Ahojte, veľmi by ma zaujímal nestranný názor na manželov,, koníček,,. Vždy mal jedno, dve akvária, avšak ako sa nám narodili deti, muž vypratal všetko z našich 2 pivníc a dal tam akvária. Veľmi chcel mať svoju chovňu, avšak dopadlo to za 5 rokov tak, že tomu úplne prepadol. V pivnici nemáme žiadne náradie, všetko je hodené na dvore, zarastené v tráve a pod, dokonca nám ukradli nový krovinorez, lebo ho manžel nechal vonku na zahrade, keďže sa nezmestil do pivníc. Aj muž tam chodí cez úzku chodbičku, lebo všade sú akvária... Do krmiva idú peniaze, na elektrine sme doplacali opäť.. Už nevládzem. Nie sme na tom finančne dobre. Smutné je, že manžel tam je každý večer až kým nejde spať, nevenuje mi ani jeden večer z týždňa. Rozmýšľam nad rozvodom...
Som jediná žena, ktorej to vadí? Vďaka za názor.
Mat konicek je velmi fajn...mne muz chodi lietat, rozsiruje si pilotne licencie na stale viac lietadiel a ano ide do toho vela penazi. Ale my si to mozeme dovolit, situacia teda uplne ina. Ano travi tam cas - ale zasa berie velmi velmi casto lietat aj synov a oni to miluju tiez, dava nam to s dcerami oddychovu nedelu doobeda len pre nas... Pokial zabral celu pivnicu na akvaria - tak nech laskavo vonku postavi malu chatku, pristresok, kde zamkne naradie. Proste taketo si treba nastavit podmienky, inak to nepojde. A ak ma financne narocneho konicka a nevychadza to - tak brigada... nevychadza to kvoli jeho platu? Ty pracujes tiez? Kolko je to mesacne? Ano elektriku to asi taha dost, mozno zvazit solarne panely na dom, ale to je zas pociatocna investicia navyse. Nechod proti jeho konicku, ale hladaj riesenia vsetkeho toho ostatneho. A teda to, ze nie ste spolu vobec je smutne, to mu povedz ako prve... ze ci keby si ryba, si zaujimavejsia?
Ja odpadnem.
Ja ze prepadol nejaku Konicku a rozymslam kto je to ta konicka🤓🤓🤓😂😂😂👍👍👍
Ja ho aj chapem, sama mam akvarko a mala som ich podstatne viac... ale je pravda, ze odkedy mame deti, tak mam len jedno velke v obyvacke a ostatne su prazdne na povale. Tiez som chcela svoje odchovy ( a aj som nejake mala) ale teraz mam "svoj odchov" v podobe troch deti a to sa proste neda. Takze k rybkam sa vratim mozno na dochodku? Takze naozaj chapem aj Teba aj jeho. Ide do toho strasnych penazi a hlavne, ked tomu clovek prepadne, tak to je stale vacsia a vacsia a vacsia nadrz az to casto konci bazenom v pivnici (realne!). S manzelom treba dat rec, aby to na cas odlozil alebo aspon utlmil a zacal opat, ked budu deti starsie a napr. ich k tomu viedol...
Ja by som už bola dávno preč. Toto čo popisuješ je úplne choré, ty s deťmi, rodina, dom ste úplne na chvoste jeho záujmu, snáď ani tam nie. Dávno by som sa zbalila a nech si tam nažíva s rybami. Ak vidí, že stačí sľubovať a ty cúvneš a zase nejakú dobu si ticho, tak nemá dôvod zmeniť to. Možno keby jedného dňa príde domov a ozaj tam s deťmi nie si, tak možno by sa spamätal. Ale nevrátila by som sa v takom prípade skôr, než by akvarka boli preč.
No tak potom existuje asi len jedno a velmi krute riesenie a teda, daj inzerat a cast toho odpal, ked bude v praci... zas ja by som nikdy nedovolila aby ryby obsadili izbu mojim detom.... to zase prrr. Alebo uuuuplne opacne, nech s tym skusi zacat zarabat. Na toto sa velmi casto za facku prenajimaju priestory v bytovkach (stare kocikarne a pracovne...) a vznikaju tam presne taketo akvarisitiky a ked to bude robit dobre, rychlo sa medzi akvaristami rozsiri, ze tam a tam je dobra akvarisitika a moze to byt nakoniec pre rodinu aj prinosne ale kazdo padne sa musi pohnut z miesta. Jednym alebo druhym smerom.
