Manžel si ma nevšíma

zvadnutykvet
2. sep 2016

Ahojte, baby, nemam sa komu vyrozpravat, tak pisem to tu, pretoze to zo seba potrebujem dostat. Mam 24 rokov, manzel 25, mame 22mesacneho synceka. Byvame sami vo vlastnom byte, sme zdravi, manzel ma dobru stalu pracu. Mali by sme byt stastni, no nie sme, bohuzial. Problem je v tom, ze manzel si ma vobec nevsima. Neprejavuje mi lasku a naklonnost ako predtym. Chyba mi od neho "milujem ta", chyba mi objatie, bozky, usmev. Neviem, co sa mu stalo, toto trva uz niekolko mesiacov, je uplne bez zaujmu, velmi malo travi cas doma, pretoze bud je v praci, vo fitku, alebo opravuje auto. Ked je doma, venuje sa iba syncekovi a ja som pre nho vzduch. Dnes sme sa kvoli tomu strasne pohadali, pretoze si zasluzim aspon mileho slova. Ja som ta, ktora sa snazi vytvorit "teplo domova", vzdy je navarene, upratane, vyprane, so syncekom som nonstop, on sa nemusi o nic starat, snazim sa, aby len aby bolo dobre, no on si nic nevazi. Nerobi mi problem robit vsetko, ja od neho iba chcem viac pozornosti. Nebavi ma pobozkat ho vzdy prva, objat ho prva, povedat mu prva nieco pekne. V posteli nam to klape, ale kazde milovanie sa zacina mojou iniciativou. Predtym to tak nebolo. Mne strasne chyba laska a uz rozmyslam, ze asi zacnem hladat inde(viem, som hlupa), pretoze som velmi nestastna z tejto situacie. Co by ste na mojom mieste robili vy? Kludne mi napiste hocico, mozno mi ako nestranni ludia " otvorite oci".

zvadnutykvet
autor
2. sep 2016

Este som zabudla dodat, ze nie som ziadna zanedbana mamina. Som vzdy upravena, postavu mam dobru, otoci sa za mnou kazdy druhy muz, takze co sa tyka vyzoru, v tom to asi nebude.

simca06022011
2. sep 2016

@zvadnutykvet povedz to manzelovi je moja rada... pripadne ak si uz tak sa zariad podla jeho reakcie...

....a ked nepomoze tak prestan robit vsetko nech si nemysli ze ta ma iba na urpatovanie, zehlenie, varenie a pre dieta... ale ze si clovek, ktory si zasluzi nejaky zaujem z jeho strany.

bodka13
2. sep 2016

@zvadnutykvet skus neupratať a nenavariť či zareaguje alebo mu je to úplne jedno
Neviem som asi iná, ale u nás sme sa obaja zapajali do upratovania a varenia a všetkeho čo k domacnosti patrí aj keď som bola na materskej... Venovať sa dieťaťu je tiež predsa druh práce

glorikarebeka
2. sep 2016

no asi to zavinilo dieta,kolko toto trva,mozno mu ako sa hovori udrelo mlieko do hlavy,musis len vydrzat,vychladni trosku a skus sa s nim rozumne porozpravat.Ako ani moj neni nejaky cuky,cuky,ale viem,ze ma ma rad,neni to uz ako pred tym ked sme boli bez deti ,ale mame sa radi,stara sa o nas,ale zase,ze by na nas nemal cas,je doma po praci,ale tak povediac venuje sa skor detom a okolo domu,vecer si to vynahradzame 🙂 a neboj ono sa to ukludni,dieta je veeeelka zmena v zivote,ale zas kraaasna

sissy27
2. sep 2016

@zvadnutykvet problém je v tom, že robíš všetko... upraceš, navaríš, postaráš sa o dieťa, udržuješ sa, nič nežiadaš, z manžela si spravila stred vesmíru, očividne ani kamošky nemáš - nie si pre manžela ničím vzácna a zaujímavá...
skús mu miesto teplej večere povedať, nech si zohreje párky keď je hladný, skús mu strčiť malého hneď po príchode z práce, že utekáš s Ančou na kávu alebo máš angličtinu... buď mu partnerkou, nie slúžkou a kusom inventáru...

