Manžel sa priznal, že stávkuje a má dlhy

vero12345vero
10. apr 2019

Dobry den. Neviem co mam robit. Po skoro roku manzelstva som zistila, ze moj manzel stavkuje. Prehral vsetky zarobene peniaze (len tie po svadbe, co sli na moj ucet nie). Vcera prisla posta - upomienka o nezaplateni pozicky, ktoru si zobral na stavkovanie. Ked som zacala vrieskat, priznal sa mi, ze je zavisly a prosil ma aby som sa mu z toho pomohla dostat. Mame aj dieta. viete mi poradit co mam robit? Staci zajst za psychologom alebo mam to riesit razantne a poslat ho na liecenie? Sluboval mi ze spravi vsetko co cccem By som ho nevyhldila z.domu ..zr mu na mne a na dietati nJviC zezi..

bibina32
10. apr 2019

ahoj, asi by som mu dala šancu, určite by som s nim vyhladala odbornu pomoc, šla tam s ním, a ak by oni odporučili liečenie, tak ho tam poslať. Doležité že chce pomocť. Držím palce.

marseillefan
10. apr 2019

Poradiť ti neviem, lebo nie som psychológ, ale akákoľvek závislosť je veľmi nebezpečná a aj v budúcnosti jej môže prepadnúť a jeho dlhy sú aj tvoje dlhy. Takže prioritne by som riešil vysporiadanie BSM a žiadal si prístup k jeho účtu. U nás si jeden mladý muž popožičiaval 500 tisíc eur. Bol to syn podnikateľa, takže ľahko ľudí nachytal. A zaplietol sa aj s mafiou. Takže to nie je žiadna sranda...

ukulela
10. apr 2019

@vero12345vero na zavislost psycholog asi nestaci - v BB kedysi davno rozbehol liecenie zavislosti ako gamblerstvo MUDr. Nabelek - pohladaj. Nemusi to byt asi nutne s hospitalizaciou, ale treba odbornika, Je to zavislost ako drogy, ci alkohol a treba na to odbornika. Ak chce pomoct, sancu by som mu dala. Ale teda asi by som razne riesila financie v manzelstve - mozno az rozdeleniom BSMkvoli dlzobam.

pribinak
10. apr 2019

No urcite chod k právnikovi a ries BSM a urcite si daj podmienku, ze mužova výplata pojde na tvoj účet. Zrus mu pristup a zober kartu.
K psychiatrovi chodte spolu. Nechcem byt zlá, ale ludia zo závislosťou su neskutoční manipulátori a klamári.
Nasľubujú hory-doly, len, aby mali kľud a mohli hrat.

eliska13
10. apr 2019

@vero12345vero psychiater, psychológ a uvidíte či navrhnú liečenie v Banskej Bystricu sú top, ale čaká sa veľmi dlho.Dovera je fuč, už budeš vždy na pochybách či neminul, ako sa zachová je to už žiaľ na celý život pokušenie a neviem či chces žiť v neistote.aj ty by si mala ísť k psychológovi sa poradiť ako s ním rozprávať, ....teraz si v šoku až neskôr sa Ti veľa veci vyjasni
Je chorý a určite hra roky a určite toto nie sú jediné dlhy, ktoré má.

romiada
10. apr 2019

@vero12345vero aj ked ho vylucis z BSMka, zoberieš kartu, vyplata bude chodiť na Tvoj učet, stale su tu nebankovky od ktorych sa da požičať za nehorazne uroky. Mali sme taku zavislu osobu v rodine, je to strašne naročne vyhrabať z toho človeka (ak vôbec ma aspoň sam zaujem)....asi už nikdy nebudeš mať istotu že niečo nevyvedie. V každom pripade ošetri Vaš majetok s pravnikom. To by som dala ako prvu Tvoju podmienku (ak Ti slubuje že to chce napraviť). Keď mu teraz ustupiš, už bude šaliť stale. Musiš byť nekompromisna hneď od začiatku...pristup jak k soplavemu decku , vymedziť mantinely.

