Manžel - reč tela

orangeblue
1. dec 2021

Ahojte, som tu nová. Napíšem vám môj príbeh, aspoň sa vyrozprávam a možno niečo z toho čo mi odpíšete vo mne zarezonuje a pomôže mi vo vnímaní situácie. S manželom sme obidvaja po 40ke. Zoznámili sme sa už ako obidvaja rozvedeni, ja som bola 6rokov po rozvode a on tuším 5. V tom obdobi medzi mojim rozvodom a zoznámením s manželom som mala jeden milenecký vzťah, posledné 4 roky som bola úplne sama. Tak mi to vyhovovalo. Manžel mal po jeho rozvode viaceré kamarátky s výhodami, tak sa to teraz tuším moderne nazýva. Stretli sme sa na jednej spoločenskej udalosti, on bol s kolegyňou, zoznámili sme sa, zamilovali do seba, postupne sme sa spoznávali, zladili, začali spolu bývať a vzali sa. Po tom čo sme v minulosti zažili, je naše manželstvo a nás vzťah naozaj pokojný prístav. Tak kde je zadrhel? To je ťa kolegyňa ,ktorú som spomenula vyššie. Je to vlastne jeho zamestnankyňa. Poznajú sa už dlho, po jeho rozvode sa s ňou zoznámil v nejakej restike, namotal sa na ňu, dal je prácu vo firme, donútil ju doštudovať vysokú, pomohol jej pozviechať sa finančne…skratka staral sa o ňu ako by bola jeho dcéra. Ona ho na oplátku brala na všelijaké akcie, robila mu spoločnosť aby nebol sám. Zo začiatku spolu aj krátko spavali, ale nikdy spolu nechodili ako pár alebo partneri. Ona mala potom viacerých priateľov, nikdy nič stabilne. Teraz tuším tiež ma priateľa. Hneď od zaciatku mi muž povedal všetko, brala som to tak, že to je predsa minulosť, že to bolo predo mnou, aj ja som mala vzťahy pred ním…a teraz, keď sme si v sebe našli správnych partnerov pre život tak si ideme budovať život vlastný. Vidím , , že manželovi vyhovuje nás nový život, viac rodinný ako spoločensky, žijeme si sami pre seba, okruh priateľov mame väčšinou pary, záhrada, turistika, budovanie domu, cestovanie. Ale tuto kamarátku so vo firme stále nechal. Tvrdí, že ona sa za tie roky vo všetkom vyzná, že všetko vie a že je na ňu spoľahnutie. Ok, hovorím si, nie je to moja firma ani moja starosť, občas som tam skočila na kávičku keď sme potom mali spolu s manželom niekam ísť. Slečna na mna zazerala, ale brala som to ako že som jej narušila jej život, keď vedela mužovi kedykoľvek zavolať a mala oporu. Ale včera som bola na firme zase, mali sme ísť spolu k právnikovi tak sme išli spolu jedným autom s tým, že hodinku počkám na firme a potom spolu ideme. Bola tam aj dotyčná slečna a ja som iba pozerala ako sa môj manžel pred ňou správa… ako kohútik v ruji… normálne reč tela ako tokajuci samec, vlnil sa pred ňou, vtipkoval, pomaly ako keby ona bola šéfkou a nie on.a to som sedela vedľa v kancelárii, takze výhľad som mala Dobry… normálne som nevedela čo mám robiť, tak som to chvíľu pozorovala, počkala a keď skončil a rozdal úlohy išli sme my ku právnikovi. Pytam sa ho teda že co to malo znamenať, že toto som si všimla a že či to je bežne správanie… on ani nevedel, ja viem že zo robil nevedome, veď som bola tam aj ja. Že si nič take neuvedomil - to znamená že zrejme sa tak správa bežne. Dovtedy som to na ňom nikdy nevidela. No bola som v šoku. Sama prekvapená ako to môže bolieť. V noci som zbežne pozrela mobil… jediná laskyplna konverzácia tam je so mnou. Ostatne sú len pracovne veci. Prosím vysvetlite mi to správanie, ak ste tu nejaká psychologička. O co tu ide? Je to nejaký bežný prejav ako v zvieracej ríši ?

ella_price
1. dec 2021
0silvia0
1. dec 2021
derdia
1. dec 2021

@orangeblue ja osobne si myslim, ze to medzi nimi iskri... Neviem ale y/i dam dat a nechce sa mi guuuuglit😄
Tak jeho telo to. Prejavuje tak, tuhladinu hormonov, a busenie srdca a motyle v bruchu.
Neviem niekedy sa to moze stat... Zaklad je ci su profesionali a nemaju spolunic alebo maju spolu nieco.
Lebo podla mna je to normalne. Clovek za to nemoze ze niekto na neho chemicky zaposobi... Ale zaklad je ako na to reaguje...
Ked ma clovek doma partnera, tak sa ma starat o neho a milovat ho a tesit sa na neho. On ai vybral teba... Keby chce ju takje davno s nou a teba by neriesil. Takze ja by som ti poradila jedno, moc sa v tom nevrtaj.. Urobis len nervy a zlo a ona tam ostane ako ta ktorej sa ublizuje.
Doveruj mu ale sem tam prever. Ale ak by ta aj chceli klamat tak ta mozu...to je natazko. Ale skor su vsimaj aj inych vo firme... Ak tam nieco vedia urcite budu bocit zrakom, koktat a tak.

