Ja to jednoducho neviem pochopiť. Vadí mi to, že proste dotyčnej osobe píše absolutne všetko čo sa týka nášho súkromia. Dokonca som si raz prečítala debatu v ktorej sa na mne normálne "dobre bavia"....On nevie o tom, že to ja viem, ale už to v sebe nedokážem ďalej dusiť. Čo robiť? ☹ Sme manželia 5 rokov, máme dve deti a manžel je odomňa o takmer 5 rokov mladší. Niekedy mám pocit, že si vytvára v tej druhej zadné dvierka a ukazuje jej aký je on skvelý a dokonalý....
Urcite to nie je normalne...
Aj mne by to určite veľmi vadilo.Myslím že by si sa o tom mala s ním porozprávať.Môj muž si jednu dobu tiež dosť písal s kamoškou a ja som mu povedala, že ja som jeho žena a má sa rozprávať so mnou a venovať sa mne a deťom.Pretože ma nebavilo pozerať na neho ked prišiel z roboty a hned zobral počítač a písal a písal! Normálne začal byť na nás iný, menil sa....ignoroval deti aj mňa.Ked si prestal s tou kamoškou deň čo deň písať, všetko začalo byť super.Viac sa nám venuje.Teraz si nepíšu vôbec.
Niečo podobné sa stalo kamarátke.Zistila že cez facebook si jej muž neustále každý deň píše s kamarátkou úplne o všetkom.On jej povedal že sú len kamaráti a nič spolu nemajú, ale o asi pol roka jej písal smsky ako bez nej nemôže žiť a že ona ho priťahuje, že je dokonalá....no momentálne sa rozvádzajú! ☹
Mám pocit akoby si chlapi neustále museli niečo dokazovať.Fungujú v štýle:"Ja na to ešte mám!" Aspoň veľmi veľa chlapov v mojom okolí robí podobné veci.Takže možno si aj tvoj dokazuje, že je ešte pre baby-babu zaujímavý. Určite mu povedz že ti to vadí!
hmm ja by som z toho bola na nervy 🙂 ale zas by som mu to aj povedala ze mi to vadi..otazka je ci ta pocuvne a prestane abo to zacne robit potajomky...ono kazdy sa potrebuje vyrozpravat,ale u chlapov je to take s prepacenim divne 😎
no neviem ci je to normalne alebo nie, ale ja mam kamarata s ktorym riesim svojho manzela dost casto a obcas si aj srandu spravime, nie preto ze by som ho chcela zhadzovat ani si robit zadne dvierka, ale obcas to pomoze na odlahcenie, nevidim v tom nic zle, manzelovi som o tom povedala a on v tom tiez nic zle nevidi, dokonca som mu zopar krat aj ukazala co riesime a on niektore veci pochopil rychlejsie ako keby mu to mam vysvetlovat sama
na druhej strane ty sa nikomu nezvoverujes?
Mne skor pride divne, ze to nie je divne tej druhej... Musi vnimat, co sa medzi nimi deje... a prehlbuje to... Ked sa mne zenaci zacinaju takymto sposobom zverovat a pozovat, aki su skveli tak im jasne vysvetlujem, ze maju svoje zavazky a ze by mali mat manzelku na prvom mieste a svoje problemy riesit najma s nou... Kvoli mne sa ale ziaden zenac nerozviedol...
taký kravál by som doma spravila,že by mu jesť nechutilo.to sa nerobí.ak to nechápe sám od seba,tak by som mu to dosť dôsledne vysvetlila.a je jedno či kamarát alebo kamarátka,toto sa nerobí.a ak si necháva zadné vrátka,spomenula by som to vo svojom dôslednom monologu..
Stalo sa mi to, síce sme ešte neboli manželia, ale na veci to nič nemenilo. Vedela som, že si s nou píše, no ked mi jedného dna zvedavosť nedala, a pozrela som si "o čom", bola som zhrozená - celým predmetom som bola ja, "my", naše súkromie, čo sme kedy robili a AKO... myslela som, že zošaliem. Povedala som muž, etoto pokračovať nebude... Našťastie, pochopil, odvtedy jej nenapísal 🙂
mne by to takisto vadilo
Môj muž sa spoveda zasa svojej mamičke... to tiež nieje normalne ale toto co ty píšeš tiež nie.. povedz mu že mal zapnuty PC aj facebook alebo kde si to píše a že si tam nakukla a co.... prekvapko nech ti to vysvetlí predca nie si žiadna sliepka...! no nie?? :!! zahraj to tak že t o bola nahoda 😉
myslim, ze by mi to vadilo 😠
ta butlava vrba by si mala byt ty, najlepsia kamaratka, spolocnicka, preto si vybral teba a nie hocijaku inu ....
a teraz to porovnaj so svojou situaciou, ziadna to nemame idealne, ale toto mi pride tak okate prepac a drzim palce....
