Ahojte. Stretla sa už niektorá z Vás s niečím takým?
Podala som žiadosť o rozvod, nakoľko manžel stratil každú jednu prácu ktorú mal z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny, potom sa mu už nechcelo robiť vôbec. V dôsledku jeho lenivosti sme financne na tom zle. Sama splácam úver na dom, jedlo, phm atď.
Mali sme mať 15.teho rozvod, samozrejme neprišiel.
Nezaujímalo ho, z čoho budeme fungovať. Bol 3krat na psychiatrii, ale z lekárskej správy vyplýva, že je ignorantsky k povinnostiam a manipulátor.
Momentálne netuším kde je, vraj si u otca pobalil dve tašky oblečenia a odišiel vraj na pohovor o 16.00 / je mi jasné, že to je blud/.
Neviem ci kontaktovať zas políciu aby ho hľadali, pretože posledne sa schovávať v lese blízko nášho domu. Som z neho totálne znechutena
ak dostáva na súd predvolanie a on aj tak nepríde tak môže od sudcu vyfasovať pokutu...
hľadať policajtom by som ho nedala - načo.
@deti95060810 pretože zas dristal tie jeho kraviny, že sa radšej zabije akoby sa mal rozviest
Ach jaj, toto musí byť na prášky. Drž sa, nech ti to dobre dopadne. Niektorých chlapov by fakt nezaškodilo roxorom po hlave vyčapať.
Moja sesternica keď sa rozvádzala tak vtedy jej teraz už ex manžel schalvne neprišiel lebo si myslel ze ich takto nerozvedú a rozviedli, vás nemohli?
@stellarstar nemohli žiaľ. Musí sudkyna aj jeho vypocut
spraví to raz, 2x a rozvedú vás aj tak. kolegyni to tiež robil muž…
To mi ju ľúto, držím palce 🍀
2x pojednavanie odrocia, na 3x ho bud dotiahnu policajti aj s pokutou alebo vas rozvedu aj bez jeho pritomnosti (skusenosti z blizkeho okolia).
A raz by mi povedal, ze radsej sa zabije ako by sa mal rozviest - fajn, len to nerob v dome, nech nezaspinis podlahy a steny a aspon usetrim za kolky a tahanice s vysporiadanim bsm. Urnu s pozostatkami mam niekde ulozit alebo ta mam rozprasit na rozptylovej luke??
@sissy27 nemáme spoločne bsm. Dom bol vyňaty pred kúpou.
ked sa zabije tak budeš mať po problémoch, majetok sa vysporiada v dedičstve a ešte aj vdovské dostaneš. Bud ho dovedú policajti, alebo vás rozvedú aj bez chlapa.
podľa mňa sa len vyhráža...
Vieš, ten kto sa samovraždou vyhráža, to nikdy neurobí. On sa liečiť nechce. Tu nejde o to, že sa nechce rozviesť-on nechce prísť o zabezpečovanie živobytia cez Teba. Ak sa na súd nedostaví opakovane-rozvedú vás aj tak. Nič si nepomôže, ty už len počkaj a jeho už absolútne nerieš. Ty za jeho zbabraný život fakt nemôžeš.
Však je manipulator. Len potrebuje dostať do ruky dobré karty aby mal silnejšie páky na teba.
P. S. Čudujem sa ze ešte nik nenapísal ze kde si mala oči pred svadbou ;)
No mňa by vôbec nezaujímalo kde sa schováva.
@januska12323 už tak raz bolo. Schovávať sa v lese, došiel nepríčetny a chcel aby policajti co ho hľadali odišli, ze sam pôjde na psychiatriu. To sme nie také cirkusy vtedy mali. 3 policajné hliadky so psami ho hľadali niekoľko hodín.
Toto ti z mojho prispevku prislo ako to najdolezitejsie?
V poriadku, tak sa teda nerozvadzaj…
Ak to urobí znova,tak vás rozvedu aj bez neho.