0silvia0
2. sep 2016

@zvadnutykvet odporúčam nesedieť doma a neočakávať manžela ako spasenie sveta keď príde z práce... skús sa venovať aj sama sebe, nájsť si nejakú aktivitu, ktorú pôjdeš realizovať práve vtedy, keď manžel príde z práce štýlom, super, si už tu, tu máš dieťa, ja si idem zabehať (príklad). Nebuď samozrejmosťou a inventárom doma, buď sebavedomá žena so svojimi aktivitami, dieťa máte relatívne veľké, neboj, ocinko zvládne 😉

0silvia0
2. sep 2016

@sissy27 bože napísala som to isté čo ty 😀 😀 😀 kým som to zosmolila, ty si už odoslala, nuž, asi máme rovnaké skúsenosti 🙂

lufa23
2. sep 2016

Ja by som asi vypadla z domu,z mesta preč aspoň na pár dní aj s drobcom...choď s kamoškami,sestrou prip.s maminou niekam na dovolenku nech chvíľku pocíti co je to mať prázdny byt keď ho tam necakas s úsmevom a otvorenou náručou...alebo nejaký last minute či chalupa,je to jedno,ale aspoň uvidíš iniciatívu z jeho strany či ti zavolá,napise ako sa máte a či je všetko v poriadku..skús to,da sa to aj s malým bábätkom😃

zvadnutykvet
autor
2. sep 2016

Baby, prednedavnom som uz toto vsetko urobila, prestala som mu varit, varila som iba syncekovi, prestala som mu prat, pral si v praci, proste som voci nemu rezignovala a viete, kam to dospelo? Chcel sa rozviest s tym, ze on z bytu neodide(ten byt je moj, no on ho rekonstruval tristvrte roka nechal v nom kus seba).uz si fakt neviem pomoct.kamaratku taku tu na naj mam, no ona je teraz tesne po porode, ma toho dost, takze sa teraz velmi nevidame. A ostatnym okolo seba sa to hanbim povedat, lebo by som si pripadala ako chudera.

zvadnutykvet
autor
2. sep 2016

Vypadnut aspon na dve noci z domu by bolo naozaj fajn, urcite by mi to pomohlo, no myslim, ze tymto by som mu iba urobila radost a myslim, ze moju nepritomnost by si skutocne uzival.

0silvia0
2. sep 2016

@zvadnutykvet tak skús byť taká odmeraná ako tvoj manžel a častejšie vypadni z domu, hoci pokočíkovať kamoške bábo, uvidíš, ako sa situácia dalej vyvinie. Niektoré veci nevyriešiš hneď, keďže ti manžel nevie pomenovať, čo mu začalo vadiť...

zvadnutykvet
autor
2. sep 2016

@0silvia0 problem je v tom, ze on odide o 6rano do prace a pride domov napr.o 19:00 vecer, kedy som uz tak unavena z celeho dna, ze nemam energiu este na nejake konicky a som rada, ze mi maly zaspinka.jeho sa neda udrzat doma.

simca06022011
2. sep 2016

@zvadnutykvet ci mas energiu alebo nie, proste mu oznam (predpokladam, ze nema pracovnu dobu od 6 do 19)m ze dnes o 17tej (napriklad) strazis maleho, mam nieco dohodnute.. a chod. Aj ked si pojdes sadnut s knihou do kaviarne alebo nieco, ale chod.. ak ma v pazi a nepride raz dva krat tak mu teda povedz ze sa rozvadzate, co urobi... z domu pojde ked je tvoj, o tom potom ;)
Treba ho viac dotiahnut dmov, ak to nejde, tak by som zvazovala ci nema niekoho... moj partner tiez je studeny nufak, ale on je taky odjakziva, ked bola dcera uplne mala tiez chodil neskoro... ale potom zacali vylety a preslo to... tak skus predlzeny vikend pre vsetkych zohnat cez zlavomat, ked nepojde, vezmes mamu alebo dakoho a aspon pokecate co je ten chlap zac :D

0silvia0
2. sep 2016

@zvadnutykvet tak tu je každá rada drahá, asi mu lezieš na nervy, ako sa dožaduješ aspoň milého slova, ktoré si zaslúžiš...

sissy27
2. sep 2016

@0silvia0 😀

janinah
2. sep 2016

Aby u 25r.musela vždy! iniciovať sex manželka? je v tom iná žena ☹

jaruska118
2. sep 2016

nechaj mu dieta, nahod sexi satky a zmizni si uzit, poprípade si najdi niekoho kto maleho postrazi a chod s kamoskami, na drink, tancovacku, do kina, ak mas moznost pokojne aj viac krat do mesiaca, nesnaz sa mat vzdy navarene, skus sa spravat trochu nepredvidatelne, myslim si ze je to typicky chlap co ma doma vsetko a tak si to uz nevazi..

