Manžel sa vyhráža striedavou starostlivosťou

evkaap
12. aug 2017

Maminky, prosím vás poradte mi čo robiť, ak máte skúsenosť podobnú. S manželom nežijeme dlhšiu dobu, nebudem to rozoberať prečo lebo je to na dlho. Máme dcéru 1,5 roka. Keď sa narodila tak moc o ňu nejavil záujem. Chodil za ňu tak každe 2 /3 týždne. Nie sme rozvedení, ale nežijeme spolu. Teraz za ňou chodí každé 2 týždne. Posledné stretnutie dopadlo tak, že mala na verjnom mieste, kde som ju čakala kričala mama , mama. Išla som ku nej a musela som ju utíšiť, podarilo sa mi to hneď. Boli sme na očiach všetkých ľudí, ale to by mi nevadilo. Muž mi povedal, že mu ju mám vrátiť na pol hodinu , urobila som ako mi povedal, posadila som ju nazad do kočiara. Avšak dostala ďalší záchvat. Musela som odísť. Po ani nie 1, minútach mi muž napisal, že si mam po ňu prísť. Prišla som a utíšila som ju, ona sa ukludnila, zobrala som ju na prechádzku a všetko bolo OK. už chce prísť teraz za ňou a ja som mu povedala, že samozrejme, ale že chcem byť v ich prítomnosti nakoľko po poslednom incidente nechcem, aby mala zažívala takýto stres. nebolo to prvý kráť. Ešte pred týmto zážitkom som raz ho videla ako sedel s malou tak som išla tým smerom, oni ma nevideli a malička mu plaklala mama. Avšak keby som nebola prišla, tak by ma nevolal. Neviem čo mám robiť, vyhráža sa mi striedavou starostlivosťou alebo , že mi ju zoberie, že jej poviem, že som mu bránila v styku ale nie je to pravda, iba chcem byť pri nich keď sa mala takto správa. Tiež sa mi vyhráža rozvodom a že mi ju zoberie. Čo mám robiť? Ja len chcem pokojný život. Maličku bola s nim naposledy navstivit aj babka, ktorá malu nevidela 7 mesiacov a ani ju nepokocikovala, lezala pod stromom lebo bolo krasne pocasie, navrhla som im nech pridu k nám domov ale to odmieta. Som uplne bezradna nemam sa s kym poradit.
Navyse sa so mnou hada i hluposti, napriklad o to, že nedovolim malej jest sladkosti a dzusy, ze mozem byt rada, ze mi na malicku dava aspon nejake peniaze, ze to nie je jeho povinnost. Ďakujem vam, že ste ma vypočuli :(

anjelic
12. aug 2017

Toto mmi pripadá ako "ani z voza, ani na voz". Teba vonkoncom nemusia trápiť jeho reči: "Vyhráža sa mi striedavou starostlivosťou alebo , že mi ju zoberie... mozem byt rada, ze mi na malicku dava aspon nejake peniaze, ze to nie je jeho povinnost./
On vyživovaciu povinnosť má ako každý iný rodič, lenže. Ale to čo Ty stváraš mi tiež nepríde celkom prirodzené: Malá plače, Ty ju utíšiš, on prikáže, že ešte na 1/2 hodinu máš odísť, potom Ti po minúte volá, aby si sa vrátila - ako bábka na povrázku. Buď si dajte vzťah do poriadku alebo sa rozveď a určite si pevné pravidlá...

evkaap
autor
12. aug 2017

Dakujem za nazor.

deti95060810
12. aug 2017

píšem IP

evkaap
autor
12. aug 2017

@deti95060810 dakujem

tyelde
12. aug 2017

Nezoberie, ak vieš dokázať, že vzťah nemajú... Predbehni ho a podaj si návrh o zverenie do osobnej starostlivosti, budeš vo výhode

osky
12. aug 2017

Ty alo matka by si mala do 2 rokov dcery byt pri kazdom ich stretnuti nakolko mas malu v starostlivosti si matka...viem to lebo moj pribuzny ma takto dieta,sice nemanzelske a kedze dotycna robila problemy urcil sud takto.cize moze si dieta vziat bez nej jedine zeby ona suhladila ale ona robi este aj v tycj nariadenych stretnutiach prieky...
Takze v prave si ty.neboj sa.nech to da kludne na sud.
Si matka.pokial nie si daka pobehlica alkoholicka narkomanka...socialny pripad....
Skratka ako normalna starostliva matka o dieta neprides.on platit musi a On!!!!moze byt rad ak mu ju vobec das!!!

evkaap
autor
12. aug 2017

Mate pravdu son starostliva mama a musim byt silna. To co robj mi nepridava ani na zdravy. Mala ma potrevuje a nechcem si privodit infarkt nedajboze.

deti95060810
12. aug 2017

@evkaap infarkt nie, len prídeš o nervy....😉

lubka3232
12. aug 2017

ja si myslím, že do určitého veku je úplne normálne aby pri stretnutiach bola aj mama, najmä keď je dieťa ešte také malé a na mamu naviazané ako v tvojom prípade. určite by si si nemala nechať od neho diktovať, ako sa mu zapáči, ak máte dohodu, tak to treba rešpektovať z oboch strán. a nie je vonkoncom pravda že máš byť rada že na malú prispieva aspoň dačo, on je povinný na ňu prispievať rovnako ako ty, aj keď nemáte rozhodnutie súdu, nakoľko ste stále manželia. podľa môjho názoru by ste si mali vzťahy vysporiadať, lebo to nebude prospievať nikomu a najmä nie malej.veľa síl!

jamabe
12. aug 2017

Nie ste rozvedeni, ty nemas dieta zverene do osobnej starostlivosti. Otec ma uplne rovnake prava ako ty, teoreticky sa ta nemusi ani pytat, len si dcerku vezme a moze ist. Radsej sa rozvedte, daj si malu zverit, sud urci stretavanie i vyzivne. Pri takom malom dietati mu striedavku neschvalia a aj stretavanie s otcom potvrdia len v tvojej pritomnosti. A povinnost na malu prispievat ma uz aj teraz 😉

katarinamarkova
12. aug 2017

@evkaap ,,Tiež sa mi vyhráža rozvodom a že mi ju zoberie. Čo mám robiť?,,

?
čo asi...
hneď v pondelok utekaj na súd a daj žiadosť o rozvod a zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti spolu so žiadosťou o výživné.

katarinapekna
12. aug 2017

Čo mas robit? No nic!ignorovať debila bez divakov nebude predstavenie a tie blaboly ho prestanú bavit. Je mi smiesne z takychto ch*

alexandraalexandrova
12. aug 2017

cim skor podaj ziadost o rozdvod a tiez o zverenie dietata do tvojej starostlivosti + vyzivne. Dieta ziadny normalny sudca neprisudi otcovi v takom nizkom veku, hlavne ked sa o nu otec ani nestara a zije s tebou. Tvoj muz len trepe aby ta vyplasil a aby ta mal tak kde ta mat chce, v hrsti. Proste ho predbehni a vybav si to na sude predtym ako to urobi on. potom uz nic nezmoze...

juliet86
13. aug 2017

a vsetko co nemas slovne ale pisomne od neho ci svokry tj mejly smsky chat si fot screenshotuj a archivuj. daj si dokopy vsetky blocky a platby kde si platila za malu za domacnost. maj spusane kedy odisiel a kedy na kolko sa stretli. dalsie rady napr. na pomocobetiam.sk alebo poradna alexis. aky je dovod ze nie ste rozvedeni? kto to chcel? ty ci on? drzim palce. rozvod v malom veku traumatizuje menej ako ja co si to pamatam...