S manzelom sme sa rozisli, je to pomerne cerstve, este sa ani nepodal navrh na rozvod. vyhraza sa, ze vezme dieta so sebou a odide s nim resp vybavi aby mu bolo zverene. On je obcan inej krajiny (susedna so slovenskom), dieta je obcan SR, 2.5 roka. Prosim vas co mam robit, normalne som paralyzovana od strachu, co ak fakt odide s dietatom, ako sa mam branit, co mam robit. Ja som mu povedala ze styku s dietatom mu teraz ani nikdy v buducnosti branit nebudem, nakolko oni maju spolu velmi dobry vztah ale jemu nacisto preplo, akoby zo zlosti a pomsty iba. Momentalne odisiel zo spolocnej domacnosti, s dietatom som bola vacsinu casu 80% iba ja, ani neexistuje ziadny objektivny dovod na to aby mi ho nezverili.
Podaj návrh a zverenie dieťaťa a rozvod.
Najdi si pravnika, vysvetlimu mu tvoju situaciu, este zajtra podaj navrh na zverenie dietata, poziadaj si o vyzivne... neviem ci to plati kym ste este manzelia, ale po rozvode, ak by dlhodobo zobral dieta do zahranicia bez tvojho suhlasu, moze byt stihany za unos. Vsetky spravy od neho si ukladaj, ak sa ti vyhraza, nechaj ho nech ti to napise, budes mat dokaz, nahravaj si hovory..snaz sa byt kludna a davaj pozor co mu pises a hovoris..
Vziat matke 2 ,5 dieta nie je take jednoduche.
A vziat dieta do inej krajiny uz duplom nie.
Takze klud.
S chladnou hlavou najdi pravnika a ries.
V prvom rade zverenie vyhradne do tvojej starostlivosti a stretnutie s otcom v len v tvojej pritomnosti by bol ideal,aby nemohol.otec vymyslat.
Pretoze dieta je este velmi male.
Casom sa ro moze upravit.
Zasa dieta potrebuje aj otca,cize celkom ho odstrihut,s tym nesuhlasim.
Na druhej strane, takto sa chlapi vyhrazaju zenam..
Kon ktory skapina,kope na vsetky strany...
Ale neboj sa....nie je to take lahke.
Zobrat dieta a zdrhnut...
Jednalo by sa o unos, obzvlast ak nema dieta dvojite obcianstvo.
V prvom rade sa porad s pravnikom a zacni to co najskor riesit, aby ti dieta do rozvodu zverili do starostlivosti. Necakaj kym prvy krok spravi on.