Manžel sa hnevá

29. júl 2024

Manžel sa hnevá že nemáme spolu dovolenku. Pracujem vyše 3 roky, prvý rok som sa nahlásila neskoro kedy chcem dovolenku lebo to som ešte nevedela ako to vo firme funguje. Ďalší rok mala dovolenku moja vedúca tak ja som si musela vybrať iný termín. A tento rok kolegyňa má zaplatenu dovolenku presne na ten termín kedy som chcela aj ja. Tak zas som si musela vybrať iný náhradný termín. Lenže manžel sa hnevá že nemáme spolu dovolenku. On bude mať teraz od 5 augusta dva týždne a ja budem mať posledné dva týždne. Hovorí že nikdy nie sme spolu doma aby sme trávili spolu čas ako rodina. Ale čo mám robiť keď vždy do toho niečo dôjde a musím si vybrať iný termín. On máva celozávodnu v práci tak on sa nemôže hýbať s dátumom kedy ostať doma.
Ako by ste toto riešili?
Jedine plus má to že deti nemusíme dať do tábora lebo sa prestriedame pri nich.

janinah
29. júl 2024

Ma pravdu,mala si byť šikovnejší a zaplatiť si dovolenku prvá.

alex49
29. júl 2024

vieš, kedy máva muž dovolenku, tak prečo si na začiatku roka nezahlásiš dovolenku na ten termín? My sme dovolenku vyberali v marci a dohadovala som sa s kolegyňou kedy môžem. Nahlási si dovolenku, vedúca ti podpíše, z mužom behni do cestovky, vyberte si dovolenku a zaplaťte. Je pochopitelné, že muž sa hnevá. Celozávodné dovolenky bývajú pravidelne v rovnakom termíne, tento rok si už vedela do čoho ideš.

autor
29. júl 2024

@alex49 Tento rok aj minulý som to nahlásila už vo februári kedy chcem. Len minulý rok potom došla vedúca že ona chce tiež ten termín, tak musela som si iný vybrat. A tento rok kolegyňa došla v máji že ony idú vtedy keď ja chcem byť doma do zahraničia do Grécka či kam neviem. A keď ona to už zaplatila tak musela som zase vybrať si iný termín.
@janinah Ja nezaplatim nič lebo my nechodíme na dovolenku do zahraničia. My chodíme len po Slovensku na výlety po okolí alebo sme doma a užívame si že sme spolu. Tak tým pádom ostatný to berú tak že nemám nič zaplatené tak môžem mať barskedy dovolenku.

hederamonstera
29. júl 2024

Tak povedz ze to mas zaplatene. Tento rok uz s tym nic neurobis no

sissy27
29. júl 2024

a manžel sa hnevá oprávnene. Prvý rok chápem, ale potom by som neustúpila. Proste mám schválenú dovolenku a dovidenia, nech sa prispôsobí ten kto prišiel druhý. Ty si si nemusela vybrať iný termín, ty si proste sklopila uši aby boli kolegyne spokojné a potom si prekvapená, že manžel sa hnevá.

doriiis
29. júl 2024

Ak má muž celozávodnu dovolenku,tak to znamená,že o jej dátume vie minimálne pol roka dopredu.Musi.Je to zo zákona povinné.
Takže nabudúce hneď na začiatku roka si nahlas dovolenku na ten istý dátum.A vybavene

tanyan
29. júl 2024

Nuž, manžel musí podporiť tvoju priebojnosť asi najskôr doma a potom nebudeš taká mäkká ani v práci... Rozumiem jeho frustrácii a hnevu, keďže ti dal dostatočne včas vedieť, aby si to vybavila v práci. Nie, nemusíš byť v práci len kvôli tomu, že vedúca sa rozhodla zmeniť svoju dovolenku. A už vôbec nemusíš vyberať iný termín kvôli tomu, že kolegyňa si najskôr zaplatila a až potom overovala možnosti.

pininka1
29. júl 2024

Ja by som sa nieže hnevala. Ja by som bola nasra...keď vieš ze ma muž celozavodnu už v januári by som si nahlásila, si veľmi empaticka, nauč sa byť aj asertívna, preco by si len ostatne mali vyberať termín dovolenky??

tanyan
29. júl 2024

@doriiis Veď ona to vo februári nahlásila, ale potom sa nechala prehovoriť kolegyňou a nadriadenou, aby im vyhovela.

lakebabe
29. júl 2024

Ako ma pravdu celozavodnu majú poväčšine všetci rovnako každý rok. Treba si vybojovať svoj termin. Sa mu ani nečudujem on ms tráviť dovolenku sám dva týždne to je úplne od veci . To by som aj ja bola nastvana

solange7
29. júl 2024

Chyba ti priebojnost. Necudujem sa, ze sa hneva.

anketkarka
29. júl 2024

A vedeli kolegyne, že Tvoj manžel má celozávodnu dovolenku? Alebo vôbec nikto nič nevedel? On sa hnevá oprávnené. Lebo si rovnaký človek ako oni a máš rovnaké právo byť s rodinou. Manžel si vybrať nemôže. To je to isté ako zaplatená dovolenka. On má "zaplatenú" dovolenku presne vtedy ked zvyšok firmy. Kolegyňa by to mala rešpektovať a kupovať dovolenku na iný termín. Neviem ale čo by bolo, keby vaši manželia mali celozavodnú rovnaký termín.

