Manžel sa mi vyhráža, že ak sa k nemu nevrátim, zoberie mi dcérku

18. jan 2020

Zdravim zienky..dlhsie som tu nebola je to uz pol roka co som sa odstahovala od manzela kedze sa mi priznal ze mi bol opakovane neverny. Uz som podala ja ziadost o rozvod ale pojednavanie ešte nebolo stanovene..Mame spolu trojrocnu dcerku s ktorou som sa odstahovala naspat k mojim rodicom do 50 km vzdialeneho mesta..manzel vsak moje odstahovanie a ziadost o rozvod znasa velmi zle neustale mi dava najavo ze ho to vsetko mrzi ze sa rozvadzat nechce sype si popol na hlavu ale ja mu uz nedokazem verit..odisla som od neho po jednom incidente kedy sa ma pokusil znasilnit ked som ho od seba po dlhsom boji odstrcila obliekol sa a vykrical mi ze sa nemam divit ze ma ine zeny..ja pravdaze sme spolu dlhsie nespavali ale to bolo tym ze som mala zdravotne problemy a dokonca som musela ist aj na operaciu..lenze on uz po 2 tyzdoch od operacie chcel odomna sex pritom ešte aj lekar mu povedal ze aspon mesiac dva nesmiem mat pohlavny styk..tymto sa manzel obhajoval ze mi bol preto neverny lebo hladal inde to co nedostaval uz dlhsie doma..mna to velmi ponizilo s placom som vtedy zbalila seba aj malu a odisla som..no a teraz sa mi manzel vyhraza ze sa mam k nemu vratit inak spravi vsetko preto aby dostal malu do starostlivosti on a zakaze mi s nou styk..ja bez dcerky zit nedokazem ona je stred mojho vesmiru okrem jej a rodicov nemam nikoho..manzel ma dobru pracu kde slusne zarobi a jeho rodicia hlavne teda otec ktory je vysokoskolsky profesor ma znamosti na vyssich miestach a tym sa mi manzel vyhraza..ja som na rodicovskom teraz v marci mi konci praca sa mi rysuje ale aj tak sa bojim..dokonca mi dal manzel ultimatum ze mam stiahnut ziadost a do leta sa nastahovat naspat inak to olutujem ..velmi sa bojim ani v noci neviem spat ze sa mu podari zobrat mi dieta..svokrovci sa mi zatial nevyhrazali nicim ale dali mi jasne najavoo ze stoja na jeho strane a ze vnucku chcu mat pri sebe..moji rodicia su mi oporou..konzultovala som to uz aj s parvnickou ta mi povedala ze je mala sanca ze by dieta zverili jemu ze na mna nema co našiť ani co pouzit proti mne.ale aj tak sa bojim..manzel zacina byt velmi sebavedomy a verit si ze mu dceru zveria

halienka
18. jan 2020

Títo chlapi vždy používajú ten istý trik - vyhrážať sa zobratím dieťaťa. Tak ako povedala právnička, vôbec si nerob starosti, musela by si byť strašná čúza alebo ťažko chorá aby ti dcérka bola odobratá, takže kľud. Skôr si spomeň a nezabudni na súde pripomenúť, ako sa on staral o malú kým ste spolu žili, či to bolo také ukážkové, či by náhodou dieťa len nehodil svojej mame a aj tak by sa jej moc nevenoval. Tipujem, že ani keď ste boli spolu tak to nebol ten typ otca, čo všetok svoj voľný čas venuje dcérke, vie sa o ňu komplet postarať tak ako ty. Nemáš sa čoho báť a ak máš možnosť tieto jeho vyhrážky si archivuj, aj to môžeš použiť na preukázanie jeho psychopatickej osobnosti - lebo normálny človek takýmito vecami nevydiera. Neviem či ti to hovorí do telefónu alebo píše správy, ale ak máš možnosť tak si ich ulož alebo nahraj. Možno sa to bude dať použiť.

