Maminky,s manželom máme už dlhšiu dobu rodinné problémy. Chýba komunikácia,intimita je 2x do roka, bozky,pohladenie,dotyky žiadne.Nedokážeme sa poriadne porozprávať, ja neznesiem už ani jeho prítomnosť v jednej miestnosti. Pracuje v zahraničí,domov chodí na víkendy a pre mňa je to utrpenie vydržať s ním 2 dni. Máme2 deti,ktoré sa vtedy úplne inak správajú,nepoznávam ich. Včera som mu navrhla,aby sme navštívili manželskú poradňu,ale odmietol so slovami,že on nemá čo riešiť,lebo mu všetko vyhovuje a je spokojný s tým,ako to je. Viete mi,prosím,poradiť,aké ďalšie stanovisko mám zaujať? Mám ostať s ním vedomím,že sa to nezmení,alebo premýšľať nad rozvodom,ktoré bude spojené s problémami,finančnými ťažkosťami,zazeraním okolia?Prosím!!! Som zúfalá!!!
Karamelka, do poradne pokojne môžeš ísť aj sama. Nie je to síce ideálne riešenie, ale je lepšie, ako sedieť na zadku a zalamovať rukami.
V partnerstve jeden reaguje na druhého. Neexistuje také niečo, že je chyba len na jednej strane. Ak sa ty naučíš reagovať inak, ako si to robila doteraz, z manželovej strany tiež časom príde zmena v správaní.
Suhlasim s @modry_zvoncek ,mozno ti psycholog ukaze inu stranu tvojej situacie a mozno ti otvori oci
v prvom rade je asi dôležité definovať dôvod odcudzenia... kedy došlo k tomu stavu, že už neznesieš ani jeho prítomnosť... ak k tomu dospelo aj postupne, musí existovať moment, ktorý tento neutešivý stav oštartoval... a podľa toho sa pokúsiť riešiť situáciu, samozrejme to predpokladá spoluprácu manžela
a tvoj manžel problémy fakt nevidí alebo sa len tvári, že u neho všetko ok?
@karamelka35 Vysvetli, ako sa spravaju deti, ked pride manzel domov. Daj nejaky konkretny priklad.
@trish31 ďakujem zanázor,vystihla si to. Zblíženie??? My sme sa už tak odcudzili...,nemáme nič spoločné ☹
@zuzkaremiaska ako casto je manzel vobec doma?
@modry_zvoncek snažím sa urobiť všetko,ale už to nejde ani po dobrom ani po zlom. Má vždy navarené,upratané,popraté,požehlené,starám sa o deti a keď dojde na víkend domov,tak stále niekam odchádza,ani neobeduje s nami 😠
@dejnas to práve neviem. Ale skôr sa len tvári.Povedal,že pre neho sú tieto veci úplná banalita,nepodstatné veci ☹
@trish31 priemerne každý druhý víkend
@zuzkaremiaska nema tvoj manzel nahodou milenku?
@zuzkaremiaska zuzka ty si karamelka35? inak ta milenka napadla aj mna. .
@zuzkaremiaska To si ty? ta karamelka? Ak ano, tak asi by si mu mala spravit prekvapenie a ked sa vrati domov, tak nemaj upratane, ani navarene a necakaj ho. Chod niekde prec- na celodenny vylet, alebo k rodicom....
Urob to par krat a uvidis, ako zareaguje.
@trish31 Párkrát som mu navrhla,nech si konečne nájde inú,ale neviem neviem..ktorá by bola s ním spokojná 🙂 Teraz mi dochádza,prečo ho predchádzajúca priateľka podviedla 😉
@zuzkaremiaska podla mna je najhorsie co moze byt posielat muza za inou.Takze ste spolu len koli detom?
Btw ty mas dva nicky?
@zuzkaremiaska ako budem uprimna....manazelstvo, v kt. jeden chodi co i len na tyzdnovky (dlhodobo)...nemoze vydrzat.... 😒 mas 2 nicky?
