Manžel prestal chodiť do kostola

22. dec 2024

Ahojte, som od malička vedená vo viere, nejdem do fanatizmu, chodím v nedeľu do kostola a raz čas idem na spoveď hlavne na velke sviatky, manzel pochádza tiež z katolíckej rodiny. Ja mám veľký rešpekt voci Bohu, nedovolila by som neísť v nedeľu na omšu len tak a chodiť po obchodných centrách. Stále sme chodievali v nedeľu do kostola, no on už chodí iba občas iba tak nechce sa mu alebo ho niečo nahnevá a nemá chuť. Je to veľmi egocentricky človek, zistijem že ani rodina pre neho nie je posvätné. Peniaze oddeľuje a celkovo u seba je on na prvom mieste. Ma pocit že môže všetko, vyvysuje sa hlavne nado mnou. Mám ho nútiť chodiť do kostola (čo podľa mna nemá zmysel) alebo to nechat tak ? Prosím aby ste mi nepísali hejty a prosím o názor hlavne veriace mamičky

janulka1802
22. dec 2024

Určite nenútiť. To musí človek chcieť sám.

stellarstar
22. dec 2024

Nech každý robí tak ako sa mu páči

andrea_82
22. dec 2024

Podla toho, co pises, je nechodenie do kostola jeho najmensi problem. Ako ho chces prinutit?

autor
22. dec 2024

@andrea_82 skôr rozhovorom …

gribka1
22. dec 2024

Ak by sa správal ako sa správa a chodil by do kostola, to by bolo v poriadku?

zuzanka.zuzu
22. dec 2024

nemalo by ťa zaujímať viac to že sa vyvyšuje nad tebou než to či chodí alebo nechodí to kostola? 😳

koniarova
22. dec 2024

Rozhovor mal byť už dávno. Ale ako o ňom píšeš, myslím že bude zbytočný.

anonym0001
22. dec 2024

Tvoj manzel je dospely clovek a nie dieta, aby si mu dohovarala, alebo aby si mala pravo ho do niecoho nutit. Je to svojpravny clovek a za svoje ciny nesie zodpovednost. Ak je z katolickej rodiny, tak vie ake su nasledky a nesie za ne zodpovednost on a nie ty.

lucia147852
22. dec 2024

@andrea_82 išla som napísať to iste

gribka1
22. dec 2024

To sú takí divadielkoví veriaci.

marth16
22. dec 2024

Rozmýšľaš o tom že manžela budeš nútiť chodiť do kostola. Áno si fanatička aj keď si myslíš že nie, ale to je ten najmenší problém u vás ak to čo píšeš je pravda

mamutka
22. dec 2024

Uvedomuješ si, že máte kopu problémov, ktoré by si mala riešiť rozhovorom a nie ešte prilievať olej do ohňa “nútením” do kostola?
Inak, v nedeľu môže človek mať veľa rôznych aktivít, okrem kostola neexistujú len obchodné centra, ktoré ty vidíš ako jedinú alternatívu pre ludi co nesedia v kostole

rorino
22. dec 2024

Boha nosí človek v srdci a nie v kostole Ty by si bola spokojná keby šiel do kostola z donútenia?Ale keďže si o ňom napísala pár slov,tak je jasné,že ho ani nedonutis.

zuza265
22. dec 2024

Za mna ja ako veriaca nemam pravo niekoho k niecomu nutit. Aj respekt rozhodnutia druheho, aj ked je to mozno pre mna nespravne rozhodnutie, je sucast viery.

kvoli
22. dec 2024

Ako raz svätý Ján Chryzostom napísal vo svojej homílii: „Veriaca manželka zachráni svojho manžela tým, že uvedie evanjelium do praxe.“ Práve tým získala svätá Monika nielen svojho manžela, ale aj svoju svokru. Okrem modlitieb sa svätá Monika zvykla aj postiť a Eucharistia sa stala jej denným pokrmom. Šestnásť rokov sa modlila za obrátenie svojho manžela a svokry, tridsať rokov za syna Augustína. Patricius zomrel len rok po tom, čo spoznal Boha a dal sa pokrstiť. Svätá Monika je patrónkou vydatých žien, matiek a alkoholikov. To je o sv. Monike.

