Ahojte ,máte to tu niektoré tiež tak ako ja?
Máme skoro 2 ročného syna ,je dosť šantivé energické dieťa,a aj sa vie poriadne hnevať keď neni po jeho,aj ked mu nedáme cokolvek co si zazela,moj manzel po porode bol mesiac doma,nastupil do zahranicia,a bolo to strasne,maly v noci nespaval,mali sme doma pokazene rodinne vztahy,nieco strasne ,maly vkuse cele dni aj noci prereval…tak sa po 7 mesiacoch vratil zo zahranicia a robil az doteraz na sk,byvame v starom dome,po jeho starych rodicoch,troska rekonstruovany,nemali sme tu pokoja,absolútne ,vkuse same hadky problemy,starali sa do nás ,cela jeho rodina vo byvala naokolo,ako keby sme mali 15 rokov,nastvali sme sa a nasli sme si byt v nedalekom meste ,kedze byt a aj vydavky ktore by sme tu mali,nestacil by nám tento plat,muž ide vhodit na takmer 3/4 týždne,mám strašný strach ako to zvládnem,ideme prvy krat do bytu(vyrastali sme v domoch na dedine).Celkovo,že budem takmer vkuse sama,manzel mal nad nasim malym vždy slovo,posluchol ho skôr ,pomahal mi s ním vždy ,teraz budem na to sama ,na jednej strane sa teším,že budeme mať ten pokoj a niečo svoje…Nemam ani žiadne kamarátky ,kedze sa na mna po zistení tehotenstva vykaslali,neostal mi okrem rodiny,nik taký s kým by som sla aj na prechádzku,rodicov mam od mesta pol hodinu cesty.Mam strasny stres kedže malý je na otca uz naviazaný ,ako to zvládne on aj ja,mam obavy kedze som to strasne zvladala,maly bol dost narocne dieta ,a aj teraz niekedy dá poriadne zabrať aj nám dvom,kazdy sa z nas smeje ze mame dieta s ktorym je roboty aj za 4roch…
Môžeš sa zamestnať aj ty, dať syna do škôlky a s dvomi platmi by ste to ľahšie znášali. Manžel by mohol ostať doma, aby ste boli spolu.
Isla by som do zahranicia s nim
Nie som v tvojej situacii, ale dajú sa robiť dve veci. 1. Malého do jasličiek a ty šup do práce,tak neodíde manžel a budete to lepšie finančne zvládať.
2. Choď do zahraničia s ním aspoň kým malý nepôjde do škôlky, potom sa môžete vrátiť a ty pôjdeš do práce.
Inak ja si myslím,že dvojročné dieťa je už dosť v pohode vek na všetko. Už je to parťak da sa sním, aj trošku pokecáte,môžete chodiť po výletoch atď. To nie je novorodenec.
nemozte ist za nim byvat
Jedno dieťa sama zvládneš, píšeš že rodičov máš pol hodiny od seba, to je nič. Rýchlo si zvykneš, podľa mňa sa zbytočne toľko stresujes. Inak by som porozmýšľala či nie je lepšie aby ste odišli všetci 3 spolu.
@nikpa bohuzial neda sa ,a maly nam tazjo zvlada cesty nove prostredie a manzel bude cestovat az 10hodín,zivot tam by bol o dost tazsi ako tu ,uz sme o tom rozmyslali,pre nas dost minusov ako plusov,bude robit od rana do vecer tym padom by s nami tak ci tak moc ani tam nebol…
Ak bude robiť od rána do večera a v zahraničí, tak dieťa bude vyrastať prakticky bez otca. Potom je pre dobro vášho syna najlepšie dať ho do jaslí a žiť z dvoch platov, kde obaja rodičia budú mať normálny pracovný čas, nech už to bude v jednej, či v druhej krajine. V konečnom dôsledku bude mať dieťa viac a kvalitnejšieho času s oboma rodičmi, než byť síce 24/7 len s matkou, ale totálne uštvanou zo starostlivosti o dieťa a domácnosť.
Baby a ako si to predstavijete, ked pisete, ze autorka ma ist s nim??
Manzel zrejme nebude pracovat ako vrcholovy manager v nejakom korporate, ze by v pojode vonku utiahol najomny byt+ kauciu min 2000 + 3 najmy dopredu a samozrejme uzivit este zenu a dieta.
Pokial tam ide ako robotnik, bude rad, ze je rad. Ubytovanie poskytuje zamestnavatel - ale nie zene a detom.
