Manžel pije a asi hrá na automatoch

ivka1992
7. feb 2016

Čo by ste urobili s tim že manžel dosť pije a asi hra automaty. Chodili sme spolu 5 rokov ked som ostala tehotna a teraz mame 2 ročneho syna a rok aj niečo sme manželia.. Manžel pracuje v zahraniči a doma je málo ale ked si vypije vydrži sa aj 2-3dni držat v hladine. Ked by som do neho ripla dost prudko by sme sa pohadali... Uvažujem nad rozchom ale nie nad rozvodom.. Ale neviem čo na to rodina syn.... Prosim čo by ste mi poradili? ☹

manzanillaa
7. feb 2016

Buď sa spamätá alebo by som odišla

janinah
7. feb 2016

ultimátum s dátumom dokedy sa má učlovečiť,ak nie,tak odchod....ak ti na ňom záleží,tak začni tým,že príde domov....práca a peniaze nie sú všetko

petulda333
7. feb 2016

Tak s takym chlapom by som nebola...a co rodina?ziju s nim oni ci ty?a vlastne ani ty nie,ked je v zahranici a pride domov a pije...no vdaka

dominika6
7. feb 2016

@ivka1992
No zrejme praca v zahranici mu dala slobodnu mysel a pocit ze alkohol a automaty su v pohode nic preto neriesi..
Ak chces cakat kym si to sam uvedomi budes v dochodku s nervami na konci...
Odpovedz si sama..
Co mi dava?
Lubim ho alebo on mna?
prezijem financne bez neho?
Aky vztah ma so synom?
...

ivka1992
autor
7. feb 2016

No vzdy povie budem sa krotit.. Ale vydrzi mu to dva dni a to je vsetko .. Kazdy den ma 2,3,4piva.. A ked ide na capovane.... ☹ dnes sme po plese a dal si poobede pivo a potom dalsie dve a vecer do krcmy na capovane.. Nedalo mi to a isla som sa pozriet a hral tam automat.. ☹

sardinka335
7. feb 2016

@ivka1992 Kazdopadne by som to riešila. Aby to nebol taky šok...ja by som povedala rodine resp. rodičom čo sa u vas deje, nepíšeš ake mate vztahy. Pretoze kludne sa moze stať ze čim dlhšie budeš zatvarat oči pred realitou a to takou ze ziješ s alkoholikom a gemblerom, tak ti narobi dlžoby čo je u zavisleho bezna vec a potom exekutor pride od teba pytať....a to bude pruser typu non plus ultra.
Takze ja by som praveze uvazovala nad rozvodom....lebo takto sa zit neda, dieťa aj tak nema z ,,otca,, nič...asi ho len splodil a tym to hasne kedze pracuje v zahraničí a doma je nalozený v liehu - takze prave toto, takyto negativny vzor pre tvojho syna, uz len koli nemu by som to riešila aby mal lepšiu buducnost.

sardinka335
7. feb 2016

ivka1992 Kazdopadne by som to riešila. Aby to nebol taky šok...ja by som povedala rodine resp. rodičom čo sa u vas deje, nepíšeš ake mate vztahy. Pretoze kludne sa moze stať ze čim dlhšie budeš zatvarat oči pred realitou a to takou ze ziješ s alkoholikom a gemblerom, tak ti narobi dlžoby čo je u zavisleho bezna vec a potom exekutor pride od teba pytať....a to bude pruser typu non plus ultra.
Takze ja by som pra@veze uvazovala nad rozvodom....lebo takto sa zit neda, dieťa aj tak nema z ,,otca,, nič...asi ho len splodil a tym to hasne kedze pracuje v zahraničí a doma je nalozený v liehu - takze prave toto, takyto negativny vzor pre tvojho syna, uz len koli nemu by som to riešila aby mal lepšiu buducnost.

ivka1992
autor
7. feb 2016

@dominika6 so synom super. Ona ako clovek nie je zly! Ale ten alkohol... A financne? Bojim sa ale mam rodinu a viem ze by mi pomohly.. A laska medzi nami tiez je. Len mam pocit ze presne v zahranici mu stuplo do hlavy ze on je ten zarabajuci a ten co si to moze dovolit.. A ja by som mala byt ticho..

sardinka335
7. feb 2016

Ospravedlnujem sa za 2x copy ale nejako ten kon blbne...zasekava sa.... 🙂

dominika6
7. feb 2016

@ivka1992
No ak ti zaraba tak ze sa nemusis trhat do roboty tak je to na tebe..
O rok ti ide maly do skolky ty mozes pracovat a osamostatnit sa

ivka1992
autor
7. feb 2016

S jeho mamou to nie je bohvie co.. Ale s otcom celkom super. Myslim si ze by ma vypoculi aj by mu asi dohovarali a chceli by aby sa zmenil len nie som si ista ci ma na to pevnu volu. A v zahranici je cca rok a pol.. Ale ako otec je Ok to nemozem povedat ani slovo.

