Manžel sa nechce vzdať periny

20. sep 2023

Ako nazov aj mne znie smiesne ale vysvetlim. Ako manzelia sme od mojej babky dostali do daru tie periny viete ako sa robili tie zvyky ze manzelom tie paperove periny naplnené tym perím. Lenze to bolo 6!!! Rokov dozadu. "Moju" som nepouzivala az teraz takze je relativne ok. No manzel svoju pouziva cele tie roky. Ked sa nou zakryje je komplet od tych malym pierok lebo ta perina sa proste rozpada alebo len pohnem s tou perinou a objavi sa kudel toho peria. A on spi so synom ktory je prieduskar plus casto po nociach kasle. Vravela som muzovi ze ho moze aj to drazdit. Odpoved: moju perinu mi nechaj na pokoji nevymenim ju. Ked by sa ukazalo ze je .... na to alergicky tak ju vyhodim 😡😡😡 pre priklad uvediem STARY vankus vypchaty tymi penovymi kusockami to dakedy tiez nase stare matere mali boli z toho matrace a co ja viem co. Napln na stolicku atd... ten vankus mal minimalne 15 rokov uz sa cely celucickybrozpadal a trhal ani za svet sa ho nechcel vzdat az raz sa uplne rozsypal pozbierala som tie penove gebuziny nechala ich v taske lebo vraj : nevyhadzuj si dam novu obliecky a si ho znova vypcham. Pockala som prihodnu chvilu a KONECNE som ten vankus asi pred rokom vyhodila. Teraz ked nie je doma som jeho perinu skryla a dala som mu svoju z ktorej perie nelieta a obliekla do rovnakej obliecky ako do rovnakeho vzoru. Lenze on nato pride urcite 🤦🤦🤦

januska12323
20. sep 2023

Syna presuň spať mimo periny a ideálne aj seba, keď chce dýchať perie nech si ho dýcha sám.

koniarova
20. sep 2023

A prečo si nekúpi novú perinu z peria? Ako mal doteraz?

cocolino234
20. sep 2023

@autorka len by ma zaujímalo, čo je na tom, že na to príde? Rozvedie sa s tebou? Pochybujem. No tak padne nejaká výmena názorov a aj tak pôjde spať pod nový paplón. A robila by som to takto vždy, keďže on ako malé dieťa nevie kedy treba vymeniť paplóny a vlastná žena mu ich musí skrývať a prezliekať ako nejakému sopliakovi.

lucia851
20. sep 2023

Mi chvalabohu také periny nemame

autor
20. sep 2023

@januska12323 lebo to nie je ta ista jedna ktoru pouziva roky. Proste v tomto je hrozny

autor
20. sep 2023

@lucia851 sak ja som ich nechcela ani zobrat len to zas babka by sa urazila

nikpa
20. sep 2023

A čo keď na to príde? Keď nemá rozum tak ho maj apson ty. Staru haraburdu som vyhodila lebo sa trhala navyše syn je na to alergický. Aké dôvody ešte potrebuje? Normálny človek podľa mňa žiadne. Zdravie dieťaťa mi je snáď prvoradé. Alebo ho presťahuj aj s perinou do inej izby, neviem inak ako to chces riešit.

autor
20. sep 2023

@cocolino234 nerozvedie ale bude pytat tu hnusnu nazad

koniarova
20. sep 2023

Tak zober perinu a daj ušiť nový poťah a perie preprať.

autor
20. sep 2023

@koniarova lebo to by nebola ta ista ta konkretna perina. Ja mam rovnaku ako on ale nie lebo to je ina 😡

koniarova
20. sep 2023

veď tej hnusnej sa dovtedy zbavíš 😝

cocolino234
20. sep 2023

@autorka a keď mu ju nedáš tak vtedy sa rozvedie? Proste mu ju nedaj. Keď sa správa ako malé dieťa, tak na neho tak aj musíš ísť. Nerozumiem aké slová by ťa mali presvedčiť, aby si mu ju vrátila.