cacianka
10. apr 2019

Ries ihned.vyplatne pásky hned tebe do ruky.ucet v banke zrusit mu pristup.výplata na tvoj NOVÝ ucet.zrušiť BSM ak sa sa aj neodkladnym opatrenim.
!!!urgentne odbornik psychiater s praxou pre závislosti

deti95060810
10. apr 2019

určite by som ho poslala na liečenie...čím skôr tým lepšie...

hettinka
10. apr 2019

@vero12345vero ty mu nepomôžes. Musí to riešiť s odborníkmi.

lenka_21
11. apr 2019

@vero12345vero okamzite vyhladat odbornu pomoc tak ako ti vsetci radia a ak odbornici povedia liecenie vobec nevaham. Ostatne sa porad s pravnikom, ano rozvod mozno znie zle, ale treba uvazovat aj nad tym aj ked zostanes s nim - urcite ak za to stoji treba mu pomoct, sam to asi nezvladne a zapojit aj rodinu. Zrusenim BSM je jedno riesenie, ale treba preverit ci ta stale nemoze namocit do problemov ak si zoberie rozne uvery a pod.napriek zrusenemu BSM! Ak mate dieta obvzlast urychlene by som to riesila, musis chranit seba a aj dieta!

nini1010
11. apr 2019

Mam osobne skusenosti,takze ti poradim takto.Toto nezvladnete sami.Ak uz to bolo v takom stadiu ze si bral pozicku a ma dlzoby tak je to velmi vazne.1.psycholog toto nevyriesi,je to vazna psychiatricka diagnoza a mam skusenosti ze sami psychiatri byvaju velmi skepticki voci vylieceniu sa z tejto diagnozy.2.Ambulantna liecba je nic,tam si len odbiju povinnost,radsej by som ho poslala na dlhsi pobyt-miesta kde sa tomu venuju najdes na nete.3 Okamzite vyhladat v najblizsom meste pravnu pomoc,su centra kde je to aj bezplatne.Riesit okamzitw BSM,doniest papiere k tym dlzobam,k tej pozicke co si vzal,vsetky papiere k vasmu uveru a majetkom.Poradia ti po pravnej steanke ako to vyriesit.3.Donutit ho posielat celu vyplatu na tvoj ucet!
A najdolezitejsie- NEVER MU.V nicom.podla mna stale nevies co vsetko prehral,vies iba to co si doteraz zistila lebo sa musel priznat pod tlakom nepriestrelnych dokazov. Sucastou tejto diagnozy su klamstva,nekonecne.Nesmies ho vnimat teraz ako cloveka ktoreho si si vzala.Su to patologicki klamari a manipulatori.Teraz musis chranit seba a dieta a byt o krok vpred.Pravdepodobne budes mat tendenciu doverovat,lebo budes verit vo vyriesenie problemu,budes mu chciet verit.Ale nikdy nezabudni na jednu vec-never mu.Dobre ti radim.Kontroluj,bud radsej paranoidna ale never mu.

nini1010
11. apr 2019

@nini1010 Joj a este jedna dolezita vec.Toto su nesmies nechat pre seba.Zavolala by som k Vam tvojich rodicov aj jeho a povedala narovinu co sa deje.Toto je ako hovorim vazna psychiatricka diagnoza,nevnimam to ako osobnu vec manzelov.Je velmi dolezity moment ze to prizna pred rodicmi aj svokrovcami.Ty v nich ziskas pomoc a spojenca,budu ti oporou a on okrem strasnej hanby ktoru bude citit ze toto spravil vlastnej zene,dietatu,vlastnej matke (jeho rodicia sa budu velmi hanbit,ver mi,ale to nevadije to ich chore dieta,je to ich vec.Nechran ich od toho a ani svojich rodicov.)ho dostanete aj pod ovela vacsi tlak riesit to a dostat sa z toho.Toto urcite urob.Je to tazke,ale nie je to tvoja hanba,je to jeho vina a musi znasat dosledky.Ver mi ze to,ze to budu vediet rodicia pomoze tebe psychicky a jemu tym tlakom a hanbou za seba sameho.