Nechala by som ho aj s jeho rybami a šla aj s deťmi preč. Toto nie je koníček, ale otrava
Tak tie ryby predaj alebo vyhod, niekde schovaj a ked aj ho porazi, po case ho to prejde a mozno sa uvedomi. Zatial sa mozes odstahovat kym vychladne. Alebo ho posli za psychiatrom mozno si nieco kompenzuje. Preco kazdy pri prvom probleme riesi hned rozvod 🤷
Každý muž by mal mať koníček. To citujem mm, ktorý to videl na svojom otcovi, akú mal starobu, keď nemal koníčka. MM je chovateľ od detstva. Zostalo mu to do dospelosti. Po svadbe sme bývali u našich v rod dome, choval zajace. Chodil s nimi po výstavách a vyhrával ceny. Bolo aj mäso. V našom dome, keďže máme malý pozemok, choval vtáčiky. Zabral mi najkrajšiu slnečnú pivničnú miestnosť. Zase výstavy, burzy, výmeny. Až keď odišiel do dôchodku, konečne som ho prehovorila, aby chov zlikvidoval, pretože sme chceli cestovať a deti museli 2x denne chodiť kŕmiť vtáčiky. Teraz sa stál filatelistom na vysokej úrovni. Znovu kupuje, licituje, študuje. Nepredáva. Teraz na dôchodku vidí, ako dobre je mať koníčka. Tento nepýta jesť a môžeme cestovať bez obmedzenia. Všetky tieto koníčky stáli mnoho peňazí, našťastie sme to v rodine nikdy nepocítili. Nefajčil, nepil, miesto toho vkladal peniaze do koníčkov. Nikdy som ho od nich neodhovárala, až od tých vtáčikov. Takže nech možno zredukuje chov, nech má viac času na rodinu, alebo nech sa tomu venuje ako práci, ktorá vás uživí. Náš známy to práve začal robiť, len neviem, ako mu to ide. Ale dal do toho veľa kapitálu, zrejme má dohody o odbyte rybičiek. Ale v žiadnom prípade mu koníčka nezakazuj. Raz to oceníš.
@choco6 ale toto nie je tak, že pri prvom probléme rieši rozvod. 3 roky zaberá miesto v dome rybami, ešte aj deťom zabral detskú izbu, v domácnosti a okolo domu nerobí nič, rodine sa nevenuje ani deň v týždni, peniaze nemajú lebo aj to málo dá on na koníčky, jej mama im finančne kvôli tomu pomáha. 3 roky toto robiť nie je "pri prvom probléme". Bude hlúpa, ak bude čo len ďalší rok takto žiť.
Ja to len vidím ako iný druh závislosti. Niekto gambluje, iný chlasta. Tvoj muž má rybičky. V podstate je to len útek pred realitou. Život je pre neho tak neznesiteľný, že uteká sám pred sebou a všetkými do pivnice k rybkam. Zmeniť sa je ťažké. 99% ľudí to nedokáže.
Ako ti tu radia, nech mu ryby predáš, alebo niekde odpraces - na to nemáš právo. Je to extrémny zásah do súkromia a nikdy by som to nikomu neurobila. Ja som mala muža čo mi potajomky vyhadzoval oblecenie, ktoré aa mu nepáčilo a teda, je to ponižujúce a detinské.
Jedine čo mozes zmeniť si ty sama. Máš viacero možnosti. Buď začneš žiť sama, prestaneš sa oddávať predstave o šťastnej rodine, daj si žiadosť o výživné na seba a na deti. Do tej izby, ktorú zaberá synovi ho prestahuj. Alebo sa odsťahuj ty, úplne. Každopádne situáciu musis riešiť radikálne, inak tá čaká xy rokov v stave, ktorý sa nedá nazvať ani zivotom.
@oli18 nie je koníček ako koníček. Nemajú peniaze, jej mama im finančne pomáha. On sa ani hodinu týždenne nevenuje deťom a žene, ešte aj deťom zaberie izbu rybami, o dom sa nestará, jej muž je jej úplne k ničomu. Súhlasím, že človek má mať koníčky, ale toto nie je koníček, to je chorobná závislosť.
