Chcela by som sa spytat, ci vam pride normalne, ked sa muz stale uraza za veci, ktore sam robi? Su veci, ktore sme spolu preberali a nenastala ziadna zmena, tak som ho zacala zrkadlit. Napriklad ja upratujem vecer, az sa zo mna pari, lebo musime ulozit deti spat a on lezi a hra sa na mobile. Tak som si lahla takisto a zacala sa hrat. V tom vystartoval, co som to za matku, ze uz nie je cas, zhucal ma a prestal sa so mnou rozpravat 😆 alebo pri kazdej vaznej debate sa mi zacal vysmievat do tvare, pytala som sa, co je take vtipne, ze si to nezelam, ale neprestal, tak som zacala robit to iste a nevie to prezit. Zas som ja!!! ta vadna 😃 ale ani s lenivostou, ani s protivnostou nechce nic robit a ani toto mu neotvorilo oci...ja uz neviem
A komunikujes s manzelom, ked treba napr nieco urobit? Pises, ze upratujes ako besna a on lezi. No ja som od zaciatku manzelstva fungovala stylom - prosim ta, urob x, ja zatial urobim y. Muzi robotu nevidia, treba im ju nezne ukazat.
Ved ho zhuc ked on lezi na mobile, ci sa takto sprava otec rodiny, ktory svojej manzelke obetavo nepomoze s upratovanim a detmi, kde mas problem? 😲
Ved som mu povedala, ze robi to iste, ale on je este urazeny na mna. Preto sa pytam, ci je to normalne. Na sebe chybu nevidi ziadnu.
@simsalabim fungovali sme tak, pokial sme byvali v byte, odkedy sme v dome, berie to tak, ze on ma pracovat vonku...ale ked ja kosim, tak to mu nevadi (a teraz nerobi von vobec nic)
Ahoj u nás máme prácu a povinnosti okolo deti rozdelené, ja urobím obed,manžel umyje riad, ja uložím deti po obede spať, on urobí kávu,ja okupem deti, manžel urobí večeru...atd,keď oddych tak viac menej spoločne. Možno by aj vám pomohlo si rozdeliť povinnosti a nemuseli by ste sa hádať.
No tak ja neviem... nemali by ste si sadnut a porozpravat sa ako dvaja dospeli ludia? Zaklad je komunikacia, aby sa problemy nekopili. Moj sa tiez v sezone vela mota v zahrade a porobi tam 90% roboty. Ale to aj preto, ze ho to bavi, vyslovene sa v tom vyziva, ak by ho to nebavilo, zahradu by sme mali nizkoudrzbovu. Ale malokedy sa mi stalo, ze by povedal, ze mi nemoze s niecim pomoct, ak som ho poprosila.
Perfektný postup. Hučí preto, lebo si ho prepukla 😉 Moj muz zase vsetko co urobil komentoval. Už som prehodil umyvacku, upratať tamto.... akože len tak, mimochodom. Keď sme sa potom hádali, tak mi to zase povykrikoval čo on všetko urobil. Tak som to začala robiť aj ja. A zrazu zistil, že niekto aj umýva občas linku, či stoličky v kuchyni, nohy stola, nábytok... on mal dovtedy asi pocit, že to tam takto pekné neopackané stojí ako sme to kúpili 😁 Ešte kým sme nemali deti, a vytkla som mu, že by mohol niečo urobiť, že ja som už stihla oprať povedal mi že neperiem ja, ale práčka. Tak som mu prestala riešiť jeho veci 😉 Je natoľko inteligentný, že pochopil a keď potreboval niečo oprať prišiel a POPROSIL MA. Keď som bola v pôrodnici tak sa ma opatrne spýtal ako to má urobiť. A takto som si ho postupne vychovala tak, že pochopil, že ja som mu nespadla z neba ako slúžka a upratovačka a že v byte žijeme obaja. Keď nosieval košele, kritizoval ma ako mu žehlím golier, tak som mu povedala nech si to robí sám. A robí to už 20 rokov. Keď sa ponúknem že mu to ožehlím je vďačný, nie je to samozrejmosť.
Takže len pekne pokračuj, v pokoji a s úsmevom Mony Lisy 😉 Zážitkové učenie je neprekonateľné 😊
by sa opovážil hučať po mne chlap....🙄
je to nevyzrete velke decko
@martinals
On odmieta akukolvek dohodu. Jedina mozna je ta, ked pride dnu, tak si lahne na gauc a "dava pozor" na deti (ale tie vacsinou pobehuju, su pri mne a len krici menom, nech pridu k nemu, ani sa nepohne. Ja lietam, upratujem, umyvam riad atd, on sa hra.
Nezapoji sa do prace a vraj to robit nebude, jeho praca je von. Dnes som si vypocula, ze ine zeny zvladaju 5x tolko prace a nestazuju sa, tak by ma zaujimalo zeny, co vynimocne robite? Mame cisto, navarene, periem skoro kazdy den, nemame susicku cize susim, zehlim...
to vies, jesitny muz. To ked mu povies kde je na nom chyba to musi vyletiet z koze. Pokial sa tvoj muz odmieta zapajat musi zaplatit spotrebice ktore ti ulahcia pracu, alebo ho posli vonku s detmi, aby si mala na veci aspon trochu kludu. Niektori muzi pridu rozmaznani z domu od maminky - lenivci - a to sa nikdy nezmeni. Nabuduce ked bude mat muz blbe kecy aka si leniva, posli ho ku mne - bude ta nosit na rukach 😅 No a inak, je velmi dobre zobrat muza k inym zenam, aby videl ako sa ma dobre. Manzel mal tiez blbe kecy a potom videl kamaratky, tak ho to velmi rychlo preslo.