lukamka
2. sep 2016

@zvadnutykvet poznám to, tiez som to riešila, najprv bez komunikácie, co bola chyba. Len vo mne rástli domnienky a samonáser a keď to cele vyrástlo na 5 metrov, tak sme sa tiez tak pohádali... On samozrejme len otváral oči, lebo v jeho svete bolo všetko v poradecku.... Takze moja rada znie: bavte sa úplne o všetkom ale bez výčitiek a hlavne neočakávaj, že správanie zmení hned na počkanie. Ty musíš prestať očakávať, venuj sa sebe, buď k nemu milá, občas šplechni do priestoru: trosku ma pomojkaj, alebo a kto mi da pusu? Ten môj si zvykol pomaličky, ale teraz neodijde z domu ani od stola bez pusy

lujza123
2. sep 2016

@zvadnutykvet

No v prvom rade musis mat rada samu seba. Ten system si si podla mna vytvorila ty, superobetava, navarene, upratane, ozehlene, nahodena proste tip top.. Davas az moc, tam kde netreba
Vies z toho co pises vyznieva akoby pan manzel bol Boh ...

- odide o 6rano .o 19:00 vecer (bud je v praci, vo fitku, alebo opravuje auto)....som uz tak unavena z celeho dna, ze nemam energiu este na nejake konicky - bol vo fitku? Fajn, vecer mu oznam ze druhy den ides do fitka ty...proste OZNAM, maj sa rada, povedz si ze si to zasluzis - fitko, plavanie..ked si unavena saunu.

- nevar, neper ..ale nie z trucu, ale preto ze sa mas rada, proste jeden den navar, druhy bude si pan manzel spravi sam prazenicu..nevar kazdy den, sadni si, odpocin si, nalakuj nechty, daj kafe, vyloz nohy relaxuj..zasluzis si to, nevar koli svojmu oddychu nie ztrucu

-Vypadnut aspon na dve noci z domu by bolo naozaj fajn, urcite by mi to pomohlo,... tak co ti brani? Nejde o to ze by on mal radost (a nie nemal, 2 dni by sa sam staral o male dieta a bol by na pokraji zrutenia) Tam vobec nejde o jeho radost/neradost .. tam ide o teba

Uvidis ze ked zmenis pristup sama k sebe zmeni sa aj manzel

A dalsia vec ma napadla, kedy ste boli naposledy spolu vonku? Sami dvaja? Vecera, kino, koncert????

majcika
2. sep 2016

Ak už slovo rozvod bolo skloňovane, tak jeho chovanie je výsledkom. Umelo ste potlačili rozvod a on sa stým zrejme nevie a nechce vyrovnať. Väčšina mužov so sexom problém nemá kludne to da aj s manželkou aj milenkou

radsej_knihu
2. sep 2016

@zvadnutykvet Celkom vtipna tema. Ze sa uz u vas spominal a riesil rozvod je dost podstatna informacia, ktora v uvodnom prispevku chyba. A potom sa cudujes, ze ochladol a sex nepyta, ked uz ti navrhol rozvod? 🙂 To je ako pytat sa, preco ti nejde monitor, ved mas novy model, staras sa on a potom prehodit medzirecou, ze vlastne nie je zapojeny do elektriky.

Prepac ze vyryvam, len mi to prislo dost wtf. Tam bude zjavne este vela skutocnosti, o ktorych my tu na MK nic nevieme, a bohvieake dalsie problemy medzi vami. Ako si vlastne ten rozvod predstavuje, ze z bytu neodide? Ze ty mas ist s dietatom na ulicu (zo svojho vlastneho bytu), alebo ze budete rozvedeni ale nadalej spolubyvajuci a spolu vychovavat dieta? A preco ste sa nakoniec nerozviedli? Ak ho navrhol, on bol zrejme presvedceny, ze to je najlepsie riesenie. Musela si ho presviedcat? Nie je to dovod, preco je teraz zatrpknuty?

zvadnutykvet
autor
2. sep 2016

@radsej_knihu tak ti napisem, preco sa chcel rozviest. Pretoze sa uz dlhsi cas spraval velmi podozrivo, bolo na nom vidiet, ze ma predo mnou nejake tajnosti a ja som zacala patrat. Dopatrala som sa, ze so vzal pozicku, smiesnych 200€, ktore si mohol zobrat z domu. Samozrejme som ho konfrontovala a ohen bol na streche. Ja som bola vsetkemu na vine, pretoze som na to prisla. Z rozvodu zislo, pretoze po dlhom rozhovore sme to chceli zachranit a aj z toho dovodu, ze on sa bytu nevzda ani za nic.

