Manžel povedal niečo, čo ma ranilo

9. máj 2020

Baby, ani neviem ako zacat, ide o to, ze manzel je stale nespokojny so zivotom, nevie najst svoje miesto, nechce zit ako vsetci. Proste si mysli, ze nas niekto riadi, sme.len babky a on nechce podliehat systemy. Chce sa vela ucit(nic prakticke) a hlada zmysel zivota (je toho vela a ano stale bol taky)
No vcera povedal cosi co ma dost ranilo(mozno aj tehotenske hormony) no myslim si, ze aj bez tych by sa ma to dotklo. Cakame spolu tretie dieta, iba prve bolo neplanovane.

Ide o to, ze vcera mi povedal, ze nechce zit tak , ze musi driet ako kon (nerobi
manulne) starat sa o to aby sme mali z coho zaplatit ucty, citi velku zodpovednost za nas. Ze on sa chce vzdelavat, vela premyslat, rozvijat sa atd... Ze nas lubi.
Vsetko krasne, az na to, ze dodal na konci, ze v podstate mne vycita, ze zije takto ako zije. Este aj teraz ked to pisem mam oci plne slz.

Prosim vas nenadavajte na neho, je skvely manzel a otec, zniesol by nam modre z neba, len mi napiste ako by ste reagovali, alebo ako mu mam pomoct, aby sa necitil depresivne(ano myslim si, ze trpi depresiami)

hederamonstera
9. máj 2020

Ahoj, som rovnaka, resp.bola ako tvoj manzel. Tiez som ten snilek, zvedavec, budhista, ktoremu sa nechce driet a vystacila by som si aj v chatrci a hlavne uz aj sama😄 ale nebola som taka vzdy, bola to este len cesta, na ktorej je pravdepodobne aj tvoj muz. Lenze tiez som sa vydala, deti nemame ale zato obrovsky dom s obrovskym pozemkom a drahy to chce stale zveladovat (=vela penazi). A ja by som najradsej zila minimalisticky (co predtym nie) a proste vymyslam ako tvoj muz. Ale dospela som k tomu, ze uz jednoducho nejde nieco len tak zrusit a odist od manzela a povinnosti (aj ked ho milujem a nikdy by som ho neopustila) a ani to neurobim. Ale pomohlo mi, ze som sa s tym zmierila a nasla vnutorny pokoj. Vsetko beriem tak ako je a som prestastna 🙂 tiez som trpela depkami a pod.
Preco si mysli, ze je to pre neho velka zataz? Nezvladate to financne?

dazdovka
9. máj 2020

Ak ma nejaku schopnost/zrucnost/danost/vlastnost, ktoru vie ponuknut alebo vymenit za nejaku sluzbu, isla by som zit niekam, kde budu nizsie zivotne naklady a bude mat viac casu na duchovny rozvoj. Vravis, ze je fajn otec, manzel, len sa chce odstrihnut od systemu, no na to potrebuje byt zrucny, vynaliezavy a vediet trosku manazovat mensi tim za ktory ma zodpovednost (rodinu). A nech si cita, vzdelava sa kolko chce, skoro vsetko sa da online vyhladat, aj kurzy na univerzitach s certifikatom si vie spravit z pohodlia domu... Skus ho podporit, nech si premysli ako bude zit niekde mimo systemu s vami, lebo akoze zmysel zivota clovek hlada niekedy cely zivot a niekto (mozno ty) ho nasiel rychlo, daj mu priestor nech sa realizuje.

radkaradix
9. máj 2020

Povedz mu, že ťa ranilo, ako to povedal. Veď ty si ho do ničoho nenútila. Keď nechcel rodinu, nemal si ju zakladať. Nie je to tvoja vina, nech to na teba nehádže. A ak chce niečo vo svojom živote zmeniť, tak nech si premyslí, čo konkrétne a nech to spraví, podľa toho, čo píšeš, si ochotná ho v tom podporiť. Každý vie len tárať, že je nespokojný so systémom a depkovať. Môj ex bol presne taký istý. A keď som mu na to jeho fantazírovanie skočila, pomohla mu finančne s jeho snom - kúpiť dom s obrovským pozemkom na lazoch, tak zrazu sa celý zľakol, že to asi nebol dobrý nápad a nakoniec sme sa aj rozišli.. a on si ďalej mukluje v korporácii a depkuje ďalej.. to je podľa mňa taká povaha, stále o niečom sníva, ako zmení svoj život, ale keď je príležitosť, tak sa zľakne..