Nechápem, ako mohol mať v správe, len tieto zistenia. Však sama píšeš, že je sem-tam nepríčetný. Psychiater určite nepochybil? Vedel o všetkých skutočnotiach čo si tu opísala? Má rodinu? Budú aspoň oni riešiť jeho zdravotný stav? Myslíš si naozaj, že pre lenivosť prišiel o prácu? Keby som bola sudkyňa, tak by som dala preveriť jeho zdravotný stav a stanovila Ti vyživovaciu povinnosť na zdravotne postihnutého exmanžela. Prepáč, ale pripadá mi to nefér opúšťať človeka, keď má zjavne zdravotné problémy. Vtedy Ti bol dobrý, keď bol zdravý a zarábal?
@anketkarka To vážne? Ak je niekto ťažko chorý, požiada sa o ID. Sú aj antisociálni ľudia, ktorí ignorujú všetko, aj lenivci. Vyhrážať sa zabitím je dosť manipulatívne. Či ona má povinne ostať s ním?Ten aj keby niečo mal, liečiť sa nebude.
@enmery keď nie je psychicky v poriadku, tak si asi sám o ID nepožiada. Má mu pomocť rodina. Ten problém v práci možno začal vtedy, keď začal mať e psychické problémy. Depresia sa môže zdať niekomu ako lenivosť. Jeho správanie sa nezdá manipulatívne, zdá sa nepričetné. Však kto už by sa dal nahanať políciou, alebo ako manipuláciu schovával sa v lese. On možno potrebuje odbornú pomoc a namiesto toho ho najbližšia osoba označila za lenivca a chce sa ho zbaviť rozvodom. Vysťahovala ho k otcovi. Zdravého človeka 3x nehospitalizujú na psychiatrii. Keď človeka zrazí auto a tiež začne byť invalidný nie svojim zavinením, tak by si povedala, že je fér keď jeho manželka požiada o rozvod, lebo už nezarába peniaze? Manipulatívne sedí napriklad na vozíku? Je to psychické ochorenie. Keby mu pomohla vybaviť ID, tak možno majú aspoň nejaký príjem. Takto mu ona bude platiť výživné na nezaopatrebého exmanžela. Som zvedavá ako sa jej táto situácia bude hodiť do rozpočtu, keď dôvod rozvodu podľa príspevku bola jeho nezamestnanosť pre lenivosť.
@anketkarka Plačeš na nesprávnom hrobe u mňa. Toto depresia nie je. A nefabuluj to, že nakoniec sú navine všetci a najviac autorka. Psychiater jasne napísal, že je ignorantský k povinnostiam a manipulatívny. A to s tým vozíkom si hádam nemyselala vážne. Ty riadne prekrúcaš. Neviem, kde si vyčítala, že sa ho zbavuje, lebo nenosí peniaze a ochorel.
@enmery plačem? 🤣🤣🤣 Si ma pobavila. Však to nie je môj manžel. Plakať môže autorka nad svojím svedomím. Nefabulujem. Čítam príspevok s porozumením a beriem do úvahy všetky fakty. Autorka nenapísala akú diagnózu lekár uviedol. Možno sa jej to do príspevku nehodilo, lebo by sa každému otvorili oči. Manipulatívne behá po lese s dvoma taškami, aby ho polícia naháňala so psami. Čo tou manipuláciou akože manipulátor sleduje? Takto sa správa zdravý chlap, ktorý chce len manipulovať svoju manželku? Hospitalizovali ho na psychiatrii 3x. Zdravého? Takže podala žiadosť o rozvod podľa Teba z akého dôvodu, keď ja fabulujem, že sa ide zbaviť chorého človeka?
