Zistili mi tetaniu, zacala som mat pocity na odpadmutie, krce v rukach,nohach, brnenie po celom tele. Ked na mna pride zachvat, mam pocit,ze udrela moja posledna hodinA. Potom si musim lahnut a dat sa dokopy.
A reakcia manzela? Ze sa mam spamatat a dat do kopy, ze ci som na hlavu a mam fungovat normalne. Ako keby sa to dalo len tak :(
Potrebovala som sa len vyzalovat...
Tak to ma naozaj mrzí. My sme tetanici obaja, každý chvíľku ťahá pílku a niekedy sme obaja 'nepoužiteľní' 😳 a len polihujeme v núdzovom režime kvôli deťom..
Len aby si nemala tetanicke záchvaty z tvojho manžela... Bo takáto reakcia neni normálna z jeho strany a podľa mňa..
Manzela by som sa spytala ci je na hlavu, ked nerozumie ze to nerobis zo zabavy, ale ze mas diagnozu! Nakopat ho niekam a nabuduce, ked bude jemu zle, mu odslova doslova zopakovat jeho krasny a laskyplny vyrok na tvoju adresu.
Ak by sme nemali deti a toto by mi povedal, bol by čo chvíľa exmanzel. Nech mu to bysvetli lekár chlap. Ci aj to poprie?
@mia16081996 ked davam vyssie davky magnezia,tak ma prehana :/ potom len na wcku sedim ale lavekan skusim,vdaka za tip
@nikaeli to ma mrzi,ale je super ze viete jeden druheho pochopit. Vam co predpisal dr.?
@lenkakamen vies ,ze tiez som nad tym uvazovala?
@mia16081996 ano
@kandelabra on si mysli ze som hypochodner...
@svetlonos no,deti mame. Neviem co by nato povedal.
@mia16081996 dobre,mam doma aj magnerot,tak vymenom ;)
Aj mna prehanalo z magnosolvu. Je to vysoka davka. Skus magnerot, ale tam treba aj dve tabletky naraz dat.
@ullala ja mavam zas bezne nizky tlak, ked si dam jed o magnezoum mam tlak tak 95/60 zvycajne. Obavam sa ,co to urobi,ked si ic supnem 2 za sevou.
Ja trpím panickou poruchou, vyvolávač je síce iný než pri tetánii ale tie príznaky sú rovnako zlé, takže viem čím prechádzaš. Nuž ono existujú dva typy ľudí, ja som ten prvý typ a teda ked dostanem atak, tak som rád ked okolie zlahčuje moju situáciu, označujú ma za hypochondra, prípadne sa mi posmievajú. Proste mna takéto správanie ukludnuje, lebo ma tým pádom presvedčia že mi nič nie je, a že by zbytočne robím hysterické scény. Keby okolo mna chodili ako v rukavičkách, tak by som bol z toho prestrašenejší....
Magnerot je nizsia davka ako magnosolv. Ale jasne, chapem tvoju opatrnost. Najlepsie sa poradit s lekarom alebo v lekarni.
Prikláňam sa k názoru, že manžel môže byť pôvodcom tvojich stavov, jeho reakcie sú rozhodne reakcie neempatickeho človeka, ktorý nevie poskytnúť oporu, podporu. V prípade bezdetneho manželstva doporučujem rozvod. Takýto človek musí byť aj v iných oblastiach partnerského života skôr na zaplakanie ako na radosť.
..kopla by som ho do prdele..do kelu aj s takým chlapom... bodaj by aspoň jeden záchvat vyskúšal...😡..to mi je úprimne ľúto ...môj pri záchvate skáče okolo mňa, až mi to ide na nervy.. radšej mu už ani nič nehovorím... stačí, že sa vyklopim na sekundu.. už "je tí zle?..je tí zle?.. nevďačná som, mňa by mal tiež niekto kopnúť do prdele😆
A dýchaš do papierového sáčku?..to dosť pomáha
My neberieme nič, len Mg - superMag - ja chelátové, manžel citrátové a keď nám je horšie, tak Magnosolv. Môj tlak 90/70. Chodím aj na kardio, takže mám aj betablokátor a posledný polrok draslík naviac. Občas si dáme iontový nápoj, vitamín D. Manžel užíval Betahistín na pískanie v ušiach, ale bez výsledku. Ak sa pýtaš na AD, tie sme odmietli a bojujeme bez nich 😉
muž sa boji a nevie reagovat na teba tak ti nadava.lebo ti nevie pomoct
@cookie29 nehladam vyhovorky len nic nie je cierne ani biele, ak doteraz fungovali a zrazu robi toto, moze to byt strach, treba sa len rozpravat a tetania je taka, ze druhy clovek tam tazko pomoze ked je zachvat, urcite jej to nehovori ked ho ma,ale ked to prejde. a ma v konecnom dosledku pravdu,kazdy si to musi upratat v sebe sam
Aj ja ich mám ale nikdy mi muž nič nepovedal. Súhlasím s názorom lenkakamen že aby to nebolo z neho. Píšeš deti nemáme tak ja by som manželstvo skončila.
kopla by som ho do riti.., toto je tvoj zivotny partner, ktory ta ma chranit, podporovat a stat pri tebe?
@tomas123456789b mne sranda samozrejme nevadi, kludne nech hocori ze som hypochonder, ale on je vtedy nasraty a nasrano mi to hovori a to moju uzkost eate stupnuje
@ullala vdaka,skusim sa poradit ;)
@rejka7 no, sme spolu uz 13r, ale posledny polrok sa sprava dost neempaticky.