sardinka335
7. feb 2016

Kazdy den ma 2,3,4 piva a večer krčma....samozrejme bude sa krotiť...buduci čas...
Ja fakt zasnem nad tym ako zeny omluvaju zavažne charakterove vady na chlapoch...jasne otec roka je to a manzel ,,k pohledání,, len nemať denne ,,hladinku,,. Tak ano, kazda mame ine naroky a očakvania.

sissmiss
7. feb 2016

@ivka1992 ako casto si vypije? Ako casto je doma a na ako dlho? Ked vravis ze sa drzi v hladine 2-3dni, je potom este doma a si si ista ze nehladinkuje stale? Ako casto sa opije pod obraz?
Ak je uz alkoholikom a hladinkuje, moze vydrzat takto balansovat par rokov. Cim skor sa to stopne tym vacsia sanca ze si neprechlasce rozum.
Bsm zrusit. Aj ked vravis ze nechces rozvod, ok, ale asi ani plakat ze si pozical 20tis eur a zalozil vasu nehnutelnost. Ak je tam hazard, tak si bude poziciavat, automaty nie su o tom ze vyhra a bude vsetko ok. Automaty su o tom ze vsetko prehra a bude si poziciavat. Takze zrusit bsm na sude a ak sa nepojde liecit tak rozchod. Ak sa nepotrebuje liecit tak nech nepije, nehra. Ak nie je schopny to dodrzat, tak mu daj navrh na liecbu

sue
7. feb 2016

Okamžite !!! obmedziť BSM. Potom si sadnite a porozprávajte sa.
Rodina kde je otec furt mimo nie je rodina. Prečo nejdete vy za ním? Prečo sa nepresťahujete spolu za prácou? Na miesto, kde ju budete mať obaja?

sissy27
7. feb 2016

@ivka1992 prepáč, ale ty tiež asi nebudeš najostrejšia ceruzka v krabičke... chlap slope a gambluje a ty sa potrebuješ pýtať druhých, čo s tým? a ešte ho budeš ospravedlňovať?? veď on nemá štipku zodpovednosti za rodinu...
rozdeliť bsm ešte počas trvania manželstva (aby sa jeho dlhy nestali aj tvojimi - ak už náhodou aj nejaké nie sú), dať ultimátum s tým, že buď s tým definitívne skončí - sám alebo aj s pomocou odborníkov, alebo rozvod. A ultimátum aj dodržať... toto by bolo moje riešenie, na niektoré veci som háklivá a mám nulovú toleranciu...

ivka1992
autor
7. feb 2016

Ja som ostra.. Ale toto je tazko lebo ked by si vstupil do svedomia myslim si ze by vsetko bolo Ok. Kam mam ist ak chcem poradnu manzelsku alebo pre neho neake konzultacie alebo nieco..

sardinka335
7. feb 2016

@ivka1992 poradnu hladaj v mieste svojho bydliska. Otazka je či to chceš len ty alebo to chce aj on...

bonaqa2013
7. feb 2016

manželovi protialkoholické. Aj liečenie zo závislosti automatov by sa mu zišlo...... aj ďalšie dieťa si prosím s takým baranom radšej rozmysli....

dena612
8. feb 2016

Normalne sa s nim porozpravaj o lieceni....nemusite sa hned rozvadzat...najskor by som mu skusila pomoct on si mozno ani neuvedomuje ako na tom je a ze ta to takto trapi...je to clovek s ktorym mas syna a milujes ho....tak mu skus pomoct a ak to nedokaze kvoli vam tak potom uz len rozvod ☹

katka1981
8. feb 2016

@ivka1992, kedze pracuje v zahranici, na odlucenie si zvyknuta aj ty aj syn, o to bude jednoduchsie rozist sa. Len nechapem, preco sa chces rozist a nie rozviest. Rodinu do toho netahaj. Rodina ste vy traja, nikoho do toho nic. Netolerovala by som ani chlast ani hranie. Porozpravajte sa a potom konaj. Toto nikdy nekonci dobre.

jumama
8. feb 2016

Znie to tak zamerane na financie - ale aby si ochranila seba a dieta pred dlhmi a ich splacanim - tak ries zuzenie BSM - ako niekto vyssie radi, skus si precitat napr. tu http://www.rozvod-rozchod.sk/mozno-menit-obsah-... Neviem ako sa to robi - skus sa poradit, myslim, ze aj tu na koni by si nasla nejaku diskusiu o tom. Alkoholizmus a gamblerstvo je na dlhe trate, pokial sam "zavisly" nechce s tym nieco robit, tak vela podla mna nezmozes, pokial akakolvek snaha riesit to vyvola len burku jeho slov. Aj ak by sa liecil, a abstinoval od pitia i hier, tak urcite sa stanu recidivy. Skus si nastudovat aj nejake clanky o alkoholizme, zavislosti, hladaj informacie, ako pomoct zavislemu uvedomit si, ze je zavisly. Pretoze oni nedokazu zo dna na den seknut so vsetkym, co im endorfiny prinasa - prvy najdolezitejsi krok je uvedomenie si zavislosti a snaha liecit sa, spolupracovat s odbornikmi - slzy, emocie, to vsetko musi bokom - tu som vynala z clanku o drogovej zavislosti, no pristup plati u vsetkych:
Pozor na vyvolávanie pocitu viny - nikdy u závislého nevyvolávajte pocity viny – väčšinou sa narkoman už sám cíti previnilo viac, ako si vie ktokoľvek "nezávislý" predstaviť. Práve ich pocit viny je tiež možno často dôvod, prečo v užívaní pokračujú.
Nikdy s nimi ich závislosť neriešte, keď sú pod vplyvom drogy. Vždy vyčkajte až do ich "vytriezvenia". Snažte sa, aby diskusia neskĺzla do emočne vypätých situácií (krik, slzy). Tu si precitaj o gamblerstve, mozno ta to inspiruje: http://www.neprehrajzivot.sk/index.php?option=c... - teda podla rady vyssie, vo chvili peknej, ked nehral, nepil, skus sa s nim porozpravat o tom dotazniku a pod.