sammy19
11. apr 2019

ahoj, viem, o čom píšeš, prešla som si tým. Nečítala som všetky príspevky, ale chcem ti napísať, trvaj na liečení! Môj bol v Banskej Bystrici, sú tam na to profíci, naozaj. Bol predtým aj u psychologičky, ale to nemalo žiadny efekt, akurát to stálo kopec peňazí a boli to zbytočne vyhodené peniaze .- to je ako chcieť liečiť rakovinu paralenom. Proste to nestačí.
Je to závislosť a tá dokáže človeka totálne zomlieť a jeho okolie tiež.
Je to veľmi náročná a ak sa nelieči, môže skončiť veľmi zle.
ŠAnca ale je a ak sa chce liečiť, osobne by som mu šancu dala. Môjho muža liečenie zmenilo v úplne iného človeka, upratal si hodnoty, všetko. A už vyše roka abstinuje.
Nestačí len prestať hrať alebo teda stávkovať, oni sa musia poriadne pozrieť do seba a spoznať svoje slabé a silné stránky, preto je dôležité to liečenie. Nás to zachránilo doslova.
Napísala som ti aj súkromnú správu.

sammy19
11. apr 2019

ja inak o tomto našom príbehu aj píšem blog http://onlyonelife.sk/

trnavacka
11. apr 2019

Rieš to ako ti radia. Len BSM nie je riešenie. Kolegov muž si po troske požičiaval snáď od každého v okoli, na rekonštrukciu domu, super výhodnú kúpu autá - aké rýchlo treba hotovosť , ... spolu za rok to dalo vyše 70 tisíc EUR.
Je to naozaj vážna choroba, nedostane sa z toho sám, aj keď tá o tom bude presviedčať.
Bude to znieť neuveriteľne, ale bohužiaľ je to pravda. Pán mal zaniesť do banky tržbu z firmy z celého týždňa, bolo to 40 tisíc EUR. Neboli to jeho peniaze ! Cestou sa zastavil v herni a VSETKY ich nahádzal do automatu!
Počítaj aj s možnosťou, že jeho rodina odsúdi teba a určí tá ako vinníka celej situácie.

galioska
11. apr 2019

Prvý krok priznal že je závislý, dobrý začiatok!

eliska13
11. apr 2019

@galioska škoda, že nie sám od seba, ale až po prevalení problému to je veľký rozdiel

simonkaa27
11. apr 2019

@vero12345vero len psycholog v tomto pripade nepomoze, isto by som radsej riesila nejake liecenie a nasledne potom sedenia ktore bude musiet absolvovat. No ked ti povedal, ze sa z toho chce dostat a ze mu mas pomoct, tak isto by som mu jednu sancu dala.

galioska
11. apr 2019

@eliska13 ale uznal si že je, niektorí budú zatĺkať a vymýšľať iné storky aj toto je veľký krok

eliska13
11. apr 2019

@galioska nemyslím, ale to je len môj názor.Ked príde pošta kde sú dlhy ona na materskej s dieťaťom...čo už mohol navymyslat?

sammy19
11. apr 2019

my máme 4 deti a bolo to veľmi náročné. Môj si dlho nechcel priznať problém. Oni sa sami väčšinou nepriznajú a často, aj to, čo priznajú, je len zlomok toho, čo je v skutočnosti. Majú tajomstvá, neustále klamú a manipulujú. Ale najväčší problém je, keď si nechcú priznať, že majú problém. Manžel autorky si to aspoň priznal a chce pomoc. Treba to využiť a poslať ho na to liečenie - prepláca to poisťovňa, čo je obrovské plus! V zahraničí sa mnohé tieto programy na liečbu závislostí platia z vlastného vrecka, tu je to zadarmo. A môjmu mužovi to pomohlo v mnohých iných ohľadoch, on to liečenie vníma ako znovuzrodenie, a ja vlastne tiež. Ľahké to nebolo, ale dostali sme šancu, že bude lepšie. Pravidelne, každý piatok je tam klub abstinentov, kam môžete prísť pozrieť a aj sa prípadne porozprávať. Veľmi odporúčam!