autor
18. jan 2020

nie povie mi to len ked sa stretneme aby to nebolo nikde zaznamenane..je spekulant na to si dava pozor..nikdy mi to nenapisal do smsky ani do telefonu..ked sme boli zili spolu nemozem povedat ze by sa nestaral aj on o malu ale prevazna cast starostlivosti bola vzdy na mne..ja len dufam ze sa mu nepodari nejak zmanipulovat sud.inak ja nepijem nefajcim nefetujem nikdy som nemala problemy so zakonom ani psichycke problemy..pred materskou som pracovala a o dcerku sa staram vzorne..ved zijem v podstate len pre nu..len mam strach z toho ze on zaraba cca 2000 eur a ja budem ak sa mi tato praca podari zarabat tak max 600..ci ot nepresvedci sud ze on zaraba viac..a tiez sa bojim tych svokrovych vplyvnych znamosti..ma kade tade po uradoch znamych aj na policii..alebo ze podplatia niekoho..ja neviem co by som spravila keby mi sudca oznami ze dcerku zveruju jemu..to by som asi neprezila..

katarinka89
18. jan 2020

Bolo by dobre komunimovat s nim len cez sms a okazat vyhrazky sudu....slovne utoky nedokazes a nezoberu ti ju ak sa o nu staras neboj.

autor
18. jan 2020

ide o to ze som natrafila na facebooku na stranku o vymazanych rodicov a ked tam citam tie osudy tych rodicov ktory boli druhym partnerom v podstate odstraneny zo zivota svojich deti vraj aj na zaklade falosnych a roznych vymyslenych obvineni a ze sa marne domahaju spravidlivost tak sa bojim

autor
18. jan 2020

@katarinka89 ja s nim komunikujem hlavne cez sms ale tam sa mi nevyhraza len sa vzdy opyta ako sa mame a ahlavne sa pyta na malú..a ci mala nieco nepotrebuje a podobne..to az ked sa stretneme ze pride za malou tak vtedy mi toto zacne rozpravat a vyhrazat sa kadecim

halienka
18. jan 2020

pozri, deti sa neberú ani takým matkám čo sú na sociálnych dávkach a žijú v chatrčiach, takže naozaj nie je žiadny dôvod aby bola malá tebe odobratá. Najbližšie keď príde skús si ho nahrať, myslím, že sa to dá aj na mobil, proste maj mobil pri sebe a nahrávaj, raz sa ti to podarí nahrať.

catherine1989
18. jan 2020

Veľmi ti držím palce, žiaľ, nie som právnička, ani nemám s takýmto súdom žiadnu skúsenosť, tak poradiť neviem... Ale pevne verim, že táto krajina a naše súdnictvo nemôže byť v takej riti, aby matke, ktorá sa svedomito a s láskou stará o svoje dieťa, bolo odobraté a dane do výlučnej starostlivosti neverníkovi, klamárovi a násilníkovi. To už mi je len obhajoba, že nemal som sex doma, tak som išiel hľadať rozkoš inde ,🤦🤦🤦🤦🤦 toto mi fakt rozum neberie, mu sme s mužom skoro celé tehotenstvo nemohli mať sex a ešte aj pár mesiacov po pôrode to bolo dosť zlé a ani byu na um niečo také neprišlo. Normálny chlap to vydrží, je pre partnerku oporou... Drž sa, nepristup na jeho hru

halienka
18. jan 2020

inak možno by sa mu pred súdom dala dokázať tá nevera, hlavne ak bola viacnásobná, tak to svedčí už o promiskuite a to mu tiež môže celkom kvalitne priťažiť.