jumama
8. feb 2016

Na tej stranke je aj kniznica - su tam dobre clanky, ako postupovat, napr.: http://www.neprehrajzivot.sk/images/dokumenty/A...

jumama
8. feb 2016

A este taka rada na zaver: Premysli si vzdy diskusiu dopredu. Premysli si, co spravis, ak sa znovu nahneva, zacne kricat a pod. Priprav si svoju kludnu reakciu, nacvic si ju trebars aj pred zrkadlom, aby si potom dokazala naozaj kludne a bez strachu jednat, nehadaj sa, nepros, nehroz. Zacne sa hadat? Ty mu povedz, nech si precita dotaznik a porozmysla, preco si ho vytlacila, a nech si premysli aj on, ci sa chce niekedy o tom s tebou porozpravat, ze mu nechavas cas na rozmyslenie. Ze ho do toho netlacis, ze ho mas rada, chces ho podrzat a zalezi ti na fungovani vasej rodiny. Aby pochopil, ze to myslis naozaj, daj k dotazniku aj nejaku vasu rodinnu foto, nejaku pohladnicu so srdieckom. A bud pripravena, ze to nemusi pochopit, a moze sa nahnevat, kricat. Ty zostan kludna: "Ok, teraz este nedozrel cas sa o tom rozpravat, respektujem to. Tak mozno niekedy ked to sam budes tak citit a potrebovat, som tu pre teba."

mala_hobitka
8. feb 2016

@ivka1992 Zalezi na tom co chces pre syna. Aky otcovsky vzor mu da tvoj muz- gambler a ozran? Akym je ti taky chlap manzelom - je to partner a opora? Asi tazko.

veronika70603
8. feb 2016

@ivka1992 Ahoj, sama z osobných skúseností viem, že dávať druhé šance človeku, ktorý má problém s automatmi (hazardom) a alkoholom sa neoplatí. Pohádate sa, možno si vstúpi do svedomia, ale na ako dlho? Nepoznám Tvojho muža, ale u môjho bývalého to dlho nikdy nevydržalo. Vždy sa k tomu vrátil po kratšej alebo dlhšej dobe. Stále som mu dávala druhé šance, kôli synčekovi. Lenže potom keď prehral peniaze, opitý prišiel domov a tu si vybíjal zlosť na nás - škaredé slová, rozbitý nábytok, dvere, .... a to všetko pred malým. Nehovorím o tých dlhoch - našťastie sme neboli zobratí a tie dlhy zostali len jemu. Ja by som išla od takého človeka preč, čím skôr, tým lepšie. Nielen pre samu seba, ale hlavne pre dieťa. Radšej bez otca a šťastní ako s otcom a plakať...

hradnapani
8. feb 2016

@ivka1992 prosim ta, slova, ze sa bude krotit ber asi tak rovnako vazne, ako ked trojrocne dieta povie, ze uz bude posluchat (asi taku vahu to ma) 😉 tuto situaciu ries teraz, za horuca,ziadne ustupky, pohovor si so svokrom, zabehni do poradne, nenechaj to len tak do stratena s nadejou, ze on sa zmeni, ked bude chciet. Pokial nebude citit velky tlak, sam od seba sa nezmeni, a to ani na tvoju slovnu prosbu a ziadost. Muzi reaguju na ciny 😉

brcka252
8. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

presne konaj hned, necakaj!!

lubkavargova1
8. feb 2016

Takze rozchod ano, ale rozvod nie...waaaau to peniazky sa tazko opustaju, ze? 😀

julca15
8. feb 2016

Súhlasím, čo povedala @jumama, nacvič si rozhovor kdopredu, čo mu povieš. priprav sa na to psychicky, ale rozmysli si čo kvlastne chceš, lebo ten tvoj názro rozchod áno, rozvod nie, tiež nie je celkom v poriadku.

ivka1992
autor
9. feb 2016

Rozchod ano pretoze by som skusila ci bude s tim nieco robit.. A ked nie tak rozvod. To je logicke aj tak by nas nerozviedli skor ako za rok...