Manžel s nami netrávi čas

18. jún 2021

Ahojte,
Nwm kde zacat. Mame polrocnu dceru a moj problem tkvie v tom, ze manzel pride z prace neskoro vecer domov a potom hned uteka von robit. Cize vsetko v domacnosti a starostlivost o malu je na mojich pleciach. Uz citim ze mam toho pomaly dost. Ako by som ho mohla motivovat aby s nami travil viac casu? Vycitky nepomahaju. Resp. Pomohli na dva dni a potom to bolo zas to iste. Myslite, ze by pomohlo keby sa kvazi nezaujimam o to ze tam nie je a mam svoje zaujmy ako on? Ze by som napr cvicila hoci by nebolo vyprate a pod? Ale obavam sa ze je to predsa len chlap a nedocvaklo by mu to. Byvame v cinziaku a robit chodi, samozrejme, k rodicom.

malia18
19. jún 2021

Ahoj úprimne aspoň z môjho pohľadu je robenie si naschválov už zo zaufalstva a nevidiac žiadne iné riešenie veľmi zlým krokom, resp. krokom k odcudzeniu dvoch ľudí ktorí by sa mali milovať a lásku si opätovať. Týmto sa to začína a nechci aby som ti napísala čím sa to zväčša končí keď už cesty späť niet. Vždy viac vyrieši rozhovor v kľude prebrať aj jeho aj tvoje predstavy a urobiť kompromis. Ono kompromis nie je len o tom že sa chlap prispôsobí žene alebo žena mužovi to znamená urobiť tak aby nebol vlk hladný ale aby bola aj koza celá....čiže každý si musí z niečoho upustiť....neviem teda koľko máte rokov ale chlapov ťažko meniť jednoducho majú svoju hlavu a veľmi málo mužov a hlavne po rokoch manželstva je ochotných niečo pre rodinu aj robiť asi záleží aj od veku. Vieš ako starého psa novým kúskom nenaučíš a zároveň tiež sa nedá vynútiť jeho prítomnosť ak proste nechce. Skúšali ste sa aspoň rozprávať prečo odmieta trochu času venovať aj vám nie len rodičom?

malia18
19. jún 2021

Ešte dopíšem že si si vlastné odpovedala sama... výčitky to je presne to ono výčitkami sa moc dosiahnuť nedá mne to teda nefungovalo len vzťah zhoršovalo..skúsila by som pri víne alebo dobrej večeri nadhodiť túto tému pri pokojnej večeri toho viac vyriešite ako s kričiacim dieťaťom za zadkom kedy je už každý z vás vyčerpaný a unavený...napr dohodnúť sa že si to predstavuješ tak a tak a či je ochotný spraviť kompromis a venovať sa aj vám lebo tebe ako muž a malej ako tatino veľmi chýba a pokiaľ nie je ochotný nič obetovať a spraviť kompromis povedala by som niečo v takomto zmysle: rozumiem asi to pre teba takto nebude fungovať no ani pre mňa to takto nefunguje ak nechceš na tom pracovať tak sa zariadim aj ja podľa seba no chcela som predísť odcudzeniu jeden druhému a popracovať na tom ak budeš mať záujem príď sa porozprávať dohodnúť do tej doby chcem mať pre seba aj ja dni kedy sa budem venovať len sebe a mať svoj kľud a pokoj nemusí byť vždy navarené a opraté keď ma aj tak nikto doma nečaká 🙂

miadi
19. jún 2021

Cvicit a svoje hobby by si mala koli sebe koli psychohygiene. Ak koli tomu neoperies a bude ti to vyčitat.. tak nema pravo nieco ti vycitat Lebo namiesto behaniu k rodicom sa mohol podielat na udrziavani domacnosti. . ( no v cinžiaku pri 1dietati by si mohla stihat vsetko) ale Hlavne je problem ze sa nevenuje rodine. Tebe ako žene a vasmu dietatu ako otec.Skus sa snim dohodnut ze niektore dni ostane on po robote s babom hodinu dve a ty niekde vybehnes s kamoskou.. ( ty sa vyventilujes mimo dom a on si uzije babo Sam ) a na vikendy si urobte spolocne vylety. Mal by pochopit ze sa mà venovat svojej rodine k rodicom moze ist pomahat raz za cas . Inak moze o tu svoju prist.

lintu
19. jún 2021

Čo je "chodí z práce neskoro večer" a v čom chodí rodičom pomáhať? Chodil tam vždy, či len od určitého obdobia?

