Manžel si našiel aj druhú prácu, aj keď ju nepotrebuje

11. feb 2024

Ahojte, ako by ste sa postavili k takejto situacii - manzel tobi dlhe roky v jednej firme, ma viac menej homeoffice, do kancelarie chodi podla potreby, niekedy raz za tyzden, niekedy dvakrát. Plat má 2300 eur. Ja pracujem v kancelarii, vyhodu mam, ze to mam 5 min od domu na peso, zarabam 1500 eur. Plus mam prijem z prenajmu svojho bytu, cca 200 eur. Nikdy nam peniaze nechybali, na benzin moc neminame, kedze nepotrebujeme denne dochadzat do prace, mame jedno dieta 5r, mame nizku splatku hypoteky, to by sme dokazali utiahnut aj z jednej vyplaty. Doprajeme si vylety, welness, lyzovacku, restauracie, 1x za rok peknu dovolenku. Proste za mna ideal. A manzel si teraz nasiel druhu pracu, cize po veceroch este robi. Zarobi tam pekne peniaze, to je jedna vec, ale druha, na co to robi? Ved nam nic nechyba, radsej by ten cas mal venovat synovi alebo mne podla mna. Tvrdi mi, ze tato nova praca ho strasne bavi, ze to ma aj ako relax a ze sa uci nove veci. Ano, to je skvele, ved ja nevravim, ale ozaj nam nic nechyba, aj nasetrene mame, keby nieco, ja som zasa taka, ze som sa ucila a makala na sebe pocas VS a staci, mne sa uz nic nechce viac. Praca ma bavi, je stabilna, mam sa tam dobre, na nase male mesto aj plat slusny. Jasne, ze kebyze ma situacia dotlaci a nemame z coho zit, idem, zamakam, dorobim kurzy a neviem co. Ale takto. Ja mam rada svoj volny cas a chcem si ho uzivat inak ako pracou.
No takze podporovali by ste muza v dvoch pracach, alebo skor by vam to vadilo?

egonsk
11. feb 2024

asi po niecom tuzi a chce ta neskor prekvapit. Druha moznost je, ze terajsia praca uz zacal byt moc stereotypna a hlada nieco noveho, aby nevyhorel.

kabinka11
11. feb 2024

Som ako tvoj muž. Ja napríklad ani telku nepozerám, je to pre mňa strata času. Mam predplatené kurzy, ktoré robím vo voľnom čase, cítim sa tak lepšie. Asi to bude povahou. Mne by to nevadilo, asi som tiež taká a tiež nám peniaze nechýbajú.

because
11. feb 2024

asi chce ešte rast, nielen finančne ale tak .. osobnostne... asi sa cíti zabetónovaný na mieste a chce si ešte niečo dokázať .
skus ho podporiť, nebyt gulou na nohe a uvidíš ako sa to vyvinie...

minenkak
11. feb 2024

Možno to potrebuje on,chce sa realizovať, tešiť z práce a vypnúť hlavu

lili1313
11. feb 2024

Tazko povedat. Ja ho totalne chapem ze sa chce rozvijat, tiež ma to baví, keď nič iné aspon jazyky sa nonstop učím. Je super že chce napredovať. Ale na druhej strane máte malé dieťa ktore predpokladam tým padom mas nonstop na starosti len ty. Čiže on si robí pracu ako hobby a ty čo? Aj keby si len pozerala do steny za ten čas, tak tiež máš nárok naložiť občas so svojim casom ako ty chceš. A ak to este ide aj na ukor casu vás ako partnerov... Ťažká situacia ozaj. Úplne iné by to bolo keby dieta už bolo odrastene, on si robi svoje, ty svoje... Mne by v tejto vašej konštelácii vadilo že je to len o ňom.

anjelicek26
11. feb 2024

Preco niekto popri práci začne druhu vysokou skolu? To máš totiz veľmi podobne, ako tvoj manzel s druhou pracou.... lebo ho to bavi,rozvija sa tam a uci sa... nechaj tak.. zo tempo je dlhodobo neudrzatelne a zisti to aj sam...keď potrebuješ pomôcť zo synom, tak máte dosť peňazí na opatrovateľku + si jasne dohodnite,ktoré dni a kedy sa bude čisto venovať synovi,vezme ho na výlet a podobne.

