Manžel pije a ja som zúfalá

4. sep 2022

Som zúfalá a neviem čo robiť, psychicky to už nezvládam. Manžel každý deň keď príde z práce pije, tvrdí mi že len pivo ale podľa mňa si niekde zašíva aj alkohol, nie je opitý ale má vypité každý jeden večer, počujem to na hlase, vidím to na správaní, už ani nepamätám kedy som ho naposledy videla triezveho. Je dobrý muž, je pracovitý, je dobrý otec, chodí do práce a stará sa o nás ale každý večer dookola toto isté. Keď o tom začnem hovoriť, vždy sa to zvrtne na hádku a tvrdí že je to len pivo, miliónkrát mi sľúbil že nebude piť a stále to robí. Ja som z toho vážne zúfalá, neviem si predstaviť život bez neho. (Ľúbim ho a po ďalšie po finančnej stránke by som to sama nedala.) Zároveň si neviem predstaviť život s ním, lebo som z toho hrozne nervózna a potom sa stále hádame. 😭😭😭😭 Baby ja neviem čo robiť. Mali ste niektorá muža ktorý pil a dostal sa z toho? Čo mám urobiť? Ako ho mám donútiť prestať piť?

gucciok85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. sep 2022

@gucciok85 Ahoj, sme spolu už 12rokov. Vždy mal veľmi blízko k alkoholu a musela som to držať na krátko. (Npr. nemať žiaden alkohol doma, lebo všetko vždy vypil,...) Dalo sa to ale ustriehnúť, niekedy si samozrejme vypil ale potom mal zasa veľmi dlhú pauzu. V poslednej dobe je to ale denne, nechce sa mi veriť že je to pivom, pretože pivo pije často a nikdy takýto nebol. Tvrdí, že je len unavený z práce a preto vypije jedno, dva piva a vidno to, ja mu ale neverím. 😟 Ani neviem ako dlho to takto už trvá ani kedy to začalo, viem len že už zo cca 3-4mesiace si všímam že je to pravidelné, už nevládzem o tom ani rozprávať, ani sa niekedy hádať, ani prosiť. Proste som z toho už unavená.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jerrz
4. sep 2022

@elizabet173 absolútny súhlas. vystihla si všetko. Už ani žiadne iné komentáre autorka nepotrebuje.

gucciok85
4. sep 2022

Keď pije potajomky, musí mať niekde schovaný alkohol. Kde chodí von najčastejšie, potom to skontroluj, či na niečo nenatrafís.
Keď mu chutí piť a nechce prestať, s ním nepohneš. Bud to budeš akceptovať jeho pitie, alebo mu dáš ultimátum. Ale sama si písala, že bez neho by si finančne nezvládla, takže tu len ostane na ňom či bude chcieť prestať alebo nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
4. sep 2022

vydala si za vedome za alkoholika a teraz to máš v plnej paráde.
Neexist, aby som si zobrala niekoho, pred kým musím pratať alkohol z domu, lebo by ho vyslopal len tak.
Buď si problém prizná a bude ho riešiť, alebo sa budeš musieť ty finančne postaviť na vlastné nohy a ísť svojou cestou. Alebo potom ešte môžeš žiť s alkoholikom, ale v tom prípade zariaď náhradnú rodinu vašim deťom, aby nemuseli žiť s ožranom a matkou, ktorej sú prednejšie prachy ako šťastie vlastných detí.

mamamoni
4. sep 2022

Alkohol a normálny rodinný život nejde dokopy....aj keby si sa snažila prehliadať jeho ,,hladinku" aj keby ste sa naučili žiť s tým,fungovať s večne pripitým partnerom,lebo dá sa to,je to možné (samozrejme bavíme sa o neagresívnom alkoholikovi bez porúch osobnosti) .....on bude vo svojej bublinke a vy sa budete tváriť,že je to ok,ale neverím,že budeš ozaj šťastná (poznám také rodiny,aj mladé aj staršie,a tie ženy ozaj nie sú spokojné....možno navonok áno,ale vo vnútri nie,to nie je plnohodnotný vzťah).....Takže jedine odstrániť alkohol z vašej rodiny,a ak si nevstúpi do svedomia a neprestane piť,tak odstráň z rodiny jeho....