autor
18. jan 2020

@catherine1989 my sme mali predtym ako som zacala mat problemy zdravy sexualny zivot..vsetko nam klapalo lenze potom prisiel porod a po nom som mala problemy az take ze som prisla o vajecnik..a tym padom ze som mala nielen po porode ale pol roka po porode som musela na operaciu tak som s nim nechcela spavat..najskor skusal na mna pekne ale ked videl ze nic nedosiahne zacal byt mierne agresivny a vytykal mi to ze dokedy ešte musi čakat a ze sa riadne neliecim a podobne..a ked to uz bolo takto dlhsie nasiel si milenku cez net s ktorou spal viackrat tá ho omrzela a nasiel si inu..ale aj tu po case nechal..potom raz dosiel z kamaratovej oslavy opity a vtedy sa na mna vrhol..malá spala u svokrovcov ..zobudil ma o pol noci s tym ze bude sex ze uz ma dost toho ze ma doma zenu a nemoze sa jej ani dotknut..podarilo sa mi ubranit pred nim a vtedy mi vykrical ze ma milenky a ze sa nemam cudovat ked ja mu nechcem dat..

janinah
18. jan 2020

Pokial lekár zakáže pohl. styk,tak sú iné sex. praktiky,to neznamená,že muža už ani objať nesmieš....tým ho neobhajujem.....ty sa nedaj zastrašiť...môžeš sa ešte opýtať v sk. Právne poradenstvo ako čo najlepšie postupovať.

autor
18. jan 2020

@janinah ano viem ale ja som bola taka zufala ze som nemala na nic chut..bala som sa toho ze budem musiet na operaciu co sa napokon aj stalo..a mala som vtedy len polrocne dieta..porod som mala velmi tazky trval 20 hodin a nepriala by som ho ziadnej zene..ešte som dostala po porode alergiu na šici material kedze som sa roztrhla a museli ma sit takze tyzden po tom ako ma pustili domov som skoncila zas v nemocnici proste cele zle..mala som aj zapaleny prsnik..malá sa v noci budila prve 3 mesiace kazdu hodinu..

mogaa
18. jan 2020

Pokiaľ sa o dieťa riadne staráš, tak ho nezveria jemu...Ale keďže na nič čo tvrdíš nemáš dôkazy, tak on môže žiadať striedavku a tú mu môžu aj schváliť.....Keďže má dobrý príjem, môžeš žiadať výživné aj 350-400eur, takže finančne to zvládneš...ale nebrán mu v styku s malou aj v návrhu navrhni stretávanie každý druhý víkend + časť Vianoc a prázdnin u teba a časť u neho a nebráň mu v stretávaní sa s malou, lebo neskôr mu striedavka môže prejsť ak sa preukáže že mu brániš v styku s malou....Keďže má dobrý príjem tak dobrého právnika si zoženie aj on a bude tlačiť na čo najnižšie výživné a malú si bude keď s ňou bude "kupovať", ale to je bežné v takýchto prípadoch....Ale najlepšie je mať dobré vzťahy a dohodnúť sa, lebo ti vie veľmi znepríjemniť život, môže ti začať posielať kontroly zo sociálky a podobne....

adusa1987
18. jan 2020

Len sa ho neboj on aa recickami vyhraza ak mu ukazes ze sa ho bojis jasne ze vyhra...skus pohladat dokazy o nevere a cim viac ich bude tym lepsie...ak bude mat u tvojich rodicov vlastnu izbu zazemie ty pracu nedaju mu ani keby sa posral...

autor
18. jan 2020

moji rodicia maju velky dom takze izieb je tam dost..ja tiez nepochadzam z chudobnej rodiny ale zas samozrejme ze muzova rodina je na tom o dost lepsie..chcem skusit kontaktovat jednu tu jeho milenku aby sla svedcit viem kto to je poznam ju z videnia..urobim cokolvek len aby nebola ani najmensia sanca ze mi zoberie dieta..on dobre vie ako na nej lipnem a ze ona je moje slabe miesto..normalne nechapem ako som sa mohla donho zamilovat..

lujza123
18. jan 2020

Nezveria mu ju, uhra to maximálne na striedavku. Ale mali by ste potom obidvaja myslieť hlavne na dieťa a jej život, pretože 50 km je dosť veľká vzdialenosť ktorú bude musieť mala absolvovať každý týždeň.

