Manžel platí svokrovcom hypotéku

13. aug 2024

Baby, prosim pomoc. Mm splaca hypo na rodicovsky byt uz dlhsie ( cca 4-5 rokov) Dostali sa do dlhov bla bla. Ide o to, ze ja som sa dozvedela, ze po predaji toho bytu maju v plane peniaze rozdelit na tri casti. Aj jeho bratovi, ktory do bytu nedal ani cent. Mna ide roztrhnut. Moj mm plati mesacne hypo plus poistku. Nam zostava malo penazi a on toto? Je to spravodlive? Brat je zenaty, ma uz svoj byt. Deti este nemaju. A ako vravim nedal do rodicovskeho ani cent. Vsetko zachranoval moj m. My mame dieta, mame svoje veci na platenie, plus platime niekomu druhemu strechu nad hlavou. Len mne to pride ako uplny nezmysel? Muzovi, som vysvetlila, ze nech sa laskavo so vsetkymi porozprava. Ked chcu peniaze z predaja, tak nech teda platia hypo vsetci na tri casti. A to co uz moj mm vrazil do tej hypo za tie roky, mu pekne z predaja vratia. Nebolo by to fer? Vdaka za pripadne rady.

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaseiner
13. aug 2024

moje nervy... pekna situacia... nepomozem, ale dufam ze surodenci budu mat dostatocne rozumu ked ho uz svokrovci nemaju...

minenkak
13. aug 2024

Daj muža na súd,nech ti zaplatí polku tých splátok,polovička bola tvoja

dixitka
13. aug 2024

Možno blbá otázka, ale povedali, že to rozdelia na 3 ROVNAKÉ časti?

zuzanockamt
13. aug 2024

@minenkak Ale veď v manželstve sa predsa nedelí na moje a tvoje 😂 Vždy sa tu všetky tým oháňajú 😂 A zrazu podľa situácie už sa to delí na moje a tvoje 😂

minenkak
13. aug 2024

@zuzanockamt čo???

pbra40
13. aug 2024

A predaj ma byt akoze kedy? Ked muz splati hypo? Ked zomru?

nikpa
13. aug 2024

Keby muž nechcel hovoriť, ste manželia, zobrala by som si to teda na starosť sama. Zvolám komplet rodinu a normálne sa pred všetkými ozvem. Inak rodičia ak sú čo k čomu, mali automaticky dat celú polovicu nehnuteľnosti na tvojho muža a deliť sa po smrti aj medzi ostatných mala už len jedna polka. Ak tak neurobia, môžeš len vo sne dúfať, že niekedy uvidíš peniaze, čo za tie roky tvoj muž vrazil do tej hypo. Akože inak on je tiež trosku na hlavu vpadnuty.

marsmykkok
13. aug 2024

koľko je splátka hypo mesačne a koľko mužov príjem? Ak je splátka 120 eur a muž zarobí 2000 eur neriešila by som to-proste pomáhal rodine, to aj on tebe by vedel vyčítať handry, hračky pre deti hoci ich majú plno, kávičky a tak. Ak by bola splátka napríklad 500 a príjem mužov 900 to je už iné, ak 4-5 rokov dával polku výplaty na pomoc rodičom.

jaskolka
13. aug 2024

@zuzanockamt veď práve o to ide, ze jasne to boli spoločne peniaze, takže aj jej. Čiže aj ona vlastne takto platila (a platí) svokrovcom tú hypotéku

prasiatko30
13. aug 2024

Jednoducho nech tvoj muz vytiahne vypisy z uctu kde je presne kedy mu stiahli spaltku/previedol peniaze na ucet rodicov na splatku - presne vycisli kolko za tie roky zaplatili za rodicov a slusne ich poziada nech mu tie peniaze vratia a zvysok, nech rozdelia na 3 ked uz tak.

marsmykkok
13. aug 2024

@jaskolka ale tak mala sa ozvať napríklad po polroku, že či je tá pomoc adekvátna a čo za to? alebo čakala autorka že on im splatí napríklad dokopy 3000 eur, rodičia rýchlo otrčia kopytá a predtým prepíšu na nich a získajú majetok v hodnote 100 000 eur? Aj tak si myslím, že za tie 4 roky alebo 5 nedal nižšiu sumu ako dostane podiel. Teda tu by som trvala len na tom, že tie peniaze išli zo spoločnej kasy, že pôjde do spoločnej kasy aj podiel z predaja a kúpi sa niečo pre celú rodinu za to, nie len pre muža a tým by to bolo ok za mňa. S dedičstvom rátať dopredu netreba proste.

andrejkap123
13. aug 2024

Maš uplnu pravdu, stojim s tebou. Tie peniaze ktorym plati tu hypo su rovnako tvoje ako jeho. Mas pravdu ze by to mali surodenci platit na tretiny a teda ked sa to tym dvom nedarí, mal by tvoj manzel (vy) dostat z predaja viac alebo MINIMALNE dostat naspat vsetky splatky co do toho dal a az tá cast sa nech deli na tretiny. Aj ked toto je nefer lebo inflacia ale aspon nieco. A je jedno aky je vas rodinny prijem ako tu niektore pisu. Jedno by to bolo keby ste milionari a surodenci zivotia a nie normalni slovaci. Ak to nevie riesit tvoj muz sám dohodnite sa ze to budete riesit spolu. Odporucam najprv riesit so svokrovcami.