blue_eyes
2. sep 2016

Prestan si ho vsimat....mozno to zaberie....🙂

simca06022011
2. sep 2016

@zvadnutykvet no to je pekne, ze kvoli bytu sa nerozvedie... rozviedla by som sa ja.. nehnevaj sa, neuraz sa.. to co je za dovod?? Co je za dovod, kvoli hadke za 200EUR pozicku (aj ja by som mojho spucovala, keby si tajne poziciaval, nie preto ze si pozical, ale pre to ze to taji a ked sa spytam, tak bude este papulovat) sa rozvadzat? Co bude ked budete riesit ine veci? Napr. vychovu dietata, alebo nebodaj nieco vazne...
Ach.. ze on sa bytu nevzda.. no nech sa nevzda, poviem ti co to je, neistota a pohodlnost, vybudoval si nieco, je obskakovany, zabezpeceny a aj ked nerobi ludi okolo seba stastnymi a on nie je spokojny asi tiez, tak neurobi zmenu, lebo sa mu nechce znovu budovat.. aj ked napr. byt nie je jeho, staci ze sa zabyval...

alaguema
2. sep 2016

@zvadnutykvet on sa nevzdá TVOJHO bytu? 😀 Vtipný chlapec. Z tvojho bytu má nárok (za predpokladu, že to má všetko podložené), len na to, čo doň v prerábke investoval. "Kus seba" si kľudne môže vziať, keď bude odchádzať. Ako dôvod na zotrvanie v manželstve je byt maximálne absurdný dôvod a on asi riadny kus ...niečoho, keď ti to takto ešte aj povie a ďalej sa chová ako bulo. Odporúčam ignorovať, starať sa o dieťa a o seba, nemám tým na mysli, aby si akože jemu demonštratívne neuvarila, to nie, uvarila by som, nech sa naje, ale inak by som si ho nevšímala, nedrankala o pozornosť, nechala by som to vyzrieť, snáď sa chalan zobudí a rozhodne by som sa vybrala na víkend s kamoškami a bolo by mi úplne jedno, či moju neprítomnosť uvíta, alebo nie. A ak by sa časom ukázalo, že ju víta permanentne, tak by som ho poprosila, aby sa vysťahoval z môjho bytu a dovi dopo. To čo sú za chlapi toto? Ignorovať úplne manželku a robiť si len to svoje? Nemá to šajnu o partnerstve, o tom, ako má fungovať rodina. Typický blbeček, ktorý si leští svoje auto a svaly a to je všetko. Tých 200eur išiel minúť ako a s kým? Dostala si vysvetlenie prečo si pozičiaval na tajnáša takú smiešnu sumu? Fakt nechápem, čo za generácia blbcov to vyrástla.

marina24
2. sep 2016

@alaguema no úplny súhlas s tebou, do poslednej bodky, až na to, že čím dalej kukám forum tak tým viac takíto muži žiaľ sú :(neviem,čo je to za generácia:( ale je to príšerné volačo, sa mi mozog zastavuje.

papricka33
2. sep 2016

@zvadnutykvet rozprávate sa o tom? Čo hovorí na tvoje pocity? Vieš ono chlapi si niekedy ťažko zvykajú na novú situáciu. Často sa po pôrode prvého dieťaťa nevedia zmieriť s tým, že ich partnerka je už aj matka. Je to pre nich niečo nové. Veľa párov to prežíva ako prvú aj poslednú krízu. Chce to čas. Skús sa trocha uvoľniť a natlačiť na neho. Tým ho ešte viac odoženieš od seba. Pozornosť sa nedá vynútiť. Mrnčaním sa len zhodíš. Bolo by fajn, keby vám niekto drobca priateľ a vyšli by ste si na rande... Skús to zorganizovať, nečakaj na neho... Nič neočakávaj a nebudeš sklamaná 😉

majcika
2. sep 2016

Akoze niekto tu aj verí že rozvod za utajenu 200Eurovu pôžičku? to neverím... Taký blbý by nik nebol ibaže by ta hadka bola už len max vrcholom predchádzajúcich hádok situacii

mateson
2. sep 2016

@janinah myslím si to isté

mariannastancelova
3. sep 2016

@zvadnutykvet ahoj minule som napisala diskusiu ,ze som na vsetko sama,poznam to,je to tazke ,ak ti niekto ublizi hlavne co sa týka citov.Ja ti nemam ako poradit .lebo to mam doma skoro podobne.Ale dzim ti velmi palce ,a prajem ti vela stastia,a sil 🙂