Nenúť ho, modli sa zaňho ❤️ modlitba manželky má veľkú silu a zároveň je to veľká skúška tvojej trpezlivosti (mám osobnú skúsenosť)

doriiis
22. dec 2024

Určite kostol je váš najvacsi problém🤦🏻‍♀️

autor
22. dec 2024

@doriiis nie nie je kostole najväčší problem som si toho plne vedomá ….to aký je bohužiaľ nezmením

tilonka
22. dec 2024

@zacnite citajte spolocne Bibliu, alebo aspon ty. Budes/te sa sytit Bozim slovom..

20erika07
22. dec 2024

Otoč si to, ty by si robila niečo z donútenia? Páčilo by sa ti keby ťa niekto do niečoho nútil, keď o to nemáš záujem? Dospely, svojpravny človek...
Toto by som neriesila... najväčší problém je aj tak inde, kostol z Tvojho egocenťáka lepšieho nespraví.

deborahzelenkava
22. dec 2024

cize to, ze je "Je to veľmi egocentricky človek, zistijem že ani rodina pre neho nie je posvätné. Peniaze oddeľuje a celkovo u seba je on na prvom mieste. Ma pocit že môže všetko, vyvysuje sa hlavne nado mnou. " ... toto je cele v poriadku ano? tvoj najvacsi problem je, ze nechodi v nedelu do kostola.? A ked zacne chodit do kostola, uz ti nebude vadit egoizmus ani oddelene peniaze?

panonia
22. dec 2024

Tiež som chodila každú nedelu do kostola až do jednej doby keď ma cirkev úplne sklamala... a čo teraz ma ma niekto nútiť?

rozculena
22. dec 2024

on sa začal vyvyšovať a byť egocentrický až potom,ako prestal chodiť do kostola?

nikaeli
22. dec 2024

Nútiť ho chodiť do kostola?
A čo keby to on tebe zakazoval?
Tiež by sa ti to nepáčilo, však?
Je to jeho rozhodnutie, rešpektuj ho.
A porozprávaj sa s ním o tých ostatných veciach.

michal_dr
22. dec 2024

Z toho, čo si napísala je úprimne kostol Váš najmenší problém.
Povedal by som, že sa "odmiloval" nepritahuješ ho, je niekde inde... a si pre neho ako kamarátka, nie ako partnerka/manželka. Ale nechce ničiť rodinu, tak je ticho. Ak už nemáte ani sex, tak myslím, že je to viac než isté...

Prepáč moju úprimnosť, ale nebudem natierať med okolo úst.

1ryba
22. dec 2024

Mňa zaujíma, čo je zlé na návšteve nákupného centra v nedeľu. Snáď to je otvorené pre ľudí. Ja tam nechodím, ale kto chce nech ide. Či sú to horší ľudia preto, ak potrebujú napr. kúpiť topánky pre dieťa? A rovnako vnímam aj kostol. Kto chce nech ide a nech s tým neotravuje druhých.

renesance80
22. dec 2024

tak ja tu vidím absolútne iný problém , než kostol , u mňa by už bol asi ex a teda by nebolo treba žiadne chodenie do kostola riešiť

gribka1
22. dec 2024

@1ryba No tak oni sú tí lepší, tu nehľadaj rozum. Kvôli nim by nám zavreli obchody každú nedeľu, aby sme chodili do kostolíka radšej.

erika237
22. dec 2024

Chces riesit ci on chodi do kostola, ale riesit ako sa sprava to netreba, lebo on uz je taky? … inu je taky ze prestal chodit do kostola, by som mala na haku, ale jeho apravanie by som teda riesila.

bloger
22. dec 2024

Najlepšie bude ak ho necháš tak. Ukáž mu príklad, že ty si takto šťastná. Možno sa aj on pridá.

riyadh
22. dec 2024

@rorino presne.. Uplne si vystihla.., 😊