A inac mame podobnu situaciu. Mama mi hovori ze pri rodicoch sa surodenci nikdy nestaraju rovnakym dielom o rodicov a ze niekto sa musi starat… a ze mam super muza… ja viem… ale tiez ma serie ze ani prstom nepohnu a vyhovaraju sa ako nemajú a pritom maju viac bytov, nove auto, prerabka bytu… ale mame nevedia ani na jedlo dat 20 ked ked pridu na sobotny obed. Jediny sa stara o nu normalne moj muz a aj plati ked ona nemá.

jaskolka
13. aug 2024

@marsmykkok tak áno, mala,toto neriešim. Ja len reagujem na príspevok o tom, ze prečo odrazu sa delí odrazu na"moje a tvoje " Teda ze to teda boli aj jej peniaze.

mamina7070
13. aug 2024

a tvoj muz co na to hovori ? ja by som urobila tak ako pisu vyssie polka z hodnoty splatok patri tebe
ak by to nepochopil zober mesacne rovnaku sumu a povedz ze to je pre tvojich rodicov a ak vam to nevyjde tak nech muz netankuje a chodi peso a nech neje

zuzanockamt
13. aug 2024

@jaskolka Áno, ale tu jej radia dať muža na súd a pýtať svoju polku. Veď v manželstve je vraj všetko spoločné, tak akú polku 😂 Ja si robím z toho srandu, neber to vážne. Len ma pobavilo, že ako sa preferujú spoločné účty, všetko spolu a keď to nevyhovuje, tak muž davaj mi moju polku 😂

martinka13
13. aug 2024

Po predaji by sa mala suma, ktorú Tvoj muž platil vrátiť jemu a zbytok rovnakým dielom medzi súrodencov. Všetko iné je okradanie vašej rodiny. Veru by sa mi to nepáčilo. A ako píšu vyššie, polovica splátky je "od Teba"

benit
13. aug 2024

Pri predaji najskor odratst to, co muz dal do hypo a peniaze su jeho- vase a zvysok nech delia na 3 casti.

minenkak
13. aug 2024

@zuzanockamt áno presne, peniaze sú spoločné,presne polka mužova a polka ženina z každého centu

zuzanockamt
13. aug 2024

@minenkak Takto je to až pri rozvode. V manželstve všetko pekne spolu predsa 😂

minenkak
13. aug 2024

@zuzanockamt nie,v manželstve je to tiež takto

luccija
13. aug 2024

Samozrejme, že majú vrátiť to, o čo ste sa ukratili.Aj, keby to bolo len 200 eur x 5 rokov je to slušná suma na mavnutie rukou.

vroni
13. aug 2024

@minenkak, nie, v manzelstve je všetko spolocne, teda všetko patrí obom, žiadna polovica

minenkak
13. aug 2024

@vroni áno je spoločné a preto on zobral aj ženine peniaze a ona ich môže žiadať späť

vroni
13. aug 2024

@minenkak, až pri rozvode, inak nie.

minenkak
13. aug 2024

@vroni ale áno

sasa1310
13. aug 2024

no ja by som dala už pred 5 rokmi vážny rozhovor s manželom. A nie teraz po 5 rokoch splácania. Akože treba pomôcť aj rodičom, keď treba. Ale pomôcť mali obaja synovia rovnako. Naozaj im on nejako ináč nepomáhal? Ak nie, tak vám nech vrátia všetky splátky za tých 5 rokov a potom nech ide všetko na 3 časti. Aj keď nerozumiem stále tomu, prečo na 3 časti. Tá tretia časť sú rodičia? To si rodičia nechajú predať byt a kde budú bývať?

vroni
13. aug 2024

@minenkak, ale nie. Museli by súdne rozdeliť bsm a potom. Ci by súd uznal platenie hypo svokrovcom za dôvod rozdelenia bsm neviem, ale pochybujem.

zuzanockamt
13. aug 2024

@minenkak Píšeš hlúposti.

lienka.7
13. aug 2024

@autorka holt, ste ukážková rodina, kedy sa stara iba 1 dieta, ale keď ide o majetok, samozrejme chcem všetko na čo maju podľa zákona narok. To, ze maju aj povinnosť sa počas života starať ich netrápi.
Ešte raz by som sa porozprávala s mužom, ze nie ste milionári, aby ste platili za iných a spytala sa, čo s tým chce robiť. Ak by sa tváril ako hlupák, co nerozumie, tak by som si pozvala rodinu a povedala im, ze mesacne im platíme 150€, za 5 rokov je to zatiaľ 9.000€. Pokial sa to ma ešte platit ďalších 5 napr. bude to 18.000€, ktoré žiadame zohľadniť a vrátiť. Vzhľadom k tomu, že brat sa na uhrade nákladov neposiela, o to bude znížený jeho podiel.