Fuha, tak ja len, že toto je sila. Čo tam akože v noci cez víkend s tými rybami robí?
Mne sa to zdá celé až trochu uchylne, absurdné, či ako to povedať. Riadny čudák. Poradiť bohužiaľ neviem
No veď nech napíšu ženy, ktoré majú doma rybárov, poľovníkov, horolezcov, surférov a pod., ako sa vyrovnali s koníčkami manželov, či sa hneď rozvádzali, lebo sa im muž nevenoval. Ešte to má dobré, že jej muž má koníčka pod vlastnou strechou a nemusí cestovať. Je to ešte menšie zlo. Veď nech mu odnesie deti do pivnice a nech ide na kozmetiku, alebo do fitka.
@oli18 Ja mám doma cyklistu, bicykel drahší než dve naše autá dokopy, zožerie riadne veľa peňazí na údržbu, samozrejme aj času a plus teda samotné jazdenie. Ale u nás idú do bicykla financie, ktoré zostanú po zaplatení všetkého dôležitého a odložení niečoho do rezervy a na rozdelení času medzi bicykel a rodinu sa vždy dohadujeme- to je ten rozdiel 🙂 koníček je skvelý, ale nesmie byť v rebríčku hodnôt nad rodinou. Potom to prestáva byť koníček a začína byť obrovský problém.
No hlavne tí odporúčam nepočúvaj rady žien na MK co ti hneď hovoria rozvod ( polka z nich nemá ani deti a možno ani muža) nevedia co je to to rodina..
Druhá vec je ze si žena sakra tak sa mu postav nečakaj že to bude pomaličky predávať ci co.. Postav ho pred hotovú vec.. Posad si ho a povedz mu bud tie poondiate ryby alebo rodina ved nemusí to všetko dat preč ale veľkú časť áno a bud sa budeš správať ako manžel a otec alebo končíme a nie ze budeš o hodinu mu behať okolo zadku.. Bud tvrdá nedaj sa ak s tým nezačne dačo robiť začni sa baliť aj s deťmi nechaj pri dverách po balené kufre dva dni a povedz mu ze máš posledné hodiny aby si začal.. Ak už mu toto nedopne tak naozaj netreba strácať čas život máš len jeden.. A možno aj psychológ by mu kus pomohol lebo ja mam pocit ze toto už nieje koníček jemu reálne niečo je (možno za tým skrýva depky alebo co) neviem ale je to cez čiaru.. Držím ti palce ♥️
Začnite tým psychológom.. Normálne ho objednaj a pripadne chod ty a povedz mu o tom co stvara lebo toto je divne.. Proste to sú blbý chlapi.. Aj môj bol nejakú dobu divný ja som si myslela ze ma už nemiluje ale on mal také depky že chcel skočiť z okna. Absolútne som to nevidela na ňom a sme spolu 10 rokov. Prešli sme si hocicim.. To mi povedal až po dlhom čase ja som si vtedy myslela kadečo.. Oni sú taky nevedia pracovať s emóciami problémami.. To sa uzatvorí do svojho sveta a myslia si ze všetko ok.. No samozrejme pokiaľ s nim nehnes tak to nech si žije s tými svojimi rybami.. Lebo načo ti je taky chlap
Zbytocne cakas ... bud urobis radikalne riesenie alebo sa nic nezmeni ... odid.. a uvidis ci si vybral ryby alebo teba a deti ... no rataj s tym , ze to mozu byt ryby ...
Oni si to nezaslúžia….. ty a deti si to zaslúžite?
Môj muž hra amatérsky hokej, je to vášnivý športovec. Ale na 1. mieste som ja a náš syn. Muž sa hokeju fakt venuje a veľa, brava mna a aj syna so sebou na rôzne zápasy, či campy, ale keď vidí, že začínam byt nespokojná tak zruší zápas a je s nami
To je ten rozdiel, že nezabudol že nas má.
Nebudem tu rozpisovať koľko to stojí peňazí, ale on zarobí. Nemusí nás nikto dotovať a sponzorovať
Ja mam pocit, ze samej s detmi by ti bolo lepsie. Aspon by si sa nad tym denne nemusela rozculovat. Za mna je to cez ciaru....