Hej normálne to je. Vidieť to na každom kroku v dnešnej dobe. Či by mi to vadilo? samozrejme že áno. Cítila by som sa ponížená a sklamaná. Ešte sa mi to nestalo, teda s mojim mužom nie. Ale čo som odsledovala v okolí tak ono to je trošku problém ktorý je vytvorený z oboch strán. Nechcem teraz uraziť zadávateľku otázky, to určite nie, ale toto sa v 95% prípadoch stáva preto lebo sa partner potrebuje rozprávať s osobou opačného pohlavia a doma mu to nie je umožnené 😒 😔 K zachovaniu tvojej cti a rešpektu k tebe by to nemal robiť a určite sa nemá na tebe " baviť" s cudzou ženou, ale ak sa neviete normálne porozprávať doma tak sa mu nemôžeš čudovať. Keď sa mi také stane tak budem vedieť že som zanedbala komunikáciu so svojim mužom a pokúsim sa s tým niečo robiť.....(ak to nie je chrapúň, ktorý nemá k žene ani trochu úcty a nechystá sa "odskočiť si")......
(mimo témy, s mužom si napr. telefonujeme keď je na nočnej vždy minimálne hodinu a stále si máme čo povedať 😝 dúfam že nám to tak ostane...a sme spolu zatiaľ 10-ty rok)
juj, ja som takto prišla k manželovi... mala som pred ním vzťah, ktorý nefungoval ako mal, mm bol raz svedkom jednej situácie, kde mi potom povedal, že som ja urobila chybu, že muži premýšľajú inak a nemám sa čudovať, že to môj priateľ inak pochopil... no a potom, keď som si nebola istá, bola som uňho "na radu"... stali sme sa dobrými priateľmi, neskôr sa ma aj on chodil pýtať na nejaké veci z jeho vzťahu... jemu sa vzťah rozpadol, po pár týždňoch aj mne... tak sme si spoločne pri pivku "lízali rany"... a už sme 12,5 roka spolu... takže pozor na dôverné priateľstvá...
...asi by som mu povedala, že to viem a pýtala vysvetlenie... ja som bola predsa v inej situácii, vo vzťahu je to inak, v manželstve by už mal byť na dôvernú debatu partner...
Podle mě to normální není. A jestli by mi to vadilo? Ano, a velmi ☹.
ci by mi to vadilo zalezi na povahe ich komunikacie. Pokial je to len klabosenie medzi kamaratmi, tak by mi to nevadilo. Naopak, brala by som to ako zdroj inspirace, co sa mm nepaci, co robim podla neho zle atd, jednoducho nieco na zvazenie. Nie vzdy sa vedia manzelia dokonale otvorit navzajom jeden druhemu.
Pokial by to vsak presahovalo hranice, pripadne by to malo zly vplyv na nas vztah (ako tu niektore pisali, ze hned sadal k pocitacu a zanedbaval rodinu, pripadne citove ochladenie voci mne), tak by som sa slusne opytala, o co tam ide.
Ale kricat, pripadne sa robit ze "nahodou" a podobne veci mne osobne pridu v manzelskom/partnerskom zivote trapne. To musi mat zena nizke sebavedomie a IQ, aby si manzelovu uctu a suhlas vydobijala manipulaciami, trieskanim pastou po stole a ultimatami 😖
urcite by mi to vadilo a neni to normalne. aspon ja zastavam nazor, ze to, co sa deje u nas doma ma zostat nase sukromie. ani ja nerozoberam pripadne problemy, alebo dilemy s nikym a ocakavam to aj od manzela. ked sa chcem s niekym poradit, mam svoju mamu, svoju sestru a nie, aby som nieco cudzim ludom vesala na nos. a viem, ze ani moj manzel to nerobi, lebo vie, ze by mi to priserne vadilo. a na vasom mieste by som sa o tom s manzelom porozpravala, povedala mu, ze o tom viem a poziadala ho, aby to skoncilo.