lili1313
11. feb 2024

@anjelicek26 toto je dobra rada, asi jedine schodne riesenie zaplatit za tie peniaze výpomoc a urcit si pravidla.

barbora0308
11. feb 2024

Ja ta plne chapem, mna by to asi tiez zamrzelo. Ono je skvele, ze sa chce rozvijat a bavi ho to, ale pravdepodobne to ide na ukor toho casu, co by mohol stravit s tebou a so svojim synom. Cez den pracuje, po veceroch pracuje...kedy sa potom cez tyzden venuje vam? Moj muz robi standardne v jednej firme, ale ma teda aj vlastnu zivnost, ktora mu vsak pridava pracu iba cca. 3 dni v mesiaci, ktoru robi po veceroch. Pre mna je toto akceptovatelne, tiez tie peniaze nepotrebujeme, ale jeho profesia ho naplna a bavi. Pokial by to malo byt ale pravidelne a manzelom a otcom by bol teoreticky iba cez vikendy, tak by mi to velmi vadilo.

domkakvet
11. feb 2024

Uz sa zacal vo svojej povodnej praci zrejme nudit, alebo sa potrebuje viac rozvijat, skus zistit, ci by sa nedalo stihat obe prace doobedu.

13uzivatelka11
11. feb 2024

Mne tiež napadlo ze chce zmeniť prácu a časom sa venovať len tomuto novému co ho baví, len sa potrebuje vypracovať a byt si istý, že si nepohrosite financne, keď nechá starú prácu a bude robiť len novú. Tak zatiaľ to rieši dvoma prácami na úkor spoločne stráveného času, ale je to len dočasne určite

13uzivatelka11
11. feb 2024

@domkakvet pracovná doba je väčšinou 9 hodín.. Ako by mal do obeda stihnúť dve práce, aj keď tu druhu ma zrejme len na nejaký skrátený úväzok?

barbora0308
11. feb 2024

@13uzivatelka11 Ale preco by tento svoj zamer neoznamil svojej rodine? Toto by asi pre kazdu zenu menilo uplne situaciu, ak by mi manzel povedal "Pocuj chcem zmenit profesiu, potrebuje to ale cas a pojde to na ukor nasho spolocne straveneho casu, bude to vsak iba docasne.", tak by mal moju plnu podporu.

13uzivatelka11
11. feb 2024

@barbora0308 možno si nie je istý, že sa mu to podarí a nechce aby potom bola rodina sklamaná alebo mu žena potom vyčítala načo to robil keď si aj tak nenašiel lepšiu prácu v tom obore. 🤷‍♀️ ale tak co mu ide hlavou vie len on, mňa sa nepýtaj. My tu všetky píšeme len dohady co nám prvé napadnú.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
11. feb 2024

@13uzivatelka11 Ja osobne by som nikdy svojmu muzovi nevycitala, ze sa o nieco pokusil, ale nevyslo to. Viac by som bola sklamana, ak by sa mi bal zdoverit ...ale ano, toto si musi a muzom vydiskutovat autorka, je to ich vztah.

lily246
11. feb 2024

Ja pôjdem proti prúdu. Myslím si, že ho to nebaví po večeroch sa hrať s dieťaťom a venovať sa rodine, zaujala ho viac tá práca, tak sa radšej venuje jej. Pre rodinný život úplne zlý postoj. Koľko času z týždňa vám teda plnohodnotne venuje - tebe a dieťaťu?

thoughtfulweirdo
11. feb 2024

Na jednu stranu je super, že našiel, čo ho baví a rozvíja sa. Na druhú, má malé dieťa, tak predsa nemôže žiť ako slobodný a svoju zábavu musí prispôsobiť povinnostiam 🤷🏻‍♂️ hodila by som s ním reč o vašom spolužití. Aby nezabúdal, že okrem iného je stále aj manžel a otec a to skutočne nie sú koníčkom podradené pozície.

malav
11. feb 2024

@sheila121 Ano, tu temu som tu zachytila, ale ako to mozes vobec porovnavat? Tam chlapovi doplacala na vsetko frajerka, ktora to tahala, tu jej muzovi cinkne na ucet 3xtolko. 🙈🙈🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
11. feb 2024

Tak ja by som bola určite radšej keby čas venoval dieťaťa, to ho teraz potrebuje najviac. Takže mne by to vadilo, rozvíjať atď by sa mohol keď už bude dieťa veľké, samostatné, možno o 5 rokov už nebude mať záujem sa hrať s ockom. Tvoj manžel sa o veľa oberá.

domkakvet
11. feb 2024

@13uzivatelka11 ked vymyslel druhu pracu, tak som to brala tak, ak by sa v prvej nahodou nudil.