bosorka2302
9. máj 2020

Podobny typ mala sestra s nicim nespokojny furt dookola mal tie depresivne stavy ale nic neurobil pre to aby to bolo ine. Dookola sa stazoval a takto funguju doteraz. Len on ma este kopec kamaratiek ktorym vypisuje aky je nepochopeny nedoceneny ze chce zit inak a ked teda mu mavrhne niekto tak pod a urob to tak to nie. Ro su tie filozoficke typy muzov , spekuluju a nic im nie je dobre

mpg
9. máj 2020

Vyzerá to tak, že sa nebude žiť ľahšie dosť dlhú dobu, ale každý si môže hľadať miesto, prácu, ktorá ho zaujíma a je zbytočné takto rozprávať, za všetko si môže sám.
"Nežijeme ako chceme, ale ako vieme." Ak sa mu niečo nepáči, musí pracovať na tom, aby to zmenil. Ale obyčajne je najľahšie povedať, že zato môže niekto iný.

autor
9. máj 2020

@hederamonstera financne zvladame perfektne, dokazeme aj setrit popri hypo. Ja si myslim, ze je to kvoli tomu, ze chcel byt archeolog ale rodicia ho nepodporili. Pracuje ako aplikacny inzinier, manazer kvality a zastupujuci riaditel vyroby. Ma VS druheho stupna

radkaradix
9. máj 2020

fúha, tak archeológ.. až mi smiešno prišlo, prepáč.. to ako keď chlapci túžia byť astronautmi.. No tak nech začne externe študovať archeológiu. Získa nie len vzdelanie, ale aj kontakty a možno sa niekde uchytí.. má šťastie, že archeológ nie je limitovaný vekom, ako napr. ten astronaut ;) a možno by mu úplne stačilo vypnúť od náročnej psychickej práce.. skúste vypadnúť niekde na lazy na týždeň, bez mobilov, elektriny atď..

maialeo
9. máj 2020

Ja mu držím palce, aby našiel zmysel svojho života. Má pravdu.

nickpick
9. máj 2020

ale ved archeologiu moze mat ako konicek, na SK je kopec lokalit kde mozete s detmi cez leto dobrovolnicit, ako rodina, pripadne v zahranici, urobit si vylet, pocestovat, co-to vidiet, moze tak aspon ciastocne uspokojit svoj sen, to ze teba obvinuje z toho, ze zije inak ako si predstavoval nie je fer, on predsa nie je nesvojpravny a ty si mu nestala s pistolou pri hlave a nenutila ho zalozit si rodinu...mala by si sa voci takemuto jeho postoju razne ohradit, osobne ked pocujem vyraz antisystem tak sa mi otvara nozik vo vrecku, su to take idealisticke blaboly a su hlavne mimo reality...kupte si chalupu na lazoch s kadibudkou, vyvetrate si hlavy pocas weekendov, popestujete vlastnu zeleninu, da sa zit mimo systemu aj cez weekendy a pocas dovoleniek....😊

dazdovka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
9. máj 2020

Mne keby manžel po rokoch manželstva povedal, že nechce, aby ho "niekto" riadil, a on nechce pracovať a driet, tuzi sa rozvíjať a vlastne rodina mu stojí v ceste, tak si poklopem po cele, že to si mal premyslieť skôr, ako sa oženil urobil tie tri deti. Ako pri všetkej úcte, keď dospelý chlap sníva ako decko o tom, že bude archeológ, tak to mi príde dosť naivne. Ty si ho nepritiahla reťazou k oltáru, ani deti si sama neurobila, a zodpovednosť za rodinu je na pleciach každého normálneho muža. Ako co by chcel, nechať ta a ist kopať úlomky do púšte? Nechcem, aby to vyznelo ako nadávka, alebo výčitka, ale to je také"snívanie o veterných mlynoch". Ja som chcela byť herečka a speváčka v puberte, ale s trochou rozumu už viem, že aj v realite už treba žiť.