vadilo by mi to a velmi, skus to stopnut kym sa da, lebo moze byt neskoro. prave z takychto priatelstiev neskor vznikaju vztahy, poznam tuto temu az prilis dobre a preto ..... zakroc kym sa da, cim skor tym lepsie, zelam vela stastia
Vadilo by mi to a fest to neni kamarat ale zenska.... take kamaratsvo pri ktorom by sa na mne zabavali by som teda nijako nepodporovala ba prave naopak.... bud sa spravaju ako kamosi alebo ako spiklenci.... ak sa spravaju ako kamosi tak vedia odkial pokial a zbytocne neublizuju osobe na ktorej jednemu z nich zalezi viac ako na kamaratstve ani verejne , ani sukromne.... velmi rychlo by som manzelovi vyjasnila ze taketo spravanie mi vyslovene vadi a nech zbytocne nerozbija nejakou hopsajdou vase vztahy... pretoze ti to skratka vadi ..vysvetlimu ze keby to bol chlap mala by si daleko viac pochopenia ale zenu uz jednu ma. Kludne sa moze samozrejme kamaratit s kamaratkou aj dalej..ale bez roztierania vasich osobnych veci kade tade...vas vztah a veci okolo neho patria len vam a nikto kto ich nezazil nema pravo si snich robit posmesky ...a hlavne ak by sa jednalo o rozumnu zensku ani by si to nedovolila...a taka co si to dovoli ..na tu bacha aby uz nebola u chlapa jednou nohou v posteli....
asi by mi to tiez vadilo.. musite sa porozpravat o tom, lebo takto nevies na com si a mozes len hadat a utapat sa vo svojich predstavach, ktore ti potom nedaju spat..
alebo sa skus stretnut s nou.. mne sa raz jedna svina snazila ukradnut priatela a ked som jej odkazala ze sa s nou chcem stretnut, tak zostala prekvapena a zlakla sa ma. potom som si to vysvetlila s darhym, zabojovala som a sme tu uz traja.. kazdopadne by som to riesila..
z vlastnej skusenosti by som si uz nikdy nezacala s mladsim muzom odomna
..vadilo by ma hlavne toto * raz som si prečítala debatu v ktorej sa na mne normálne "dobre bavia"*..to co je za manzela, ked sa bavi na ukor svojej manzelky?....tym, ze sa na tebe bavi, ta vlastne ponizuje..a je truba, lebo v podstate ponizuje aj sam seba..ved s tebou zije, ma s tebou aj deti..tak toto by som si teda vydiskutovala..ak je to v pisomnej forme takto, ake to musi byt , ked su spolu ...neuzieraj sa a porozpravaj sa s nim o tom..inak budes nestastna vo vztahu..drzim ti prsty....zvladnes to 😉
..ja neverím ani na kamarátstvo po "rozchode" a toto je pre mňa neprípustné,to Ťa má za akú chuderu??? 😕
Mala som podobny vztah kedysi, takze celkom chapem ako sa citis, dokonca mam pocit, ze v tom mojom vztahu neostalo iba pri vypisovani, ale stihla som to ukoncit skor ako sa to cele prevalilo, nebol to nas jediny problem vo vztahu.... 😒 Aj tak si ale myslim, ze ak ma tvoj chlap aspon kusok rozumu a citu, tak ked si s nim o tom pohovoris, zamysli sa nad sebou a podobnym uletom sa do buducna vyvaruje, ale ak je rovnakej povahy ako bol ten moj, tak to iba zahraje a bude to robit nadalej potajomky a to by otec deti a manzel urcite robit nemal.. ☹
Zalezi aj na tom, co je to za zensku, ci to nahodou nie je nejaka dlhorocna rodinna znama, alebo kamaratka z detstva, na ktoru sa ozaj pozera iba ako na kamaratku a potrebuje takto aspon pisomne vypustit ventil, ale skor sa obavam, ze taketo pripady su u chlapoch velmi ojedinele, ak sa uz aj rozpravaju o nas a bez nas, tak väcsinou nie s inymi cudzimi zenami... Niekedy sami zlahcujeme situaciu a bojime sa pozriet pravde do oci aj ked tusime, ze je zle, myslim, ze by si sa s nim mala o tom otvorene porozpravat, nech si uvedomi, ze ma rodinu, a ze pubertu uz ma davno za sebou a casy kedy si mohol dovolit podobne vystrelky uz su davno prec.. ach ti chlapi...