To co by zarobil, by tam rovno minuli. Jedine by to fungovalo, keby sa tam aj autorka zamestnala s muzom, maly do skolky.
Normálne sa vykašiete na byť tam kde nedokážete žiť ako rodina a usaďte sa tam, kde si nájdete prácu obaja. Resp.ak sa da nájsť práca ak pre teba tam kde ste, pracujte obaja. Ale žite spolu, hento “zvyknes si, zvládneš, dieťa si zvykne” s pod, to je všetko, len nie normálny rodinný život. Dieťa si zaslúži mať oboch rodičov pri sebe a dokáže ich aj oboch kvalitne vyťažiť. A vy si tiež zaslúžite normálny partnerský život.
A plan je aký koľko tam bude?pokým pôjdeš do práce?lebo dlhodobo by som to pri dieťati nechcela.Potom pôjdeš ty do práce a všetko bude na tebe.To by som radšej byt prenajala a išli tam s mužom dieťa sa naučí reč a ty si niečo nájdeš a možno tam budete roky.Take malé dieťa si zvykne všade kde má rodičov.Ak by neodchádzal domov nemusel by toľko hodin denne robiť či nie?či budes tu úplne sama či tam do večera ešte stále ste viac spolu.
Zeny, tie co pisete, ze sa ma prestahovat. Asi ste nepracovali pre slovensku alebo zahranicnu firmu, kde firma dostava zakazky. Robota moze byt napr. 3 mesiace v jednom meste, polroka uplne v inom. Myslim, ze sa jedna o robotu po stavbach. Moj priatel tak chodil. Napr. bol v Nemecku v Lipsku, co nie je az tak daleko a potom prisla zakazka az do Hamburgu na samy koniec republiky. Pre mna to bolo tiez tazke, po case som si zvykla. Z dlhodobejsieho hladiska neviem povedat, kedze potom zostal na Sk. Ale to som si zas musela zvykat, ze je kazdy den doma 😄. Autorka, skus vydrzat. S malym si urcite najdete nejaky system.
ahoj 🙂.. odkiaľ si?.. prípadne ak budeš chcieť, napíš správu a môžeme pokecať 😉.. môj chlap je preč na 1,5 roka s tým, že každé cca 2-3mesiace príde na 1-2 týždne..
Ahoj..troška to predýchaj... samozrejme, život bez muža,otca je ťažší..ale odpadava ti starosť o dom a tlak jeho rodiny.. užívajte chvíle keď budete rodina spolu ...ale uži si aj tie chvíle o samote..v tomto veku to už začína byť super..to už je dieťa ktoré už rozumie, ale ešte nepapuluje ❤️😂
Máš zdravé dieťa co by si nedala ja mam 6 ročne autistu ....najťažší autizmus mentálna retardaCia plbe plienkovany nehovori a ma ťažké záchvaty hnevu deň aj.noc. bije sa sa hryzie toto je pre matku nexvladnutelne ked ti dieta trpi psychycky fyzycky ...vela ani nespi...v noci....a nie je jedináčik....je aj za 7 deti....a fungujem nepomaha mi nikto muž robi prec...keby neviem aký čert by bol nech by bol len keby mi bol zdravý....to by som želala keby som mala mat šancu v zivote aby sa mi niečo splnilo.....
Autorka, skus byt troška menej umrnčaná, Ved máte normalne, zdravé dieťa. Kamošky si urcite nejaké nájdeš. Keď bude manžel preč jednoducho sa sustred na dieťa, nejdete si nejaký režim a uvidis, že to pôjde.
daj maleho na pol dna do jasiel/skolky, budes mat cas na seba, domacnost, den vam rychlejsie prejde,mozes ist na kavu, zacvicit si, najdes si kamosky, mozno aj v skolke sa zoznamis s mamickami, netreba vsetko vidiet tak negativisticky, treba vymysliet ako si sprijemnit cas kym bude muz v zahranici, ked budes mat cas vydychnut si, najdes aj energiu na to aby si tuto situaciu zvladla…
Dala by som malého do jaslí a išla do práce. Neviem a nechcem si predstaviť že by musel manžel ísť takto prec a ja by som ostala doma bez práce. Ale to som ja 🤷
My tak funguje už veľa rokov, nevravím že nám to vyhovuje ale naučili sme sa tak fungovať. Ja som doma s najmenším a muž pracuje turnusovo. Čiže to znamená že je 4 týždne v práci a 9 dní doma. Je to náročné postarať sa o všetko sama o deti, dom, záhradu, zvieratká ale dá sa to zvládnuť. My sme si povedali že prerobíme dom až máme všetko a potom sa muž zamestná na Slovensku. Ja do práce ísť nemôžem momentálne nakoľko syna čaká operácia a nemôže byť v kolektíve detí. Snaž sa zamerať na niečo čo ťa baví u mňa to je záhrada a aranžovanie. Prajem veľa síl až to zvládnete...