pralinka86
29. júl 2024

Zimnu celozavodnu alebo hocijaku inu nebude mat? Aby ste mali este dalsiu dovolenku spolu...
Mala si sa ohradit v práci, ze bohuzial tento rok sa neda, jedno aky je dovod. manzel predsa inokedy nemoze. Nemozes stale ustupovat.
A nechcete aspon vikend predlzeny ist niekam vsetci spolu? Ked uz teda inak to neide...

autor
29. júl 2024

@anketkarka Áno kolegyne vedia kedy má manžel celozávodnu. Príklad vedúca je vyššie nastavená v práci než ja tak to ja som sa musela prispôsobiť minulý rok a dať si iný termín. A teraz keď kolegyňa už má zajednany zaplatený zájazd do zahraničia tak tiež ja sa musím prispôsobiť a vybrať si iný termín dovolenky.
@pralinka86 On má celozávodnu len cez leto.
@sissy27 Nesklopila som uši ale musela som sa prispôsobiť k ostatným.

1aduliatko1
29. júl 2024

Ja by som sa vyhovorila ze tiez uz mam nieco naplanovane s rodinou...nebudes sa kazdy rok ty prisposobovat. Spravte si planovaci kalendar na dovolenky.

lilka5566
29. júl 2024

Nevieš povedať v práci že máš zaplatenú dovolenku v zahraničí ,keď nevieš povedať nie ? U nás je to tak že kto má zaplatenu dovolenku má prednosť

dennkka
29. júl 2024

Tak kolegyňa si najprv mala zistiť, či nemá niekto na daný termín nahlásenú dovolenku a nie si najprv zaplatiť dovolenku a potom sa jej musí každý prispôsobiť. Aby to takto nerobila každý rok.

nikpa
29. júl 2024

Tak načo si máte hlásiť dovolenky vopred keď ta každý rok niekto okašle, odsunie a ty sa podvoliš? Proste máš napísanu dovolenku vopred a vedúca ani kolegyne by ma nezaujímali, mala si im to vysvetliť tak ako tu teraz nám. Sama si za to môžeš, muž má pravdu.

valeva
29. júl 2024

A to si tak nenahraditelna, ze nemozete mat dovolenku aj ty aj kolegyna. U nas je 7 zien to sa kazdy rok s muzom desime, ako sa budu vadit. Tak sme nakoniec suhlasili, ze mozu byt aj 2 v jednom termine a vyroba sa proste obmedzi. Inac to neslo. Lebo tiez sa mnohe prisposobuju manzelom. Ked som robila v cestovke, tak sme mali prikaz, ze cez prazdniny len 5 dni. To bol masaker, ale nedalo sa inac.

sisska96
29. júl 2024

Tak choď na PN a vybavené

dennkka
29. júl 2024

@sisska96 a ako budú chodiť na výlety?

ratira
29. júl 2024

No, keby si velmi chcela, tak by sa to nejakym sposobom riesit dalo, nemyslis? 🙂 Vies, kedy ju ma predsa, vies si tu dovolenku nahlasit skor a potom nemusis riesit taketo veci. Ries to skor, nenechavaj to na poslednu chvilu a nikto sa hnevat nebude. 🙂

luccija
29. júl 2024

Muž má pravdu.Kolegynin muž má tiež celozávodnu dovolenku to si naozaj nemohla z 8 t prázdnin vybrať iný týždeň?

sense
29. júl 2024

Tak si nahlas dovolenku hneď ako vieš kedy má muž. Nechaj si to potvrdiť, povedz že máš zaplatenú dovolenku, je jedno či v zahraničí alebo nie

autor
29. júl 2024

@lilka5566 Lenže všetci vedia o mne že nemám nič zaplatené lebo nechodíme do zahraničia.
@nikpa Ja som im to vysvetlila, no povedali mi že mám sa prispôsobiť.
@valeva Nie nemôžme mať naraz dve ženy dovolenku.

autor
29. júl 2024

@sense Darmo nahlásim aj pol roka dopredu keď vedenie firmy môže zmeniť moje nahlásené dní

andreakotesova
29. júl 2024

Kolegyne nemusí zaujímať, ci máš niečo zaplatené, alebo nie. Ony si mali prisposobit dovolenku tebe, keďže si ju mala zahlasenu a odsuhlasenu skôr. Mohli by mi aj na hrb vyskočiť!!!

sissy27
29. júl 2024

@sisska96 no to je fakt rada za milión... a bude sedieť doma, lebo kontrola jej príde na 100%, zamestnávateľ tiež nie je na hlavu padnutý, keď má PN v rovnakom termíne ako chcela dovolenku.
autorka: ak máš raz schválenú dovolenku, tak neexistuje, aby som ju kvôli kolegyni zrušila. A vedenie by mi to urobilo len raz - a hľadala by som si novú prácu.

kepassa
29. júl 2024

Hladaj inu pracu ..

pralinka86
29. júl 2024

2 tyzdne, to je 10 prac dni, zvysnu dovolenku teda moze manzel vyuzit cez rok? Mimocelozavodnej? Ked ina celozavodna uz nie je .. chodte teda spolu inokedy...
A buduci rok, v januri nahlasit a drzat sa toho