Ja by som vám určite odporučila mediatora alebo rodinné poradenstvo a skúsiť sa vyrozprávať a dohodnúť. Pod dohľadom tretej, skúsenej osoby je to úplne iné, skúste.
Z môjho pohľadu mate na rozpade vášho vzťahu obidvaja veľkú vinu a zbytočne ste koli sexu pripravili dieťa o rodinu.
V tvojich príspevkoch sú trochu nezrovnalosti, píšeš ze pol roka po pôrode si šla na operáciu a potom sa ta pokúsil znásilnit a vykričal ti ze ma milenky. V úvode zas píšeš ze ste sa rozišli keď mala dcérka 2.5 roka... Z toho mi vychádza ze si s ním 2 roky žila a vedela o milenkach alebo znasilnovaci incident bol pred pol rokom a sex ste spolu nemali 2 roky.
Je ponižujúce keď ta niekto podvedie ale rovnako ponižujúce je keď sa ti v partnerstve nedostane žiadneho sexu a nežnosti (lebo ak sú zdravotne problémy tam dole vždy máš ruky a ústa a raz za čas venovať 10 minút partnerovi nikoho nezabije)

adusa1987
18. jan 2020

Nekontaktuj ju ty ape tvoja pravnicka lebo tebe moze povedat nie rvoja pravnicka pojde na nu pakami a pripravy ju na pojednavanie hlavne aby on nevedel tak skoro ze je ona svedkyna aby ju neovplyvnoval a nevyhrazal sa jej...len sa ho fakt neboj moze mat reciciek kolko chce ak nepijes nefajcis nedrogujes dcera ma izbu zazemie skolku bude mat niekde kde ty byvas atd tak nema ako...kedze bude chodit k vam kolizna ktora ak ma rozum uvidi jeho povahu tak velmi ji nevysudi hlavne nech ju nepodplati ...hlavne si spomen na vseeeetko co by mohol proti tebe pouzit...vyhlasit ta za sialenu lebo si vtedy a vtedy brala lieky gemblovala alkoholicka sak vies chlapi su svine v tomto vytiahne na teba aj spinu este zo zaciatku vztahu ale nejde mu podla mna tak o malu ako o to aby ta cez nu znicil....ta on podvadzal lebo vyhonit mu nestacilo a este bude take robit...vies co mi to pripomina...film DOST! Presne to iste

autor
18. jan 2020

@lujza123 ona sa vtedy somnou pokusal mat sex ale nie ma znasilnit to sa stalo az teraz naposledy ked som od neho odisla a vtedy sa mi aj priznal s tymi milenkami.a.le o tom ze ma pomer som tusila davnejsie ale nemala som dokazy a predtym vsetko zapieral a vysmial ma ze mi hrabe..az potom ked som ho odmietla naposledy co bolo pred pol rokom..ale vtedy som mala zas prooblemy a navyse bol opity tak vtedy sa mi aj s milenkami priznal..a vykrical mi ze co sa divim ze ma milenky ked doma je vydedencom z vlastnej postele.. to ho teraz citujem..ale zas to nebolo tak ze by sme spolu nespali odkedy je malá na svete..lenze jemu bolo vzdy málo..

autor
18. jan 2020

@adusa1987 on nema na mna co vytiahnut ja som dokonca ani v puberte nerebelovala..nikdy som neskusala ani fajcit alkoholu sa vyhybam..v puberte som sa venovala spolocenskemu tancu chodila som aj na sutaze takze som ani nemala kedy vyvydzat..ucila som sa vzdy dobre.nikdy ma nechytil dokonca ani revizor..nikdy som nebrala ziadne lieky..ani nie som promiskuitna on bol moj prvy aj v sexe..tak fakt neviem co by na mna mohol vytiahnut ale aj tak sa bojim..za kazdym ked sa s nim stretnem ma tak zneisti a vyvedie z miery ze som potom uplne v strese..

