Ahojte. Potrebovala by som vediet nazor inych zien, manzeliek.
Moj muz si nevie / nechce udrzat stabilne zamestnanie.
Vydrzi v praci par tyzdnov/ mesiacov a bud ho vyhodia, alebo on proste nenastupi do prace lebo... ( vyhovorku si vzdy najde)
Financne taham rodinu ja a rozhodne nam nestaci jeden prijem.
Teraz by mal nastupit od jula do novej prace, ale uz teraz nad tou pracou kruti nosom. Mame 5 rocne dieta a chcela by som mu dopriat viac.
Je to podla vas dovod na rozvod?
Po partnerskej stranke to tiez nie je bohvie co. Je dost manipulativny.
😐 takéto pracovne lajdáctvo je možné tolerovať u pubertiakov a mladých ľudí keď sa ešte hľadajú a nevedia čo chcú ale nie u dospelého človeka - hlavy rodiny 🙄
Prajem veľa sily , lebo vlastne u vás si dospelá IBA TY
Staras sa o dve deti,o to mensie musis,o to väcsie môzes.Rozhodnutie je len a len na tebe.
Pisem ako chlap,a zial niektori muzi nedospeju nikdy.Môzes to tolerovat este 15 rokov,kym syn bude dospely a ked najdes odvahu,prides na to preco,si to neurobila uz davno.
"Kazdy z nas, ma rovnake mnozstvo casu a je len na nas,ako ho vyuzijeme."
@walentina7 a v manželskom slube je aj to, že si jeden druhého budú ctiť a vážiť a starať sa o seba. 😄, a nič o tom ze ona bude muklovat a on nemusí robiť lebo sa mu nepáči žiadna robota.
Áno, ak je to tak ako píšeš je to dôvod na rozvod. Moja najlepšia kamarátka riešila podobnú situáciu, je hlboko veriaca, kňaz jej povedal, ze jeden z dôvodov na rozvod je ak rodič "ochudobnuje a ohrozuje svoje deti", jej manžel bol hráč a požičiavali si od kde koho. Ze ma myslieť na ich syna a jeho budúcnosť.
@walentina7 jáj moja, takže aj v prípade, keby ťa manžel mlátil, ponižoval a pod. tiež by si držala hubu a krok, lebo si niečo slúbila? Stredovek nekončí, stredovek trvá....
🍿
Keby chcel, tak zatne a robí. Kvoli vám. On ta iba vyuzíva. Ked má tolko volna, kolko ja v zivote, aj cas trávi co ty vies kde. Tu ma zaujima, ked ste spolu chodili pred svadbou, ci niekde robil vkuse. Ze co si vtedy videla
Všetko, čo ti vadí tak, že to nie si ochotná akceptovať, je dôvod na rozvod. Takže áno.
@kassandra25 robil. Ale asi si navykol, ze ja pracujem tak on nemusi
@som_realistka skvely knaz!
tvoj manzel nema vyvinuty zmysel pre zodpovednost, pracovnu moralku, schopnost riesenia konfliktov a zrejme sa jedna o nevyvinutu osobnost.
Zo vsetkych problemov sa da vyjst, ale kardinalne je, ze si uvedomi, ze sa nesprava adekvatne a podstupi kroky veduce k zmene... ak sa to udeje, ty mozes cakat a byt blahosklonna, podporovat ho napr v terapii a relapsoch, ktore (urcite) nastanu, kedze zmena zauzivanych zvykov a myslenia je dlhodoby proces.
Ak vsak jeho osvietenie nenastane, nestracaj s nim cas. Tvoj syn toto nepotrebuje vidiet. A ty mas na viac. Lepsi manzel, lepsi zivot, menej stresov a vypatych situacii.
Je to dôvod. A dosť silný. Je to veľmi ťažká guľa na tvojej nohe. Ty makaš a on mrdá nosom.
Fluktuant, povalač veru nie je ani vzor pre dieťa.
Podobného som sa zbavila aj ja, a ľutujem iba jedno - že nie už skôr.
Taký chlap je ako guľa na nohe. Dieťa potrebuje vzor aj na budovanie pracovných a iných návykov čo mu tvoj muž zrovna nedáva. Ja by som veru žiadosť o rozvod podala
peniaze co by inak minul on daj radsej na dieta.. jeho odstrihni od rodinneho prijmu a hned sa spamata ake to je zit bez prace.... a dovodov tam bude zrejme viac ako len ze nepracuje... radsej sama bez muza ako s darmozracom na krku ...
Za mňa áno. On predsa uprednostňuje svoje pohodlie pred pohodlím vlastnej rodiny, čo by pre mňa bolo no go.
Keď sa mu nepozdáva nová práca od júla, tak nech si pohľadá ešte dovtedy niečo iné.
Asi mu treba povedať, že jeden plat nestačí a musí aj on robiť. Nech si nezvyká, že aj takto to pôjde.
Za mna je nic v zlom, s takym chlapom sa neda zit. Chlap by mal tahat rodinu vpred, budovat domov, riesit buducnost.Tento sa nevie postarat ani sam o seba... Ale to si skor nevidela? A este si s nim spravis dieta. Cim ta vlastne pritahoval?
@walentina7 Prepač, ale to je dobre vymlety nazor a to ti vravim, ako praktizujuca krestanka katolička.