13uzivatelka11
11. feb 2024

@domkakvet no s platom 2300€ sa asi nemá kedy veľmi nudiť 🤷‍♀️ nebavit ho môže, ale urobiť ju zrejme musí.

samimami777
11. feb 2024

Podľa toho čo píšeš mi pripadá že nejde o peniaze ale skôr o to vypadnúť z domu zmeniť prostredie , ísť medzi ľudí... Píšeš že má skoro nonstop Home-office mimo 1 Max 2 návštevy kancelárie týždenne takže prakticky celý týždeň strávi na riti doma s vami alebo pracuje doma na compe zavretý medzi 4 stenami... Z toho by veľa ľuďom hrabalo pomaly 7 dní od rána do večera iba doma... Aj podľa toho ako popisuješ že s nadšením rozpráva o tom ako ho nová práca baví , že je to relax to tak vyzerá . Pre niekoho kto je nonstop doma ako pod zámkom je možnosť "vypadnúť von" do práce, medzi iných ľudí ako je on sám a vy k nezaplateniu a nič iné by som v tom ani nevidela ako to , že potrebuje skrátka aj tráviť čas mimo dom a s inými ľuďmi aby nezošaliel a podporila ho. Peniaze naviac neuškodia , manžela to teší a neviem ako ty ale ja by som ho v tom podporila. Ak to ty tak necítiš tak ostáva sa s ním len porozprávať o tom aké máš voči tomu pocity a uvidíš ako sa rozhodne

lenicka999
12. feb 2024

Keď ho to baví? Je to predsa lepšie ako keby mal pozerať na telku. Veď ho nechaj. Dohodnite sa nech sa povenuje aj synovi, jeden večer si napríklad nechajte pre seba a čo je na tom zlé. Koľko chlapov čumí na telku alebo hrajú hry ako relax. A ten tvoj so svojim relaxom aj niečo zarobí, veď to je super.

puertorico
12. feb 2024

@samimami777 tiež si myslím že nechce byť doma . tu ženy píšu o dokonalom živote, veľa peniazoch, ale možno majú vzťah zlý (a to nepovie). poznám tak veľa ľudí

ibatanecnica
12. feb 2024

Možno je taký menší workoholik, baví ho to, chce sa posúvať (ja tiež stále niečo robím) alebo jednoducho nechce byť doma. Ak má skoro stále HO, tak sa mu ani nečudujem. Potrebuje vypadnúť . Asi ho to baví viac, ako byť doma s vami.

domkakvet
12. feb 2024

@13uzivatelka11 by si sa cudovala kolko ludi tolko zaraba za malo roboty.

bodka70
12. feb 2024

@sheila121 , možno preto, že najlepšia je zlatá stredná cesta. Ak má človek rodinu, má zarobiť toľko, aby ju uživil plus samozrejme je fajn, ak ho ta práca baví a rozvíja. Ale aby kvôli práci nezabudol na samotné rozvíjanie vzťahu s partnerkou a deťmi. To je predsa rovnako dôležité.

hankm
12. feb 2024

Casom pochopis, ze €€€ su podstatnejsie ako vsetko ine. Okrem zdravia. Vsetko mimo to su pateticke frazy. Rataj s tym, dochodok od statu nedostanete, vzdelane dietatu ak chces na urovni tak sukromne, univerzita v zahranici, jazykove kurzy, rok v USA na strednej, coskoro zdravotnictvo sukromne kedze statne skrachuje.... otvor oci.

veselo_neveselo
13. feb 2024

Ved ti povedal, ze to ma ako relax, ako konicka, co ho bavi. A este mu za to platia.
Nechaj ho. Skus mu navrhnut, ze by pracoval menej v starej praci, aby mal cas aj na rodinu.
Lebo toto nie je o peniazoch, ale o zaujmoch.