Zvažujem rozvod. S manželom sme spolu 9 rokov, manželia len rok. Problém je, že začal piť a ešte to zľahčuje. Keď nadhodím, že je alkoholik a či si to uvedomuje, tak sa urazí.
Čo mám robiť? Rozvod je už krajné riešenie, ale ja už vážne nevládzem. Nie je nič "lepšie" ako prísť domov z práce po náročnom dni a nájsť ožratého muža. Už sa mi hnusí, nemám ani chuť sa vrátiť z práce domov.
Sú len 2 riešenia, ale rázne:
1. Buď pôjde dobrovoľne na liečenie a bude doživotný abstinent
2. Rozvod
Pokiaľ je to teda že naozaj pije denne
Lenže on absolútne popiera, že má problém.
Ja už zvažujem iné bývanie.
Čakala som na zmenu 12 rokov- zbytočne, len sa to zhoršovalo. Bohužiaľ zmenu priniesla až rázny krok- rozvod. Nemohla som urobiť lepšie!!! A tým som aj jeho zachranila pred "super " životom alkoholika (už nepije), Bohužiaľ veci sa tak "ľahko " opraviť už nedajú a ja sa vrátiť nechcem. Mám svoj život bez nejakej príťaže opitej....
odid od neho ak mas kde ... jeu dat ultimatum-vratis sa ak sa zmenit .. poprosit jeho rodinu nech nanho dohliadne ak maju ok vztah
@syslik81 On nemá rodinu.
Mate deti.
@dilino Nemáme.
Ultimatum a ak nepojde na liecenie pod vplyvom ultimata, tak odist. Ak sa behom par mesiacov nespamata ani tak, tak podat o rozvod.
Moja svokra takto prezila zivot s alkoholikom a bola s nim az do smrti. On takisto tvrdil, ze on vobec ziadny problem nema. Ona sa mu vyhrazala odchodom, ale nikdy to nespravila, on si na tie reci o rozvode zvykol a takto to spolu tahali cele dekady. Podala chudera ziadost o rozvod, az ked uz mala rakovinu. Chcela sa este zachranit, ale rozvodu sa uz nedozila.
Cize treba dat to ultimatum a ked nic, tak slovo dodrzat. Ked ani vtedy nic, tak dovidenia a ist za lepsim zivotom bez neho.
nemate deti tak utekaj .. ak si nepriznava ze ma problem tak sa nezmeni ...
Utekaj kym mozes, co znamena si sama.
Tak utekaj....kým je to bez detí je to jednoduchšie
Nemáte deti, nie je o čom. Čím skôr to skončíš, tým lepšie.
Treba odijst. Bez hadok, ze takehoto si si ho nebrala a proste pre teba je to pitie... ak sa on spamata - prestane pit, pojde na liecenie, alebo aspon do poradne pre zavislych ..
Sam si vyberie, co mu je prednejsie.
Lepsie je odist skor ako neskor. Drzim palce.
Tak to je lepšie ukončiť.Malo kedy radim rozvod ale ked nie sú deti asi to je nejaký osud asi ich mať nemáš s tým chlapom.Ked máš možnosti s bývanim a si finančné zabezpečena odíd.Nič dobre ťa pri alkoholikový nečaka.
Rozvedú nás po tak krátkej dobe manželstva?
Alebo sa budú snažiť nejak tlačiť na poradňu?
Nikto Ťa nemôže nútiť ostať v manželstve...
Rozvedu preco nie deti nemate tak bez problemov...inak to az v manzelstve zacal pit? Za tych zvysnych 8rokov nepil vobec?
A to začal piť až po svadbe, alebo si to počas vzťahu akceptovala/zľahčovala?
Alkoholik si málokedy prizná že má problém.. to je jeden zo znakov alkoholizmu. Ty ho môžeš prosiť, dávať ultimáta aj neviem čo.. kým on si sám pred sebou neprizná že má problém a chce to zmeniť, nepomôže nič… kým nemáte deti, utekaj, lebo potom sa ti bude odchádzať ešte ťažšie. Možno nemusíš hneď riešiť rozvod, ale odsťahuj sa od neho na istý čas, možno že ho to “prefacká” a začne so sebou niečo robiť.
rozvedu vas hned-kde niesu deti nieje o com ...
nás rozviedli po 2 rokoch manželstva. s dieťaťom a hneď.
nebuď s alkoholikom😉
Ak nemate deti ani by som nedocitala diskusiu a bola uz pobalena.
Bohuzial, musis sa zmierit s tym, ze on problem nevidi, tym padom to riesit nebude. Nema vyznam davat ultimata. Jedine odchod a rozvod. Nie je ani dovod cakat, s alkoholikom je to nadlho a Tebe roky utekaju.
Ja by som sa skôr zaujímala o to , PREČO pije? ... Veľa zavislych ani nevie prečo to vlastne robia. On je chorý , má psychickú chorobu alkoholizmus. On nevie, čo je to ultimátum ,čo sú základné pocity . Tí ľudia majú poškodený mozog. Treba sa s manželom v kľude porozprávať, keď bude triezvy , ráno , po raňajkách , nájdený . S kľudným hlasom sa ho opýtať , čo mu chyba, aké má pocity , či nemá problémy v práci, ako vníma váš vzťah, kde by sa chcel v živote posunúť atď. Nespomínať alkohol celú konverzaciu. A pomaly sa dostávať ku koreňom veci prečo pije. Nekricat na neho a ani mu nič nevyčítať. Je veľmi zraniteľný (preto reaguje urážanim a agresivitou) , on vie v kútiku duše , že má problém , to mi verte ale niečo ho blokuje, možno ego , možno si myslí ,že mu nik nepomôže alebo sa cíti trápne. Každému sa dá pomôcť, len každí potrebuje inú formu pomoci. Ak ste to už nevzdala skúste ešte toto.
@diamondsspaces možno pije lebo je závislý. Čiže v diskusii na nič neprídu. Lebo nemá "žiadny problém". Kopa ľudí začne piť len tak - s kamarátmi, potom je chvíľku stres, potom treba oslavovať a potom si už vlastne aj sám/sama len tak otvorí tú fľašku. Príčina už môže byť dávno pasé, ak je závislý. Neviem, či rozhovorom niečo vyriešia. Na závisláka platí buď ultimátum, alebo nič. Nie hľadanie príčiny, prečo vlastne začal piť. Je závislý - neprestane len preto, lebo zistí, prečo začal.
Ak je vyslovene ozraty, tak mu dat ultimatum, bud s tym prestane, alebo sa pojde dat liecit.