Ahojte, dnes sa maly syn, 4 roky , hral so svojim otcom na dinosaura. Syn otca uhryzol. Ten mu z ruky vytrhol plysaka a silno ho udrel po hlave. Uder bol nestastny, rovno tam bolo oko toho plysaka a syn ma na hlave hrcu :(. Strasne plakal. Este aj teraz vecer sa ma pytal, preco mu tata urobil "bobo".
Ja sa neviem z toho otriast. Velmi som sklamana manzelovou rekaciou (vraj bol unaveny, ze uz mu na tabulu namaloval 30tich dinosaurov, a este ho aj bolela hlava). Dorazila ma aj jeho poznamka, ze ja sa zasivam, hoci vedel, ze upratujem a nevalam si sunky.
Som zmatena.. cakala by som od dospeleho muza, ze bude viac predvidat a nebude tak agresivne reagovat. Podla manzelovej reakcie viem, ze si vycita, ze udrel syna.
Je mi to luto, neviem to spracovat... :(
Moj ma home office uz fakt dlho a mame jedno pravidlo, ak je jeden z nas z maleho nervozny, unaveny, vytoceny, odovzda ho druhemu rodicovi. Ak maly urobi nieco co partnera vytoci zavola ma a venujem sa ja, kým vychladne, aj ked som predtym robila nieco v domacnosti, varim atd. Maly je šidlo + obdobie vzdoru. U nas to celkom funguje.
Pozri, aj mne sa to raz stalo. Unava, stres... Synovi som dookola nieco vysvetlovala, hadam aj 50x a nakoniec ma tiez uhryzol do prsnika a to tak, ze zachytil kusok koze, takze to aj stipalo a bolest riadna. A tiez mi vyletela ruka. Hrda nato nie som, no synovi som sa ospravedlnila a vysvetlimu, ze to robit nesmie. Pokial to nie je na dennom poriadku, tragediu by som nerobila. Moje deti milujem, ale unava zo mna robi netvora.
Tak snad sa to dlho nezopakuje. Ak by to malo byt castejsie, tak to by som riesila radikalne.
No tebe to bude ešte asi dlho ľúto kvôli synovi a ani sa ti nečudujem. Mne je ľúto už len keď muž zvýši hlas na malého. A ak som dobre pochopila udrel ho plyšakom co mal tvrdé oko. Určite ani tvoj muž nečakal, že ho zrovna ním trafí.A keď sa syn pýtal ze prečo tak asi si mu vysvetlila, že tato to nechcel. Netráp sa tým, ajtak to už nevrátiš a syn zabudne. No a muž už asi vie, že ani plyšakom ho už neudrie.
Myslím, že nešťastná náhoda bolo to oko, inak plyšákom sa ublížiť nedá. Manžel synovi určite nechcel úmyselne spôsobiť bolesť. Viac by si mohla venovať pozornosť synovi, aby nehrýzol. Syn chodil do škôlky s chlapcom, ktorý všetkých hrýzol. Pohrýzol aj môjho syna do chrbta, až do krvi. Tiež by som mu klepla a nie len plyšákom..
@nnnuuunnn Snad sa dlho nezopakuje hryzenie, alebo klepnutie dieťaťa plyšákom?
Ďakujem.. Všetky máte v niečom pravdu. Podla mna sa to uz nezopakuje. Len mne je to tak hrozne luto.
@karpina nehryzie bezne, teraz bol dinosaurus 🙂 masozravy a chcel zozrat tatu. Hoci som ho polutovala, aj som mu povedala, ze nesmie hryz naozaj iba akoze. A tiez niekolkokrat povedala, že tato nechcel. Rovnako aj muz sa mu niekolkokrat ospravedlnil.