Ja som mala tiež takého už exmanzela. Striedal prácu ako špinavé ponožky. Potom šiel na operáciu a rok som všetko tahala ja, domácnosť financie krúžky deti, doma nepomohol ani prstom ...dopadlo to tak ze ma urgentne museli zoperovat (sranda ze ta istá ako on, avšak ja som po nej po 2 týždňoch musela pracovať, aby sme mali z čoho zit) a vtedy som si povedala stop. Ak môžem poradiť, pochybujem ze aj tvoj sa zmení a začne mať pracovne návyky. Držím ti paste 🙂
Ano je. Nejde len o moralne hladisko, ze si z teba urobil zivitelku a v podstate kasle na kvalitu zivota svojho dietata, ide aj o tvoj vlastny zivot v strese a nekonciacej frustracii a mozne zdravotne nasledky, ktore by ti casom z toho mohli vyplynut a dalej o fakt nevhodny vzor pre dieta. Tym nemyslim len otca, ktory sa flaka ale aj mamu, ktora to toleruje. Bude do buducna vediet, ze sa da zit aj bez prace, staci si najst niekoho, na koho sa zavesi. To by si asi nechcela, aby tvoje dieta takto dopadlo. Ked sa rozvedies, minimalne sa zbavis gule na nohe, nebudes musiet po nom upratovat, nebudes sa musiet denne hadat a on bude nuteny nieco robit, lebo bude musiet platit vyzivne. Moze mu to aj pomoct uvedomit sa a postavit sa na vlastne nohy.
ja by som s takým mužom nemohla žiť
Ak nepracuje a nezaopatruje rodinu z čoho čerpá sebahodnotu? Stará sa o deti, teba? Stavia dom? Má šport alebo koníčky v ktorých je úspešný? Za čo si ho vážia jeho priatelia?
Muž ktorý nemá zdroj sebahodnoty sa časom zmení na zatrpknutého depresívneho manipulátora ktorý bude ponižovať ľudí okolo seba (svojich najbližších?) len aby získal ilúziu že nejakú hodnotu má.
Poznám prípad ženy s tromi deťmi ktorá sa rozviedla s vysokoškolsky vzdelaným mužom ktorému nebola žiadna práca dosť dobrá a ak nastúpil vydržal v nej max. niekoľko mesiacov. Ale neviem či to bol jediný dôvod alebo mali vo vzťahu aj ďalšie problémy.
Ja by som to nevydržala. Mala som takého bývalého. Respektíve on si vedel udržať zamestnanie, ale zarábal minimálku, v robote nemusel nič robiť a to mu vyhovovalo. Odsedel si tam svoje, pozeral Netflix a to, že ho museli dotovať rodičia a ešte zo seba robil chudáčika že nezarobí mu veeelice vyhovovalo. Keď som sa s ním rozišla a podozrieval ma, že mám niečo s niekým, kto zhodou okolnosti dobre zarobil, tak mi vykričal že som na peniaze 😂😂😂😂
Toto vôbec nie je materiál na rodinný život, veď to je tragéd ktorý sa nevie postarať ani sám o seba nie to ešte o deti. A chceš aby tvoje dieťa malo TOTO za vzor? Nímanda čo sa nechá živiť ženou aby nemusel pohnúť ani prstom? Veď to je strašne hanba. By som sa hanbila aj vyjsť s ním na ulicu
@lavender94 Ved a co je na tom zle, chciet niekoho kto dobre zarobi? Specialne ked si zena s nejakym vyzorom a vystupovanim, nevidim dovod na to preco by si mala chodit s niekym kto "dobre nezarobi" :D A to nemyslim, ze zlatokopka, ale mat pekneho a zabezpeceneho partnera chce snad prirodzene kazdy. Ci niekto dobrovolne chce zit s niekym, kde budes trpnut ci buduci mesiac budete mat strechu nad hlavou? :D A ked s niekym zijem tak spolu by nam malo byt lepsie ako samemu, ak mi je samemu lepsie ako s niekym tak aky ma ten vztah zmysel? Ano da sa to tolerovat rok, dva ked ma niekto prechodne obdobie meni pracu, zdravotne problemy atd..ale nie cely zivot snad.
Za mňa rozvod, takého darmožráča by som nechcela, radšej sama s dieťaťom a v kľude ako toto doma
@tttbb akože ja nepotrebujem žiadne veľké veci. Viem sa o seba postarať sama, ale proste…. Mám nejaké ambície, snažím sa rozvíjať kariérne, zarobiť dosť na to aby sme sa mali dobre, nie len prežívali. A to čakám aj od mojej polovičky. Podľa mňa chlap, ktorý sa nechá živiť ženou alebo nemá ani posranych 5€ na to aby ju občas pozval na kavu, či inak urobil radosť je chudák. Presne ako píšeš, keď niekto stratí prácu, alebo je to len nejaké prechodne obdobie, je to niečo iné, ale keď to niekto považuje za normálne a žije tak… a ešte bude vyplakávať aký je zlý život, systém - hlavne systém, ten za to môže 😂
nežila by som s takým lemplom. To nie je len o tom, že nedonesie domov peniaze, to je aj o charaktere, o nespoľahlivosti celkove, aj o kvalite jeho vzťahu k tebe - ty pracuješ, tak on nemusí, no láska ako hrom! Ďakujem, nemusím, lepšie to zvládneš sama
Úprimne,je. Aby z dieťaťa nevyrastlo to,čo je otec. Povalac.