Ahojte, asi potrebujem radu... Posledný mesiac začínam s mužom veľmi bojovať, prestal byť ako to povedať manželom, otcom. Ale aby ste boli viac v obraze dohodli sme sa, že pojdem s svokrovcov na pár dni s deťmi, nakoľko náš syn tam mal objednaný tábor a teda s dcérkou sme boli u svokrovcov ať je aspoň ona chvíľu s nimi( sama tam ostať nechcela), všetko bolo fajn, až kým sme sa nevrátili. Manžel sa somnou prestal rozprávať, dokonca začal spávať v obývačke,začal fajčiť (fajčil aj predtým, ale nikdy nie predomnou a deťmi), začal držať diétu. Keď som od neho niečo chcela mala som len chladnú odpoveď. Snažila som sa s ním porozprávať, ale on len mlčí, nič doma nerobí, nič nepomáha na všetko som len sama. Už neviem ako ďalej, či ja robím chybu?
Nejaký nový objev na obzoru, krize středního věku, v,hoření, deprese...chtělo by si promluvit v klidu....ale to většinou ten dotyčný nechce...
.
@gubcikova ano on chodil do práce nemal dovolenku, jemu sa nedalo, tak sme sa dohodli, že pôjdem iba ja s deťmi
@kotatko201 ako vysvetlil, ze spi v obyvacke?
@kotatko201 nie, nerobíš chybu. Kde si na to prišla. Najskôr musí pán manžel vysypať, čo viedlo k tejto zmene správania. Takto si len domýšľaš. Ja by som počkala ako sa to vykryštalizuje, ten dôvod asi čoskoro vypláve na povrch. Nejem si predstaviť, akú "chybu" musí žena spraviť, že muž začne fajčiť, napríklad 🤔. Skôr v tomto bude nejaký vonkajší faktor, nie ty. Možno sa mu zapáčilo samému v prázdnom byte a spravil si tam vlastné pravidlá a teraz čaká, že kým si zvykneš a necháš to už "po novom". (Lebo však jemu to vyhovuje, nie?). Ja by to chvíľu ako znášala a potom by som spravila bengál (pri mne prvé pms), nech sa znovu sprace do kože pánko, že nemá 16, že nie som jeho mater a slúžka v jednom. Ale tak to som ja, ja som proste ticho a potom mi jedného dňa urve dekel.
@jizanka snažila som sa mu povedať, dve hypotéky,dve deti vzájomná dohoda, sľuby keď sme sa poznali, že sme sa nejako dohodli... Myslela som, že to pomohlo, ale asi iba naoko. Aj mne to príde ako druhá puberta, ale nevladzem...
@haley7897 nevysvetlil aj som sa ho pýtala, či mu vadím alebo je naša posteľ nepohodlná... Bez zmeny
Hm hm, susede sa podobne zmenil a po roku zistila ze s niekym randi, rozisli sa, poplakala par mesiacov a teraz je na nepoznanie stastna a krasna, hovori ze by ho uz vobec nebrala naspat
ale zmena po pár dňoch keď si bola u svokrovcov?? 😮
@mikadooo fuuuha tak ak sa mu páčilo byť bez nás tak to teda pekne pravidlo. V podstate my ani na dovolenky nechodíme lebo on dlhšie ako deň na výlete nevydrží, momentálne som zistila, že je telefón jeho najlepší priateľ. Zahesloval si telefón, isto niečo tají, len ja som človek čo chce mať jasno. Ať povie, čo chce a nehrá takéto hry.
@biba_18 presnejšie po 14 dňoch slobody bez nás
@kotatko201 tak potom zas - urve mi dekel a poviem mu, že ja v takomto vzťahu byť proste nechcem 🤷. Lebo ja tiež nie som na nejaké tajomstvá a podobne, vnútorne má to ničí. Čiže ak by ten môj nechcel hovoriť atď., tak by som riešila, že ok, ale ja proste teda takéto manželstvo a manžela nechcem mať vedľa seba, sorry. (A to sme spolu s mužom 20 rokov). Ale tiež sa to musí vo mne nazbierať a urvať mi dekel, ale potom idem ako píla. A keď už je to vonku zo mňa, tak čakám vyjadrenie druhej strany, lebo u mňa už je rozhodnutie jasné a problém chcem vyriešiť minimálne k vlastnej spokojnosti, ideálne k obojstrannej.
@kotatko201 nepytaj sa pasivne agresivne v naznakoch. Take otazky ako "je postel nepohodlna?" nesu v sebe podton ktory odradza cloveka reagovat a zaroven nenuti odpovedat. Priama otazka "preco spis v obyvacke?"