Pochybujem, ze mu chcel ublizit, ked dostal plysovou hrackou po hlave (ako reakciu na synovo agresivne spravanie). Stvorrocne dieta, ktore uhryzne rodica je dost extrem s tej strany inak :( Normalne sa zajtra v klude o tom porozpravajte, ze obe reakcie boli neprimerane a nebude sa to opakovat. Teraz to uz nehrotit. Hlavne si podebatuj s muzom, co mysli tym, ze ty sa zasivas, ze unaveny po celom tyzdni ste predsa obaja... a aj to s neho mohla hovorit unava.
Netráp sa, tvoji chlapci na to zabudnú. Hovorí sa, všetko zlé je na niečo dobré, možno majú ponaučenie obaja.
Ved ho buchol plysakom, nechcel mu ublížiť. Nešťastná náhoda že ho trafil okom, určite ho to mrzí viac než teba.
Ja som napr nervná po nočných ... vtedy "kušem" hoc malú zbožňujem 🥰
Skus ho pochopit. Bol totalne vystaveny a do toho ho syn uhryzol. Konal skratovo a navyse blba nahoda,ze trafil akurat tym okom plysaka. Synovi si mala vysvetlit,ze uhryzol otca,co sa teda vobec nerobi. A nie v nom este podporujes zast voci otcovi. Pokial ho nemlati pravidelne,tak sa hadam da prepacit toto.
Myslím že zveličuješ....tvoj muž nevolil šťastný spôsob, ale stalo sa.....ale dieťa zase vie že ak ono urobí niečo čo toho druhého zabolí napr.to hryzenie hoci v rámci hry, ani dospelý si to nenechá a reaguje kedže ho to zabolí......to že ho trafil rovno s tým gombíkom bola nešťastná náhoda, ale plyšákom by mu určite hlavu nerozbil.......synovi vysvetliť že ani v rámci hry nesmie nikomu ubližovať aby ho to bolelo, lebo potom mu to druhý pravdepodobne vráti a viac by som to nerozmazávala......a už vôbec by som mužovi nevyčítala takú blbosť - plyšákom by neublížil, bola smola že trafil práve gombíkom, muža to určite mrzelo aj bez tvojich výčitiek...
synovi dohovor 4 rocny nema co kusat kusnutie je bolestive a to sa este muz drzal ked mu dal len plysakom
synovi by som vycistila zaludok a zakaz telky alebo tak aspon na den
Normálne mi je z toho smiešno 😀 - pri všetkej úcte 🙂 Po prvé z toho, že 4ročné dieťa volá ranu "bobo", podľa mňa by sa malo už vyjadrovať normálne a používať slová nie ako ročné dieťatko a ďalšia vec, že to nevieš spracovať 😀- čo sa také stalo? Že ho omylom tresol (s mäkkým plyšákom) tak, že mu ostala nejaká stopa po oku... Pane bože, toľko rán schytá za život, nemôžte ho čičíkat v bavlnke a ešte ho podporovať v tom, že ho ľutujete a stokrát sa ospravedlňovať. Obrátiť na srandu, zľahčiť to, aby sa chlapec trošku otrkal 😉 Neber to prosím v zlom 🙂
Muž sa ospravedlnil, syn povedal, že tato určite nechcel, tatovi je to očividne tiež ľúto, iste sa už druhýkrát ovládne, no čo riešiš.. Pravidlo od Evalin88 sa mi páči...🙂
@danielllka Máš úplnú pravdu..aj mňa zarazilo to "bobo" u 4 ročného chlapca.. Ale napr. niektoré maminy ešte aj 3- 4 ročné deti vyvážajú v buginách, hoci by mali už samé kráčať, popr. na odrážadle. Ani dlho na rukách som ja nevládala nosiť, max.5 minút..🙂
Suhlasim s vami..
Štvorročné dieťa má dávno rozprávať celé vety a spisovne a hovoriť r.. Keď to tento logoped nevie vyriešiť, tak treba iného. A u usneho ste boli? Nie, štvorročné dieťa nie je vôbec malé.
