Manžel si nepamätá, čo povedal

4. júl 2022

Môj manžel je veľmi inteligentný, má psychicky náročnú prácu, viac ľudí pod sebou, veľa musí rozmýšľať, plánovať, riadiť. Jeho politické a ekonomické prognózy vždy vyjdú...predpovedal vojnu v Európe, infláciu, vývoj svetových trhov...
Pamätá si obsah kníh čo prečítal, filmov ktoré videl.
Ale v komunikácii vnímam jeden problém a to je, že si často nepamätá zraňujúce slová alebo veci ktoré pospomínal a mňa sa dotkli.
Ja si pamätám aj spred dvadsiatich rokov, kto čo povedal, pamätám si mená detí zo škôlky, mená učiteliek, aj ony si pamätajú mňa, preto jeho problém je pre mňa nepochopiteľný.
Nedávno spomenul v našej hádke pred synom jednu nepríjemnú udalosť z mojej rodiny, spred viac ako desiatich rokov. Mňa to neuveriteľne vytočilo a bola som naňho veľmi nahnevaná, pretože to nesúviselo s našou témou hádky, bolo to len aby si kopol.
Chvalabohu syn to nejak nezachytil a ja som hneď naznačovala očami a potichu že snáď TOTO nebude pred synom spomínať!
Nevedela som sa s tým akosi zmieriť, tak som sa s ním o tom chcela porozprávať. Ale vysvitlo že on si to nepamätá. Neviem presne, čo s tým, ako na toto reagovať.
Už sa to stalo viackrát, ako som si spätne uvedomila.
Proste vybuchne, povie kraviny, ja si to bohužiaľ pamätám, trápim sa a on netuší.
Máte to niekto podobne? Selektívna amnézia alebo čo to je?
Ďakujem za vaše názory.

lintu
4. júl 2022

Možno si to aj pamätá, ale mrzí ho to, nechce to opakovať, nechce sa k tomu vracať a tak hrá radšej blbého.

loliki
4. júl 2022

V afekte, v hneve niečo povie, to je niečo iné. Tiež si to nepripúšťaj, zabudni na to. Nemyslel to vážne, asi.

bajka16
4. júl 2022

To muži dosť často robia, keď proste povedali niečo nepríjemné, hnusné, alebo niečo čo je na debatku pri kávičke. A ešte lepšie im to zahrá, ak mali v tom momente vypite. Povedia "coo to si nepamätám" a pritom veeeelmi dobre ten zmrd vie čo povedal 🤪😀

dzulli1980
4. júl 2022

A možno si to naschvál nepamätá ... takto si môže kopnúť a potom to zahrá na to, že nevie, o čom vlastne rozprávaš ... sprostosť je to, veľmi dobre vie, čo povedal ... takto je to pre neho proste jednoduchšie ... a Ty mu na to skočíš ... ach jaj.

tianna
4. júl 2022

Mne sa to stáva a mužovi takisto. Kombinácia veľkých stresov s poriadnym vytocenim. Osobne to nikdy neriešim. No možno to je tým že my sme obaja rovnakí teda si nemáme quasi čo vzájomne vyčítať..

autor
4. júl 2022

@bajka16 je riadny cholerik, to ano. Chvalabohu nepije, to uz by bol asi mrtvy ak by sme sa nestihli predtym rozviest 😃 ja si nenecham skakat po hlave, takze Taliansko byva u nas.

autor
4. júl 2022

@dzulli1980 praveze neskocim...rozmyslam o tom a snazim sa to nejak riesit. Pozorujem casto ze ma problem s kratkodobou pamatou. Mal vazne zdravotne problemy, tak uvazujem ci to nemoze byt nasledok.

bajka16
4. júl 2022

Aj máme parádnu Taliansku domácnosť, ale žiaľ, hlúpu zo seba robiť nenechám. 🤷🏻‍♀️

pribinak
4. júl 2022

Nepamätá alebo nechce pamätať…..

maminkadeticiek
4. júl 2022

Podla mna to je jednoznacne.Ma vysoke IQ ale nizke EQ.Je to velmi caste.Skratka tresne,jemu to nepride ani zeby zranoval a hned to aj vypusti z hlavy,lebo mu ani len nepride na um ze by tym mohol niekomu ublizit.Proste rozumu kopec ale emocionalny takt velmi slaby.