osky
5. sep 2022

1-2 piva DENNE?!
Hrozne.to je alkoholik.
Treba liecenie-,pomoze jedine ak on Sam bude xhciet.
Drzim palce!

andrea_82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3nikus30
5. sep 2022

Ako by si písala o nás. Tiež to vidím na správaní,na hlase a tvrdí,že jej len unavený :( no neexistuje. a potom stále hádky dookola. Už som z toho vyčerpaná,tiež si neviem dať rady :(

michellemary
5. sep 2022

@elizabet173 presne tak!

nikky6
5. sep 2022

pokial by to boli len tie pivka, tak ako to nie je taky alkoholizmus, no ak si k tomu pridava aj cosi trvde, tak to uz je problem. mala by si sa s nim o tom porozpravat a bude si musiet vybrat, ak je teda jedinym vasim problemom alkohol

hyta
5. sep 2022

Alkoholik si málo kedy prizná že má dáky problém. Jediným riešením je nastúpiť na liečenie, no musí to chcieť predovšetkým on, inak asi nebude liečba úspešná. Nemá dákeho kamaráta z "mokrej štvrte", s ktorým pije i dačo tvrdšie než len pivo? Máš možnosť dať mu na výber buď, alebo....inak on zničí seba, no i celú vašu rodinu.

natallys
5. sep 2022

Pokial nebude chchiet on sam bohuzial s tym neurobis nic. Ak uz nevladzes, tak by si mu mala dat jasne ultimatum a ak sa aj tak nic nezmeni, hold budes vediet, ze by si mala odist a hladat stastie niekde inde

elinosar
5. sep 2022

Ako keby si pisala o nas. Mam doma to iste. Samozrejme ze aj tvrdy alkohol kupuje ale skryva ho predomnou. Sam si prizna s radostou ze je alkoholik a nerobi s tym nic lebo mu to nevadi. Je takto spokojny. Pivo na dennej baze. Nedokaze byt vecer bez piva.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elinosar
5. sep 2022

@elizabet173 cakam s nim dieta. Povedala som mu ze ak sa nezmeni a bude v tom pokracovat tak sa odstahujem aj s dietatom. Mam kam ist. Nechcem davat pozor este aj na neho, aby v opitosti dietatu aj nechtiac ublizil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dassena
5. sep 2022

Je naivne mysliet si ze sa zmeni. Akoze ano poznam cloveka ktory pil a prestal a je to uz desat rokov, ale to proste clovek musi precitnut, priznat si ze ma problem a ze ho chce vyriesit, ze proste mu ten alkohol nestoji za to aby prisiel o rodinu.

jujala
5. sep 2022

tiez sme v manzelstve 14r, a mal vzdy blizo k alkoholu /pivo, vino. tvrdy nikdy/ ale v posl. dobe to prehanal az som vybuchla. mam svoj byt t.j. mam kam ist a som mu povedala, ze nech sa prebudi lebo sud deti alkoholikovi neda. On si davno priznal, ze je alkoholik a nevie pit striedmo. On je toho nazoru, ze bud pit alebo nepit....tak sa utal a prestal pit uplne. Ale su to len 3mesiace bez kvapku alkoholu a to boli oslavy, opekacky... Ale jednu zavislost vystriedal druhou. Po 7r zacal opat fajcit, co je pre mna katastrofa, lebo mal zdravotne problemy a prestal z titulu, ze som mu povedala, ze mame male deti a ked sa dostane do nemocnice tak ho ani nenavstivim, lebo mam zodpovednost za deti, ktore musim vychovat do svojich 18r, tak nech so mnou nerata v pripade problemov ohladom fajcenia, ktore si sposobuje dobrovolne sam. Ked bolo najhorsie tak lapal po dychu, hlieny vykasliaval, hotovy tuberak...cele zle. Nejak mi pride, ze si znacne nici svoju telesnu schranku a pozije si kratske ako ja, takze deti budu viac menej na mne.