@anketkarka Dievča, ja som si všimla Tvoje komentáre aj pre inýchh témach. Si svojská a vždy všetko vidíš inak. Rešpektujem, ale niekedy je to už celkom dosť. Vieš, čo je taká antisociálna porucha? Psychiatria nie je len depresia. Ja veľmi dovre viem, ako vyzerá depresia. V prvom rada sa dá pomôcť len niekomu, kto si pomôcť chce. A ver mi, že napr s takým človekom s antisociálnou poruchou by nežil nikto. Je to peklo na zemi. O tej manipulácii to napísal psychiater. Ten o tom asi musí niečo vedieť. A to výživné-veď tu ženy dostávajú smiešne drobné na dieťa!Si myslíš, že niekto odklepne autorke 900 eur? A jeho rodičia si teda nikdy nevšimli, že je taaaak strašne chorý? Ver tomu,že autorka to určite ľahké nemá. Nemusíš jej tu nakladať.
@enmery ešte raz sa opýtam. Keby človeku diagnostikovali inú ako psychickú chorobu, tak by si napísala autorke, že je fér rozvádzať sa s chorým človekom pretože už nemôže zarábať? Lebo toto ona uviedla ako dôvod rozvodu v príspevku. Nenapísala diagnózu, len niečo čo sa jej do príspevku hodilo. Keď sa nechal hospitalizovať 3x, tak možno aj nejaký záujem liečiť sa má. Oporu v manželke by ale asi nenašiel, keďže podala žiadosť o rozvod. Nie z dôvodu, že sa odmieta liečiť, ale podľa príspevku pre lenivosť. Nikde som nepísala o 900€ výživnom. Tak kto z nás dvoch fabuluje? Logicky som vyhodnotila príspevok a dostupné informácie. Mne sa nezdá fér opustiť chorého človeka, keď potrebuje oporu a je nádej, že by sa dal liečiť. Neodpovedala si mi ani na otázku, akú manipuláciu ten človek skúša nepríčetným pobehovaním po lese s políciou a psami v pätách.
@anketkarka Vieš, debata s Tebou nemá zmysel. Ty si ironicky písala, nech dostane výživné na manžela a že či jej to bude vychádzať z rozpočtu. Vytrvalo ignoruješ správu od psychiatra-je ignoranstký k povinnostism a manipulatívny. Je mu prd platná krátka hospitalizácia, keď po prespustení na liečbu kašle.Podľa Tebe by ona mala ťahať všetko. On sa nemusí liečiť a život kombička. A ďalej to už nemá zmysel rozvádzať.
@anketkarka A sklamem Ťa, ľudia sa rozvádzajú aj kvôli kg navyše, otcovia opúšťajú choré deti. Žiadny sudca na svete nepovie, že vás nerozvedie, lebo je to nemorálne. Či je to ok?Pre mňa nie. Ale slobodného človeka nemôže nikto prinútiť. Realita.
@enmery Musím nesúhlasiť, mam v okolí ironicky ľudí zaoberajúci sa odborne týmito a všetci, všetci mi povedali ze veta ze to tvrdia všetci pre pozornosť je pravdivá, ale neznamená to, že si nič neurobia. Niekto týmto chce aby on ľudia mali záujem keď dovtedy nie, chce byť kvázi zachránený a dat tomu šancu a dá to vedieť... Ale stačí aby okolie malo ignoranstky postoj a nič... A často ľudia dávali vedieť blízkym, ale nik to nebral vážne a nevedel, že to je až tak zlé. Takže s tým silno nesúhlasia viacerí psychiatri a psychológ. Ty nemôžeš pozerať na človeka s pohrsavym postojom, lebo nemáš istotu ani pri manipulátorovi. Psychika je ťažký čarodej. Takže radšej nech človek je v nemocnici než pod zemou...
Polícia ho hľadať nebude. Nie je dôvod. Však keď sa trčať v lese, tak nech tam trčí a zbiera korienky
Ak sa nedostaví na 2. či 3tie pojednávanie, tak Vás rozvedu aj bez neho. Môže sa schovávať koľko chce