ahojte prosim o surnu radu, setre sa manzel vyhraza, ze ju vyhodi z domu a vymeni zamky, co moze v takto pripade urobit? su obaja vlastnikmi nehnutelnosti
@juraj11 - zavolat policiu a spravit zapis pri kazdom takomto incidente a poziadat o rozvod 😠
o rozvod dala uz navrh, uz sa vyhraza ze vymeni zamky
@juraj11 - hm tak nech to urobi prva. Zbali mu veci, postavi pred dvere a ak by si zavolal policiu, povedz, ze je v rozvodovom konani a boji sa o seba a deti. Nepustia ho tam.
hej len kym rozhodne sud? ved viete ako to je u nas so sudnictvom. len na rozvodove konanie uz caka 3 mesiace
skor by som potreboval paragraf o ktory sa moze opriet ak by to urobil a ci to je trestne ci priestupok
@juraj11 ak vymeni, zavolat policajtov. Nemoze ju vyhodit. Bude ju musiet pustit dnu. A tak ako radi Anjelicek, nechat robit zapisy z kazdeho takeho incidentu. Ona nech si u niekoho z rodiny odlozi vsetky dôležité dokumenty - sobasny listy, vysvedcenia, rodne listy deti, list vlastnictva k nehnutelnosti...
sisaha dakujem, boze nechapem to. neda sa s nim abslutne dohodnut a robi vsetko aby jej zivot yneprijemnil. hladam na internete ci ide o obmedzovanie slobody a ci sa to da na to pouzit. Uz ma nebavi ako ju furt vydiera a psychicky nici
a ak ju bude chciet vyhodit musi jej najst nahradne byvanie
predsa ju nemoze ak sud nerozhodol o BSM. alebo ano?
@juraj11 ja si myslim, ze mu postaci len jedna jedina navsteva policajtov a rozmysli si, ci to zopakuje. § nechaj na nich. Ak prekroci hranice, oni si s nim poradia. Skor by som sa snazila dostat jeho z domu prec.. Ale ak jej privelmi ublizuje, tak by som na jej mieste zvazila ci nie je lepsie na cas z domu odist... Ale mozno prave o to mu ide..
ten jej manžel nič nezmôže ved jej je polovica domu.
vsak o to mam pocit ide, aby tam mohol nieco porobit s vlatnictvom. neverim mu ze ma nos medzi ocami. ona nechce vyhrocovat tu situaciu. ide jej len o jej prava nic viac nechce. Fyzicke tam este nebolo i ked daleko od toho nemal. To viem, ze ak by bolo da sa ho delozovat na 48 hodin a da sa dat predbezne opatrenie
to urcite nie. najprv sa musi rozviest a potom je mozne podat navrh na vysporiadanie ako mi vravela. ak to poda a bude to cele spisane, potom sa uvidi. neda sa s nim absolutne dohodnut
to trva tak dlho to BSM? to snad nie je ani pravda.
zavolat policiu a na sud...
no žiaľ, zbytočne vymeniť zámky, aj keby on začal vynášať veci, pokiaľ neprebehne súd, ona ho musí pustiť do bytu, tak isto aj on .. má ona kde ísť? mimo toho bytu .. nech ide tam až do rozvodu a na rozvodovom súde nech žiada vyplatiť z polky bytu, možno jej suma postačí na garsónku či 1izbový byt .. ja by som to riešila takto, aby on nevedel, kde býva, načo zotrvávať v tom byte .. ak chceš priamo paragraf, tak zbehni na políciu sa popýtať, že je taká situácia, tak čo robiť, prípadne odkedy sa jeho správanie považuje za týranie a vtedy ho môže polícia vykázať z bytu, ale neviem na ako dlho
lill nie ona ale on
ja som cital ze do 7 dni
@juraj11 je jedno kto chce koho vyhodiť, či vymeniť zámky .. u takých magorov sa dá predpokladať, že ju po rozvode bude aj tak navštevovať a akože stretávať na ulici .. takže radšej nech ona odíde a žiada peniaze zo svojej polky .. ozaj je to rodinný dom, či všeobecne dom ako domov? že vyhodiť z domu? (z domova) .. majetok získaný až po uzavretí manželstva či darom, dedením
no sestra byva odo mna daleko, ak by som tam bol, tak si nim narobim poriadky sam s hajzlikom
ano po uzavreti manzelstva, ziadne dedenie. takze je to ich vlastnictvo
ale predsa BSM vysporiadanie moze yiadat az ked ich rozvedu co mi vravela.
@juraj11 čo je to ďaleko? myslím že zamestnávateľ môže dať voľno z rodinných dôvodov, ale zas nie každý ho aj dá pokiaľ nejde o svadbu či pohreb ... ak je to v rámci Slovenska, tak v podstate si tam dnes už mohol ísť a vysvetliť mu to ... pokiaľ môže zmeniť prácu, nech ide inde, najlepšie do iného mesta.. to ako sa on teraz správa, jasne naznačuje, že je urazená jeho mužská hrdosť a tvoju sestru zrejme mal za slúžku .. on jej bude robiť problémy aj po rozvode
no velmi daleko ☹
@juraj11 dat na sud ved su spoluvlastnikmi