@trish31 veď aj on ma posiela
@zuzkaremiaska osobne nepoznám chlapa, pre ktorého by bola absencia intimity banalita 😒 ty sama si vieš pomenovať problém? prekonali ste pred týmto stavom nejaký problém z ktorého sa to takto vyvinulo?
viac menej... už teraz asi žijete "oddelene", ste spolu veľmi málo.... otázne je, či sa ešte dá pracovať na záchrane vášho vzťahu a či je to vôbec možné, keďže už asi ani sama nepripúšťaš veľmi možnosť zblíženia..... som rozhodne za to, aby deti vyrastali s oboma rodičmi, na druhej strane deti aj tak vycitia, že to medzi vami neklape a budú sa tým trápiť....
@digysa jo jo,moja,ja!!!!!!!
@dejnas veď hej,nechcem hádzať flintu do žita!!!
@zuzkaremiaska tak v tom pripade neviem co riesis ☹
@zuzkaremiaska pisem mimo temy, ale dnes som uz pisala v podobnej teme (uz ju admin zmazal) a sice: je tu zverejnene tvoje meno, fotografia a rozobera sa tu opat citliva manzelska tema. Nevadi? Hlavne z hladiska tvojej ochrany, nikdy nevies, kto z tvojho okolia to tu cita atd a nevies ako sa to moze vyvrbit proti tebe.
a k teme: ano, tiez suhlasim, do poradne chod kludne aj sama, pomoze ti to nastartovat sa a zmierni trapenie.
@hradnapani autorka tému otvorila pod iným nickom... žiaľ, zrejme nedopatrením, omylom, sa potom prihlásila pod svojim nickom....
inak súhlasím s tým, z hľadiska ochrany údajov, by sa tieto citlivé témy nemali rozoberať takto verejne, ale to nech si zváži každý sám
@dejnas ano, tiez myslim, ze to nedopatrenim. Myslim, ze najvhodnejsie by bolo zakladat si neidentifikovatelne nicky a potom sa moze rozoberat cokolvek, lebo ked clovek nema blizku dusu, kde sa vyzaluje, tak forum je dobre...
@hradnapani podobnú tému som tu nenašla a rieši sa tu veľa citlivých tém,do viacerých pridávam aj ja svoj názor.a ďakujem za súhlas 😉
@dejnas hľadala som podobnú tému všade,ale nenašlasom ju. Zháňam rady a nápady,každé riešenie sivážim a budem siv hlave ,,robiť poriadok,, ďakujem každej mamine za názor. Veď kaž´daz nás má nejaké problémy,tak prečo sa neporadiť? Nádej umiera posledná.
@zuzkaremiaska jasne, ved nejde o samotnu temu, to je v poriadku. Ja len reku, ze meno a fotka a taak, ved rozumies isto 🙂
@hradnapani rozumiem 😝
@zuzkaremiaska ja ti tiež rozumiem... pokiaľ s identitou nemáš problém ty, mne to určite neprekáža 😉
k téme... čitala som, vraj, z psychologického hľadiska, je pre deti dokonca prijateľnejší fakt, že rodičia, i keď nasilu, ale ostanú spolu - ako sa vraví - kvôli deťom... samozrejme, pokiaľ nedochádza medzi manželmi k násiliu, týraniu a pod. ... najlepšie to "musíte" vedieť vy dvaja, v akej situácii sa nachádzate. či je možné naďalej zotrvať v takomto zväzku, či ste kvôli deťom ochotní nájsť nejaké spoločné riešenie
ťažko radí, keď presne nepoznáme situáciu... svoje pocity si síce opísala a tie viem pochopiť, ale riešiť problém by bolo predsa len najlepšie s nejakým odborníkom, dôvernejšie a intímnejšie mu priblížiť vaše vzájomné vzťahy
@dejnas ďakujem zanázor a radu,určite s tebou súhlasím
@karamelka35 ja sice nie som vydata,ale paci sa mi,ze ty si aspon navrhla manzelsku poradnu a mas zaujem o zachranu.A ze sa manzelovi dio toho nechce,ja si myslim,ze mu vyhovuje ze ked pride domov tak ma full servis,naco sa tahat s papierovackami,ze ano.A navyse,kde niet vole tam niet cesty...Zblizenie uz absolutne neprichadza do uvahy?