gladys_07
1. dec 2021

Vlnil sa?? 😂prosim povedz ze to mas natocene

0silvia0
1. dec 2021

@derdia dobre I si dala🤩

derdia
1. dec 2021

@0silvia0 vďaka😄😄😄

lujza123
1. dec 2021

😂 😂 😂 Reč tela ako tokajuci samec 😂😂
Napriek vtipnému opisu je to fakt blbá situácia. No neviem co sa da s tým robiť, jedine tak dôverovať. Vybral si predsa teba.
Vieš mne sa napríklad stalo podobne, aj keď z opačnej strany, veľa krát som sa popri vzťahu platonicky zamilovala. Stalo sa mi to aj v prvom vzťahu (10 rokov sme boli spolu), stalo sa mi to aj teraz (11 rokov), neviem prečo sa mi to deje, normálne ma to až otravuje. Ja som vo vzťahu spokojná, zamilovaná, tak skutočne a úprimne. Nechcem žiadnu bokovku, neveru, nechcem nikoho podvádzať ci budovať si paralerne vzťahy. Napriek tomu sa každých par rokov objaví nejaký takýto objekt. Našťastie ako to príde tak to odíde, ja už som si na seba zvykla a snažím sa teda nedať nič najavo aj keď bystrý pozorovateľ by si to samozrejme všimol, lebo naozaj to si také nevedome gestá, pohľady. Je mi to ľúto, neviem to zastaviť, nieje to láska skôr ako si to nazvala nejaká ruja alebo co. Ale viem koho som si vybrala a aké mam hodnoty, niesom žiadne zvieratko co potrebuje na niekoho skočiť len preto, ze mi je sympaticky...

Tým chcem povedať ze toto sa občas stáva aj keď to vôbec nechceš

zirafienka
1. dec 2021
jaskolka
1. dec 2021

Keby sa predo mnou nejaký chlap "vlnil" tak si pomyslím že je debil, nie ze ma bali 😁😁

cuvienka
1. dec 2021

@gladys_07 heh tiez by som si to rada pozrela, bo moc dobre si to teda predstavit neviem xixi

mmoni89
1. dec 2021

@jaskolka 😂

liljana
1. dec 2021

Ako sa hovori, ziarlivy ma zostrene zmysly a vidi viac ako iny clovek. Aj to co nie je. Ak by ta mal podviest, tak sa to urcite dozvies a potom to mozes riesit. "Preventivnou" ziarlivostou a obmedzovanim si mozes zbytocne pokazit vztah. Prehnanou ziarlivostou ho mozes naopak, nahnat ku nej. Ak ti vadi, vyhybaj sa je, sleduj priebezne signaly.

orangeblue
autor
1. dec 2021

Už aj mne to je smiešne, keď čítam vaše komenty. Nahratého ho nemám samozrejme, to vlnenie bolo ako keď puberťák poskakuje, krúti sa, potancováva pri rozhovore. Normálne muž stojí, rozpráva sa a vydá pokyny, a teraz to bolo fakt ako keby som videla našušoreného páva. Už si hovorím, že preháňam, že mal skratka dobrú náladu, tešil sa a takto sa prejavil. Nebudem riešiť, ale budem pozorovať. Ale mám 100chuti prehrabať mobil do minulosti….

derdia
1. dec 2021

@orangeblue urcite na neho posobi to je jasne.. Pretoze ako ked zena zacne koktat, upravovat sa, chytat si vlasy, je roztrzita... To vaetko au prejavi ze citi nejaku chemiu... Aj ked pozor nemusi chciet. Najlepsie je ked sa toto nestava ale bohuzial stava sa...

banderaska29
1. dec 2021

jaj ja som sa zasmiala na tom tokajúcom samcovi 😀 ♥ strašne ste mi urobili náladu baby 😀

asia83
1. dec 2021

@orangeblue Neriešte to. Čím viac to budete riešiť, tým viac sa do toho budete zamotávať a paranoja ako vyšitá, zbláznite sa z toho. Vášho manžela mladá slečna dostala, je to taký typ kokety, mimoriadne príťažlivá žena s neskutočnou charizmou. V podvedomí viete, že jej nemôžete konkurovať. Preto ste ňou posadnutá. Ale, váš manžel si ju nezvolil za životnú partnerku práve preto, aká je, pre jej sexuálnu minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Je to rozumný muž, mali by ste mu viac veriť. On vedel, že keby si ju vyberie za manželku, bola by mu neverná. Je to dosť promiskuitná žena. Prečo sa pri nej správal ako opisujete? Pretože to medzi nimi iskrí a vždy bude. No nie je jeho úmyslom podviesť vás. Nevylučujem, že by sa to stalo. Nie jeho vôľou, ale vôľou jej a jeho, veď viete čoho. Pre pokoj váš a vášho manželstva by mala odísť z jeho blízkosti.

asia83
1. dec 2021

Ešte jedna vec. Nikdy nebuďte v rozhovore s manželom hysterická, on to nemá rád, bude sa od vás odkláňať. Pekne, pokojne, rozumne mu treba vysvetliť a povedať čo cítite.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz