemei povedat ako sa nic nerobit pri troch detoch?Ma upratane ,oprate,navarene,postrane o deti a on mi povie ze nic nerobim ,pri tom som na nohach od siedmej rana az do deviatej vecera kedy uz deti spia.stale mysli len na seba vo vsetkom ,ci je to v sexe ,alebo s povinostami a pracou.pripadam si ako nejaka sluzka ktora sa postara o vsetko a ked ma chut on tak aj na sex som mu dobra.Nechapem co sa stalo vobec tomu nerozumiem,neviem co si mam o zmene jeho spravania mysiet.ako by ste sa zachovali vy keby ste na mojom mieste,co si o tom myslite.
Neviem presne povedat, ako by som sa zachovala na tvojom mieste, ale jedno viem urcite - ak by ma v rozhovore o nas dvoch odbil s tym, ze mu mam dat pokoj, tak by som mu ho urcite nedala a pekne polopatisticky by som mu vysvetlila co mi vadi a kam moze viest takyto spolocny zivot..
Jedno co neznasam je taketo nekomunikovanie, pretoze komunikacia je zaklad vsetkeho..
cize asi by som aj 10x polopatisticky vysvetlila kam povedie to, ze ma ignoruje a znevazuje moju pracu doma - pretoze to, ze je zena s detmi doma je tiez praca, len s tym rozdielom, ze pracuje pre svoju rodinu a nie pre firmu..
@bonaqa2013
@jana_eyre viete baby nechcem sa s nim dotahovat pred detmi ale uz ked je toho vela tak vybuchnem a poviem co si myslim,potom je dobre take dva dni no potom sa zase vrati k tomu co pred tym,cize mobil v kupelni a tie jeho blbe nazory ze nic nerobin ze ja nemam byt z coho unavena atd...ja uz fakt neviem.ked sa chcem rozpravat vecer tak sa mi otoci chrbtom ze ide spat.
A nemas podozrenie, ze v tom moze byt ina zena?
@monika123654 tak po skusenosti s troma detmi aby tvrdil, ze nic nerobis mi pride naozaj zvlastne.. mozno este ked nejaky novopeceny ocko, co dieta dovtedy videl na obrazku si mysli, ze to si zena pri babatku lakuje nechty a nudi sa - tak to by som este chapala..
ale muz, ktory doteraz pomahal, tj vedel ze staranie sa je narocne - to by ma velmi zarazilo.. a on v noci k babatku vobec ani nevstava, ani neprebaluje a tak? napr. cez vikend, ked je doma? a ako sa sprava k starsim detom?
velmi tazko posudit co je vo veci, ale aj kazdy druhy den by som mu to opakovala, hoci viem, ze to je narocne na tvoju psychiku.. ale zas narocne na psychiku je aj to ako sa k tebe sprava..
Prestan mu prat a vyvarat, ked si to nevazi. Aj ty sa zavri do kupelne na hodinu. Tiez by mi vrtalo v hlave, ci sa do niekoho nezahladel, aj ked pokial nemas dokazy, tak sa v tom asi radsej nevrtaj - to je tryzen. Pokojne a strucne by som sa s nim o tom porozpravala, ale rozhodne by som zmenila zauzivane pravidla. Na prilis vysokom koni cvala. Viem, ze ty teraz nevies co s tym, ja v takej situacii sa klepem, ale no nie je to dobre
@jana_eyre no prebalovanie neprichadza do uvahy a ani vstavanie v noci no mam stastie ze malinka sa .i v noci vobec nebudi takze sa v noci vyspim.k starsim detom sa venuje cez vikendy tak ze ich odnesie na vikend k babkam ,syn chodi mojej mame a dcerka zase k svokre,vratia sa domou v nedelu a vtedy sa s nimi trochu hra asi tak hodinku a to je vsetko.on moc dobre vie ako je to doma s detmi ze je to narocne,ved pri dvoch detoch mi pomahal so vsetkym a teraz je z neho uplne iny clovek.ja si to neviem vysvetlit uz ma napadaju aj take veci ze ma nejaku bokovku.
@ruthike ja by som sa ah zavrela do tej kupelne ale kec malinka place on ju nevie utisit tak sa rychlo musim osprchovat a utekat k malej,,,,, ta bokovka napadla uz aj mne no dokaz o tom nemam ziadny tak neviem co sposobilo tu zmenu k horsiemu
@monika123654 no fakt tazka situacia, najma aj v tom, ze mate take male deti a musis to riesit popri nich... tiez by ma napadla bokovka, alebo zavislost na strankach o ktorych pises - ale zas preco by sa kvoli tomu tak zmenil.. mozno naozaj treba vyskusat, co pise @ruthike ..
drzim palce, nech sa ti dari..
@jeannna napadlo mi to no nemam nic cim by som ho mohla o bokovke utvrdit.som velmi zmetena
@monika123654 Ja by som to asi nevydrzala a konfrontovala ho s tym. Podla toho, co pises, mas na vztah nizke naroky a tvoj muz to zneuziva. Povedala by som mu, ze tato situacia je pre mna neunosna a musi o tom so mnou komunikovat. Ze je vylucene, aby sme takto dalej fungovali.
@jana_eyre @monika123654 no s tou bokovkou je to tazke, lebo ak sa na to pride tak co robit - konfrontovat alebo nie. S troma malymi detmi to nie je lahke na to odpovedat. Lebo taka ocakavana reakcia po konfrontacii je odprosovanie a pocit viny, ale im sa niekedy ulavi, zbalia sa a zeny su rady, ak si spomenu na deti raz do tyzdna, o financiach nehovoriac. .. Preto lepsie neriesit, co nevie, ale prakticky mu ukazat, aby sa nechoval ako trubiroh. Moj muz je dobry chlap, ale vo vareni sa mu tazko zavdacim, dcerka zje vsetko a on by len maso a konkretne typy a ziadna polievka. Po narodeni druheho baba nemam silu vyvarat a casto to nie je take chutne ako by som chcela🙂 ale ked mi ofrflal veceru treti den po sebe, tak som mu slusne povedala, ze ja teda budem varit len pre mna a deti momentalne, ak ma zaujem nech si da z polievky, zeleninovych jedal, ak nema je v kuchyni vitany a skoro place teraz od dojatia, ked sa zadari maso, taktiez zacal varit:D ked ma niekedy reci, ze som podrazdena, tak necham v kuchynu a vlastne byt na vecer bez upratka a hned sa upokoji, lebo zacne zhrnat - neznasa hracky po dome a riady kuchyni:D
@monika123654 Vikendy travi doma? Skontrolovala si smsky a volania z kupelne? Zacal sa viac starat o svoj vzhlad?
@ruthike monika, len si nenechaj skakat po hlave. Sice ho neprinutis, aby ti pomahal ak nechce, ale nemukluj na nho, ked si to nevazi. Nieco sa tam muselo stat, mozno kriza stredneho veku, len ostan tak pokojna ako sa da - mas male babo, sustred sa na deti, ked ta vytaca, ale treba mu ukazat, ze ty nie si bez sebaucty. Si v osemetnej situacii lebo von sama nemozes - mas malu. vidim to len na tie domace prace- ked mu to zacne vrtat v hlave by som mu slusne a "chapavo" povedala, ze v minulosti si mala viac energie, kedze mal viac casu na deti a domacnost, ale teraz s dalsim mimcom nevladzes s ak bude mat blbe reci, tak by som mu jednoducho odvetila, ze kedysi dokazal ocenit ake narocne to vie byt a ak je to take lahke nech si teda zehli, sklada pradlo .... Sam. Ale inac bud slusna a pokojna ak sa da. Muzi, ak zacneme hystercit, tak vedia, ze nas maju vo vrecku. Ked sme nad vecou tak ich to zacne skriet, ak nas maju radi
@charity ano vikendyvhe doma a ani starostlivist o seba neprehana tak neviem.....mobil mu nekontrolujem je to jeho sukromie ale uz ma svojim vycinanim k tomu priam zenie aby som mu ho skontrovala
@ruthike asi mas pravdu ,sice teraz mame "tichu domacnost" aj napriek tomu ma oprate, navarene .........tak ze asi ho to velmi neserie ze sa nerozpravame ked ze ma vsetko co potrebuje.vyskusam to tak ze mu nenavarim ,neopriem,neupracem .... A uvidim ci sa k niecomu bude mat on lebo bordel nema rad,mozno pride nato ze doma zenu ktoru si musi vazit a nie chovat sa ako k handre
Dôrazný rozhovor. Veľmi dôrazný. Presne to čo si napísala tu, povedať aj jemu.
