Manžel sa so mnou stále háda

15. sep 2022

Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.

autor
15. sep 2022

Ešte dopisem,že keď má poobednú celý týždeň absolútne nič nerobí.Ked má rannú ,pomota sa na dvore aby nemusel pomáhať mne.Obcas niečo spraví.Cez víkendy buď chodíme na výlety všetci spolu alebo manžel niečo robí na dome na dvore podľa nálady.A zas len ja sa starám o všetko ostatné.

kamatopo
15. sep 2022

Nech zmení prácu, alebo si skúsi týždeň tvoje pohodlie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
15. sep 2022

s kym si si narobila deti, to aj mas, smola, mala si rozmyslat este predtym. Ja som isla do roboty, ked mali deti 1 rok, doslova som si tam isla oddychnut, s manzelom sme sa pri nich striedali (on robil od 8 do 16 a ja od 16 do polnoci, alebo naopak), a ani septom sa nestazoval, rovnako varil kasicky a polievocky, rovnako zmyval dlazky, rovnako chodil s detmi na preliezky. Boli sme vsetci spokojni a mali sme dva plnohodnotne platy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
15. sep 2022

Deti mas v skole a v skolke. To mate vilu ci?

luccija
15. sep 2022

Ty si tu uz pisala vsak?🙂to je ten co si isla do zahrady trhat burinu a on krical, ze vymena, ze hodina ci co uz ubehla, ze nezvlada syna?je to lenive hovado a iny nebude.Taky nemal mat rodinu.
Vlastne nerobi nic iba chodi do roboty.Je to smutne a ty sa strhas.S takym hlupakom nepohnes co robi doobeda ?Otrasny vzor pre deti a muz nanic.Ze mal taky vzor doma to je jeho vec kolko ludi ma doma zle vzory a spravaju sa voci rodine pekne.Jemu sa nechce, lebo vie ze o vsetko sa postaras ty.Ako z toho von neviem je to ignorant

lily405
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
15. sep 2022

načo si doma? choď radšej do práce keď sú deti v MŠ a ZŠ. Aj tak sa manž. nezavďačíš čo by si si ruky aj po lakte zodrala... V práci budeš mať väčší kľud a ešte aj zarobíš...

luccija
15. sep 2022

Doobeda ste spolu doma, tak mu povedz co treba nakup...vybrat pracku.Nevsimla som si, ze maly chodi do skolky asi teraz od septembra?Vela chlapov na dedinach razi tuto teoriu, ze o vsetko sa staraju zeny:(tiez si myslim, ze je cas vypadnut z domu do roboty nikto si to nevazi.Budes ocenena, medzi ludmi, plat...v zahrade moze porobit aj on.Budes to mat este tazke

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

Treba ist do prace, deti uz mas v skolke/skole, tak potom nie je dovod byt doma. To, co pises, ze stihas, to som stihala popri dvoch detoch a praci.

lily405
15. sep 2022

Pravda bude niekde uprostred ako vzdy..Ak ti to vadí ako to mate, treba zaviesť iné pravidlá..Ty do práce aspoň na polovičný úväzok zatial a starostlivosť o domacnost a deti si rozdeliť tak ako to robí veľa párov..Kde je problém?

autor
15. sep 2022

@elizabet173 Nemám väčšiu časť dňa deti preč.Rano ich vozím do školy a škôlky.Potom rýchlo nakúpiť navariť upratať čo treba.Chodim často aj k dr,tam sa dlho čaká,na poštu,proste vždy je nieco čo treba vybaviť.Potom 11,30 utekám do škôlky pre malého,na 12tu do školy pre staršiu.Ucenie,hrať sa s nimi,chodím s nimi von každý deň.Vecer zas kúpanie,rozprávka,spať chodia o 20tej.
@hederamonstera Máme 4 izbový dom.
@lily405 Áno chodila som do roboty a presne do tej istej kde robí muž.Tak viem ako to tam chodí.Lenze ja som robila 12tky každý deň,plus víkendy nadčasy.A nesťažovala som sa.Je pravda že vtedy sme ešte nemali deti.No takú blbosť keď mi povie že neviem ako to chodí v robote.Mam oveľa viac odrobene než on a fizycku prácu.
@deti95060810 Na 4 hodín neviem kde by som našla prácu.O 12tej sú obe deti už doma.