Nechápem, ved to neurobil naschvál. Bola to nešťastná náhoda, skôr ma zaráža, že ti nevadí, že štvorročný kuse... Tiež ma poznať hranice, kedy to urobí silno a kedy "akože" to nie je babo. Takže keď je toto tvoj jediný problém, ktorý riešiš, tak super a pána manžela dosť ľutujem
Prepáč, no nemáš pravdu..že je ešte malý je síce pravda, ale nemá 1-2 r. a treba ho poučiť, že sa nehryzie ani pri hre, a AK to robí častejšie, aj názorne mu ukázať, že to druhého bolí..možno si to neuvedomuje. Možno že má tvoje dieťa nejakú diagnózu, že rozpráva ešte nezrozumiteľne..o čom nechceš rozprávať, bolo by to normálne, nad tým sa netráp.. Ale "bobo" je pre 1-2r. deti, naučte ho to vyjadrovať slovom vhodným pre 4 r. dieťa. Určite vie povedať " bolí ma to"..
Ja mám skoro 3 ročnú a nedávno sa stalo, že tiež muža nečakane uhryzla, ten sa strhol a lakťom jej nechtiac trafil do brady, až si rozhryzla peru. Poplakala, umyli sme a vysvetlila som jej, že toto sa stáva, keď robí ostatným zle. Keď provokuje, koleduje si o to, že sa ujde aj jej, či už omylom alebo cielene. A ďalej sme to nijako neriešili. Ale ja celkovo ani bežné "bobenka" nejako neofukujem, umyjem, zalepim, dám chladivý sáčok, ak chce a mením tému.
@anjelicek26 4 ročné dieťa nemusí vedieť ešte r..
@tinapa pointa bola inde, nie nemusí, ale drvivá väčšina ho vie.
Vysvetliť mužovi, že dinosaury kušu 😂😂😂 decko v zapale hry pochybilo, ale ma 4 roky. Muž reagoval zle, dnešný chlapi nič nevydržia. Keby kusol mamu, určite sa s tým vysporiada lepšie.
ahojko viem ze sa potrebujes vyrozpravat... v kazdom pripade si uvedom ak si ty vystresovana prepracovana capnes synovi po zadku ked ti prasknu nervy... ani si to neuvedomis proste je toho tiez na teba dost ked to prepiskne a nepocuvne - uricte sa taka situacia uz stala... teraz sa to stalo muzovi tiez mal blby den, venoval sa dietatu a tiez to prepiskol stava sa to ale ospravedlnil sa - vzdy je to o komunikacii v rodine v manzelstve to je najdolezitejsie o tom je rodina. ucime sa tym byt lepsi a fungovat a zlepsovat sa. aj tvoj syn aj tvoj mu a tiez aj ty. tvoje dieta nie je z porcelanu. ano stalo sa to neumyselne, ano ma hrcu. ale dostal ospravedlnenie. mozno su moje slova prehnane, no uvedom si ze to zbytocne nafukujes. ak mu capnes ty neriesis to a ani tvoj muz! tak to neries ani ty. obaja ste rodicia vychovavate dieta rovnako. drzim vam palceky aby to bolo super, no obcas sa stanu aj taketo veci, dolezite je aby ste sa cez ne dokazali prenies a ist dalej a nie trapit sa pre ne zivot mate pred sebou... aj ty budes mat tazsie dni a budes chicet aby muz stal pri tebe v dobrom i v zlom...
Ahoj. Tak ja si myslim, ze fakt chudak muz. Hrat sa dokola na dinosaury 🤦♀️ moje deti vedia kde maju hranice, mam tiez 4rocneho ak by ma kusol tak by mu jedna hned letela... 4rocny nechodi do skolky? Vsak tam keby kusal ho mozu vylucit. Nie som zastancom fyzickeho nadilia ale tu preskocil vas syn najprv. A este ho lutujes 🤷♀️ kriste v 15 ked ti vypali tak tiez budes fukat bobo?