amelie2017
19. jún 2021

Suhlasim so vsetkym spomenutym vyssie. Ak si zacnes ty riesit svoje, pride este vacsie odcudzenie. Treba sa o tom v klude porozpravat, bez vycitiek a dohodnut sa na kompromise. Normalne mu povedat, ako sa citis, ze ti chyba vas spolocne straveny cas, ze citis, ze si na vsetko sama, ze pred vami uteka.
A co je to neskoro vecer z prace? Lebo pre mna je to niekedy po 20. hodine a to si uz neviem predstavit, co by robil u rodicov po tme.

sara07
19. jún 2021

dohodnut sa cez vikend aspon jeden do mesiaca niekam sa prejst
pripadne nech postražia rodičia a vy chodte do kina alebo si sadnut na drink aby ste boli aj spolu
a v čom chodí k rodičom robit musí každy den ?

0kristina0
19. jún 2021

Ak toto velmi rychlo nezmenis tak to budes mat cely zivot. Moja mama toto trpela a aj trpi cely zivot a velmi dobre si uvedomuje ze si za to mohla sama lebo si nedupla. Takze dat vaznu debatu.

0kristina0
19. jún 2021

A este napisem len tolko ze moja babka ma mojho otca dokonale omotaneho okolo prsta. Za tie roky ho neskutocne zmanipulovala.

autor
19. jún 2021

@malia18 dakujem, tato odpoved mi velmi pomohla. Ja uz som nemala na to pekny pohlad, tak mi pomohol tento iny pohlad na vec. Skusala som sa pytat, no vzdy vravi, ze to su jeho povinnosti, ze musi mame pomahat lebo jeho otec chodi na tyzdnovky. Proti pomoci nic nemam, len keby to nebolo kazdy den. Ked vravim, ze aj mne by sa zisla pomoc, tak vravi, ze vsak sa nikdy nestazujem a vsetko zvladam. A svokra sa stazuje ze ju kadeco boli a tak... skusim tu veceru teda, dakujem este raz 😊
@miadi ano, cvicim a stiham aj oprat, to bol len priklad. Lebo vsak chcela by som mozno aj viac cvicit len to mi uz do dna nevojde 🤷‍♀️ Dakujem aj tebe za odpoved. Skusim tu veceru a nejako to vysvetlit bez natlaku.

@lintu chodi domov o pol 7. Chovaju hovadzi dobytok, takze okolo toho robi. Tak byvame spolu iba nejaky rok a pol, chodil aj predtym ale teraz to asi vnimam horsie ked sa nejedna len o mna ale aj o dceru. Ale namietky som mala aj vtedy, no zvykla som ist s nim, aby sme boli teda spolu.

@amelie2017 dakujem za odpoved. Skusim tu veceru a prediskutovat to. O pol 7 chodi.

@sara07 podla mna nemusi, nie je jedinacik, aj ostatni by mohli pomahat svokre ked teda potrebuje pomoc, len ked on je taky dobrak 🤷‍♀️

@0kristina0 fu, no tak dufam sa mi podari to zlepsit.

amelie2017
19. jún 2021

Ono pomoct obcas mame je pekne a normalne, ale manzel si musi uvedomit, ze uz ma svoju rodinu, zenu a dieta a v prvom rade by mal pomahat jej a venovat sa dietatu. Ano, byt a jedno dieta, jasne, ze to zvladnes aj sama, ale preco by si mala, ked ste dvaja? Ved ak je tam kazdy den, dieta ani nevidi, kedy si s nim chce budovat vztah? Ked bude mat 15 a buchne mu dvere detskej izby pred nosom? Utekaju mu tie najkrajsie chvile s dietatom. A mozno pred nimi uteka on 🤷‍♀️ lebo aj taky sa najdu, radsej milion inych veci, nadcasy, len aby nemuseli byt doma, lebo zivot s babatkom si tak nepredstavovali. Drzim palce, aby sa uvedomil a travil s vami viac casu.

stevvvka
19. jún 2021

Môj svokor tak chodieval pomôcť mame, dennodenne, či piatok ci sviatok, ani na dovolenku nešli poriadne, lebo kto sa o mamu postará... Chuda svokra na všetko sama.
Muž má vlastnú rodinu, ktorej treba pomáhať. Je pekné, že sa stara o mamu, ale odtiaľ potiaľ. Véd ma aj iné deti. A keď nevládze, nech predaju dobytok.