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

Preco mladsie dieta nechodi na cely den do skolky a starsie do druziny?

lily405
15. sep 2022

Nieste natesno s peniazmi? To by bol dôvod,prečo je podraždeny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
15. sep 2022

Máš zlý systém,ak sú deti mimo,ty nepracuješ a nič nestíhaš a nemáš čas na oddych..Že máš lenivého chlapa,ktorému je zaťažko sa zahrať s vlastnými deťmi je druhá vec.

lula3108
15. sep 2022

Ale ved ste sa tak ocividne dohodli ze to takto bude- on zaraba peniaze a ty sa staras o domacnost. Ci on ma nosit domov peniaze a este sa aj starat a ty sa budes starat len na pol uvazku? To co od neho chces nie je fer, bud obidvaja prispievajte rovnako alebo ste si rozdelili povinnosti a on ma naozaj pravo oddychovat ked je doma. On nech sa stara o to, aby doniesol dost penazi na to aby ste mali vsetko co treba a aj navyse na dovolenky a vsetky vymozenosti. A ked si pri dvoch detoch nevies zorganizovat cely den doma tak je nieco zle - kopiec zien to zvlada aj s pracou na full time

autor
15. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Do škôlky chodí na pol dňa lebo je ešte malý,má 2 roky 4 mesiace,no zobrali ho čo som bola prekvapená.A staršia nechodí do družiny lebo není taká možnosť.
@lily405 Vyjdeme len tak tak.
@lula3108 Na ničom sme sa nedohodli.Ano chodí do roboty,a ja som bola na RD.Ale zas toľko nezarobí aby sa o nás postaral finančné.

vler
15. sep 2022

Vy ste sa nerozpravali ako budete fungovat po narodeni deti predtym ako ste sa rozhodli pre rodicovstvo?

konikkon
15. sep 2022

Choď do roboty aj ty. Alebo povol z tempa. Ak máš už väčšie deti, tiež nechápem, čo celý deň môžeš robiť, keď sú v škôlke/škole. Veď oddychuj vtedy.

autor
15. sep 2022

@vler Nie nerozprávali.
@konikkon Deti sú v škole škôlke len do 12tej,písala som hore vyššie čo za ten čas robím.

liljana
15. sep 2022

Byt doma s detmi nie je ani tak namahave, ako narocne na cas. K dr. a vybavovat chodia aj pracujuci ludia. Nerozumiem, preco niekto kazdy den nakupuje, vari, upratuje, perie,... Varit a upratovat kazdy druhy den, nakup a pranie raz za tyzden. Plet burinu? Nasadte anglicky travnik a zeleninu kupte, ak ta to zatazuje. Ak si unavena z vozenia deti do skolky, tak mladsieho nechaj doma. Mas skor zle a neefektivne zadeleny den a robis mozno zbytocne prace.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

No, ja aj tak neviem, ze co nestihas, lebo ja som napr. rano odviedla deti do skoly/skolky, isla do prace, z prace do skolky, na ihrisko a mali sme vzdy teplu veceru a aj upratane a to mame vyse 300 metrovy dom. A to mam pracu, ktoru si este aj domov nosim. Takze to mas nejako divne zorganizovane.

matullienka
15. sep 2022

Ale veď oprať môžeš hodiť aj keď deti prídu domov, rovnako ti môžu pomôcť a môžete si spolu nachystať obed, tiež si myslím, ze keď si doma a nepracujes tak preto je všetko na tebe, a co myslíš ako to zvládajú iné ženy, ktoré ešte chodia do práce? Mne muž tiež nepomôže lebo robí od rána no večera ešte aj sviatky a víkendy a popri tom dorábame dom co ho mám teraz kvôli tomu zastreliť? Ja popri tom chodím ešte aj do roboty. Ak nestíhaš doma niekde bude chyba, ved navariť sa dá aj na dva dni a tiež určite nemusíš každý deň prať. Utrieť prach každý druhý deň a povysavat každý koľko trvá 30 minút? Nikde nie je napísané, ze musia byť s deťmi vonku denne, ak bývate na dome, stačí vybehnúť na dvor oni sa hrajú a ty môžeš co to urobiť v záhradke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@elizabet173 asi sme uz stare😉

autor
15. sep 2022

@elizabet173 Mladší je prijatý na pol dňa len a v škole je málo učiteľov vychovávateľov,tak nefunguje družina.Sme len malá dedina

matullienka
15. sep 2022

@elizabet173 presne ja nechápem na čo si takýto ľudia vôbec robia deti keď potom máš pocit ze ich starostlivosť o ne otravuje. Pochybujem, ze aj deťom sa musí venovať celý ten čas co sú doma, ved aj sa sami vedia prehrať. Niektoré robia zo všetkého kozmickú loď