princeznasevera
9. máj 2020

Ahoj akoby si pisala o mojom. Tiez taky snilek ako aj ja ale mozno vekom dospeje. Ked som ho spoznala z nicim nebol spokojny no teraz mi povedal co si na nom hrozne vazim a viem ze je ten pravy...ze on svoje stastie a naplnenie hladal ale ze az teraz mu doslo,ze to co hladal som bola ja. Odvtedy sa otocil o 180 stupnov a snazi sa aby som bola stastna. Takze neboj sa este je sanca,ze si uvedomi co za stastie ma doma

katarinka89
9. máj 2020

Ja po prečítaní tvojho príspevku som mala hneď pocit, že ti chce dať najavo: áno ľúbim ťa aj deti ALE NIESOM TAKTO STASTNY A CHCEM UTIECT OD RODINY, LEBO SOM SEBEC. každá ktorá máme deti- máme aj dní plne stresu, zhonu, starosti a ani my si nepredstavujeme materskú dovolenku ako DOVOLENKU. CIZE AJ TY ZREJME PRI COSKORO 3 DETOCH BUDES LAPAT PO DYCHU A AJ TY MU MOZES VYCITAT, ZE SI UNAVENA, STEREOTYP A POD. lenže my matky niesme sebci a vieme sa obätovat. Riešenie nieje aby si ty ťahala veci zadného, aby mal čas na svoj sen.

janickacrazy
9. máj 2020

podľa mna mu proste len docvaklo, že momentálne budete mať dalšie bábo a ty budeš zase pár rokov ešte doma, tým pádom je celá ťarcha financií zase len na ňom aspoň nejaký čas a má z toho tak trochu depku, moj mal tiež také obdobie, ked sme čakali tretie dieťa, moj je tiež taký, že niekedy by najradšej ušiel z tohoto systému, ale to sú len také občasné slabé chvíľky, každý si je zodpovedný za svoj život sám, ak sa nechcel ženiť a mať deti, tak mal ostať slobodný a mohol si študovať koľko by chcel, ja som tiež mojmu povedala, tak načo si sa teda ženil a mal deti, ked tu teraz bedákaš? tak si mal ostať pri materi bývať a mohol si si kúpiť drahé auto a užívať si každý den s inou donekonečna, si myslíš, žeby si bol spokojnejší? no nech sa páči, zrazu nevedel, čo na to povedať 😀

maminuska
9. máj 2020

tak môj muž je tvrdý realista, žiadny snílko , ale minulý rok mi povedal že má plné zuby debilných a sprostých ľudí , že najradšej by sa živil pestovaním rajčín a uhoriek a mal svätý pokoj . Tak mu vravím , zlatko , máme veľké záhrady , no nech sa páči , cez víkendy si tam mukluj koľko chceš. No a ... nasadil 400 sadeníc rajčín , niečo sa popredalo a zvyšok mi tróni v špajzi ako kečupy , lečá a unklbens. Dnes je máj , pôda je zrýľovaná a čaká na sadenice , ktoré akosi záhadne k nám ešte nedorazili . Zas je však nervný , všetci v robote sú k.. a najradšej by choval zajace 😲 a svet gombička. No tak ma čakajú asi koterce , ale aj tak je to pre mňa najlepší chlap na svete , lebo so mnou je to tiež niekedy o hubu . Niekedy je potrebné tým nápadom vyhovieť , nechať človeka tým prejsť .

ivana11155
9. máj 2020

Podľa mňa je naňho tlak v práci, ty na materskej, on jediný zivitel rodiny, situácia vo firmách je teraz vseliaka. Na druhej strane aj ja som si koľkokrát povedala sama pre seba, že kebyze nemám rodinu mala by som viac volnosti viac času robiť to alebo ono a takto sa človek stále rodine prispôsobuje, samozrejme ze všetkých ľúbim a max.sa venujem. Len takýto snilkovia ako máš doma potrebujú viac vypnúť, mať viac času pre seba a to sa pri troch deťoch asi ani nedá - keď píšeš ze manžel sa deťom veľa venuje.

