Ahojte, manzel pracuje z domu a zial u nas v bytovke sa k vytahu da dostat jedine po schodoch. Hneva ho, ze ho vyrusujem pri praci, aby mi vyniesol kocik s vanickou, ked sa so 4 mesacnym synom vraciame z prechadzky. Pre mna je to ale velmi tazke, tych schodov je dost a ja som utla zena a ten kocik s malym neviem ani zodvihnut, nie to este ho vyterigat po tolkych schodoch, no on tvrdi, ze ine zeny si vedia poradit, len ja som fajnovka. Ked pride, tak mu s tym kociarom vzdy pomozem a vynesieme ho spolu. Ako by ste reagovali?necakali by ste tiez od manzela v tomto pomoc ?
vytiahni si kocik za rucku hore po schodoch...vzdy som tak fungovala,kedze manzel pracoval mimo SK
A keby nie je doma, tak nechodite ani von? Mala by si sa asi naucit s tym kocikom aj po schodoch. Ja som tiez utla a v panelaku som vzdy musela prekonavat schody. To sa naucis raz dva, kukni si videa.
Najprv by som manželovi doniesla bábätko. Nech dozrie kým budem teperiť kočík. Potom by som vzala vaničku a potom zvyšok s kolesami. Ak mu to tak viac vyhovuje...🤷🤷🤷. A dôrazne by som ho požiadala, aby ma neporovnával s "inými", lebo "iní" manželia nemajú s tým problém, keď sú doma, pomôcť svojej žene s kočíkom.
Muž chodil do práce a to sme mali dosť ťažký kočík, niesla som ho vždy po schodoch aj s dcérou a niekedy aj 3x denne do 1,5 roka. Tiež som útla 50 kg
A na kolkatom bývate poschodí?
U nas to bolo podobne. A to nebyvane zdaleka nizko.
Ale najskor som zniesla kočík a potom dieta doň.
A hore zas naopak najskor dieta a potom kočík samotny.
Kedze robi z domu male zatial postraži
Alebo kočík v aute či v pivnici.
ja som to zvykla robit tak, ze som kocik nechavala v aute a brala som iba dceru vo vajicku dnu a von. A kedze manzel robi doma,urcite mate auto zaparkovane pri dome.
Kamoška necháva kočík v aute v kufri, tiež býva ako vy
Tak mu povedz ze chces kocik, ktory sa da zlozit tak ze s dietatom to jednoducho vytiahnes po schodoch…ked uvidi cenu mozno si to rozmysli 😂
Kazdopadne toto patri medzi starostlivost o deti a niekedy nechapem niektorych otcov ze maju taky postoj a nechcu sa starat o svoje dieta 🤷🏻♀️
Rusis ho v práci, asi ho to vyrušuje keď rozmýšľa nad inými vecami.
Keby robil v kancli, sedela by si doma celý deň lebo nemá kto vyniesť kočík?
Neviem si predstaviť,ze by moj chlap takto zareagoval. On sam vzdy pribehne, ked vidi, ze nieco tazsie idem dvíhať. Ked vystupime z auta, este aj moju kabelu chce niest 😂😂😂. Tvoj muz ta porovnava s inymi zenami, co je uplne nevhodné a sprosté. Ach jaaaaj, niektori chlapi
Jasné, že by som to zvládla sama, ak nie je iná možnosť. Ale ak je manžel doma a nie je uprostred telekonferencie, tak by som tiež pomoc očakávala.
Ja keď som mala s deťmi prekonať viac schodov, najprv som si vyniesla vaničku s dieťaťom a potom konštrukciu, žiadny problém
Ako da sa niečo vymysliet aby si to zvladla dako aj keby manžel nepracoval z domu ale ten princip ze je doma a je mu zatažko ti pomôcť je sila.urcite niesi fajnovka.
K vytahu nevedie 50 schodov. Keby nebol doma tak spravis co? Chytim dieta a kocar by som tych par schodov vyvliekla a bolo by mi jedno ci s nim trieskam kade tade.
Treba si vediet poradit sama.
Nie je možnosť nechať kočík niekde v kocikarni, alebo nejakej takej miestnosti?
Ono poznám také bytovky, kde je výťah na medzi poschodí, boli zrejme tak stavané, že boli dolu kocikarne, či to ešte funguje, neviem.
