Ahojte! Začínam byť vytočená. Včera večer som sa chcela s mužom pekne v kľude porozprávať, povedala som mu , že sa necítim veľmi šťastne, akoby sme stagnovali v manželstve a že mi chýba viac kontaktu a iniciatívy od neho ( a.k.a sexujeme tak raz do mesiaca - aj to je veľa - keď to začnem ja a mňa to už nebavíííí ) , chýbajú mi bozky, objatia, proste sedíme na gauči 2m od seba, že sa cítim osamelá.
A jeho odpoveď????? Sedel ticho ako puk! Nepovedal 10 minut nič a potom iba sa vybral spať. WTF? Keď som mu povedala, že som čakala že sa porozprávame normálne tak bol zas ticho!
A dnes? Celý deň zavretý vo svojej izbe. Akože, to je trest za to, že chcem od neho viac blízkosti, že sa zavre do izby a celý deň so mnou nekomunikuje????? Akože sa mu mám isť ospravedlniť, alebo čo? Na čo teraz akože čaká?
Úprimne, som takúto reakciu nečakala, aj keď s ním akákoľvek hlbšia debata nemá cenu, lebo sa hneď oduje, ale aspoň 2 slová k tomu by mohol povedať? Alebo sa posnažiť niečo zmeniť? Ja by som aj sa prišla potuľkať, ale on sa bozkávať moc nechce a mňa už nebaví stále dobiedzať. Začína to vo mne vrieť, ale nechcem byť za hysterku.
@zildo Sme spolu 7 rokov a máme 2r dieťa.
Mozno sa zlakol a prehodnocuje vsetko. Ja by som teda ticho nebola. Dala by som mu mozno pol dna,ale potom by sa rozleteli dvere na izbe. Ak je to dlhodoby problem,je nacase ho pomenovat a zacat riesit. Nech sa spamata a uvedomi si ako chce zit. Takto si predstavuje zivot? Ze budete chodit okolo seba ako cudzi ludia? Rovno toto by som sa ho opytala.
Noo asi ti chce ukázať, že to môže byť ešte horšie... pochopil to tak, že si ho zj***a a toto chlapi veľmi nemajú radi....možno skús iným štýlom.... kávičku, koláčik, vínko, príjemný film, hudbu a možno nebudete potrebovať ani takéto rozhovory....to už chcem len vidieť chlapa, ktorý sa bude na túto tému rozprávať.... veľa šťastia v udobrovaní..
Typicka muzska reakcia. Hlavne, ze vsetky rady na mk su, ze rozdebatujte si problem😉. My zeny, by sme rady, ak by bolo s kym😏
Ze do svojej izby 😆 nevytvarajte si bariery, neoduvajte sa....
@adka176 jasne , ja budem dokola sa doprosovať a robiť atmosféru, aby som ho dako naštartovala a ja sa kedy dočkám? 🤷♀️ Niekedy si prídem jak taká zufalka čo musí len ruku do gatí furt pchať aby teda bolo už dačo
@oli18 už som si povedala že si radšej budem nechávať veci pre seba lebo to nemá cenu
@martinkatinka je to jeho pracovna, ja som sa práveže snažila ešte že v pohode, žiadne urazenia po tom mlcani, dokonca som mu prichystala speci raňajky, že nový deň a možno sa niekde pohneme a prdlajs
Ja mam toto 20 rokov, vzdy ked poviem ci sa neporozpravame skonci to mojim monologom, on ticho, aj ked sa ho nieco opytam, potom sa postavi a ide spat, alebo prec. My nastastie aspon ten sex mame castejsie, ale inak ine prejavy intimnosti nehrozia. Prajem ti pevne nervy.
Buď je niečo čo ti nechce povedať a rozmýšľa ako z toho von, alebo je to taký typ človeka ktorý sa nerád hada a nemá na to odpoveď. Uvidíte. Ja by som to neriešila. Dala by som mu čas. Ženy majú vždy plné ústa reči a kriku zbytočne podľa mňa. Proste nechať mu čas. Ako dlho si si to rozmýšľala ty keď si mu to šla povedať? Toľko nechaj aj jemu keď chce a uvidíš ako sa situácia bude vyvíjať.
Práveže si mu povedala čo ťa trápi, možno to prehodnotí a zmení správanie. Načo k tomu ďalšie dohovaranie?
Zaliezol do jaskyne a rieši to v sebe. Daj mu čas a potom ho popros, aby sa k tomu nejako vyjadril. Na začiatku vzťahu bol iný? Viac ukecany? Sex bol často? Alebo od začiatku nič moc?