Súhlasím s tou večerou, kritika a výčitka "znejú" ako útok a tak muž automaticky prechádza do obrany a väčšinou to končí hadkou.

Alebo kompromis, on sa zapojí viac do domácich prác a ty tiež pôjdeš niekedy k svokre pomôcť. (raz týždenne, v rámci pomoci budete tráviť čas spolu.)

Ale potrebuješ dvakrát do týždňa po dve hodiny minimálne len pre teba, kedy sa postará o malú.

janickacrazy
19. jún 2021

Tak pokiaľ svokra nevládze, tak nech nechova dobytok. Ona sa postazuje a vie, že tvoj muž dobehne. Ale v prvom rade má pomáhať tebe s malou. Ja by som mu povedala, každý pondelok a štvrtok budem chodiť na brušné tance, ty budeš s malou. Plus víkendy minimálne jeden deň trávime spolu.

miadi
19. jún 2021

Toto sa mi nepaci on chova rodicom dobytok a ty si zi sama Lebo jeho mamu vselico boli. No super. Ked rodicia nevladzu starat sa o svoju zverinu Tak nech ju nemaju. Nie ze on bude k nim denne chodit toto riesit od svojej zeny a dietatka. Asi sa musis viac stazovat. Ale ak je mamickar tak mas smolu. Toto vobec nie je pekne od svokry. Tahat si ho takto domov suplovat jej manzela. Ale tvoj muz sa musi naucit ze uz je jeho nova rodina - ty a dieta prvorade. Rodicom moze ist pomoct raz tyzdenne ked sa postara o vase potreby. Nie ze vy ste na poslednom mieste . Toto musis dosiahnut co najskor inak budes velmi trpiet.

w123
19. jún 2021

skus mu proste oznamit ze vtedy a vtedy cvicis bude s dcerou lebo si potrebujes oddychnut, ked doprosovanie nepomaha skusila by som mu to proste nakazat a ak by odmietol vazne by som sa zamyslela ci vobec ostat s takym muzom ak mozes ist napriklad k rodicom alebo mas dost financii sama lebo co z neho vlastne mas ? (okrem penazi) ked je v robote a u rodicov stale a ty cele dni sama?

gugugaga123
19. jún 2021

Nič nerob a čakaj kým nezačne on.

malia18
20. jún 2021

Som rada že ti moja odpoveď aspoň trochu pomohla pevne držím päste aby to dopadlo dobre prípadne môžeš napísať potom či aspoň nejaké zlepšenie nastalo alebo pomohla večera veľa šťastia 💓

lintu
20. jún 2021

Ok, takže chlapec z dediny, čo sa roky venuje kravám.... Hm, ešte by ste si mali doma ujasniť, či to robí fakt len kvôli rodičom alebo ho tá práca náhodou aj nebaví. Ak ste sa o tom teda ešte nerozprávali. Možno je aj rád, že činžiak vidí, až keď treba ísť spať.
Predebatujte to, ako kočky radia a uvidíš.

vendulka80
20. jún 2021

Ono sa lahko svokricke gazduje ked ma paholka zadarmo, ktorý pricupita poslušne kazdy den na úkor svojej rodiny. Teba zoberie niekam? Ci to hovado o ktore sa stara je posvätne? Svokra ked nevladze, nech nechová alebo nech pan svokor sa nechodi zasivat na týždňovky ale najde si robotu v mieste bydliska. Len tu kazdy hladi len na svoje dobro a ty s deckom bud sa prisposob alebo tvoj problem. Presne takto zili moji rodicia ale to bolo v 80-tych rokoch. Moja mama to 15 rokov tolerovala lebo ved úcta k rodičom, úcta k svokrovcom. Cele detstvo som presedela na roli, kazdy vikend sa obracalo seno a neviem co. Ked mama chcela ist na dovolenku aspon do Čiech, spustila sa 3.svetová ( hadam nas tu nenecháte samých, je žatva, kto nam pomoze?)Moj otec je super clovek. Ale obidvaja si doteraz vyčítajú, ze sa nechali takto využívať rodičmi a tolko rokov makali ako pracovná sila zadarmo. Za trochu mlieka, 10 vajec a ked zvýšilo zabijackove maso.
Takze nastaviť pravidla, podmienky, ist niekam sami dvaja alebo po praci vopchat kocik manželovi a ideme vsetci spolu na prechadzku.

0kristina0
20. jún 2021

Autorka, ak to hned nestopnes, budes to mat cely zivot. Moja mamina by ti vedela porozpravat.