Zrejme to je ten muž vychovávany spôsobom "mamička to urobí, len pekne hopkaj a oddychuj" a preniesol si to aj do "dospelackeho života". Lenže v rodine by mali byť na povinnosti dvaja.Skusila by som sa razantne s nim porozprávať "môj drahý toto sú nové pravidlá, buď ich budeš rešpektovať alebo zakrocim raznejsie.(máš špinavé prádlo ups nevoslo do práčky, obľúbený obed neboli v obchode suroviny... atd), možnosti je veľa a keď nie je natvrdlý, tak pochopí ktorá bije
Nehuctena seba ale.treba mu povedať čo má robiť. Pár krát sa možno urazí ale hádam nakoniec pochopi
mm urobí všetko...všetko,čo mu poviem..sám sa nezdohadá...ale ak poviem konkretne a len jednu vec,tak urobí...o 5 minút poviem niečo dalšie....urobí...inak to nejde....ten mužský mozoček nepustí😉
@janinah 😂👍
Tak moji svokrovci fungujú tak, že svokor sedí v kresle svokra vari. Naloží mu, prinesie, on zje, ona odnesie tanier, umýva, on nadáva že prečo buchoce s hrncami, že nepočuje tv..... Môj muž je ich jedine dieťa. Je šikovný. O deti sa postará, navarí, operie, uprace, dom postavil, auto opraví, ale raz za čas nacne tému co robia iné ženy a to už sa musím smiať. Pracujeme rovnako, deti aj domácnosť sú naše takže práca ide fifty fifty. U mňa s tým nepochodi. Samozrejme závisí od toho ako partneri pracujú, čo ma ktorý na starosti, treba si to rozdeliť tak, aby to vyhovovalo obom.
@marcelatje ak svokra pôjde do neba prvá,tak svokor vám zomrie od hladu...alebo príde na krk tebe a budeš robiť to,čo svokra doteraz...v tom veku s ním už nik nepohne
@janinah tak to bude mať smolu. Rátam s tým, že môžu u nás skončiť, či už jeden alebo druhý, ale takýto servis ja nerobím. Kým bude zdravý, bude si iste bežné veci musieť urobiť sám. Odniesť tanier, oblečenie do koša na prádlo a spol.
Ze iné ženy stíhajú 5 x viac 😂😂😂 ved mu povedz nech ti ukáže tie "iné ženy" co makaju ako fretky kým sa pan velkomozny hrajka na mobile. Schválne ci také nájde.
Vieš čo, dobre robíš s tým zrkadlenim. Len musíš vytrvať a nenechať sa odradiť. Co si nejaká slúžka aby po tebe hučal?
A tie prace vonku, poviem ti mame 800 m2 pozemok, úžitkovú záhradu, ovocné stromy, kurime drevom ktoré treba chystať, veľa vecí ešte treba dorobit, dostavať.... Ale to sú nárazove práce, spravíš a máš pokoj, v zime nerobíš nic. Doma ale musíš varit upratovať prať denne, tyzdenne. Je to oveľa viac (a hlavne nudnejsej) prace ako vonku
Ináč nejakou iróniou osudu sa stalo ze v obidvoch mojich vzťahoch (aj s ex aj teraz) z tej druhej strany žiadna dobrovoľná iniciatíva k domácim prácam nebola. Skôr lenivosť, pohodlnosť, pocit ze ich mam obskakovat a porovnávanie s inými ženami ktoré to akože stihaju...
Ale u mňa take neobstojí, v žiadnom prípade, ja sa mam rada a tiež mam po práci nárok na oddych.
Takže som to vždy riešila. Dohovorom. Nenápadnou manipuláciou a rozdeľovaním prace (prosimta správ toto a ja zatiaľ urobím toto a toto a toto - naschvál slovné natiahnem objem mojej roboty aby to znelo že urobím viac)
Keď nepomôže tak krikom. Posledne štádium je zrkadlenie... Nerobíš ty nerobím ja.
Môj ex bol tvrdý oriešok, tiež mal predstavy o mužských (umyjem auto raz za mesiac) a ženských (slúžka, kuchárka, upratovačka..)) pracach.
4 týždne sme skúšali kto z koho. Jedol polotovary, protestné si kupoval nové páry ponoziek (lebo som mu nič neprala) a v byte bolo ako v chlieve, brutal bordel. No hnus, ale mňa nezlomil
5 týždeň sa od seba zapol vysávač a pustil prvú pracku. Odvtedy sme domáce práce robili normálne, spoločné a napoli
Muži robotu vidia a vedia aj navariť aj upratať a vedia aj robiť!Aspoň ten môj to dokáže sám od seba.
Len máte doma lenivé lemry.
Tak ste si ich naučili.
Ja som tiez zazila obidve varianty, mama otcovi nakladala do taniera a umyvala po nom tanier. Mne prestala nakladat vo veku 6 r. Ze som uz velka. Tatko vzdy lezal na gauci, kym mama upratovala. Tak neviem co by som robila, keby muž bol lemravý- asi by to bol 1 z bodov pred svadbou, ze aky nazor ma o domacych pracach, lebo u mna pochopenie nenajde. Tiez si chcem oddychnut a nie som ťažny kòň .Keby neustupil, tak by som sa s nim aj rozisla.Naozaj, nesrandujem
@modrykoniicek manželka nenaučí,manželka zdedí to,čo naučí svokra...a potom buď prevychová alebo aj nie....
Rady su tu dobre, a na normalnych chlapov to moze zabrat, ja si ale myslim, ze tvoj muz je "este decko", preto takto reaguje a pokial sam neuzna, nevychovas ho.
@janinah Ja by som takého chlapa kopla do zadnice nie si ho ešte brala.
A ty mu dovolíš, aby ťa "zhucal" či ako si vtedy zareagovala? Zhuc ho aj ty 😳