galioska
11. apr 2019

@eliska13 ty vieš ty si odborníčka a hlavne na neho ponadavaj aj na ňu, lebo tebe to určite uľahčí život😁

frota3
11. apr 2019

Ono uz ked si priznal problem, tak to vyzera tak, ze sa ozaj chce zmenit. Osobne by som mu ju dala, ale proste len jednua prizvukla by som mu aj to, ze dalsiu uz nedostane

evora29
11. apr 2019

@frota3
@galioska Dotyčný si problém priznal len proforma....Lebo prišli listy o dlhoch a bojí sa ze skonci na ulici (sama autorka pise, že homôže vyhodiť a on si je toho vedomy). Čiže by som bola veľmi opatrná a ako uz bolo spomenute- neveriť. Závislosť ako táto, bohužiaľ, väčšina ľudí porazí az ked padnú na uplne dno..úlohou ženy je nenechať stiahnuť seba a zvysok rodiny.

galioska
11. apr 2019

@evora29 omg, ako strašné mi pripomínas jednu,, rozmnoženu,, osobu😃...

eliska13
11. apr 2019

@galioska keby som o tom niečo nevedela nepíšem....neviem prečo máš potrebu sa navážať??ak je to tak ďaleko, že musí brať pôžičky je to viac než zle.riesili sme to v rodine bratranec bol na liečeni v BB dlhy od kamarátov, kolegov chodil do klubu pre abstinentov, k Okruhlicovi na Hranicnu zničil celú rodinu, vzťahy, bral lieky nič nepomohlo.Mlady chalan v saku sediaci na dôležitej pozícii v banke a úplne tomu prepadol
Šanca k vyliečeniu resp. k abstinovaniu je tak 1:10
Musí na liečenie kde mu úplne "vymelu"mozog, myslenie taký človek je agresívny depresívny nemá iný cieľ ako získať peniaze a hrať, stavkovat....a často to trvá roky, kým to praskne.Je chorý treba pomôcť, ale zároveň mať reálny pohľad a nedať sa stiahnut
@vero12345vero

galioska
11. apr 2019

@eliska13 ja som pridala komentár povzbujuci! k téme, neoznačili som ťa, ty si ma začala oznacovat ako prvá a také ako ty tu denne niekoho riešia, škoda energie ale zrejmá nieje kde inde ju dať, tak si to tu užívaj, lebo mudrejsich rád niet a hlavne tu na nete to určite niekomu pomôže😉😁, verím že aspoň tebe😃

jana19877
11. apr 2019

Načo všetko vidieť hneď negatívne, zatratiť ho, odkopnúť. Povedzme si tak, každý je omylný a hold stávajú sa aj takéto prípady, no osobne môžem povedať, že aj takýto človek sa vie napraviť. Len pri ňom treba stáť

eliska13
11. apr 2019

Tvoja reakcia na mňa nebola adekvátna a vôbec som nepochopila k čomu je😂
" ty vieš ty si odborníčka a hlavne na neho ponadavaj aj na ňu, lebo tebe to určite uľahčí život"😁

@galioska

xxxkatka
11. apr 2019

@eliska13 ja chapem ako to myslis, ze to nebolo priznanie "lebo chcem nieco riesit, chcem veci napravit", ale priznanie "lebo mi na to prisli...lebo som v tej chvili nic lepsie nevymyslel atd." Ja som v tomto tie skepticka, lebo zavisly clovek dokaze byt velmi vynaliezavy. Slubovat hory doly, kajat sa, dokonca to mysliet uprimne - v tej chvili. Ale potom skutek utek.
@jana19877 ja som takeho stretla len jedneho...
@sammy19 suhlas s kazdym tvojim napisanym slovom v tejto teme 🙂