katuskamala1
2. okt 2022

Na toto je konik kratky.. Rady ze sak si si vzala alkoholila tak co reves su za 100bodov 🤦🏻‍♀️

Ja odporucam kontaktovat nejakeho psychologa, alebo liečebnu a poziadat o radu co a ako urobit aby si ho nasmerovala/podporila v prijati svojej závislosti a aby v tebe citil oporu a pomocnu ruku pri procese liecenia.

Drzim silno palce. Nenechaj to len tak na svoj usudok, lebo ako vidis, vedie to len k hadkam.

jerrz
2. okt 2022

Toto presne ako ako by som čítala o mojich rodičoch. Keď sme boli malý, tak presne často takto ocino popijal a popija dodnes sú spolu 40 rokov. Taktiež veľmi dobrý človek je , pracovitý, vždy sa nam venoval ako deťom veľmi obľúbený v kolektíve, nekonfliktny typ človeka. Len ma tuto chybu alkohol , večne, vždy, po celý život. Mamina vždy bojovala, dohovarala, on sľuboval, bol aj 3 krát na liečení pod hrozbou rozvodu, liečenie mu pomohlo jedno si pamätám najviac na rok a potom zas... To kým človek nechce, ani liečenie nepomôže, zas zacal po troskách popíjať. Mamina ho ľúbi a on ľúbi ju, to my s mužom sa môžeme schovat s našou láskou pred nimi. MNA nikdy muz neamokoval tak ako moj otec moju mamku. A to mám muža čo sa naozaj stará o nás len tie emócie sú biedne inak ma všetky kvality muža čo muz ma mať... Vsade sa niečo nájde v každom vzťahu. Moja mamina je pre otca záchrana, ona ma tú moc aby do toho nespadol úplne, ona s nim doraba cely zivot . Je šťastná aj zároveň nešťastná. Samozreme ak by sa to dotklo alkohol financií, ak by začal biť teba deti tam ke máš na cesta smer rozvod. Nám toto sa nikdy nestalo našťastie. No môže to dopadnúť hocijako naozaj. Ja som napísal nám príbeh rodinný lebo presne mi to pripomína našich. Skús naozaj psychológa, odbornú pomoc čo ti povedia. A veľa s mužom rozprávaj, buď mu oporou aby sa neuzavrel do seba , len ty mas tu moc nezabudaj ak sa milujete. Možno mas v rukách cely jeho alkohol a len kvôli tebe sa zmení, možno nie , možno len dočasné ako moj otec . Treba hladat aj príčinu prečo zacal popíjať, väčšinou to má dôvod. Ja osobne si myslím že našim to naklape v posteli. Odjakziva mamina nemusela nejak, ocino strašne vždy do nej zaľúbený bol , niekedy sme ako deti začuli tieto sexuálne poznámky....A dovtipili sme si že zas nemali nič... Treba hladat príčinu a odstrániť ju.Mamina je antisexualna dodnes, to je tá príčina a nezmenila to v sebe ak aj tak dobre tu máš raz za mesiac aby si dal pokoj...A verila že už bude dobre. Ale nie, to musí mať človek v sebe aj tu chuť na sex muži to vidia či máš chuť či nie a kto sa pretvarovat nevie , ako moja mama tak takto.
Neviem či som ti pomohla , no držím vám palce , kde je láska tam je smer.

modernaskola
3. feb 2024

presne, ako by si pisala o mojom 🫣

1helia1
10. máj 2024

Dobrý večer. Viem ,že je to už skoro 2 roky co té písala,chcem sa opýtať ako to nakoniec je u vás.?pretože ako tak čítam u nás je to presne ako ste napísala vy.Dakujem