katarinka89
18. jan 2020

Tak si to nahravaj- hlavne sa nenechaj zmanipulovat: uz ta dost ponizil

mogaa
18. jan 2020

Dcérku mu určite nedajú nanajvýš prejde striedavka....ale čím viac špiny na seba vytiahnete, tým ostanú horšie vzťahy a následne si budete riešiť svoje spory cez dieťa - jeden budete na druhého kydať pred dieťaťom a kupovať si ho....dcéra je ešte mallčká aby pochopila manipuláciu a začne to využívať....najväčšia chyba čo mamičky robia že chcú z rozvodu vyťažiť čo najviac-najvyššie výživne, lepšie rozdelenie majetku a čo najnižší možný styk otca s dieťaťom prípadne zrušenie styku - čo je samozrejme nereálne ak otec nie je gamblér alebo alkoholik či drogovo závislý

mogaa
18. jan 2020

@katarinka89 nahrávka na súde ako dôkaz neprejde a rovnako by mamička postupovala nezákonne ak by otca neupozornila že si ho nahráva

katarinka89
18. jan 2020

@mogaa mozno od veci- ale niesom si ista ze nahravka neuspeje- pozri si temy Kocner a Trnka ( nahravky ako dokazy) a nahravany nebol oboznameny 😉

autor
18. jan 2020

takto zeny ja nemam v plane nanho vytahovat spinu ani mu branit v styku s dcerou..ako sud urci tak budem dodrziavat len nechcem o nu prist aby bola uplne zverena jemu lebo on mi tvrdi ze potom sa postara by som malu uz nevidela..teda pokial sa nevratim k nemu a nebudem s nim opat zit ako jeho zena..to je to z coho mam hrozu..ja len chcem pokoj..a svoju dcerku na inom mi nezalezi..ani prachy od neho nepotrebujem..kolko sud uzna zavhodne tolko nech plati..zaraba okolo 1700 az 2000 eur mesacne niekedy aj 2300 ked maju odmeny..ale mne je jedno kolko bude platit len nech nijako nepodplati sud alebo koho aby mi malu zobrali..

mogaa
18. jan 2020

@katarinka89 ano ale to bolo odpočúvanie SIS-kou alebo iným ogránom nie súkromnou osobou

autor
18. jan 2020

on najskor isiel na mna pekne ze sa mam vratit ze ma miluje a nevie bezo mna a bez dcery zit ze ho vsetko mrzi a bla bla..ked ale videl po case ze to nefunguje zacal byt agresivny a vyhrazat sa ..povedal mi ze aj ked teraz zveria malu mne tak bude bojovat dovtedy kym ju nedostane on..a vie ze tym padom sa k nemu vratim aj ja..

mogaa
18. jan 2020

Malú ti nezoberú , tam nie je dôvod aby ju dostal otec do výlučnej starostlivosti....nanajvýš tá striedavka

maminuska
18. jan 2020

prečo sa s ním púšťaš do debaty ? Nereaguj na to . Daj mu malú a otoč sa a odíď. to počúvať nemusíš . Na tejto situácii máte podiel obaja, aj ty. Myslieť si že zdravý mladý chlap bude pol roka a viac bez sexu alebo iba s omrvinkami , je veľmi naivné . Riešil to ako riešil , síce zle , ale zas až tak nepochopiteľné to nie je .
Skús sa rozviesť slušne , nedaj sa zatiahnuť do žiadnych hádok a ani do žabomyších vojen , k ničomu to nevedie len k tvojmu vyčerpaniu .
Veľmi veľké množstvo žien počúva túto odrhovačku ako jej vezmú deti , ako ich nikdy neuvidí a tak , aj ja som sto počúvala. Dcéru ti určite nevezme. Rozvod je nič , až potom nastane vojna ak sa ako normálni ĺudia.

ledgerka
18. jan 2020

Podala si trestne oznamenie za pokus o znasilnenie?

0kristina0
18. jan 2020

Ty si s nim nemala 3 roky sex?

autor
18. jan 2020

@0kristina0 treba riadne citat vsetko..mala ale nie tak casto ako on chcel