manzel ti ma byt najlepsim priatelom a dovernikom....komu sa mozes zdoverit so vsetkym co ti lezi na dusi....a bez toho aby to bolo rozkecavane na verejnosti. To co robi ten tvoj, by sa mi vobec nepacilo. Musite si to vyriesit, normalne sa s nim o tom porozpravaj, uvidis ci to pomoze a ked nie, tak prepac, ale neviem ci by som s takym niekym mohla byt. Kto sa bavi na vlastnej manzelke s druhou osobou. Komu inemu mas potom uz verit? Pride mi, ze chalan sa vo vztahu asi trosku nudi a vybija si to...takto...neviem je to na vas musite si to vyriesit vy dvaja. Ale urcite to nie je OK. Good luck 🙂
tak toto by som v manželstve nikdy netolerovala... 😠 ešte aj to,že sa na tebe dobre bavia!Asi sotva ťa tvoj muž miluje..A neverím na čisto priatelstvo medzi mužom a ženou...
z vlastnej skusenosti ti poviem ze to nie je v poriadku moj manzel si nasiel takuto spovednicku v robote a prisla som na to uplnou nahodou v hodinne dvanastej ked ked som jej zavolala tak ona mi zacala ze nech sa necudujem ze on je nestastny lebo som stale nervozna (mali sme financne problemy a aj problemy s jeho mamickou )a ze on sa potrebuje niekde vykecat, doma ovsem tuto potrebu nemal takze doma som urobila tichy prievan jeho skrinou a kym prisiel z roboty bol na komplet zbaleny nech sa ide vykecavat vtedy mu to doslo no a poviem ti ze ked teraz je torelativne o.k. ten pocit ze tam mohlo byt aj viac nez len vykecavanie ostava . takze ziadne priatelstva medzi muzom a zenou NEEXISTUJU vzdy tam je nieco viacej
je mi to ľúto,ale keby šlo len o kamarátstvo tak jej nehovorí úplne všetko,možno len čaká kým to praskne 😅 skús sa s ním porozprávať.je lepšie to zabaliť skôr,ako neskoro ☹ ale určite nie je správne zostať s ním lek kvôli deťom,aj ty máš právo na spokojný život.držím palce 😉
ahoj,je mi veľmi ľúto,že takéto niečo prežívaš...pretože poznám podobný prípad ☹ a nedopadlo to dobre...známa to tiež neriešila,bála sa a nakoniec sa z rozprávania stal vzťah....treba to ukončiť kým je čas...musí si vybrať bud ty alebo kamoška....kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje...byť tebou riešila by som to a nečakala kým sňou bude mať taký hlboký vzťah že si vyberie ju a nie teba...neriešila by som to možno nejak násilne,lebo chlapovi ked niečo prikážeš,vždy urobí opak, skor by som milo povedala že o tom vieš , že ťa to trápy,že ty si predsa jeho najlepšia kamarátka...a že žiarliš proste narovinu ako to je...a že či jemu by to nevadilo keby si mala iného muža kamaráta takého blízkeho....ved ty ho poznáš najlepšie,tak vieš ako na neho...použi ženskú mudrosť a všetky zbrane nato aby si tu žensku odstranila z jeho života...a čo najskor, nečakaj ani den....držím ti palce zo všetkých síl...
vadilo by mi to. urcite to nie je vporiadku, ze si vypisuje s cudzou zenou, prilezitost laka zlodeja, povedz mu, ze ci by sa mu pacilo keby si si ty pisala s inym muzom tak ako to robi on 😝 a to,ze si pise vsetko o vas, tak to uz by vobec nemal. ja neverim na taketo kamaratstva, moze mi rozpravat kto chce co chce 😉
Mne sa dialo to isté. A moja rada-povedzte mu to čím skôr a na rovinu ,že Vám to prekáža a veľa veľa veľa sa začnite rozprávať,až nadobudne pocit, že vo Vás má okrem ženy aj výbornú kamarátku.A skúste sa "baviť na Váš účet " s ním.tak trošku si urobte srandu aj jeden z druhého 🙂 .u nás to pomohlo. Ak bude vystrájať, tak možno nejde o obyčajné kamarátstvo..To je len môj názor 🙂 držím palce
@monyz hmm.. to mi je ľúto ☹ mne osobne by to prekážalo a asi by som mu to hneď aj dala najavo. Neviem, ako medzi sebou zdieľate rôzne pocity, či sa teda bežne rozprávate o veciach, ktoré vás trápia. Základom každého dobrého vzťahu je aj komunikácia, tak by som to s ním skúsila prebrať. A o chlapoch je známe, že dozrievajú trochu neskôr, preto je otázne, či to robí kvôli tým zadným dvierkam alebo to robí prirodzene bez toho, aby si uvedomoval, že vlastne ubližuje. Každopádne držím palce!