autor
9. máj 2020

@katarinka89 on nechce odist, chce aby sme boli spolu, ale nepodliehali systemu

autor
9. máj 2020

@maminuska no to zrejme bude aj moj, on uz raz prisiel s napadom pestovat hlivy a predavat. Bohuzial byvame v panelaku

autor
9. máj 2020

@ivana11155 ano venuje sa im vela, aj spolu vela chodime ponvyletoch, chatach, rybackach, hubach... Hrame spolocenske hry atd...
Dokazeme v pohode byt tyzden na samote bez telky signalu v mobile ci bez ludi uplne v pohode. On je aj vlastne taky typ cloveka, ktory nema rad cudzich ludi a zaujimaju ho len vlastne deti, dokonca ani deti nasich surodencov. Proste len ja a deti nik iny. Nepochybujem o tom, ze nas lubi, do vztahu vstupoval dobrovolne. Dokonca aj ked som necakane otehotnela (pocas uzivania HAK) zacal hned riesit spolocne byvanie - podnajom a zariadovat byt. Po prvotnom soku, cca trval tyzden, sa velmi tesil, uz v 10tt vyberal.meno a kocik. Druhe a tretie dieta si naplanoval tiez on. A ja som suhlasila.
Nemam pocit ze je snilko, je to velmi prakticky clovek, nikdy nesniva o niecom co nemoze mat, len tie jeho teorie o tom, ze sme len bábkami slachty a systemu 🤦🤷

blondtana
9. máj 2020

Môj bol tiež ten typický, večne nespokojný človek, bol nespokojný so sebou, so mnou, robotou, peniazmi, bývaním, jednoducho so všetkým, niektorí ľudia to proste majú v sebe. Sme sa rozišli, lebo hľadal niečo lepšie. Popálil sa, ešte len vtedy sa mu všetko zosypalo na hlavu, samota, nedostatok peňazí, hypotéka na jeho nový byt, začal veľmi piť, nejedol, zlá životospráva a uvedomil si na čom záleží. Keď to pochopil, tak prestal riešiť ako vyzerá, mňa, byt, vrátil sa s prosíkom. Dnes máme dieťa a sme jeho stredom vesmíru a už nie je nespokojný, je šťastný, ľúbi nás a povie, že má dobrý život, úžasnú ženu a nádherného zdravého šikovného synčeka. Tvojmu mužovi je asi veľmi dobre a malo by sa mu to zosypať, aby prestal byť nespokojný so svojim životom a začal si vážiť, čo má 😉

matapo
9. máj 2020

...no my mame tiez tri deti a moj muz sa neciti spokojne ☹ ma pocit ze ho brzdime ☹ ze toho v zivote este vela nestihol ☹ tak sa teda rozhodol pre zmenu, ale nic nestaci ☹ absolvuje stale nejeke kurzy, adrenalinove sporty vsetko co kedy chcel vyskusat tak skusa, len popritom zabudol ze ma aj zenu a tri male deti ☹

juliet86
10. máj 2020

pocuj.... co tvoj manzel cita a pozera???? to je nieco co myslim ze ho velmi ovplyvnilo. v akych skupimach je na fb? cita zem a vek ? a ine dezinformacne media? lebo prrsne tak zneju jeho teorie... zachvilu zacne o cipoch a vakcinach save a chemtrails... snad nie ked je inzinier..m akoze.. posli ho k psychologovi a spytaj sa ako ako by chcel zit... mozno ked si kupite dom na samote tiny house farmu a pod budete stastnejsi..mozno potrebuje drevo a pec miesto plynu a solare miesto zss a bude spokojny ze nie je v systeme.... je to zvlastne ked otec deti je nenajdeny asi ho praca nenaplna... posli ho k psychologovi nech mu neprepne vyraznejsie

marca12
10. máj 2020

Asi by som sa zamyslela a snazila sa ho pochopit. Aj ho chapem,zabezpecit rodinu je velmi tazke. U nas je to opacne,ja som ta,ktora sa o vsetko stara aj financne a poslednu dobu citim strasny tlak. To si nevies predstavit,co je to zabezpecit byvanie,zenu,deti. Vy zeny sa ohanate,ze aj on chcel deti,ale dalej uz nechapete muzov,ake je to tazke pre nich. Namiesto toho,aby si plakala a lutovala satym,preco sa neporozpravate,co by teda chcel robit ako si predstavuje dalej zivot. To,ze sa chce vzdelavat,meditovat,citat na tom nie je nic zle. Doba je strasne uponahlana a citime sa vyhoreni,z kazdej strany na nas v praci niekto tlaci,uhana nas,potom ten tlak doma no hroza.Ani sa necudujem,ze je taky frustrovany ma strasne narocnu poziciu a tie prachy za to nestoja. Len aby chudak neochorel z toho. Ja robim tiez to,co som nechcela a citim sa nesvoja,takze ho uplne chapem,ake pocity musi prezivat. Nie kazdy clovek zvladne tak stresujucu poziciu,aku ma. Mali by ste ss uskromnit,zacat si vazit jeho zarobene peniaze a podporit ho v zmene. Ak chce zmenu,nech ju spravi,len nech o tom len nepolemizuje a presniva cely zivot

marca12
10. máj 2020

No ale to ma pravdu,ved sme babky a mocnost sveta nas ma presne tam,kde nas chce mat.