Ja nechapem,mas jedno 2rocne dieta ktore je zdrave a ty sa bojis ze to nezvladnes?? preboha zeny tu maju aj 3,4 deti, muzi prec alebo su same a zvladaju..co akoze nezvladnes? rano vstat, urobit vam ranajky, ist s deckom von? obed mozes uvarit den vopred..mne toto nejde do hlavy ako sa da NEZVLADAT jedno dieta. Nemas nic ine na starosti, nemusis este popri tom do prace, takze nefnukaj a bud samostatna
Treba popracovat na sebe, ako na matke a autorite. Nie mat paniku z toho, ze budes so svojim dietatom a nebude ta pocuvat. Proste bude. POvies a tak bude. Bude sa jedovat? no bude.. myslim, ze nic ti nevyhovuje.. dom zle je, byt zle je.. najdi si to dobre v tom. Budes mat klud, byt je poriadeny raz dva, dokonca ani chlap sa ti doma nebude pohybovat, menej prania/menej varenia uplna parada :D Vybehnete v meste na ihrisko, do shoppingu, potarate sa. Neexistuje aby so mnou ako matkou dieta zametalo :D Ja si v kazdom pripade musim poradit s nim, cije dobre, ci je zle, choroba, alebo hranie sa... maju deti svoju hlavu, treba ich nechat odtial-potial. Skus si spravit rezim, rano vstat s kludom, ranajky, nieco spratat, zobrat pit a von ist, obed, spat, potom von a domov a klud a spat... ostatne su hluposti, proste neries kamosky, rodinu.. 30minut cesty je inak NIC. CIze nad tym tiez nechapem preco lamentujes. A dieta nezvlada zmeny, cesty? no jasne, kazde dieta.. zvyknut si musi. A zvykne si, len sa nemozes triast, ze bude nespokojny. Proste ano, niekedy bude aj dieta nespokojne, ale bohuzial musi vydrzat. 2r dieta nie je kojenec uz davno. 1,5r deti v jasliach su napr uplne aktivne vo vsetkom a neodkazane na maminku a svoje prostredie "doma".
@lenka1208 Vy musite mat ocividne v sebe vela zlosti 🤣🤣kazdy ma ine problemy a inak nesie veci a situacie v zivote,za to vy viete ocividne zhadzovat ludi co si sem prisli po radu ,podporu ,a ze nemam ine starosti? Prosim ta si myslis ze tu vypisem vsetky nase ine problemy? Ach jaj 😂
Preco nejdes do zahranicia s manzelom? Aspon na rok a potom uvidite, ze co dalej...
Ja mám kamarátku jej muž išiel za prácou do Talianska. Majú 3 deti. Pokiaľ chodil tak že 3 týždne robil dva bol na Slovensku doma. Potom už začal chodiť čím menej a nakoniec ani nevie ako deti vyrástli . Už sa vrátil domov na trvalo synovia boli dospelý dcéra ešte mala 10 rokov teraz všetko ľutuje že bol preč. Teraz už nahrabal dosť tak robí a žije tu doma. Ale ak sa spýta niečo otec syna tak ničomu nerozumie lebo tie časy nebol doma ani nežil s rodinou. Dieťa je malé len raz. Ak už si nechá ujsť šancu že lípné na ňom malý už sa to nevráti. Nech sa zamestná tu aj TY a budete mať 2 pláty ľahšie s vám bude žiť.
tak vlastne si tu hladala len potlapkanie po pleci, ze ano si chudatko, je to strasne byt s jednym dietatom doma..ked ti tu piseme ako sa to DA tak my sme tie zle🤷
Na kolko ide prec a ako casto bude chodit domov?
Ja som tiež tak sama. Manžel najprv chodil na 6 týždňov preč, a 10 dní doma, teraz chodí na 4 týždne a 4 dní je doma. Mám dve malé deti a sama na všetko.
Náročné deti, treba sa im venovať, ináč zničia čo sa dá 😃 ale mám svoj režim, vedia kedy ísť spať. Kedy jeme. Kupeme atď. Práveže mi to aj vyhovuje, keď som s nimi sama. Teším sa na manžela a oni na tatika, no vtedy všetko hore nohami. Zvládneš. Lebo musíš.