Za takouto náhlou zmenou je skoro stále nevera. Kašli teraz na jeho súkromie a pekne mu do toho mobilu pozri (keď si všetko nemaže).
Do frasa nedávajte jej hneď takto chrobáka do hlavy s neverou. Nemusí to tak byť.
@monika123654 Zvonku to vyzerá tak, že ho už, alebo momentálne fyzicky nepriťahuješ, sex s tebou nevyhľadáva, ale neprestal ho potrebovať, tak si to kompenzuje erotickými sólo akciami v kúpeľni. To je ale len jedna strana problému. Žiaľ, veľa mužov si myslí, že tieto ich potreby sú jednoducho sväté a v mene ich uspokojovania, majú právo pozabudnúť na svoje povinnosti a nemám na mysli len tie manželské. Nemusí v tom byť milenka, možno mu stačí tá kúpeľňa. Zatiaľ. Ale je to v podstate frustrujúce, tak sa búri tým, že ti nepomáha a degraduje tvoju úlohu v rodine. Čo je samo o sebe oveľa horšie, ako to, že si ho honí v sprche. Naozaj neviem, čo poradiť, ak on komunikáciu odmieta, tak je to veľmi ťažké. Neviem, aký má vzťah k deťom, nakoľko je rodinne založený...Momentálne by sa na to dalo ísť cez tieto veci, ak si rodinu váži, nebude ju chcieť stratiť.
Ako si na tom fyzicky? Nepribrala si viac než mu je milé? Niektorí muži to proste nevedia premôcť a odpudzuje ich to.
@monika123654 Nelez do mobilu, ak vies, ze s nim napriek nevere ostanes. Je zbytocne sa tym zistenim zranovat.
Ja by som mu asi zabúchala na dvere kúpeľne a : ,, Môžem sa pridať? ,,
@monika123654 na tvojom mieste by som začala tým, že by som 1deň neurobila naozaj nič! Ráno daj deťom raňajky, no neulož po nich, neuprac oblečenie, neusteľ periny, nevyhoď pokakané okienku atď atď atď...urob si s deťmi flákačský deň...
2.keď príde, ty nič nehovor, nerieš, kým nezačne on...ak nezačne, tak navrhnú rozhovor ty...ty robíš 24ky, on 8ky....je to nepomer.........
@sue Bol kdesi taký vtip. Muž stále žene, že robí hovno. Jeden deň naozaj robila hovno a muž prišiel domov a hotový, že bordel deti špinavé, nenavarené, žena na gauči číta knižku.
,,Čo si robila celý deň?,,
,,Hovno.,,
To by si môj muž len raz dovolil povedať, že som nič nerobila.............. 😀
@natalym nikde predsa nepíšem, že má hľadať chybu v sebe. Položila som jednoduchú otázku a skonštatovala jednoduchý fakt - je x mužov, ktorých manželka prestane po pôrodoch priťahovať, lebo pribrala viac, než vedia akceptovať. S tým nič neurobíš. Ak ho to nepriťahuje, bude sa sexu vyhýbať, bude si to robiť v kúpeľni a obaja z toho budú frustrovaní. On vie, že keby jej to povedal, zareaguje presne ako reaguješ ty. Urazí sa a bude apelovať na lásku, rodinu, deti, materstvo...ale nič z toho neurobí to, aby ho zas začala sexuálne priťahovať.
Inak ma napadlo, nemá on v robote nejakú novú sexi kolegyňu? A potrebuje nahromadené vypustiť?
@natalym tak je to o uhle pohľadu. Môžeš to brať, tak že vyhovieť mužovi, ale dá sa na to pozerať aj tak, že urobím niečo pre seba, svoje zdravie, sebavedomie a pre náš vzťah. Len tam často zavadzia to urazené ego a nejaká pseudo hrdosť. Nie je ľahké priznať si, že som nabrala pneumatiky a nie je to vôbec sexi. Ale autorka sa k tomu nevyjadrila, možno to vôbec nie je jej prípad a pes je zakopaný inde. Iba som spomenula jednu z možností.
daj volný priestor svojim pocitom. Nedus to v sebe.... ak ťa nasr.. tak mu to povedz, ak od neho niečo očakávaš tak isto .....