@elizabet173 jaaa by som mu ani neoznamila. Len sla
Ťažko povedať prečo taký je. Niečo sa muselo stať žeby problém? Možno je aj vyčerpaný z práce. Možno je taký typ že moc toho nenahovori, možno je to už taká rutina. A možno je v tom aj úplne niečo iné. Ale toto správanie môže byť aj toxické alebo manipulatívne. Ťažko posúdiť.
ja tieto stavy chvala nepoznam, ale ked som chcela deti, tak zakazdym som si musela manzela znasilnit. Tiez tieto "hratky" casto nemusi, ale inak super chlap.
na kazdy pad drzim palce nech sa to akokolvek pohne, len nech sa pohne....zivot ukaze.
@elizabet173 bud rada😀
pozri ty si poznas muza najlepsie ale asi nebude uplne komunikativny typ podla toho co pises - ja napr. na toho mojho nemozem len tak vybalit taketo bomby, tiez potom nevie reagovat a reaguje kadeako len nie tak ako chcem/potrebujem, u nas ked sa nahromadia veci, ktore ma stvu a vidim, ze jeho nejake tiez, tak (teraz to prezeniem) mu v stredu poviem, ze v sobotu sa chcem porozpravat, ze su veci co ma hnevaju a isto aj jeho a podme ich riesit a my si naozaj v tu sobotu sadneme, nalejeme nejaky poharik a kazdy z nas konstruktivne tomu druhemu povie co ho hneva a ako to ideme riesit - na mojho muza proste utok, moment prekvapenia, amok, hysteria nefunguje, to sa akurat tak dobre pohadame a nic sa nevyriesi
takze ja by som mu normalne zaklopala na pracovnu, ze som ho zrejme zaskocila a ze teda ocakavam, ze sa o tom este zajtra porozpravame ako to ideme riesit
Ja budem asi za divnú ale ísť na chlapa štýlom chcem sa porozprávať a teraz a hneď... tak to je hotový karambol hneď na začiatku. Vlastná skúsenosť. Väčšinou sa chlapi rozprávať nechcú a už duplom nie o vzťahu a citoch. Už som potom otočila rétoriku na: mohli by sme zajtra vybehnúť na kávu a chcela by som s tebou niečo prebrať... tak by ma potešilo, keby si bol v komunikatívnom móde 😅 ak mu na tebe a vzťahu záleží, tak sa na ten mód naladí, ver tomu. Veľa šťastia 🍀
No evidentne nema zaujem riesit problem,vyriesila by som si po svojom a bez neho😅
Pasívna agresia. Niečo si mu vytkla, pre jeho hrdosť je to ťažko stráviteľné tak sa radšej bude hrať na obet on. Podvedome a možno nepodvedome ta mlčaním vyprovokuje k tomu aby si bola na nho hnusna, tým pádom navonok budeš ty tá zlá. Lebo on je ticho, nič zle ti nerobí, ani ti nič nevytyka ako ty jemu. Neviem čo by som robila na tvojom mieste, ale raňajky by to určite neboli.
Ťažko povedať viem sa vžiť do vás trochu ale ja sa snažím vždy povedať čo mám na ♥️nie som ticho lebo to nie je dobré, ale niekedy sa to vyplatí byť ticho 🙄 komunikácia je vždy dôležitá, ale keď niekto nechce komunikovať, tak ťažko s takýmto človekom vyjsť žiť v jednej domácnosti... neviem skúšajte, ale ťažko vám povie jedine ho naštvať a možno vám povie čo ho trápi...nepoznám ho, ťažko radiť, keď človek nepozná povahu....ale asi bude tichý, skromný....neviem ste manželia....kedy sa stalo to, že tak málo sa milujete... alebo ho nepodozrirvate....
Lízať vajcia mu náhodou nemá? Ako sorry, žena príde, chce sa porozprávať a on sa oduje ako nejaký nezrelý sopliak a ona ma žehliť a chodiť okolo neho po špičkách, no to určite. Neurobila nič zlé, v živote nastanú rôzne situácie, o ktorých bude treba rozprávať, to sa vždy oduje?
A vieš čo? Niekedy je najlepšie sa poriadne pohádať a vedieť na čom si, ako žiť v neistote.
Tak ja som sa napríklad naučila že na môjho manžela sa treba pripraviť - krátke holé vety a stihnúť to do 5 minúť a to max , lebo potom zhasne. Prestane ma počúvať a je tam len do počtu . To je keď sa bavíme o našom súkromnom živote . Ak sa bavíme o práci tak vníma až až , alebo o športe tiež ale keď mu poviem niečo v štýle , že potrebovali by sme do domácnosti a deti hento a tamto , 5 minút a koniec. Sex je , nie je to čo bývalo ale je, vždy mi povie že nejdeme sa zapagrafiť ? ( obaja sme právnici ) .
Ako dlho ste spolu? Čo vás spojilo? Čo ťa pri ňom drží?