Zamysli sa v prvom rade nad tym co k nemu citis. Je to iba tymi rybami, ze uvazujes nad rozvodom alebo citis celkovo ochladnutie? Ak by do rana tie akvarka zmizli a zacal by sa ti venovat tesila by si sa? Pritahuje ta este? Mas este chut na intimnosti? Mas napady a chut na rozne aktivity s nim? Viete sa este porozpravat? Ak nie odpoved je jasna..
Ak ano potom to bude tazsie..
Na tieto otazky si musi vediet odpovedat aj on. Mozno sa k tomu uchylil preto lebo k tebe a mozno aj k Vam nic neciti. Bohuzial su ludia ktory si nevedia spravit vztah k svojim detom a bojuju s tym. Taktiez sa stava ze po porode muz zacne zenu brat ako matku a nie uz ako svoju zenu/partnerku/milenku. Mozno ako pisali baby vysie je to skryta depresia alebo nieco ako zavislost. Tu by pomohol psycholog ale zase nastava problem tam muza dostat a uvedomit si chybu.
Taktiez ako pisali baby ty sa s nim sice porozpravas, on daco slubi ale nic nespravi a ty nevyvodis ziadny dosledok- tak preco by mal nieco menit?
Ja by som ako prve polozila muzovi otazky kt.som pisala vysie. Taktiez by som sa spytala PRECO s Vami nechce travit cas, ci mu nechybate? Na zaklade odpovede mozes podniknut nejake prve kroky. Ak to nepomoze navrhla by som partnerskeho psychologa. Vysvetlila by som mu to dovodmi ze sa odsudzujete, ze mas pocit ze sa vam nevenuje, ze sa citis nelubena..netahala by som do toho schvalne ryby aby sa nezlakol a necukol a mozno mu to trosku "zahra na city".
Ak to nic nehodi, zacala by som sa chovat ako trucovite decko. Schvalne by som mu NIC neprala, ked mu budu chybat ciste boxerky, na drzo povedat ze si sa venovala svojim konickom tak ako on svojim alebo ze nebudes stracat cas starostlivostou o jeho veci ked on teda "nestraca cas s Vami". Naservirovala by som mu niekolko dni po sebe wifonku alebo rozok s maslom a povedala ze nemas peniaze - lebo ty ich realne nemas musi vam niekto fin.pomahat, skusila by som mu rychlo po vyplate zobrat napr 100 a povedala, ze si bola napr na masazi, ved ked on moze vrazat do svojho konicka mozes aj ty 🤷♀️dala by som mu derave ponozky, ze nemas na to kupit nove alebo mu zamavala niecim co nosia deti ze halo je to stare,roztrhane, male a nemas za co kupit nove.. ci by mu trklo? Veci z detskej by som dala na zahradu do tej travy alebo mu to nanosila do pivnic aj keby mu to malo zatarasit cestu. Ved ked mohli ukradnut krovinorez a jemu to nevadi tak tebe nevadi ked ukradnu hento 🤷♀️ (to mu to akoze fakt nevadi?!) A ked nic z toho nepomoze zbalila by som sa a moj drahy mas posledne 2 dni na to aby si daco urobil inak odchadzam..
Ma nejaky problem a tam sa utieka...
Neviem, na koľko je toto realita, ale podobný pribeh som minule videla v Sudnej sieni 😃
nie je nad to ked niekomu prepne a z konicka si spravi modlu....no mas to blbe ked si na druhom mieste za rybami....aj mojmu zacalo prepinat paradoxne tiez z ryb ale on je rybar ale zas uz vie odkial pokial to sme si rychlo vydiskutovali lebo uz to smerovalo k tomu ze sa na tie ryby hrabal kazdy den s vyrazom jak fanatik..lenze aj ja viem byt psycho a vytocit do nepricetna by ma stihol iba raz a mal by po udiaciach co on vie :D vsetko treba s mierou mat aj konicka ale urcite kvoli nemu neodstrkovat rodinu to neexist takze bud si otvoris poriadne usta a ak si to uz spravila a furt mu hrabe tak cau...
A čo povedal manžel na to, keď si mu povedala, že sa ti málo venuje, že nie ste na tom finančne dobre a ide veľa peňazí na akvarka? Lebo problémy treba komunikovať. Ak si ich komunikovala a nepomohlo a akvarko je prednejšie ako rodina, tak áno, potom treba riešiť rozchod.