autor
10. máj 2020

@juliet86 nic z toho necita, fb ma ale nepouziva ho, vlastne ani spravy necita a nepozera (ani ja)

autor
10. máj 2020

@marca12 netlacim na neho s nicim, zijeme skromne hoci dobre zaraba. Nase vylety niesu finanncne narocne. Deti niesu rozmaznane a nemaju vsetko na co si pomyslia, nemáme problém nakupit aj v bazaroch, ci bazosi... stravujeme sa vylucne doma, obcas cca raz za mesiac-dva objedname pizzu ci skocime na burger.
Pred nastupom na PN som pracovala (isla som na PN kvoli tomu, ze manzel nechcel aby som uz pracovala, pretoze som trpela strasnymi nevolnostami), takze mam prijem aj teraz aj narok na MD mam.

Ja sa ho snazim podporit, ved preto sem aj pisem, mozno sa najde niekto, kto si niecim podobnym presiel a poradi mi. Na manzelovi mi zalezi a velmi ho lubim

daganov
10. máj 2020

Myslím, že u teba sú to predsa len hormóny, niektoré veci berieš vážnejšie, ako sú. Keď som bola tehotná, rozplakalo ma aj to, že prší. Čiastočne tvojho manžela chápem, tiež sa snažím žiť vo svojom vlastnom svete, veľa v prírode, obchodné centrá obchádzam širokým oblúkom. Možno by som pouvažovala o tom, či by sa nedalo k archeológii priblížiť v rámci voľného času. Je kopa dobrovoľníckych skupín, ktoré počas víkendov a dovoleniek rekonštruujú zrúcaniny hradov, rozpadnuté pamiatky a pod. možno by našiel takýmto spôsobom cestu, keby sa pridal k podobným nadšencom. Možno aj pociťuje to, že má už určitý vek a tú archeológiu asi nevyštuduje a je mu to ľúto. Jedine na univerzite tretieho veku a to ej zase mladý. Držím palce, aby ste niečo našli a boli spokojní všetci.

luccija
10. máj 2020

Úplne normálne správanie muža, ktorí sa necíti spokojne.Ved nech sa vzdeláva, rozvíja veľa chlapov tlak a rodina deti ničí.Len ženy si to tak nepripustaju, lebo hormóny, lebo deti ...má krízu identity.Vela ľudí v dnešnej dobe frustruje chodiť do práce, platiť hypo celý život, hľadajú aj niečo iný iný zmysel.Tak ako ženy sú vyhorete starostlivosťou o deti, nemajú čas na seba rozvoj, aj on sa niekde stratil a nemá to nič spoločné s tým či Vás má rád.Manzel asi robí niečo len pre peniaze, lebo musí nie, že by ho to bavilo.Mne sa páči, že to vedel povedať na plné ústa.To, že sme bábkami systému má pravdu ja obdivujem ľudí, ktorí odídu niekde na samotu tam žijú a nájdu konečne svoj kľud možno je jeden z nich

dazdovka
10. máj 2020

Nech prestane fajčiť marihuanu, to v takomto prípade celkom pomôže, minimálne od depresii... A potom nech začne nejaké praktické prípravy - rozvíjať zručnosti, nájsť si stratégiu prežitia, zabezpečiť rodinu a môže skúšať žiť mimo systém, dá sa to, ale človek musí byť schopný vydržať prekážky a byť vynaliezavý.

katkati
10. máj 2020

Vieš čo? A ja si myslí takto zvonku, že až taký uzasny nie je, ako to prezentujes, čo sa ani nedivím, keďže ho ľúbiš. On ma pocit, že sme babkou v rukach niekoho, ale z toho co píšeš ja mam pocit, že ty sa mu tak prispôsobujes vo všetkom, napr. on povedal, že mám byť na PN, on nepozerá správy, ani ja atď. Akoby si ty bola babkou v jeho rukách.