tianna
4. júl 2022

@pribinak nemusí si to pamätať.. mne koľkokrát muž povie čo som mu v zlosti vykricala a ja pozerám ako puk že či to myslí vážne.. 😂🤭

pribinak
4. júl 2022

@tianna sem tam sa to prihodí každému, ale systematicky? To sa mi nechce veriť

mimi8383
4. júl 2022

Možno si pamätá, ale nestojí s mu za to, aby to s tebou rozoberal. Ja by som spravila to isté a v duchu si z neho strieľala. Nech vidí aké to je. Jej , mať takýto problém, ešte si spravím z toho šou . Buď rada , že nemá expriateľky 24/7 na mobile to by si koukala ✌️😂

dzulli1980
4. júl 2022

Vieš, to je také ... aj môj brat mal vážne zdravotné problémy, zrazilo ho auto, dva týždne bol v kóme, keď sa prebral, nevedel čítať, písať, nikoho nepoznal, nič si nepamätal, proste mozog na šrot ... no napriek tomu toto svojej manželke nerobí ... preto píšem, že si skôr myslím, že to robí naschvál ... jednoducho mu to takto vyhovuje.

mimi8383
4. júl 2022

@dzulli1980 jasne že naschvál, len som poradila, nech to robí aj ona jemu.
Ono niekedy sa spamataju tí naši miláčikovia...niekedy, no

ivangeline
5. júl 2022

Ale tak vies,ze pri konflikte treba riesit dovod konfliktu a nie nieco z pred xy rokov a ani nie nieco zo vcera..hlavne ak to nema nic so sucastnym problemom.

anjelicek26
5. júl 2022

Ale na co vytahovat veci s konfliktov pred xy rokmi a premielat to dokola ako krava zo styrmi zaludkami? Prepac taky vyraz, ale to, ze ty mas pamat ako pocitac predsa neznamena, ze treba otvarat uzavrete konflikty otvarat dokola zas a riesit, co kto kedy komu povedal... Verim, ze muza taketo dotahovacky o slovicka nebavia a radsej povie, ze si to uz nepamata... a nebudem daleko od pravdy...

jumama
5. júl 2022

Narcis. Nechape, nezaujimaju ho emocie. Moze ta “trestat” pasivne - mlcanim, nepamatanim si… Najdi si niekde viac o narcisistickej poruche. Vytahovat stare veci na postuchnutie, a potom si to akoze nepamatat je tiez len manipulacia. A tak trosku mozno aj gaslighting. Ty sa vyhnevas a vyjdes zo sporunako “vinna”.

simca06022011
5. júl 2022

Tak toto poznám, bohuzial tiež sa prikláňam k tomu ze si to pamätá a robí zo mna sprostu. Dokonca uz po rokoch sa to zacalo objavovať aj inde (napr banality dohodneme sa vecer co sa ide varit, uvari sa a ako keby padol z mesiaca sa tvári preco a načo toto a hento a nebude to jest, alebo naopak si vymýšľa scenáre veci kt. Som urobila/neurobila) . Mam sto chutí niekedy nahrávať co hovorí 😂

@anjelicek26 ved ale on starú vec vytiahol, nie ona

autor
5. júl 2022

@anjelicek26 no bohuzial prave on, ako mozes citat, vytiahol desat rokov staru vec z nasej rodiny. Ja som bola len zvedava preco, za akym ucelom to urobil. V starych srackach sa nerypem.

autor
5. júl 2022

@tianna a v tej chvili ked to hovoris, tak vies o tom?

tianna
5. júl 2022

Vieš čo zo mňa skrátka ide spŕška slov, nadávok atď 😬 viem že som vytocena a hovorím blbosti ale v podstate si to neuvedomujem ani v tej chvíli že čo presne.. 🤭😬

autor
5. júl 2022

@tianna toto je mozne aj unho, pretoze velakrat ked chrli slova a pomyli sa v nejakom pojme, nevie o tom. Prave preto si uplne nemyslim ze by premyslene manipuloval a hovoril len dopredu premyslene veci. Jeho ine vlastnosti to nepotvrdzuju. Vdaka za tento pohlad.