A potom, zaheslovany telefon, odstahovanie zo spalne, dieta, novy level arogancie (fajcenie doma, ignorovanie)...cloveku hned napadne ako travil dovolenku kym ste boli prec on...
@kotatko201 a vravíš že iba robí čo robí a vôbec neodpovedá na otázky typu prečo to robí, čo sa stalo ani nič. proste teliatko jak na nové vráta? neviem. buď niečo úplne strašné urobil alebo mal frajerku u vás alebo predtým mal frajerku a ho nechala… celkovo je to divné…
@viktoriam123 presne, smrdi to novym objavom...
@mikadooo veď už aj mne dekel nadvihuje. Už neviem ako na neho... Normálne som rozhodnutá, kašľať na neho nech si robí čo chce a ja si idem žiť svoj život.
@kotatko201 A predtym ste mali pohodove manzelstvo?
@haley7897 no ja si myslím,či mu niekto v práci nedáva takéto luxusné nápady, ale teda asi aby sa nás zbavil. Veď sa nemáme zle, konflikt čo si pamätám sme mali asi len raz keď bola dcérka maličká a už som to doma nezvládala, inak sme sa vždy vedeli nejako dohodnúť. Nemáme dôvod sa hádať o deti sa viem postarať, aj okolo domu si prácu zastanem. Samozrejme očakávam, že on urobí tú "mužskú", no asi som si len klamno myslela...
@treba volat svokre a a narobit hluk ze ta podvadza a nech sa tym padom bali prec, mozno sa zlakne a uvedomi o co prichadza
Pozri. To su evidentne signaly druheho objavu. 14 dni aby si takto nechala chlapa je vela. Komu by nebolo super mat 2 tyzdne dovolenku 😅.
Vies to, ze sa osatahoval do obyvacky je uz dost vazne. Aj tie ostatne signaly. Urob to inak. Nechaj mu deti, vyfinti sa a chod sa bavit. Ukaz mu o co moze prist, ak teda este mas zaujem nieco zachranovat.
@kotatko201 drzi dietu aby sa vas zbavil? Nie, to smrdi novym objavom. Niekde nabral novy dych a ma pocit, ze s tebou uz nic nemusi. A nechce len podvadzat pre zabavu, neodstahoval by sa z postele. Moj tip? Novy vztah 🤷♀️
@viktoriam123 toto so svokrou ma napadlo, lenže ona je taký flegmatik, že istoto totok nepomôže. A aj tak si on z nej nič nerobí,so svokrom by to možno zabralo.
@liv1 akurát toto môže budúci týždeň zafungovať keďže ja nastupujem po dovolenke do práce a jemu začína dovolenka s deťmi. Som zvedavá a istotne sa domov ponáhľať nebudem...
@kotatko201 tak mu nechaj deti... a aj nový objav zisti, ze to nieje len tak... má záväzky, ni len matka je na deti... ja by tých chlapov hnala...
@haley7897 ale ak má nový objav, ja som mu povedala, že ak áno nech ide za ňou, že ak si myslí, že mu bude lepšie a bude spokojnejší ja mu doprajem veď ho mám rada, ale každá strana ma dve mince, aby to potom neľutoval.
@maminkasisa veď ja som presne taká narobiť si deti, za mlada naslubovat, zadlžiť sa. A teraz čo? Som najväčší frajer na svete a nemusím nič? Och a on sedí ako puk a len počúva alebo sa zodvihne ide za fajčiť, vráti sa smradľavý a pokračuje ťuk ťuk čo? Do mňa ako keby bodalo...
@kotatko201 určite niekoho má a prepáč, vás vzťah teda ideálny nebol, keď nechodíte na dovolenku, lebo on s tebou a deťmi nevie vydržať viac ako 1 deň spolu, to ti akože nevadilo?
@janickacrazy nie nebol akosi čas dovolenkovať, stavali sme dom a všetko okolo a svojpomocne. Môj muž je veľmi šikovný on si najradšej všetko sám urobí. Dovolenku ako takú sme veľmi nevyhľadávali, keď sme chceli išli sme na jeden deň na výlet a to nám stačilo.
@kotatko201 no ved uvidis ako sa to vyvinie. Ako, ak by chcel podvadzat bude spat s oboma, ak by si sa mu napriklad sprotivila, tak s tebou len prestane spavat. On sa odstahoval lebo chce byt loyalny voci niekomu inemu. To si myslim najma v kontexte s dietou, zablokovanym mobilom...
Nemá novou chápající kolegyni? Drž se, chlap je na ránu pěstí.....jestli je v tom jiná, je to čerstvé a rozum se mu do hlavy hned nevrátí
On bol doma a vy u svokrovcov?