gejb
20. sep 2023

Ja som sa nepýtala, starý paperovy vankúš som vyhodila a objednala nový. Vybavene. Kus za kus.
A už prišiel na to ze sú vymenené? Pochybujem ze si to všimne.

koniarova
20. sep 2023

Tak akú vlastne čakáš radu?

miamia04
20. sep 2023

Tam musí mať niekde dieru, keď mu lieta perie, daj prešiť,zaši, alebo čistiareň , alebo kúpiť takú istú 😀a ostane mu "tá istá" 🙈 Nám z nich perie nelieta.🙂 Veď ho ukecaj..

autor
20. sep 2023

@nikpa tak ze ci bude stacit ta vymena podla mna by celkovo syn nemal spat tam kde je taka perina hoc aj moja kvazy nova

autor
20. sep 2023

@koniarova tak akovsom pisala ci by celkovo netrebalo rovno tie periny vyhodit

autor
20. sep 2023

@miamia04 to neze niekde ona je uplne rozpadnuta

nikpa
20. sep 2023

Syna by som z tej miestnosti úplne vysťahovala.

koniarova
20. sep 2023

A prečo? Veď ešte ani nemáš potvrdené, že je tvoje dieťa na ne alergické.

viestta
20. sep 2023

Vies o tom, ze perina sa da vycistit, presypat do novej sypkoviny?
Mame tiez perove paplony aj vankuse a nedam na nich dopustit. Pravidelne sa nosia na precistenie a presypanie a sme vsetci spokojni
A v kvalitnej sypkovine, ziadne problemy s alergiami nehrozia, viac bordelu mas po tych rokoch v matraci ako v perine

koniarova
20. sep 2023

veď periu nemá čo byť? Furt nerozumiem, kde je problém.

maribell
20. sep 2023

Inak existujú firmy, kde perie čistia a ušijú ti z toho novú perinu 👍. Tak aj to by bola možnosť

simca06022011
20. sep 2023

Nepýtam sa doma, mam chlapa ktorému vyhodiť deravu ponozku robí problém. Vyhodím. Neriešim. Toto by som chytila a dala presit, perie aj vyperu. Nepýtala by som sa. Inak tiež som začínala ako ty:D vrece veci som dala do pivnice... nehľadal pol roka, vyhodila som :D

jakubkoanjelik
20. sep 2023

Úplne ti rozumiem 😀. Môj muž má paperový vankúš a alergik som ja . Dávam mu ho aspoň pravidelne čistiť, nemám to srdce vyhodiť mu ho, on sa bez neho reálne nevie vyspať, ale občas letí aj s vankúšom zo spálne keď sa mi zhorší alergia.

miamia04
20. sep 2023

To ako môže byť rozoadnutá po 6 rokoch?? To babka mu dala svoje manželské periny do daru či koľko majú rokov tie vaše naozaj?😀😂 Vymeň za novú, v čistiarni to zachránia, ak nie je perie rozpadnuté, ak je ,vyhoď starú, čo ti spraví niečo?

tosomja
20. sep 2023

Vieš čo? Surovo by som to vyhodila, pre istotu aj postrihala nech to nevyberie z kontajnera. A aj tvoju, lebo či používaná, či nie, má tiež 6 rokov. Ja som sa tiež na začiatku pýtala muža. Furt bolo, že nechaj, to sa ešte zíde, to ešte oblečiem, to má ešte visačku. Za celý čas to ani nenašiel, nie že by ešte použil. Tak som to vyhodila a ani neriešil. Keď bude hľadať, poviem, že neviem kde to je.
Čo sa týka periny, by som mu povedala, že syn je alergický a proste ti je presnejšie jeho zdravie ako jeho zdutý ksicht. Koniec.

duracellko
20. sep 2023

@viestta kde davas v kosiciach cistit perie?

autor
20. sep 2023

@miamia04 realne tie periny uz roky stali u babky pripravene pre kazdu vnucku. Ako pravidelne ich davala vetrat atd ale netusim ake su stare

viestta
20. sep 2023

@duracellko na Masiarskej, akurat zajtra ich tam vezieme