Na jednej strane chápem, že to je ťažšie, ale na druhej keby muž bol v robote celý deň, tak tiež by si dáko musela si poradiť.
Je to otras, moj muz by nikdy neodmietol... kolko tych prechadzok denne mate? Jednu, dve? Ale clovek zmocnie, my mame tiez 6 schodov do domu a ak som chcela ist po sekcii na cerstvy vzduch, nic ine mi nezostavalo ... muz v robote... Inak, ked som nakladala kociar do vlaku, rozlozila som ho na dve casti.
Nuz, ak je doma, mal by sa dvihnut a pomoct. Ale ma pravdu v tom, ze ine zeny si vedia poradit a v tomto si musis i Ty najst sposob, ako na to, aby ste vedeli chodit na prechadzky. Ci dieta do nosica a tahat kociar po schodoch, alebo najprv vanicku a potom podvozok. My sme byvali na tretom bez vytahu, tak som zobrala pod pazuchu a niesla, na kazdom medziposchodi predychavala. Ale pokial som nechcela nechat kociar pri vchodovych dverach alebo chodit na prechadzku len raz do dna, popripade vobec (ked bol manzel v praci alebo na sluzobke), tak som to musela absolvovat.
Tento problém by ste mohli vyriešiť napríklad takto:
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/schody-v-panelaku-a-kocik/?page=3
A svojmu mužovi povedz, že iné ženy nemajú takých neschopných a lenivých mužov ako je on. Môjho by také niečo ani len nenapadlo. Po každej takejto diskusii sa pozastavujem nad tým, kam na takýchto nanič mužov vlastne chodíte. 🤨 Neuveriteľné. 🤷
popravde si myslím, že má pravdu :D sorry, ale kočík si vieš vytiahnuť hore po schodoch po kolieskach. Ja som to s vaničkou robila tak, že som konštrukciu nechala v pivnici a s vaničkou som šla domov. Neskôr už so športiakom chodím s celým kočíkom aj 2_3x denne bez problémov :D susedy sa síce čudujú, že oni to tak nerobili, že nechávali kočík v pivniciach, ale pre mna je to praktickejšie, lebo tam posadím dieťa a ja sa môžem v kľude dobaliť a do kočíka nahádzať veľa vecí, ktoré by som inak neodniesla aj s dieťaťom na rukách. Plus si vždy domov odnesiem veľký nákup v nákupnom košíku dole
a to mám schody od vchodu ku výťahu a od výťahu do bytu dalsie 🙂
Kup si kocik, krory je lahky a da sa rychlo a jednoducho zlozit a vyniest po schodoch na pleci, napr. Valco snap. A nemusis sa doprosovat. 4-mesacne dieta uz aj tak nebude dlho v hlbokej vanicke.
Čo by si robila, keby nepracuje z domu, ako zrejme väčšina manželov ? Nauč sa fungovať s kočiarom sama. Ver, že to budeš potrebovať. Ak je ťažký, vymeň ho.
Všetky čo tu píšete čo by robila keby nebol doma a podobne ... No lenže on doma je a ide o princíp. Haló! 😅💁
Hoc ako Tvoj muz je v tomto chrapun..a ostatne komentare,ze to mas zvladnut sama atd ber s rezervou..nie kazda sme supermanka😉 takze mu odkaz,ze mne by tak zareagoval a nakopem ho..mate 4mesacne dieta ma sa tesit!...
Ja by som od neho tiež vyžadovala pomoc, keď máš tu výhodu ze je doma tak si hádam tu chvíľku na to aby pomohol vlastnej žene mohol nájsť. Myslím ze keď pracuje z domu by aj jemu prospelo trosku pohybu a fyzickej námahy.
Boze zeny,poniektore ste jak muzi tymi reakciami🙈😩...sme zeny a hoc ako sme emancipovane muz ma byt muzom stale...a nie hundrajuci padavkoši...
@evaachesa nejde o žiadny princíp, nech sa naučí fungovať s kočíkom a dieťaťom samostatne. Mňa by tiež obťažovalo kebyže pracujem, niečo riešim a zrazu musím od práce odísť trepať hore/dole kočík, keď si ten druhý vie pomôcť sám.
Trulo ...to jediné ma napadlo - prepáč